icon

Strašné bolesti. Môže to byť uhniezďovanie?

maryyk
27. nov 2012

Ahojte. Asi len pred dvoma tyzdnami sme v podstate isli s mnazelom pocas sexu naplno, bolo to presne v case ovulacie, neda sa povedat ze planujeme dieta, ale povedali sme si, ze ak by sa podarilo, tak len budeme radi. Asi by som bola jedna z mala, zeby sa nam to hned na prvykrat podarilo, ale tak asi uz o 4 dni po sexe ma zacalo pobolievat v podbrusku, podobne ako v case pred menzesom ale nie az tak velmi, vlastne len taka mierna dost znesitelna bolest ale urcite to bol ten isty typ ako ked mam menzes. To podbrusko ma pobolievalo takto asi cely tyzden, a uz som si aj zacala namyslat, ze mozno sa nam aj podarilo otehotniet, ale okrem toho som nemala nejake ine priznaky, mozno akurat mam mensiu chut do jedla a sucho v ustach, ale to som mala aj predtym. Akoze keby nebolo tych bolesti, tak by ani nenapadlo mysliet ze mozem byt nehotna, lebo taketo bolesti mam najskor 2 dni pred menzesom a tie bolesti zacali v podstate 10 dni pred menzesom. Minuly tyzden som si pre istotu spravila tehotensky test a aj vcera rano a bol negativny. Uz som tusila ze dostanem menzes (a aj som ho mala na vcera dostat), lebo bolest zosilila, presne ako ked mam dostat, tak uz som so vedela ze to tehotenstvo nebude,a aj hned poobede som zacala spinit, tak uz som bola naistom. Lenze bolo to len velmi slaba menstrucia, a dost tmava krv, u mna to byva tak ze ked cez den zacnem spinit, tak cez noc a na ten druhy den, uz mam vlozky totalne presiaknute, aj ked ich mam len kratky cas. Ale v noci som sa zobudila asi o stvrtej a sla som si vymenit vlozku, bola na nej krv ale dost malo, a ked som si sadla na zachod, prisla neuveritelna bolest v podbrusku, este nikdy som nieco take nezazila, prislo mi na vracanie (ale nevracala som), pocula som akoby sycanie v usiach, dostala som hnacku (4 krat za sebou som sa vratila na vecko) a co je najhorsie, ci som sedela alebo lezala, bolo mi uplne na odpadnutie, v zrkadle som videla, ze som biela uplne ako stena, bolo to hrozne, myslela som ze umriem na mieste, ta bolest bola taka obrovska. Nakoniec asi po 20 minutach to neprechadzalo, manzel mi dal valetol od bolesti a potom po dalsich asi 15 minut to preslo a nakoniec som zaspala. Ked som sa zobudila dnes rano, nebolo vela krvi na vlozke, vymenila som ju a od vtedy je vlozka cista. To je uplne neobvykle u mna, kedze vcera zacalo spinenie dnes by som mala menit vlozky jednu za druhou a ono nic. Akurat som bola uz dlhsie objednana zajtra do gynekologa, ale tak je mozne ze tam ani nepojdem, lebo cakam ze este sa to krvacanie rozbehne, hoci mi je cudne, ze to uz davno malo byt a pritom vlozka cista. Ale tak ked pride menzes a skonci, tak tam pojdem, ale tak zatial chcem vediet ci niekto nema skusenosti. Dnes som 14 dne po ovule, viem, ze mozu byt bolesti ked sa uhniezduje vajicko a je aj spinenie, ale zase nepocula som zeby to bolo take brutalne ako som to zazila v noci, tak ja pochybujem ze by to suviselo s tehotenstvom. Mam obavy, ze je to nieco vaznejsie, a mozno ma bolelo to podbrusko cely cas predtym pre nieco ine, nie pre to zeby som bola tehotna ale tak uvidim. Horsie je, ze normalne som dostala fobiu z bolesti, som sama doma teraz a v podstate este chodim do skoly, takze mam ist poobede a desim sa co ked ta bolest na mna pride, neviem co spravim. Obcas mam bolestivu menstruaciu, ale toto bolo cosi hrozne. Manzel povedal, ci to nebolo z jedla, kedze som dostala tu hnacku, lenze to presne viem rozlisit tu bolest ked mam problemy so zaludkom, toto bola uplne bolest ako pri menzes len xkrat silnejsia.

jankaferancova
27. nov 2012

@maryyk no ja by som Ti odporucala ist zajtra ku gynekologovi,aj napriek tomu ci spinis ci nie,povies mu,ze mas podozrenie na tehotenstvo,o tom ake mas momentalne problemy,ani ta nemusi vysetrovat,vezme ti krv na pritomnost HCG a do hodiny budes mat vysledok ci si alebo nie si tehotna.na testy sa urcite nespoliehaj,test z krvi je 100%.a neodporucala by som Ti jest ziadne lieky proti bolesti,ak si tehotna mohlo by to skodit.ja na tvojom ieste by som urobila to,ze by som zasla za gynekologom bez rozmyslania.Co sa tyka uhniezdovania,ja som to tiez citila,nebolo to sice tak ako si to opisala ty,ale urcita bolest ci tlak v podbrusku bol a pred MS uz neboli ziadne priznaky,teda ze by som ju mala dostat,ale tak kazda sme ina 😉 drzim palce

moneri
29. nov 2012

Ahoj,
no ja mam presne taketo iste pocity a tvoj pribeh akokeby som to bola ja az nato ze ja som nemala hnacky...ale inak vsetko rovnake...Teraz cakam na MS takze uvidim ako ale dufam ze nepride....
😉
som nedockava...pekny dnik papa

kveta
29. nov 2012

@maryyk Rozhodne ku gynekologovi chod. Nabuduce s takouto bolestou bez v noci do nemocnice. Takto sa prejavuje napriklad prasknuta cysta na vajecniku /zivotunebezpecny stav/ alebo endometrioza alebo zapal maternice...

sophia2606
29. nov 2012

Ja som otehotnela 3 mesiace po vysadení antikoncepcie. A mala som strašné bolesti v podbrušku, ako keby som prechladla a strašne ma boleli vaječníky, celý víkend som preležala a pila urologický čaj a prikladala si horúce guličky na brucho. Nehnačkovala som, ale nevládala som ani vstať, keďže som si moc nepočítala dni menštruácie, tak ma ani nenapadlo, že môžem byť tehotná. Keďže ma to neprešlo, išla som v pondelok ráno ku gynekológovi a až ten sa ma opýtal, kedy bolamenšetráci, tak som podľa kalendára zistila, že mala prísť pred dvomi týždňami. Zobrali mi krv, a na druhý deň ráno som už bola v 6 týždni 😀 . Ešte ma to potom trochu bolelo, ale keďže som už vedela príčinu, tá bolesť bola príjemná .... Potom som mala takéto bolesti v 3 mesiaci, v robote som dostala také kŕče že somsa nevedela narovnať, tak sme bežali do nemocnice, a tam si ma nechali týždeň, lebo som sa bála že potratím , keďže bo lešte len tretí mesiac, ale nakoniec to bolo len akože rozťahovanie maternice 😀... A testy domáce mi nikdy nič neukázali,aj po tom keď som už mala krvné testy potvrdené....takže kĺudne môžeš byť tehotná....🙂

veva123
29. nov 2012

@maryyk ahoj, na tehotensky test je este dost skoro, aby ti ukazal tehotenstvo, ak by si bola tehotna - aspon podla mna, mne ukazal az niekolko dni po meskani. ale tie hrozne bolesti ako opisujes som mavala aj ja, ibaze sa zacali opakovat kazdy mesiac, gynekolog mi odporucil laparoskopiu - pre podozrenie na endometriu - ale kedze som otehotnela, nestihla som sa tam objednat 🙂 takze neviem co sposobovalo tie bolesti, ci to bola endo alebo cysta alebo nieco ine...

maryyk
autor
29. nov 2012

ahojte. tak nakoniec to moje krvacanie fakt nejak zvlastne prebiehalo, v pondelok, utorok len malicko tej krvi, vcera v stredu uz jej bolo ovela viac cez den, ale zas poobede som si vlozku vymenila a odvtedy ostala cista a este aj ked som sa utierala tak toaletak uplne bez krvi. cele je to divne, ako prislo tak zas odislo. celkovo ale ten menzes o nicom, ked si to porovnam ako to zvycajne mam. tie bolesti uz som v podstate nemala ziadne od toho vtedy co sa mi stalo v noci, iba take uplne mierne bolesti to boli. zajtra uz idem definitivne k tomu gynekologovi, mala som ist vcera ale tak sestricka povedala, ze ked prestanem krvacat mam prist, tak idem zajtra uz naisto, tak uvidim. priznam sa, ze som neodolala a urobila som si vcera dalsi test a je negativny, ale tak dnes som si merala bazalnu rano a mam ju nizku, taku aku mavam tesne pred a po menzese, takze skor mi to pripada ze to bol normalny menzes, ale tak uvidim ked pojdem na gyndu...

inac, v podstate este ma napadlo, ze kedysi este pred rokmi som nieco velmi podobne zazila ked som si prvykrat skusala davat tampon, dala som si ho vtedy rukou a urcite som si ho dala zle, lebo prislo mi velmi zle, akurat neboli ta bolest taka velka a nemala som hnacku, ale tiez som skoro odpadla a uplne to iste sycanie v usiach som mala ako teraz. akonahle som tampon vytiahla preslo to. odvtedy davam tampony len aplikatorom a nemala som ziadne problemy. ja som si vtedy myslela, ze ide o ten syndrom tox.soku ale tak asi by sa to este niekdy prejavilo keby to bolo ono. teraz toto v noci co som zazila tie bolesti, tak ten stav to bolo strasne podobne tomu ako som si vtedy zle dala ten tampon. ale akoze teraz som si ziadne tampony nedavala ani raz len vlozky od kedy krvacania zacalo...