Strata mlieka, príčiny a možné tehotenstvo
Dobrý deň žienky, chcem sa opýtať či ste niektorá z dňa na deň začala strácať mlieko. Mlieko si od začiatku odsávam, bolo ho dosť, no asi týždeň späť som zrazu začala odsávať menej a menej mlieka. Nemám stres, stravovanie som nezmenila, nerozumiem čo môže byť príčinou, malému som už musela dať UM, nech robím čo robím nedarí sa mi to rozbehnúť a vyzerá to tak, že do týždňa kojenie budem musiet skončť z čoho som dosť smutná. Je možné že by sa to stalo v prípade, že som otehotnela (nevylučujem, na test je ešte skoro)? Máte niekto takúto skúsenosť? Viem, že je tu jedna takáto diskusia z roku 2013 myslím (nie je tam ale veľa odpovedí). Ďakujem za vaše odpovede.
Stratila som zo dňa na deň, ale u mňa to bolo kvôli stresu spôsobenou konkrétnou osobou
@deti95060810 je to už 6 mesiacov
Ja som takto začala strácať a neviem prečo, malá má tri mesiace a nemám už takmer nič, nechce sa už ani prisávať, odsajem po 40 minútach 15 ml. ja mám doma ešte 2,5 ročného chlapca, ktorý je veľmi živý a vyčerpáva ma viac ako celé dojčenie a novorodenec, podľa mňa sa mi to stalo z únavy, z nepravidelnej stravy atď...Nepomohla laktačná, ani žiadne doplnky. Skúšala som rôzne byliny, čaje, hroznové šťavy, vitamíny - nepomohlo mi nič. Je mi to ľúto, ale už sa tým nevládzem zožierať a bojovať s tým. Malá je na UM spokojná a ja sa s tým musím asi len zmieriť. Je to úplne iné dieťa odkedy som začala dokrmovať, predtým bola často hladná a stále plakala. Okúsila flašku a už sa mi môže na moje poloprázdne prsníky vykašľať. Bola som opakovane na skúške dojčenia kým som začala dokrmovať, nevytiahla si z prsníkov takmer nič - 50 ml a vrieskala ďalej. Pediatrička len pokrčila ramenami, že niekedy sa to proste stane a nemôže nič.
Ahoj, myslím si, že nie, pri tehotenstve sa mlieko mení na kolostrum až okolo 15tt a vtedy “odchadza”. Ja som momentálne 8tt a dojčím stále rovnako
nepises ziadne dolezite info, napriklad len si odsavas alebo aj odsavas aj dojcis? Odsavas pravidelne? Aku mas odsavacku? Ako dlho odsavas? Nieco ako endokrinna/autokrinná laktácia si uz niekedy pocula?
No podla mna je to tym ze odsavas. Teda neviem ci aj normalne dojcis, ale ak nie, tak odsavanie nikdy nenahradi normalne pitie z prsnika. Skor ci neskor bez normalneho dojcenia zacne tvorba klesat. A ako bolo spomenute vyssie, tak ked otehotnies, mlieko stratis az neskor. Mne sa prestali nalievat prsia tusim az v 4/5. mesiaci.

ako dlho kojíš? ak ešte chceš kojiť skús v lekárni kúpiť homeopatikum na podporu kojenia - mne to pomohlo a odporúčil mi to pediater...