Tehotenské testy pri PCOS
Dobrý podvečer. Mám PCOS, pred skoro tromi rokmi mo odstraňovali cystu na vaječníku, aj napriek PCOS som mala vďaka bohu už normálnu menštruaciu, par mesiacov na to som otehotnela. Od pôrodu v decembri 2023 som mala taktiež každý mesiac menštruáciu, vždy okolo 10-12teho dňa v mesiaci. Teraz mi avšak mešká. Prvý test Dr.Maxx robený pred tromi dňami, negatívny, druhý test robený dnes ráno ClearBlue pozitívny 1-2. Telefonovala som svojmu lekárovi ale ten ma neberie vážne kvôli PCOS, že nie je možné aby som bola tehotná a že ClearBlue teraz zvyknú veľmi klamat. Že mám skúsiť urobiť test o týždeň-dva a potom prísť.. Chcem sa len spýtať ma prosím niektorá z vás ktorá ma PCOS podobnú skúsenosť ? Ďakujem
@ria_204 preco vas neberie gynekolog vazne? Ved uz mate jedno dieta s PCOS vajecnikmi, takze mozetemat znova. Ja mam tiez dieta s touto diagnozou a otehotnela som nastastie prirodzene.
@molkapolka jeho odpoved bola že to prvé tehotenstvo bola len náhoda nakoľko moje vaječníky boli citlivé po operácii že nie je možné že som tehotná druhý krát prirodzene
@ria_204 ja poznám 2 ženy s PCOS, obe majú 2 deti prirodzene 🙂 detaily ich zdravotného stavu samozrejme neviem, ale nemožné to určite nie je. Ak ti menštruácia mešká a test je pozitívny, tak podľa mňa nie je o čom. Skús zajtra prípadne aj iný test ešte, už by ti mali ukázať všetky.
To je co za dr,ze ta neberie vazne??? Je nas plno s pcos, co sme otehotneli prirodzene. V okoli mam hned 2 zeny. Spravila by som zajtra test opat a zmenila lekara 🤦♀️ z pcos testy neduchuju
Výmen doktora
Prosim? Moja svagrina ma PCOS a vyberali jej tiez cystu a snazili sa sice 3 roky ale odvtedy co prvy krat otehotnela tak rodi deti rad radom - ma 4 dcerky, druha svagrina ma PCOS a ma dve deticky a sesternica to iste PCOS, vyberali jej cystu a otehotnela na prvu supu
S.pcos som prirozdene otehotnela 3x a mam 2 zdrave deti..
Samozrejme, že otehotnieť sa dá aj s PCOS, máš veľmi zvláštneho doktora... 🙄
S PCOS som dvakrát prirodzene otehotnela na prvý raz. V 38 a 40.
Odborníci niekedy málo vedia, lebo sa nezaujímajú o reálne skúsenosti nás žien.
Raz na sone brucha sa udivene pozerali 3 pracovníčky, že ja mám deti s PCOS. Nechápali. Príde mi to, akoby žili vo svojich odborných bludoch, ktoré im niekto natlačil do hláv a prax im ich občasne vyvracia.

@ria_204 preco vas neberie gynekolog vazne? Ved uz mate jedno dieta s PCOS vajecnikmi, takze mozetemat znova. Ja mam tiez dieta s touto diagnozou a otehotnela som nastastie prirodzene.