icon

Tehotenstvo a zvieratko v domácnosti

fordina
14. dec 2015

Ahojte, píšem vám prvýkrát, možno ste už o tom písali, ale rada by som od vás počula vaše názory. S mužom sa pokúšame o bábätko cca mesiac, asi dva týždne dozadu sa mi začali zväčšovať prsia, čo u mňa nie je bežné (väčšinou je to tak 4 dni pred MZ), bývalo mi zle, bolelo ma brucho a posledný týždeň prišli k tomu aj závrate... Mám to dostať tento týždeň cca 17toho, test som si robila cez víkend, negat.,ale asi skoro podľa toho, čo ste tu doposiaľ písali o tehotenstve, takže uvidím, ale chcem sa opýtať hlavne na správanie mojej fenky, ktoré sa brutálne zmenilo... Posledné 3 dní chodí všade za mnou,to by mi ani tak nevadilo, lebo to robila aj doteraz, keď som bola dlhšie doma, že som mala voľno v práci, no nezvyčajné je to, že počas dňa, kde si sadnem, tam je v mojej blízkosti, keď sa pohnem, oňuchá má a ide poslušne za mnou (to ani na prechádzkach také doposiaľ nebolo 😀) alebo keď sa priblížim k priateľovi, začne skuvinat, a neprestane dovtedy, kým nepôjdem od neho preč, akoby žiarlila 😀 ..samozrejme nie je to tak celý deň.... A ešte začala robiť aj to, že keď k nám príde rodina, dosť blízka, s ktorými sa vidí takmer každý deň,tak na nich útočí, keď sa ku mne priblížia ...akoby ma obraňovala... Ale nie je to stále, iba ak som s ňou dlhšie cez deň doma ja sama, a potom príde niekto z nich a hneď je zle.. Na jednej strane sa mi páči, že si tak obraňuje paničku, ale aj sa bojím, lebo nechcem, aby niekomu ublížila a neviem, čo si mám o tom vôbec myslieť... Cíti niečo, že sa niečo deje so mnou? Alebo sa deje s ňou niečo? Prosím poraďte mi, ďakujem všetkým...

fordina
autor
14. dec 2015

Fenka má rok aj 3 mesiace a je naším členom v rodine od šteniatka...

mimamia
14. dec 2015

Môj psík -5rocny rotvajler mi zvykol opierat tu jeho velku medvediu hlavy o moje brusko,ked som lezala a to som este nevedela,ze som tehotna.on podla mna vedel,ze nastala v mojom tele zmena.potom,ked som mala uz vacsie brusko to nerobil.

fordina
autor
14. dec 2015

@mimamia takže myslis, že cíti niečo vo mne? Alebo s ňou je niečo? Ďakujem.

mimamia
14. dec 2015

@fordina no moj psik ma vzdy lubil a bol pri mne,ale ten prvy mesiac som bola prekvapena,preco mi chce lezat svojou hlavou na brusku ( v tom case sme sa pokusili o babätko a netušili sme,ze to vyslo na 1krat 😊) ja si myslim,ze zvieratka vedia zmeny v cloveku vycitit. Ale nespoliehaj sa na to,aby si potom nebola nahodou sklamana.

fordina
autor
14. dec 2015

@mimamia dakujem ti veľmi pekne za odpoveď, áno máš pravdu, radšej sa vopred neteším.. Pre istotu 😉

ciremik
14. dec 2015

ahoj, moj psik 2roky, zacal byt tiez agresivnejsi od kedy som tehotna. vonku vrci a utoci na kazdeho psa, ked je na voditku on. je to riadne neprijemne vysvetlovat furt ludom ze nech prepacia ablabla :/

nanervy_2
14. dec 2015

@fordina hlavne si pories utocenie na clenov rodiny.. tebe sa to mozno paci, ale v praxi to znamena, ze si mysli ze ona je sef co musi chranit a taky pes nie je stastny... skus si pozriet videa od milana ceasara 😎

fordina
autor
14. dec 2015

@ciremik ahoj, no je to nepríjemné vysvetľovať iným cudzím ľuďom, ale ako to mam vysvetľovať priateľovi alebo rodine, na jednej strane ako som písala, ma to teší, lebo si nikto ku mne nedovolí nič, ale potom keď to už preháňa moja fenka, tak začínam mať taký divný pocit, že čo sa vlastne deje...

fordina
autor
14. dec 2015

@nanervy_2 to útočenie nie je zase také časté, a samozrejme, že na ňu zvýšim hlas, že to nesmie, aby si uvedomila, že oni mi nechcú ublížiť a ani ju nikto neohrozuje... Viem, k akým následkom by to mohlo vyvrcholit, keby som to nedrzala na "uzde", len je to divne proste..

fordina
autor
14. dec 2015

@nanervy_2 jeho knihu mam aj doma, a úprimne...nie všetko je pravdivé, čo tam piše, resp.opravím sa, neplatí to rovnako na každého zo živočíšnej ríše, ako uvádza...