icon

Tehotenstvo verzus PMS

30. máj 2021

Ahojte.
Chcela by som sa opýtať, že či sa môže jednať o tehotenstvo alebo mám očakávať menštruáciu.Pýtam sa len na vaše skúsenosti 🙂 zo zvedavosti.Viem, že nemáte vešteckú guľu.

Nechránený styk sme mali 2 dni pred ovuláciou.Ovuláciu som videla, cítila a potvrdil ju aj test.O dieťa sa nesnažíme, len to tak vyšlo aj keď sme sa chránili.Test som si robila aby som zistila, že či sa mi stihol obnoviť cyklus kedže si chcem po mesačnej pauze znovu nasadiť HAK.Dieťaťu sa nejak nebránime ak by MS neprišla.

MS má prísť za 3 dni.Pár dní po ovulácií ma asi 2/3 dni na dotyk boleli bradavky.Odvtedy nič.Teraz pociťujem len jemné občasné kŕče ako keď sa už blíži MS.

Myslíte, že je tu možnosť tehotenstva? Ja o tom začínam pochybovať keď už druhý deň pociťujem príchod MS.

Ako ste to mali vy? 🙂

kisskiss
30. máj 2021

Tie príznaky sú si niekedy veľmi podobné, takže fakt len vyčkať tých pár dní a keby meškala, tak test. 🙂

autor
30. máj 2021

@kisskiss Ja už mám pocit, že sa blížia a pritom ešte 3 dni.Tak počkám 🙂

koalka362
1. jún 2021

Ahojte zienky aj ja by som sa chcela k tejto teme pripojit. Velmi by sme chceli babatko ale tazko sa mi rozlisuje medzi pms a tehu. Vzdy ma bolievaju pred ms prsia ale tentokrat ma boleli extremne aj bradavky. Tak ze aj tricko mi vadilo, naladovost, akne.. vsetky priznaky ktore neviem odlisit lebo u mna to moze byt aj pms avsak nikdy som nemala take bolave bradavky a nezvykla som sa len tak rozplakat pocas dna. :D Zajtra ma prist ms ale bojim sa si urobit test lebo dva dni dozadu bol uplne biely.. Ake ste mali vy prve priznaky? Dakujem za odpoved <3

autor
1. jún 2021

@koalka362 Tak isto zajtra MS a test dnes biely.
Už som si povedala, že žiaden už neurobím.Počkám či dôjde MS.My sme sa síce nesnažili len tak to vyšlo, ale cez plodné dni a ovulácia bola extrémne silná :D.

Myslím si však, že MS príde normálne.

koalka362
3. jún 2021

Tiez si myslim ale stale v nadeji cakam ze nepride 🙈

autor
3. jún 2021

@koalka362 Mne už došli, ale slabé a bezbolestné.Aspoň, že tak.

kisskiss
3. jún 2021

@koalka362 ja som mala jeden mesiac taký, že som si bola istá, že to nie je pms - hneď prvý mesiac, čo sme si povedali ze ideme na to som si asi vsugerovala, že sa to podarilo hneď🤦‍♀️😅 že ma viac bolia prsia, aj bradavky aj som viac unavená.. ale nakoniec aj test bol úplne jednoznačne negatívny. Potom ani ďalší mesiac nič, potom som si povedala, že šak pohoda, nie každému sa podarí hneď.. a že však čo, mám sedavé zamestnanie, cez homeoffice, lockdowny moje telo tiež asi zdrevenelo, že tak skúsim si ja tú panvu uvoľniť Mojžišovej cvikmi (ale len tak, ktore dni mi to napadlo), plus 2 mesiace som aj každý večer aspoň pol hodinu cvičila - normálne na celé telo klasické posilňovačky a kardio cviky, že možno by pomohlo zhodiť zopár kg alebo zlepšiť si kondičku. No a na štvrtý mesiac, keď som to ale vôbec nečakala - lebo aj keď som cvičila a tak, nemala som to vôbec nejak v hlave, že to robím preto, aby som ľahšie otehotnela, len na začiatku bolo také vnuknutie, že tie cviky pomáhajú na plodnosť, ale inak som sa tým nezaoberala keď už som sa dostala do tej rutiny - no a teda zrazu nedošla MS, aj keď ma veľmi boleli už pár dní prsia aj brucho, a bolo mi blbo ako pri pms, no ale potom som si všimla aj, že mi stmavli bradavky a tak som si spravila test a bol + 😊 Takže neviem, či pomohlo cvičenie, či nemyslieť na to, či sme sa lepšie časovo trafili alebo kombinácia všetkého 🙂 ale 3 mesiace nič a štvrtý to z nejakého dôvodu vyšlo 😊
PS: držím palce, aby to u teba boli už teraz tie príznaky tehotenstva!

koalka362
3. jún 2021

@kisskiss toto sa velmi dobre cita 🤗 tesim sa s tebou a dakujem za podporu! Asi troska aj ja povolim lebo mam pocit ze ine v hlave nemam.. este raz dakujem :*