Ktorý proteín je najchutnejší?
Ahojte aký proteín si dávate? Ja som začiatočník, kúpila som si neochuteny, ale nechutí mi, chcela som zdravšiu variantu, ale nedávam to😅 Poprosím značku aj príchuť, ďakujem.
@negymama no ja mam aj vysoky tlak, ale s oblickami som problem nemala ani predtym v tehotenstve, napriek tlaku. Len ja nie som schopna dat ani 70g tych bielkovin, vazim aktualne +- 70 kg. Absolutne mi nejdu dole krkom tie tvarohy, skyry a jogurty, teraz uz duplom nie. A iba sacharidy mi idu na chut, no len z tych ani dieta nema tolko vyzivy, len priberiem zvytocne, aj tak mam uz vela 🫣. Chcela som chudnut a do toho namiesto ocakavanej menopauzy prekvapko 😅🫣.
Tak ten 1g na 1 kg vahy je ok, nie?
@anonym_cd8883 a keby si skusila nahradit 1 jedlo (napr. ranajky) diet shake ? Ja uzivam Ten s L-karnitinom (co je dobre aj na cievy). A vydrzis 3 hodiny nejest. (fit4You - maju rozne prichute) Ak mas stale velku chut na sladke tak si dokup v lekarni alebo cez net Chrom a ten si daj tak 45 minut po obede (samozrejme medzitym ani potom ziadne sladke. To by mohlo troska odburat tu chut na sladke.
@anonym_autor a odkiaľ si ak sa smiem spýtať?
@viktoriaandrascik Malacky
veď keďvaríš sebe, ar aj deťom to isté, len im nedávaj také veľké množstvo 😀 pripravuj si dopredu aj na dva tri dni 😁 také francúzske zemiaky s mletým mäsom mám bežne aj na 3 dni 😂 to isté aj fašírky z rúry 😀
@miselka257 predvčerom sme mali napr. fasirky, ale tá moja porcia mi vyšla cca 14g, čo je žalostne malo 😅 Dne sme.mali karfiol zapekaný takže skoro nič čo sa týka obedu a dnes som robila na zajtra guláš, ale to neviem ako si vypočítam podiel bielkovín 🥵😅 Ale veľa toho.nebude keďže tam je aj stava so zeleninou 🫨 Vždy varím niečo a podľa toho si vypočítam koľko som prijala bielkovín, keď máme rybu samozrejme je tam.toho.viac...
@miselka257 predvčerom sme mali napr. fasirky, ale tá moja porcia mi vyšla cca 14g, čo je žalostne malo 😅 Dne sme.mali karfiol zapekaný takže skoro nič čo sa týka obedu a dnes som robila na zajtra guláš, ale to neviem ako si vypočítam podiel bielkovín 🥵😅 Ale veľa toho.nebude keďže tam je aj stava so zeleninou 🫨 Vždy varím niečo a podľa toho si vypočítam koľko som prijala bielkovín, keď máme rybu samozrejme je tam.toho.viac...
@anonym_autor používaj kalorické tabuľky 😀 a zapekaná zelenina, nooo tam nemáš nič moc bielkovín 😁 ako to, že ti vyšli fašírky na len 14g? 😮 detskú porciu si zjedla? 😂
Ja len clear protein. Inak, na vilgain si vieš objednať aj len vzorky a uvidíš, čo ti bude chutiť
@a0 z biotechnológie zvyknú mať hnačky, aspoň nám sa zákazníci sťažovali naň..
@popcorn2myska nemala som taký problém, ale kupovala som z BioTech len hovädzí a nepijem žiadny proteín denne, len v tréningové dni 🙂
@anonym_autor používaj kalorické tabuľky 😀 a zapekaná zelenina, nooo tam nemáš nič moc bielkovín 😁 ako to, že ti vyšli fašírky na len 14g? 😮 detskú porciu si zjedla? 😂
@miselka257 áno veru nebola som vôbec hladná 🥵😂
@anonym_bc42fe ďakujem, Gym Beam mám aj ja, ale ten neochuteny, neviem ako iné (môj prvý )ale super sa rozpúšťa
@anonym_autor
Ten neochutený kupujem aj ja a som rada,že som ho vybrala.Z ochutených som skúsila len vzorky a ledva dom ich dopila.Sú tam sladidlá a nech to akokoľvek ochutia tak to je cítiť.Mňa z toho sladila bolel žalúdok,nebolo mi to príjemné.Aj na jazyku a v hrdle som cítila to sladilo a to nieje nič pre mňa.Skús najprv vzorky a tak sa rozhodni.
@miselka257 áno veru nebola som vôbec hladná 🥵😂
@anonym_autor len zo srandy so si nahodila do tabuliek fašírky, veď porcia 200g v surovom stave ti dá 34g bielkovín 😀 treba sa naučiť viac jesť a pôjde to aj samo 😁
@anonym_autor len zo srandy so si nahodila do tabuliek fašírky, veď porcia 200g v surovom stave ti dá 34g bielkovín 😀 treba sa naučiť viac jesť a pôjde to aj samo 😁
@miselka257 ja som dala koľko g bielkovín na fašírka a mne to ukázalo tuším 15g na 100g a ja som fakt ako 100g nezjedla. Ale nejem stále tak málo, ale som po chorobe a mám stiahnutý žalúdok 😅
@miselka257 ja som dala koľko g bielkovín na fašírka a mne to ukázalo tuším 15g na 100g a ja som fakt ako 100g nezjedla. Ale nejem stále tak málo, ale som po chorobe a mám stiahnutý žalúdok 😅
@anonym_autor zadaj si radšej svoj recept na fašírky (neviem čo tam dávaš)- ja mleté mäso, ideálne hovädzie, vajce, ovsené vlčoky miesto strúhanky a koreniny 😀 a už len vytvarovať a šup do rúry bez oleja na pečiaci papier 😁
jasné, že po chorobe je stiahnutejší žalúdok, postupne to pôjde 😁
@miselka257 nestíham si každý deň robiť sama pre seba mäso, varím pre rodinu, mám dve deti a ťažko sa mi pripravujú tie jedlá proteínové, dávam si čo stíham, ale nepokryje mi to celé množstvo, ktoré potrebujem.
@anonym_autor ja mam napriklad rada kremove fazule-spravis si na cesnaku a salotke, smoked paprike a soli, pridas trochu pretlaku a smotany a parmezan. Namacas si v tom potom v tom tortilu alebo chlebik alebo len tak ciste, jotove za 5 minut a mega dobre
@anonym_autor ja mam napriklad rada kremove fazule-spravis si na cesnaku a salotke, smoked paprike a soli, pridas trochu pretlaku a smotany a parmezan. Namacas si v tom potom v tom tortilu alebo chlebik alebo len tak ciste, jotove za 5 minut a mega dobre
@majlo1234 vyskúšam ďakujem 👍
jednoznačne tento, nie umelá chuť, sladký akurát, príjemne hustý a ovsenú kašu spraví krémovou
https://www.bodyworld.eu/sk/sk/bodyworld-quantu...
@anonym_cd8883 a keby si skusila nahradit 1 jedlo (napr. ranajky) diet shake ? Ja uzivam Ten s L-karnitinom (co je dobre aj na cievy). A vydrzis 3 hodiny nejest. (fit4You - maju rozne prichute) Ak mas stale velku chut na sladke tak si dokup v lekarni alebo cez net Chrom a ten si daj tak 45 minut po obede (samozrejme medzitym ani potom ziadne sladke. To by mohlo troska odburat tu chut na sladke.
@zuzikak ja som ale tehotna, tak chcem bez pridavnych latok teraz a nejdem nejak rapidne obmedzovat prijem.
Ale toto, ze nebyt hladna, je jedna vec, ale ja mam problem s tym, ze ja nejem od hladu, ja jem pre chut a to je v hlave, hlavne sladke. Mozem mat aj neviem kolko bielkovin, ja tu cokoladu chcem aj tak zozrat 😅.
Ale inak, na okraj, vcera som si dala ten protein kavovy poobede, s vodou, ani nie mliekom, a mne sa este 3 hodiny po nom grgalo brutalne, tazko mi z toho bolo. Je toto ziaduci efekt? Lebo mne sa nezda, ze by to tak malo byt. Hladna som po nom nebola, ledva mi to stravilo, ale taku tazobu po tom mam. A rovnako tak, ked zjem jogurt, cottage, ked si niekto dava tvaroh s dakym ovocim, vlockami, tak do mna to nedostanes, lebo cele doobedie by mi z toho bolo zle...🫣.
@anonym_autor a odkiaľ si ak sa smiem spýtať?
@viktoriaandrascik ahoj a prečo si sa pýtala vlastne odkiaľ som? Ešte sa chcem spýtať, ten postaciovu nechutí umelo a presladene? Ja sa toho teraz dosť bojím, svagrova mi priniesla na okošt nejaky vegansky, príchuť bílá čokoláda a kokos a som myslela, že sa pogrciam, presladeny kentus, teraz sa bojím, či všetky ochutené nebudú tak chutiť 🫨
No podľa mňa tie od BioTech chutia najviac umelo zo všetkých 🙈 naopak, neochuteny môžeš doplniť čím chces, kakao, škorica, čo ti napadne. A keď ochutený, tak už Villgain, tie naozaj chutia tak ako majú ( ovocné obsahujú reálne mrazom sušené ovocie)
No podľa mňa tie od BioTech chutia najviac umelo zo všetkých 🙈 naopak, neochuteny môžeš doplniť čím chces, kakao, škorica, čo ti napadne. A keď ochutený, tak už Villgain, tie naozaj chutia tak ako majú ( ovocné obsahujú reálne mrazom sušené ovocie)
@nacomeno2 akurát som si bola vyzdvihnúť tu pistaciu z Gym Beam, a naozaj skôr marcipán, nie je až tak hrozne sladké, ale umelinu trochu citim. Asi žiaden proteín nebude chutný😕
Rozdrobila som si s vodou, asi skúsim zajtra s mliekom
@zuzikak ja som ale tehotna, tak chcem bez pridavnych latok teraz a nejdem nejak rapidne obmedzovat prijem.
Ale toto, ze nebyt hladna, je jedna vec, ale ja mam problem s tym, ze ja nejem od hladu, ja jem pre chut a to je v hlave, hlavne sladke. Mozem mat aj neviem kolko bielkovin, ja tu cokoladu chcem aj tak zozrat 😅.
Ale inak, na okraj, vcera som si dala ten protein kavovy poobede, s vodou, ani nie mliekom, a mne sa este 3 hodiny po nom grgalo brutalne, tazko mi z toho bolo. Je toto ziaduci efekt? Lebo mne sa nezda, ze by to tak malo byt. Hladna som po nom nebola, ledva mi to stravilo, ale taku tazobu po tom mam. A rovnako tak, ked zjem jogurt, cottage, ked si niekto dava tvaroh s dakym ovocim, vlockami, tak do mna to nedostanes, lebo cele doobedie by mi z toho bolo zle...🫣.
@anonym_cd8883 joooj boozinku tak to som ti poradila uplne inak nez by som mala.Nikde nespominas,ze si tehotna. Samozrejme,ze aj ti bolo z toho jedneho tazko tak to tak byt nema.Nesadol ti. To nemoze byt ziaduci ucinok. Nuz Ak si tehotna tak mas ine chute a nie som si ista,ci sa ti to podari nejakymi pripravkami regulovat. Sama pises,ze mozes zjest milion bielkovin a aj tak tu cokoladu zozeries. Tak treba nastavit hlavu. Pozri cokoladu a sladke si uplne neodopieraj ale skus si to len rozdelit. Nemaj toho doma vela a nezjedz celu tycinku naraz ale povedz si, ze doobeda zjes len polovicu a poobede dalsiu. Ked porodis tak chute sa znova zmenia. Osobne by som asi velmi v tvojom stave neriesila ci mam chut na sladke alebo nie a nahradzat to niecim...nuz som trocha skepticka, ci najdes nieco co ti zahasi chut na sladke a zaroven je to bez pridanych latok a este ti nebude z toho tazko...
@princkrason si fakt inteligentný
@anonym_autor ma pravdu, v proteinoch mas umele sladidla, tie clear su az nechutne umele. Z cisteho ci nieco upec napriklad zemle z cottage vajec a proteinu a muky.
Ak chces pit proteinove napoje skusaj vzorky.
@anonym_autor ma pravdu, v proteinoch mas umele sladidla, tie clear su az nechutne umele. Z cisteho ci nieco upec napriklad zemle z cottage vajec a proteinu a muky.
Ak chces pit proteinove napoje skusaj vzorky.
@natalka13 asi dopijem čo som si kúpila a končím 😅
Aj tak ja chcem iba trocha zväčšiť objem a potom už pri udržiavačke nejako dám tých cca 65g aj bez prášku.
@nacomeno2 akurát som si bola vyzdvihnúť tu pistaciu z Gym Beam, a naozaj skôr marcipán, nie je až tak hrozne sladké, ale umelinu trochu citim. Asi žiaden proteín nebude chutný😕
@anonym_autor umelinu budeš cítiť vždy, preto je podľa mňa naj ozaj ten neochuteny a dochutiť čím chces. Ale nerozrabaj s vodou, skús mlieko, lebo s vodou je hnus úplne každý podľa mňa 😅
Aj tak ja chcem iba trocha zväčšiť objem a potom už pri udržiavačke nejako dám tých cca 65g aj bez prášku.
@anonym_autor naj mas urobit si inbody meranie a porovnat , ak svaly idu hore zbytocne nezatazovat oblicky proteinom.
@anonym_cd8883 joooj boozinku tak to som ti poradila uplne inak nez by som mala.Nikde nespominas,ze si tehotna. Samozrejme,ze aj ti bolo z toho jedneho tazko tak to tak byt nema.Nesadol ti. To nemoze byt ziaduci ucinok. Nuz Ak si tehotna tak mas ine chute a nie som si ista,ci sa ti to podari nejakymi pripravkami regulovat. Sama pises,ze mozes zjest milion bielkovin a aj tak tu cokoladu zozeries. Tak treba nastavit hlavu. Pozri cokoladu a sladke si uplne neodopieraj ale skus si to len rozdelit. Nemaj toho doma vela a nezjedz celu tycinku naraz ale povedz si, ze doobeda zjes len polovicu a poobede dalsiu. Ked porodis tak chute sa znova zmenia. Osobne by som asi velmi v tvojom stave neriesila ci mam chut na sladke alebo nie a nahradzat to niecim...nuz som trocha skepticka, ci najdes nieco co ti zahasi chut na sladke a zaroven je to bez pridanych latok a este ti nebude z toho tazko...
@zuzikak dakujem, ale dobre citat vsetko, ved po porode zase budem riesit, ako sa znormalnit. A schudnut. Lebo mam uz teraz riadnu nadvahu, ale mam aj vysoky tlak a sam doktor po edal, ze teraz uz nemam nic riesit, ze potom. Hlavne, aby mi zabrali lieky. A kolko budem vladat, tak si zacvicim, aspon nejake drepy, na nohy hlavne, mozno ruky, na chrbticu cviky. A musim aj tak jest take mensie porcie nez som bola zvyknuta, lebo hned mam pocit, ze "prasknem". No mozno to bude cesta, ze si tym nejak prestavim aj hlavu, dakujem Ti 🙂

ten z DK- ky ako pise @anonym_2389f2 je velmi dobry chutovo. Ja sa snazim schudnut tak som si kupila dietshake (protein s L-karnitinom) od Fit4You. Tiez su chutovo fajn.