Má význam investovať do drahších bežeckých topánok?
Dobrý deň, začala som behať a zvažujem Asics Gel Nimbus 27. Cena ma trochu odrádza. Pocítili ste rozdiel oproti lacnejším modelom?
Treba sa na to pozrieť trošku komplexnejšie - tvoja váha, terén, po ktorom budeš behať, či máš nejaké problémy pohybového aparátu (stačia bolesti kolien) a podľa toho potom vyberať bežecké topánky, lebo 1000 ľuďom tieto sadnú a ďalším 1000 nie. Značka je super, ale či ti model bude sedieť ťažko povedať.
@anonym_autor Rýchlejšie určite nebudeš v nich behať. Ale keď sú pohodlné, tak si ich kúp. Tá cena nie je tak závratná. Teda ak máš na to a nebudeš kvôli tomu hladovať do konca mesiaca.
Za mňa nemá význam
Odporucam Hoky, za mna najlepsie topanky v lacnejsie cenovke
Za mňa nemá význam
@anonym_ca6034 nebehas ocividne 😃
mam teoriu. nohy ma nosia a budu nosit x rokov, takze im doprajem to najlepsie, aby im bolo dobre.
ta cena nie je zase taka zavratna.
ale ber do uvahy to, ze tenisky na beh vydrzia 1000km a potom su uz vybuchane, vyslapane.
ti, co Ti napisu, ze nema vyznam, tak nebehaju,
ti co to poznaju a behaju, tak Ti napisu, smelo do toho, nech sa Ti dobre beha. tenisky bezecke su vzdy za "odmenu" rozmaznat nohy. hlavne kup o cislo vacsie, na to nezabudni, lebo inak prides o nechty
Cakala som topanky za 500 e 😁
Toto si kludne kup, podla mna ok cena aj ak si len zacinajuci a hobby bezec. 🙂
ja keď som začínal behať, tak som začínal v už asi 4 rokoch nosených a rozdrbaných new balance preto, lebo som nevedel či ma to neprejde po jednom mesiaci. po asi polroku nakoniec až som kúpil nové, nejaké lacnejšie pumy a tie mi tiež sedeli.
takže asi by som to bral z pohladu či už máš niečo nabehané a vieš že sa toho budeš držať, pretože mne by bolo ľúto dať 140e aby som po týždni behania zistil že ma to vlastne nebaví
@anonym_autor kedysi som viac behávala a za mňa jednoznačne a okamžite URČITE! neváhaj. samozrejme veľa závisí od toho, na akom povrchu najčastejšie behávaš, či máš nejaké problémy s chodidlami, kolenami, chrbtom...ale zisťovala som si viac, pýtala sa aj odborníkov a tam bolo vždy jasné áno.
Vyššia cena, ale lepšie tlmenie, komfort, dlhšie vydržia ap. Ak len začínaš behať, ešte by som zvážila drahšie topánky, nevieš či ťa to chytí (nič v zlom), alebo budeš behať málo, pár kilometrov...
Keby to bol jeden z tych modelov, co hladam cely zivot, ze noha sa v nich neodrie a je priedysny material tak to som ochotna zaplatit, ale kvalita nie je otazka ceny vzdycky. Napr teraz mam hrozne lacne z Deichmannu, hoci nevydrzali akoze 10 rokov, len 3, hoci relativne sa daju nosit a nemam s nimi problem. Tie teorie, ze tvar podrazky a ake su vlastnosti pre dobry beh, to musi aj tak individualne sediet. Mna by noha bolela, keby spicka smerovala od zeme nahor a este podrazka nebola rovnomerne hruba.
@anonym_autor investovať sa oplatí pre mňa jednoznačne , nemam bolesti kolien a píšťal.
Na začiatku som behala v nejakých z lidla, to bola bolesť.
Kúp radšej Nimbus 2000,budú ťa doslova nadnášať
@anonym_autor ja som si prvé drahšie topánky kúpila až po pol roku, lebo som chcela mať istotu, že ich nebudem kupovať zbytočne. Kupovala som však v obchode, po porade s predajcom a rozdiel bolo teda cítiť dosť 😏 Ja mením bežecké topánky po odbehnutych km (cca 800). A striedam dvojo podľa trasy (či viac prírody alebo asfaltu). Za rok a čosi u mňa padnú.
Ano, nie prehnane vela, ale ja kupujem topanky (ten isty model) za +/- 100 eur kazdych 1000 km. Behanie nie je velmi "zdravy" sport pre tvoje nohy - ale ma kopec inych vyhod. Tymto to vies aspon mierne kompenzovat. Inak - po 1000 km topankam na pohlad skoro nic nie je - ale nepodcen to. Ich zakladna vlastnost - pruzenie - uz nefunguje.

@anonym_autor treba si kupit kvalitné