Oplatí sa investovať do Škody Kodiaq 2.0 TDI?
Dobrý deň. Lákal by ma Kodiaq, ale pri podobných ročníkoch je rozdiel oproti Octavii aj niekoľko tisíc eur. Je ten rozdiel v priestore a komforte naozaj taký veľký?
Rozdiel v priestore je jednoznačný
@anonym_autor Fakt chceš v roku 2026 kupovať diesel?
A aký je problém s dieselom? Nezachytil som žiadny - a evidentne ani napr. v Audi, keďže nová Q7 ide von s dieselom ako prvou motorizáciou.
diesel kupovat je uplne v poriadku, ale kupujes bud SUV alebo sedan... na SUV je vsetko drahsie lebo je v inej kategorii, taktiez aj obstaravacia cena.. nemozes porovnavat jablka s hruskami
@anonym_autor chodíš dlhé trasy? Lebo diesel ti v meste veľmi “poďakuje”, hlavne v zime.
@anonym_autor Však choď do autosalónu, objednaj si skúšobnú jazdu s Octaviou a Kodiaqom a uvidíš rozdiel. Budeš vedieť, čo ti vyhovuje.
A ako už napísali - porovnávaš rôzne kategórie áut, logicky je tam cenový rozdiel.
V našom prípade - Octáviu sme nikdy nechceli, rozhodovali sme sa medzi Kodiaqom a Tayronom. Nakoniec sme zobrali Tayron. SUV je SUV - nastupovanie aj vystupovanie je oveľa pohodlnejšie.
@thirstymonk nechapem otazku, diesel je uplne plnohodnotne palivo a pri norme euro6 su emisie minimalne a unnas sa neplanuje zavadzanie prisnych emisnych zon v mestach. Sam som kupil diesel v 2026 a uplne ok
@thirstymonk nechapem otazku, diesel je uplne plnohodnotne palivo a pri norme euro6 su emisie minimalne a unnas sa neplanuje zavadzanie prisnych emisnych zon v mestach. Sam som kupil diesel v 2026 a uplne ok
@tato_ Aký to má dnes význam? Kedysi to význam malo, sám som mal mnoho dieslov - hondu civic osmičkovú (ufo), to bolo moje najobľúbenejšie auto... potom focus jednotkový a mondeo štvorkove. A potom som si povedal, že diesel už nikdy, že to len same trable.
Keď bol diesel o 20 centov lacnejší a zrobil som das 20k km ročne, tak to malo význam, ale aký význam to má dnes, keď je ešte aj diesel drahší než benzín? A servis je tiež drahší a DPF a močka a všetky tieto bio-eko somariny...
@tato_ Aký to má dnes význam? Kedysi to význam malo, sám som mal mnoho dieslov - hondu civic osmičkovú (ufo), to bolo moje najobľúbenejšie auto... potom focus jednotkový a mondeo štvorkove. A potom som si povedal, že diesel už nikdy, že to len same trable.
Keď bol diesel o 20 centov lacnejší a zrobil som das 20k km ročne, tak to malo význam, ale aký význam to má dnes, keď je ešte aj diesel drahší než benzín? A servis je tiež drahší a DPF a močka a všetky tieto bio-eko somariny...
@thirstymonk samozrejme zavisi od sposobu vyuzivania auta. Urcite zavazi ci to ma byt nakupna taska, alebo plnohodnotne auto do rodiny na vylety. Palivo sa riesi v druhom kroku. Teda v mojom pripade a postupe 🙂 Mam obe varianty a vyhovuje mi to.