icon

Oplatí sa investovať do Škody Kodiaq 2.0 TDI?

16. jún 2026

Dobrý deň. Lákal by ma Kodiaq, ale pri podobných ročníkoch je rozdiel oproti Octavii aj niekoľko tisíc eur. Je ten rozdiel v priestore a komforte naozaj taký veľký?

thirstymonk
16. jún 2026

@anonym_autor Fakt chceš v roku 2026 kupovať diesel?

anonym_10e310
16. jún 2026

Rozdiel v priestore je jednoznačný

tundra
16. jún 2026

Porovnavas dve rozdielne triedy aut,preto je cenovy rozdiel velky.

muzula
16. jún 2026
@thirstymonk

A aký je problém s dieselom? Nezachytil som žiadny - a evidentne ani napr. v Audi, keďže nová Q7 ide von s dieselom ako prvou motorizáciou.

anonym_08f932
16. jún 2026

diesel kupovat je uplne v poriadku, ale kupujes bud SUV alebo sedan... na SUV je vsetko drahsie lebo je v inej kategorii, taktiez aj obstaravacia cena.. nemozes porovnavat jablka s hruskami

anonym_b18a39
16. jún 2026

@anonym_autor chodíš dlhé trasy? Lebo diesel ti v meste veľmi “poďakuje”, hlavne v zime.

chrobak7
16. jún 2026

@anonym_autor Však choď do autosalónu, objednaj si skúšobnú jazdu s Octaviou a Kodiaqom a uvidíš rozdiel. Budeš vedieť, čo ti vyhovuje.

A ako už napísali - porovnávaš rôzne kategórie áut, logicky je tam cenový rozdiel.

V našom prípade - Octáviu sme nikdy nechceli, rozhodovali sme sa medzi Kodiaqom a Tayronom. Nakoniec sme zobrali Tayron. SUV je SUV - nastupovanie aj vystupovanie je oveľa pohodlnejšie.

tato_
16. jún 2026
@thirstymonk

@thirstymonk nechapem otazku, diesel je uplne plnohodnotne palivo a pri norme euro6 su emisie minimalne a unnas sa neplanuje zavadzanie prisnych emisnych zon v mestach. Sam som kupil diesel v 2026 a uplne ok

thirstymonk
16. jún 2026
@tato_

@thirstymonk nechapem otazku, diesel je uplne plnohodnotne palivo a pri norme euro6 su emisie minimalne a unnas sa neplanuje zavadzanie prisnych emisnych zon v mestach. Sam som kupil diesel v 2026 a uplne ok

@tato_ Aký to má dnes význam? Kedysi to význam malo, sám som mal mnoho dieslov - hondu civic osmičkovú (ufo), to bolo moje najobľúbenejšie auto... potom focus jednotkový a mondeo štvorkove. A potom som si povedal, že diesel už nikdy, že to len same trable.

Keď bol diesel o 20 centov lacnejší a zrobil som das 20k km ročne, tak to malo význam, ale aký význam to má dnes, keď je ešte aj diesel drahší než benzín? A servis je tiež drahší a DPF a močka a všetky tieto bio-eko somariny...

tato_
16. jún 2026
@thirstymonk

@tato_ Aký to má dnes význam? Kedysi to význam malo, sám som mal mnoho dieslov - hondu civic osmičkovú (ufo), to bolo moje najobľúbenejšie auto... potom focus jednotkový a mondeo štvorkove. A potom som si povedal, že diesel už nikdy, že to len same trable.

Keď bol diesel o 20 centov lacnejší a zrobil som das 20k km ročne, tak to malo význam, ale aký význam to má dnes, keď je ešte aj diesel drahší než benzín? A servis je tiež drahší a DPF a močka a všetky tieto bio-eko somariny...

@thirstymonk samozrejme zavisi od sposobu vyuzivania auta. Urcite zavazi ci to ma byt nakupna taska, alebo plnohodnotne auto do rodiny na vylety. Palivo sa riesi v druhom kroku. Teda v mojom pripade a postupe 🙂 Mam obe varianty a vyhovuje mi to.