Aktivity pre 18 mesačné dieťa

hruska91
4. dec 2020

Mam dceru ktora ma 18 mesiacov. A nic je nebaví rada sa hrala s kuchynkou varila a rada kreslila problem je ze som sa hrala s nou. Pred mesiacom sa nam ale narodila druha dcera. A ta starsia sa nevie nechce hrat nic ju nezabavi len tv, a len lozi na gauč na parapety, skace po posteli a lozi pod stol....no vystraja...poradte co s tym alebo nejake aktivity, ktore bavia vase deti?

patka06
4. dec 2020

18 mesačná je ešte malinká, aby sa hrala úplne sama ...kúpila by som jej peknú bábiku - bábätko, nech sa oň postará ako ty sa staráš o sestričku.

vilma7
4. dec 2020

Mám dve deti a jedno sa v tomto veku nevedelo prehrať samé vôbec, druhé nemá problém študovať všetko možné po celom byte aj po dňa, prehrá sa krásne. Takže moja skúsenosť je žiaľ taká, že buď to má dieťa v sebe, alebo nie.

Čo ešte môžeš skúsiť, začať sa s ňou niečo hrať a keď sa do hry vžije, pomaličky sa vyplatiť. Ale pomôcť to nemusí.

A moja takmer 18.mes.vozi bábiky, obzerá si panáčiky, figúrky, prevlačuje ich po byte, z papúč rada vyťahuje šnúrky, zabaví sa s obuvou na chodbe...ona sa vie prebaviť aj sama, koľko x ani neviem čo robí. Potom mištičky prekladať, ukladať, lyžičkou naberať fazuľky , liesk.oriesky, ale ona do úst nedáva nič! Ťažko konkrétne poradiť, aj s plastelínou sa rada pohrá, ale tam už som aj ja zapojená.

andreatytler
5. dec 2020

@hruska91 To vystrajanie moze tiez byt ziarlivost na babatko.
Pocula som od mamiciek, ze starsie deti zapajaju do starostlivosti o nove babatko.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mareri
6. nov 2021

18 mesiacov je malo, ale podla mna jej kludne možeš kupit nejake odražadlo, alebo plastovu motorku, kolobežku s madlom na sedenie

wawna
5. dec 2021

ked ešte chvilku počkaš, bude samostatnejšia a bude sa vediet hrat sama, zabavi sa sama nielen doma, ale aj vonku