Akú značku zimných korčulí pre dieťa?
Prosim s akou znacku ste spokojny? Potrebujem kupit pre 6rocneho chlapca, total zaciatocnik. Bude sa obuvat sam, kurz maju s triedou. Sulov? Worker? Spokey? Ina? Objednavat budem cez net... Druha otazocka,2v1? Ci cisto zimne su lepsie? A este s takym tym pevnym plastom vpredu,drzi potom nozka lepsie? Rodicia nebruslia, tj som korculovaci analfabet,dakujem za kazdu radu.🙂
cez net neobjednavaj,kup z bazaru vo vašom meste alebo na inzerát najlepšie bazos.sk,aby ich vyskúšal,orientuj sa podľa dlžky vnut. vložky,treba čisto zimné,nie posuvné,môžeš aj tzv. hokejove pre chlapcov napr. Bauer,z bazara nebudú drahé a ak ho korčulovanie nezaujme,tak predáte...inak má práve vek na hokejovú prípravku 😉
Aj ja hladam pre mojho korcule chcela som z bazaru 34 cca resp asi skor 35 ale teda ceny bud vyssie ako v obchode za pouzivane alebo za 15 take co si este ja pamatam z mojho detstva a v dezolatnom stave ak natrafite na akciu kocky djate vediet
@tani00 zalezi, ci okrem toho kurzu s nim budete chodit korculovat. Ak Nie, tak Je to uplne jedno a kupila by som najlacnejsie. Ak ano, tak potom investovat do normalnych korculi, normalnych znaciek ako Bauer ci CCM, pripadne Reebok, Easton....
Tie klipsove, zvacsovacie a pod. su cista hruza, dobre fakt Len na nejake presuvanie po lade 4x za sezonu.
@tani00 co sa tyka nakupu prajem vela stastia, ani som nevedela, ze Je to taky problem zohnat korcule, ci hokejovu vystroj. Teraz sme boli na Slovensku, syn Je hokejista tak sme chceli obzriet nejake veci, boli sme v 5 sportovych obchodoch, korcule ak vobec mali, tak Len najlacnejsie, to iste hokejky, vystroj ani v jednom, normalne neviem, kde to ludia nakupuju...
@tani00 ja by som volila cisto zimne,zvaz si,ci by sa vam chcelo prehadzovat cepel za kolieska. My mame posuvne 29-32,kupovala som cez bazar,teraz je sezona,treba sledovat,aj ked je pravda,ze tych mensich cisel je pomenej. Uvidis,ako ho to chyti,na zaciatok je to asi jedno,lahko ich predas,pripadne podrzis pre druheho. Co sa tyka zavazovania, mne sa snurky pacia viac, alebo aspon kombinacia snurky a hore klipsna alebo suchy zips a skor "latkove" ako plastove,su pohodlnejsie. Nemyslim si,ze dieta,ktore sa este len zoznamuje s ladom a korculami,by si vedelo spravne zatiahnut ani cisto klipsnove.
@senta_sofia nemyslim si, ze niekto caka, ze si 6 rocne dieta same utiahne korcule, niekto I'm urcite bude musiet pomoct. Syn ma 8 a korcule im stale viazu rodicia alebo treneri...
Ja som kupila malej znacku obscure....su na snurky aj na klips, pre zaciatocnicku uplne stacia aj tak jej na rok noha narastie...dcerama 3,5 roka,doteraz sme zakazdym pozicali le vzhladom na cenu pozicovneho ak pojdeme len par krat yak to vyjde lacnejsie ako pozicovne... Aboli uz nabrusene
Ahojte, my tiez rozmyslame nad touto znackou, dcera ma worker kolieskove a su super, tiez maju posuvnu velkost a lahko sa obuvaju. Takze asi aj ladove kupime tieto.
Hlavne nech sú dobré.. čo tam po značke. Ja osobne dcére uprednostnujem zubkove, ae tiez máme teraz tieto zvacsovacie workwri.. Prvu aj poslednu sezonu, budúcnosti rok kupujem druhé ( už aj kvôli veľkosti) a klasické. Šnurovanie neriešim, ani klipsove si sama neobuje, neskôr kožené sa musia prispôsobiť a potom sa uZ dajú dobre obuť. Vzhľadom na rast nohy to asi tak skoro nebude :D treba stále nové 🙂
Ja chcem pre dceru urcite bez zubkov, ja sama korculujem ako chalan takze by som ju moc s tymi zubkami nenaucila korculovat 😉 Jasne na znacke nezalezi, ale ked ma niekto s niecim dobru skusenost tak to rada sama odskusam.
Baby dakujem velmi za Vase odpovede,zajtra uz musim nieco objednat. Este raz prejdem net,co mam na vyber.Vdaka. No a ak niekto ma este nejaky nazor,sem s nim 😉.
ahojte, tak este napisem nasu skusenost, kupili sme nakoniec Worker korcule, su fajn ale asi by som nabuduce kupila kozene, mam pocit ze v tychto je vacsia zima na nozky. Nasla som kozene bez zubkov ale uz vacsia velkost tak ked podrastie kupime tie🙂
K rozdielom medzi plastom a koženými len toľko že pokiaľ tvoje dieťa nehrá profesionálne hokej (dôvod puk vs. plastová korčuľa) tak to čo píšeš sú hlúposti. Nikdy som nič nevypekala korčuke vždy sedeli a to má môj syn úzku nožičku, začal korčuľovať v 3 rokoch keď mal ledva č 25 (a také číslo ťažko kúpiš) a techniku korčuľovania má super ako aj množstvo detí čo som videla korčuľovať sa v "plasťákoch". A moja osobná skúsenosť: minulý rok som predala kožené korčule a vymenila ich za šnurovacie látka-plast a rozdiel v pohodlí mojich nôh a rýchlosti a ľahkosti obúcania je citeľný.
@mtsl, no esteze chodim na kona, aby som sa dozvedela tie spravne informacie. Moje dieta sa venuje korculovaniu uz sedem rokov. Kazdy rok sa im meni trener a zatial nemala takeho, ktory by mal dobre slovo na plastove korcule (co hovoria o nastavitelnych na viac velkosti je nepublikovatelne). Zhodne tvrdia, ze sa dieta nauci zlu techniku, noha v nich nie je dostatocne ufixovana a riziko zranenia vyssie. Ak sa ma dieta naucit korculovat a nie sa len jednu sezonu klzat na lade, tak kozene korcule. Zrejme vsetci nevedia, o com tocia a tvrdia hluposti...🙄 Ja tiez nebadam rozdiel, ci mam na nohach plastaky ci kozene. Ale fakt, ze som schopna sa na korculiach prepravit z jedneho konca klziska na druhy bez toho, ze by som zadkom upravovala ladovu plochu, este nebudem hrdo nazyvat, ze viem korculovat.
@tani00 vypekanie v trube? Ja len toľko, ako som písala skor, asi je problem na Slovensku so športovým obchodom, kde ponúkajú výstroj pre hokejistov. U nas v športových obchodoch totižto majú ohrievače, kde korculu nahreju, potom sa obuje na nohu a nechá asi 10 min, ani presne neviem, predavač si to všetko stopuje, tiez by som doma radsej neexperimentovala. Nič hrozné sa ale nestane, ked korculu nenahrejete na začiatok mu budú urcite stačiť normálne hokejove korčule, dobre zatiahnuté, aby mu v tom noha nebehala. Tak ako som uz písala vyššie a súhlasím s @vroni ziaden tréner neodporučí 2v1, plastaky, nastavovacie a pod. v tom sa fakt neda ucit korčuľovať. Ked sme boli teraz v zime v Taliansku tak tam na námestiach mali klziska aj s požičovňou, požičiavali iba plastové... syn v tom korčuľoval, pochválil, ze boli nabrúsené, ale na hokeji by to na nohách mat nechcel, nedalo sa to poriadne utiahnut aj sa mu v Tom divne korculovalo. Odporucam teda pozriet bazare a kupit normalne hokejove korcule zn. Bauer alebo CCM a samozrejme dat ich nabrusit pred pouzitim.
@sisaka
tie ohrievače na tvarovanie korčúľ majú aj u nás v obchode a to nie sme nejako extra veľké mesto. Ale tvarovať korčule si dávajú iba chalani, ktorí sa venujú hokeju. Syn keď hral hokej mal korčule značky Bauer aj CCM, ale my sme mali vždy veľký problém mu kúpiť poriadne korčule, lebo má širokú nohu.
@tani00
@sisaka podľa mňa to závisí aj od toho, ako sa v meste darí hokeju, podľa toho je asi ponuka hokejovej výstroje. Ale aby niekto pchal do rúry korčule som ešte nepočula. Mm kolega hral cca pred 25 r v najvyššej hokejovej lige a hovoril, že oni mali tým denno- denným trenigom tak roztrhané korčule, že sa v nich cítil ako v papučiach.

@tani00 najlepšie do športu zbehnúť aj s dieťaťom, vyskúšať a tam poradia. teraz sú výpredaje a bude problém vyberať