icon

Aký krúžok navštevuje vaše trojročné dieťa?

michala465
26. mar 2015

Ahojte maminky, do akých kružkov ste dali vaše detičky? Syn má tri rôčky, a je "nadaný" na športy, najmä loptové. Asi sa pýtate ako som na to prišla 🙂 Ako dvojročný začal kopať tak do lopty ako niektorí päťroční chlapci nie... (nevravím to preto, že je to môj syn) ale človek to vidí... Má tri rôčky, a niekedy žasnem čo stvára... Ako ste rozvíjali "talent" Vašich detičiek? Na aké záujmové krúžky ste ich dávali? Čo by ste mi odporúčali? Ďakujem za odpovede 😉

Strana
z3
abbey1
29. mar 2015

@siska53
@oli18 Napríklad centra voľného času majú krúžky za 2,50 mesačne, čo je naozaj smiesna suma. A aspoň v našom meste majú tie krúžky veľmi dobrú uroven. Rovnako fungujú i materské centra, kde mamičky mozu a deťmi si zorganizovať akýkoľvek program a aktivity pre seba a svoje deti. Nie vždy je všetko o peniazoch.

siska53
29. mar 2015

@abbey1 ved my chodime do centra volneho casu. Ako ja tie peniaze nelutujem,inak by sme nepokracovali,len ze ta suma sa mi symbolicka nezda.

abbey1
30. mar 2015

@siska53 Ako som už písala. U nás každý krúžok v centre voľného času stojí 2,50 mesačne na dieťa.

sonia.
30. mar 2015

@oli18 Charita to nie je a myslim, ze aj obec v ktorej zijeme to scasti dotuje. Je to naozaj za symbolicku cenu... 🙂 A treneri to robia pre deti, nie pre peniaze. Aspon u nas urcite 😉 .

sonia.
30. mar 2015

@siska53 No symbolicka suma je asi relativny pojem..to mas pravdu. Ale ked som si to preratala, tak nase treningy vyjdu menej. Mne vyhovuje, ze neplatime za trening (ako to mate vy na vstup), ale dopredu sa zaplati na celu sezonu a je pokoj. A ak mas dve deti, tak to naozaj az take symbolicke nie je. U nas napriklad plati jedno dieta celu sumu a surodenec potom len 50% sumy na sezonu, co je super.

bubelko
30. mar 2015

@sonia. ja tiez zijem v zahranici, u nas napr. deti do 4r nikam nevezmu. ani futbal, ani gymnastika, nic. Max. cvicenie deti s matkami alebo plavanie - s rodicom. nie same.
prve kruzky zacinaju az v skolke - teda od 4r, ale vela az v 1.tr a potom niektore az od 3.tr.

a napr. tuto "kruzkovu tendenciu" sledujem hlavne u rodicov - mne nebolo dopriate, tak doprajem mojmu dietatu, len aby sa nieco nezameskalo. lebo keby som ja robil to a hento, mohol som....

sonia.
30. mar 2015

@bubelko Je to mozne, ale tiez by som vsetkych nehadzala do jedneho vreca. Urcite su aj rodicia, ktori tym ziju viac ako dieta a z toho svojho by najradsej mali v utlom detstve vrcholoveho sportovca. A su aj taki, ktori to dieta daju na sport, ale beru to len ako hru, zabavu a radost pre svoju ratolest. Nemusi si kazdy rodic liecit takto komplexy...
Aj u nas su tie kruzky od 4 rokov. Pre mladsie deti, tak ako pises Ty - cvicenie deti s matkami alebo plavanie s rodicom.

katulka74
30. mar 2015

maly ma 3 a pol roka a chodime raz tyzdenne na koniky

michala465
autor
30. mar 2015

@radlinka Veď o to ide... venovať sa tomu čo ho baví, ale ja ho nechcem dať hneď na futbal alebo čo... Chcem ho len podporať v športoch pokiaľ sa bude dať...

michala465
autor
30. mar 2015

@janinah No tak u nás je karate už v škôlke... a to sú deti od dvoch rokov tam... a malý chodí na ang. a to má tri rôčky... a dovolím si tvrdiť že vie z ang. viac ako staršie deti... ovláda napr. všetky farby, a na čo sa ho opýtam... niekedy je v tých hlavičkách maličkých viac ako si myslíme... a to sme ho dali na ang. kvôli tomu že veľa opakuje....

michala465
autor
30. mar 2015

@oli18 Ako ja neviem či som niekde napísala že ho idem dať na nejaký krúžok, chcela som len odporúčania... Nie nenosila ma na žiadne krúžky, ale tu ozaj nebudem rozoberať moje detstvo... A čo bolo pred 25 rokmi sa nedá porovnať s tým čo je teraz... A sama musíte uznať že doba je iná... tak nechápem čo riešite...

michala465
autor
30. mar 2015

@sisaka No práve u nás je to tak že malý síce bicykluje ale vôbec nechce korčule... Páči sa mu keď videl chalanov aj sa chcel postaviť na korčule ale rýchlo sme to zrušili lebo nechcel... Ja ho nechcem nútiť do ničoho... u neho to bicyklovanie a lopta.... to je pre neho všetko.... :D

vulka
30. mar 2015

@michala465 Ja to robím tak, že s dćerou a synom športujeme spoločne. Žiadne krúžky. Na to nemám financie. Dcéra má 3,5 roka a veľmi dobre lyžuje. Lepšie ako 7 ročný syn. Sama jazdí na vleku. Máme tú výhodu, že vleky máme v dedine. Tak sme prejazdili celú zimu. No a teraz zas vytiahneme bicykle. Budeme na nich takmer denne.

michala465
autor
30. mar 2015

@siska53 On to má všetko (síce preliezky a podobné v dedine nemáme) piesok, a všetko okolo... Ako čo sa týka zimných športov tie neriešim, on sa nechcel sankovať doteraz tak sme ho nenútili do ničoho... nechce plávať ak nechodíme...

michala465
autor
30. mar 2015

@ejuska79 No presne... V menších mestách nič nie je... Malý práveže vôbec korčulovanie ani lyžovanie... Tak je šikulko...:D Náš malý len s tou loptou... Len v zime to bolo utrpenie, lebo sme nemali kam ísť, čo sa týka zimných športov to vôbec nič... a už mám doma porozbíjané skoro všetko...:D

michala465
autor
30. mar 2015

@sonia. No veď práve že neviem o ničom čo by bolo v našom okolí...Aspoň teda som o ničom nepočula... toto by bolo pre malého... deti, nejaká hra, zábava... Lebo u nás sú väčšinou staršie deti a tie ho tak neberú...:D

michala465
autor
30. mar 2015

@sisaka Presne, len nie všetci majú takí názor... Toto sa mi páči... žiadna súťaživosť, rivalita, dril a neviem čo... Ide o zábavu a podporu v tom čo ho baví...

aliza
30. mar 2015

@michala465 ahoj. Ja zijem v anglicku a bezne tu deti chodia v 3 rokoch na kruzky a rozhodne nejde o ziadne branie detstva. Deti to bavi, je to zabavnou formou a primerane ich veku. vacsinou trvaju tak pol hodinu, maximalne 45 minut, takze ziadne pretazenie. Moj syn chodi od 2 rokov na gymnastiku a tenis, do tych 3 rokov som tam bola s nim a sme cvicili, ci hrali tenis spolu, cize iba ja s nim, treneri len usmernovali. Od 3 rokov chodi sam a bavi ho to. nevidim na tom nic zle, odkedy sa naucil chodit, tak doma kotrmelcuje, stojkuje na sedacke...tak preco ho to poriadne nenaucit? preco ho nezobrat do gymnastickej, kde ma na to riadne naradie a instrukcie, ako to robit spravne, aby si neublizil? takisto tenis, ma o 5 rokov starsiu sestru, ktora sa tenisu venuje vrcholovo, cize bol zvyknuty travit cas na kurtoch a tak sam si vyziadal hrat tenis. Tiez ho to bavi a je velmi sikovny, hra s o 3 roky starsimi detmi, koordinacne bol od babatka velmi zrucny, tak preco to nepodporit? chodime si s nim aj ja s muzom zahrat, cez vikend, len tak pre zabavu. Este k tomu plava raz tyzdenne, 30 minutova hodina. nezijeme na sidlisku, ihriska verejne nemame, mame ale zahradu, kde maju hojdacky, preliezky, trampolinu a ked je v pohode pocasie, tak sme na zahrade alebo ideme do parku bicyklovat. Nemyslim, ze deti o nieco oberam, neda sa predsa kazdy den chodit von (aspon u nas v UK nie) a tiez nevidim ziadne terno v hrabani sa v piesku kazdy den. Pokial ma dieta zo sportu zabavu, tak je jedno, ci beha po ihrisku alebo po kurte. Vsade su dospeli s instrukciami, ked uz sme pri tom. Mne je jedno, ci z mojich deti budu slavni sportovci alebo nie, pokial ich to bavi, budem ich podporovat. Ja sport milujem, je sucastou mojho zivota a teda aj zivota mojich deti. Ako s tym neskor nalozia, je ich veci.
Takze si z odpovedi nic nerob, ak mas moznost, daj maleho na akukolvek pohybovu aktivitu, ktora ho bude bavit a neskor, ked bude starsi, moze hrat futbal. Myslim, ze gymnastika je aj na SK od 3 rokov a je to dobry zaklad pre vsetky sporty.

michala465
autor
30. mar 2015

@sonia. No presne to je o tom... A už nemám chuť tu riešiť veci typu že dieťa sa má hrať na piesku, kopať do lopty na dvore a neviem čo... Vidím, že to beriete inak, síce neviem kde žijete...:D Ale ja ho nechcem nútiť do ničoho, ani mu nič nasilu vnucovať, iba ho podporiť v tom čo ho baví...

ivanajelinek
30. mar 2015

@michala465 moj syn mal v septembri 4 roky a zacal chodit na hokej. Najskor len na kurz korculovania (ten je od 3 rokov)tam bol asi 2 mesiace a potom dostal vystroj a chodi na hokej. Bavi ho to stale sa pyta kedy ma trening. Moj manzel je tiez hokejista takze na stadione sme od malicka. Chce chodit aj na hadzanu ale tam mi trener odporucil az od 5 rokov. A v lete bude chodit na taky trojmesacny kurz tenisu. Tieto kruzky su robene takou hravou formou tak aby to deti bavilo. Ja zijem v zahranici a tu je normalne ze deti od tych 3-4 rokov chodia na nejaky kruzok co ich bavi. Takze prajem vela stastia. Urcite nieco najdes. Urcite ho v tom podporujte. Lepsie chodit na sport ako kupit dietatu pocitac alebo nejake playstation alebo aby sa dieta len tak doma nudilo.

ivanajelinek
30. mar 2015

@aliza super napisane. Presne moj nazor;)))

michala465
autor
30. mar 2015

@aliza
@ivanajelinek
Ďakujem presne toto som potrebovala prečíťať... Pretože po tom všetko čo som si prečítala som mala pocit že s mojim dieťaťom chcem neviem čo robiť... Ja mu nechcem zobrať detstvo, ani o nič ukrátiť a už vôbec nie ho do niečoho nútiť... Viem, že plávať nechce, lyžovať ani korčulovať... Ďakujem maminky ste ma potešili...:D Hádam niečo nájdem...:D

siska53
30. mar 2015

@michala465 a materske centrum ci nieco take nemate? Lebo aspon tu u nas su viacere kruzky pre deticky prave v materskom centre.
preto som nasim vybrala babybalance,to ich bavilo. Len pre vekovu kategoriu maju uz len jogu a malovanie(a to ho nebavi),no babybalance mal rad a dcerka tiez. Mala asi 3m.obdobie co okrem drahy na zaver robila vsetko co sme robili tam a niekolkokrat denne. Uz ju to preslo,teraz zas stale "cita"a citame urcite knizky dokola.🙂

ivanajelinek
30. mar 2015

@michala465 akoze preco by si mala synovi zobrat detstvo? Za to ze ho das napr. na futbal? Tam sa deti zahraju vybehaju.Ako preco mu v tom branit? Ja v tom nevidim absolutne nic zle. Drzim palce aby si nieco nasla. Neni nic lepsie ako ked deti bavi sport uz od malicka. Moj druhy syn bude mat v decembri 3 roky a uz tiez chodime korculovat. A od 3 rokov ho davam tiez na ten kruzok korculovania.

tilly
31. mar 2015

@michala465 to je super, ze je nadany, ale to vacsina deti, ktorym sa rodic venuje a druha vec je, ze decka sa vyvijaju skokmi, obcas su v niecom popredu, ale neskor ich rovesnici dobehnu... prikladov by som ti dokazala vypisat vela...

k futbalu, druzstvo pre najmladsich je U6 (cize do 5-6 rokov, momentalne je to rocnik 2009), mladsich neberu, v BA robi happykids kruzok, kde beru od 3,5 roka, je to skor take hranie s loptou, ale velmi dobre, strasne zlaty trener, ktory to s deckami fakt vie a chalani ho zboznuju...

oli18
31. mar 2015

@michala465 To si dobre napísala. Dieťa samo vie, čo chce. Teda loptu a bicykel. To prislúcha jeho veku.

erika_230
31. mar 2015

@michala465 u nas v ziari funguje normalne futbalova skolka a deti odtial mozu pokracovat v sportovej triede takze mozno nieco take funguje aj uvas treba si zistit

martinaluky
19. apr 2015

@mmmj centrum voľného času je dačo iné...tak som aj ja chodila s mojou 3 ročnou a s oboma som chodila na baby plávanie, ale to iba asi preto, aby sme stále nesedeli doma. Ja hovorím fakt o tvrdých krúžkoch, kde sa tie deti musia naplno zapojiť. A musím sa pochváliť...ideme sa posnažiť o kemp Martiny Moravcovej, pretože tá 11 ročná lapajka je tým plávaním úplne posadnutá. Už teraz má vybratú strednú a aj vysokú školu... čo mi iba pomáha v jej učení. Vybrala si športové gymnázium a potom by chcela študovať trénerstvo. Ja niesom športový človek, ale keď vidím, že moje dieťa to tak baví, iba ju v tom podporím. A má veľkú výhodu, že to nieje moja ambícia, že to robí iba pre to, že to sama chce. Nechcem mať z nej medajlistu a nehovorím jej že "musíš". Náš tréner to sám vidí a aj keď teraz na súťažiach nedosahuje bohvie aké výsledky, ťahá ju ďalej, lebo aj on vie, že s takýmito deťmi sa najlepšie spolupracuje a vie z nich dačo spraviť.

Strana
z3