Chlapec chodí na balet. Čo prvé vás napadne?
Baby, co vás prvé napadne, ked sa povie, ze chlapec chodí na balet?
@harrisson toto je absolútna somarina 🤣 baletaci trénujú odmalička, väčšina začína maximálne v 5. rokoch. Teda vtedy o orientácii absolútne nemôže byť ešte anilen reč.. mám bývalého spolužiaka baletaka, tancuje v Prahe, je zaručene hetero 🙂 tancoval odkedy si ho pamätám.. chodili sme spolu na základnú školu.
Štvorročný? Napadlo by ma len to, že chce robiť presne to, čo veľká sestra.
Takého malého by som kľudne zapísala a dúfala, že ho to rýchlo prestane baviť. Nechcela by som, aby si dieťa zničilo zdravie, koli nejakému baletu
Že je šikovný a že ho obdivujem.
Nechem ti brat iluzie, ale uspech v balete nie je moc o tom, ze niekto po tom tuzi alebo nie. Treba mat na balet fyzicke predispozicie ako su flexibilne slachy a klby, urcita stavba tela. U nas na kruzku baletu tuzilo chodit 20 dievcat ale jediny chlapcek ktory tam bol lepsi nez vsetky dievcata dohromady. Nabor do prazskeho baletu sa robi v 4r a nemusia tam prist deti ktore nutne niekedy balet robili. Staci sportova pripravka a podla toho ako dieta stoji, pohybuje sa, aku ma celkovu fyzicku silu a flexibilitu sa tam moze/nemusi dostat.
Riesis trosku blbosti. Pretoze tvoj syn moze chodit na balet, uzit si kruzok, ale ze z neho bude profesionalny tanecnik - tak to je nieco uplne ine.
Pokial sa nechces stretavat s predsudkami okolia daj ho na atletiku alebo gymnastiku a neskor moze prestupit na balet uz so sportovou pipravou. Vyhnes sa problem s okolim, ak ti na tom tak zalezi.
Barysnikov alebo ako sa to píše. Inak húževnatosť, disciplína, drina, sila.
Že robí extrémne náročný šport / tanec a že ak be naozaj dobrý ,má možno väčšiu šancu sa presadiť ako dievča baletka ,kde je konkurencia oveľa vyššia .Že jeho telo bude pevné ,vypracované a jeho mobilita úžasná .
predstavím si kolegov 🙂 drina na sále a večerné predstavenia 🙂
mala som kolegov baleťákov ( veď som tancovala), ale z 9 chalanov len 1 bol teplý. Takže vôbec neplatí, že baleťák je automaticky gay. 🙂
@autorka. Ako chapem, ze Slovensko je jednou nohou v 19., ak nie 18.storoci a ma slusne naslapnuto na stroj casu smer minulost po vikende. Ale co napadne pri takej vete tebe? Je to rovnako ako tanec, krasokorculovanie, gymnastika specificka zaluba. Nemusi mi dokonca ani evokovat utrpenie a drezuru klasickej ruskej skoly a biele silonky - elastaky na muzskych nohach, pretoze kto chodi do divadla, aj na balet vie, ze je mnoho moderných uchopení aj v balete. Mnoho českých, ale aj holandských, ci francúzskych baletiek v tomto robi osvetu. Pre niekoho je to krasna a jedinecna forma akou uchopit pohyb - vnimanie hudby, ci ako sa umelecky vyjadrit. Pre niekoho nepochopitelna, ale uplne normalny clovek za tym nic extremne nehlada. Uhrik hned po vianocnej vyzdobe zakaze aj balet? Kamaráti z Ruska nadseni nebudu, ale tieto suvislosti mu asi ako stvorkarovi na prvu dobru nedochadzaju.
Mimochodom vies kolko bielych a aj duhovych elastakov najdes na atletickom stadione?
Ale daj @autorka svoju uvahu. Zaujima ma.
Par zaujímavých info z relevantných zdrojov:
https://vltava.rozhlas.cz/robert-balogh-balet-j...
Snáď ma nič nenapadne. Ale ako prve mi pride na um-Mário Radačovský 💪🏼 A vela vela sil.
že každý deň dve tri takéto emócie vzbudzujúce príspevky(anonymné), kt. priťahujú do diskusie skupiny s protichodnými názormi. Už je to veľmi priehľadné. Načo,aby to na MK "žilo"? Dá sa rozbehnúť diskusia aj inak. Čo teraz, máme sa vadiť či je gay alebo nie? či je balet vhodný pre chlapca alebo nie? však je to jedno. Ak má talent a baví to to nech je baleťák🙂
a dúfam, že ma nenapadne nič.🙂 ani medveď, ani iná divá zver. ale napadlo mi viď. môj prvý príspevok.
@nafka0483 nie, zle si ma pochopila. Autorka ma staršiu dcéru, ktorá robí balet. Keď jej mladší brat chce robiť balet je to pravdepodobne preto, že chce robiť to, čo staršia sestra, v jeho veku úplne prirodzené.
Zvyšok príspevku je, čo by som robila ja, v takej situácii. Samozrejme aj pri dcére by som dúfala, že je tu prejde. Nie som zástanca športov/aktivít, ktoré človeka pripravia o zdravie.
Že je šikovný a pohybovo nadaný 😊
Ze nikoho do toho nic nie je, a drzim mu palce nech mu vyjde to čo chce.
Nič, je to super aj to, že ho rodičia podporujú aj napriek predsudkom....
Ze ma cit pre hudbu, ze je ohybny, ze bude baletak ;) A ze super, ked ho to fakt bavi.
Ze ma rad tanec
že mu ,,závidím,, výdrž, trpezlivosť a to pevné telo, ktoré si baletom vypestuje
Ži a nechaj žiť ❤️
Mňa hneď napadne Harapes. Chlapcov sa na balet asi hlási málo. Ale fakt je to krásna záľuba.
Ze je teply.
Sorry ale fakt
Mna napadne moj 5rocny syn, ktory chodi 2 roky tiez, a vobec sa zato nehanbim, prave naopak ...chodi sestra, on v tom vyrastal od babatka, chcel tiez, zatial ho to nepustilo..ano, stretli sme sa s predsudkami (od dedkov, ujov, ze to nie je pre chlapcov, aj od deti v skolke), on si zatial z toho nic nerobi a my tiez...chlapcov je pre tieto predsudky vzdy málo, hlupe ale je to tak...a inak je to uplne normalny chlapec
Mne napadne môj obľúbený film Billy Elliot, kde chlapec hlavný hrdina tajne chodí na balet namiesto boxu, potom sa dostane na Kráľovskú akadémiu do Londýna a film končí jeho premiérou v Labuťom jazere ako baletný sólista. Je úžasné, keď človek v živote objaví svoj talent a rozvíja ho. Nemusí byť hneď každý baleťák gay (tam asi nepriamo smeruje téma), aj keď nosí legíny 🤷🏻♀️
Mne syn chodil na balet aj na mazoretky. Krasne ma drzanie tela. Bol sam obklopeny krasnymi dievcatami. Nerad sportuje tak sme vybrali tento druh pohybu.

Že má krásnu záľubu 🙂