Chlapec chodí na balet. Čo prvé vás napadne?
Baby, co vás prvé napadne, ked sa povie, ze chlapec chodí na balet?
Aj britsky prince George (na slovensku tusim Juraj) chodi na balet.
Ja milujem tanec a obdivujem tanecnikov a balet je uplne fascinujuci. Skoda ze nie je viac podavany ludom takou nejakou popularnou formou. Takze ja by som bola nadsena ak by moj syn chcel chodit na balet, ale moj muz by povedal ze je gay. Ja by som to s radostou ignorovala. Vsetky homofobne pripomienky mojho muza s radostou ignorujem.😀 Nemoze chudak za to. Bol tak vychovany.
Treba dieta pripravit na vymesky a na to ze nebude robit iba balet, ale aj osvetu a prevychovu verejnosti. To nie je pre kazdeho.
Moja dcera zase chodi na karate 🙂 budme radi, ze majy konicky co ich bavia
Mne napadne, že musí mať veľmi pevnú vôľu a myslenie nezávislé od okolia.
A ešte, že bude mať super uplatnenie 😁
@nelca0510 moj syn je krasokorculiar tiezto niekomu nesedi a ten chalanisko od 6 rokov pokukava po babach orientovany je spravne 🙂 A mne to nepride divne a vcera sa pytal ci moze na balet, ja to beriem ako pohyb a je jedno aky a co, ked ho to bavi a chce tak nech maka, vybrusuje cielavedomost, odhodlanie a tvrdu pracu. Za mna je to v pohode.
Mňa napadne, že či je to dobrovoľne, alebo mama nemala dcéru a na chalanovi si plní sny....
Čo NATO asi hovorí jeho otec...a či vôbec ma mužský vzor ...
Či mu rodičia ukázali všetky možnosti športov....
A zároveň to, že medzi akými ľuďmi sa pohybujes takí si...čiže ak sú tam len dievčatá bude to na ňom cítiť...
A ďalej má napadne, že či sa mu v škole smejú, alebo ako to prijali jeho spolužiaci
@blonde_bella pokiaľ toto myslíš vážne, tak si mentálny kripeľ.
V skutočnosti si myslím, že siiba frustrovaný zúfalejc a snažia sa takto stupídne upútať na seba pozornosť
hura o jeden baletný pár viac
u nas je velky problem zohnat chlapcov na spolocenske tance.
@blonde_bella vsetko, co si napisala je cesta, ktora vedie k nenavisti a primitivizmu. skoly maju program, kde prave vsetko toto sa snazia rozpustit a vymazat z hlav.
a to nerobi preto ze to rodicia chcu, ale on sa to chce, tak super
@nyusika autorka diskusie ovláda základy gramatiky, bohužiaľ, admin nie, názov témy bol úplne iný. Admin ho zmenil 😉
@blonde_bella keby si si prečítala všetko, co som písala, tak neriešis tieto blbosti
Aj text príspevku zmenil admin ?
že vau obdivujem 🤩
@blonde_bella “Mňa napadne, že či je to dobrovoľne, alebo mama nemala dcéru a na chalanovi si plní sny....
Čo NATO asi hovorí jeho otec...a či vôbec ma mužský vzor ...
Či mu rodičia ukázali všetky možnosti športov....“
predstavili dostatocne vsetky druhy sportov? A dievcatu tiez? Ci tam staci, ze ona chce tanec, tak naco ju dat na mesiac na cyklistiku, futbal, hod gulou, kulturistiku, … aby jej “neboli odoprete moznosti, kedze je dieta a nevie sa rozhodnut samo”.
Preco si myslis, ze ak chalan ma zaujem o tanec, tak bol k tomu manipulovany a ine moznosti mu ucelovo zatajili?
“A zároveň to, že medzi akými ľuďmi sa pohybujes takí si...čiže ak sú tam len dievčatá bude to na ňom cítiť...”
A co potom skolak 9 rokov v skolskej triede niekolko hodin denne od pondelka do piatku so samymi spoluziackami a ucitelkami?
Vychadzaju snad preto zo skoly inak orientovani zzensteli chlapci?
Mna napadne Sergej Polunin a neskutočná drina, ktorá vedie k likvidácii telesnej schránky. A samozrejme rešpekt, pred disciplínou baletakov.
@kvojtanikova ja by som veeeelmi chcela, aby mi syn chodil na spolocenske tance 🙂)) Som zvedava, ci ho to napadne vobec :D
Mne sa balet absolútne nehodí k mužskému pohlaviu, je to pre mňa niečo vyslovene ženské. Ale to je môj názor , ty si poznáš syna 🙂
Ako hovoril nas slovencinar napadnut vas moze cigan na rohu.
Tak takto, ako prve po precitani uvodu ma napadlo, ze klobuk dole nad takym chlapcom, ktori sa neboji predsudkov. Ale ked si to necham prejst v hlave, tak za 1. neviem, ci chlapec dokaze predvidat, ako sa nanho budu pozerat, lebo neviem jeho vek. 2.uvedomila som si, ze si len myslim, co by som si ako prve pomyslela.
Realita: na tanecnu chodi chlapec a vnimala som to mierne cudne. V ziadnom pripade si nemyslim, ze je zzenstily, alebo ze by mohol byt raz gej alebo ze je babovka, a pod. Len to nie je typicke a ako matka by som sa prave ja bala, aby sa deti neposmievali. Hned ako druhe ma napadlo, ze zrejme to maju nejak v rodine, niekto robil tance, hudbu a pod, tam to castokrat ide generacne.
Že pravdepodobne v puberte domov nedonesie Nikolku ale Nikolasa 🤭😏
Tak zas netvárme sa že medzi umelcami tohto charakteru nie je veľa gayov ,to je popieranie reality. Je tam veľa homosexuálne orientovaných chlapcov, ale zas baleťák = gay nie je jednoduch pravda.
Napriek tomu by som nebola rada ak by môj syn si vybral tento šport. Rovnako tak by som nebola rada ak by moja dcéra bola vzpieračka.
@lilitela netýka sa to baletu ako takého ale, som fan lord of the dance a tam jeden tanečník tiez keď bol malý a začínal tak sa mu deti smiali že stepuje že to nikam nedotiahne a tuším sa mu aj smiali že je gay. Dnes tancuje ako "vedúci tanečník" v LotD.
Ďalší keď bol malý tak ho mama vzala na tanecnu keďže tam chodili jeho sestry. Nechcel tam chodiť, nepamätám si však prečo 🤔 nakoniec tam začal chodiť rád, vzali ho do LOTD, stal sa vedúcim tanečníkom a našiel si tam manželku, a vyberá tanečníkov do LOTD.
Nie je to síce balet ale je za tým makačka, veď aj koľko žien napr hrá futbal atď

Chodila som do baletnej školy a bolo tam s nami asi tretina chlapcov. Nikdy som sa nepozastavila nad tým a brala som ich rovnako ako dievčatá. Balet je druh tanca. Pozastavuje sa niekto nad folkloristom z Lúčnice? Zase asi bude problém u dospelého ako u detí, ktoré mnohé veci berú prirodzene pretože aj úplne prirodzené sú.