icon

Chodíte s deťmi do cirkusu bez výčitiek?

zuzulienocka78
Dnes o 08:42

Ahojte, chodievate s deťmi do cirkusu?
Musím povedať, že ako deti sme chodili vždy, keď cirkus v meste bol - vždy nás tam bral ocino, taká nostalgia ma chytá, keď vidím všade tie reklamné panely. Aj deti by chceli ísť.
Len teda mám v sebe aj taký blok kvôli tým zvieratkám, ktoré tam zrejme trpia, že to asi podporovať nechcem. Predsa len už sa na to pozerám inak, nie detskými očami.
Chodievate? Bez výčitiek? Alebo nepodporujete?
Ďakujem za každý názor.

anonym_92270d
Dnes o 08:43

Do cirkusu kde sú zvieratá nechodíme.

anonym_9251b7
Dnes o 08:46

Nie nechodime a neplánujem

lienka9
Dnes o 08:47

@zuzulienocka78 my sme boli 2x,dva rozne cirkusy(znacky),viac menej dost podobne.je to hlavne o takych artistoch,par je so zvieratkami,husy,kone,psy..neprislo mi to nejake tyranie..

rachel36a
Dnes o 08:51

Chodime bez vycitiek...

galganka
Dnes o 08:53

Chodíme. Naposledy tam bolo dievčatko vo veku našej Zoe a malo kačicky, zopár tiav, ktoré očividne v cirkuse dožijú a psíci. Hlavným tahačom cirkusu boli artisti, motorky v železnej klietke a pod. Celý cirkus bol spravený na rozprávkovú tému. Ak príde znova nejaký dobrý, isto pôjdeme.

simsalabim
Dnes o 09:14

Ja som bola s detmi raz. Akoze... pacilo sa im, ale nadseni neboli tak, ze by chceli ist opat. A ja som nebola nadsena vobec. AKo dieta som zazila velke sovietske cirkusy a tie sa mi strasne pacili ako dietatu. Cakala som nieco podobne velkolepe, ale bola som sklamana. A potesilo ma, ze tuto neeticku zabavku mozem vyciarknut z programu.

anonym_f5284f
Dnes o 09:19

Naposledy cirkus Aleš, hlavný program boli ľudia a zvieratá málo.
Vystupovali psy chodenie pri nohe a skok cez prekážky podobne ako na bežnom cvičisku ale menej ako v talentovej show.
Had bol donesený a položený doprostred, okolo tancovali brušné tanečnice, potom zobrali hada naspäť.
Ťavy urobili zopár kolečiek.
Kengura urobila 2 kolečká a odskákala späť.
Ostatné zvieratká boli len vonku na hladkanie alebo vozenie a vôbec nevystupovali pštros, kozičky, poníky, kone.

minesasubu
Dnes o 09:23

syn má 4 roky a ešte sme neboli plánujeme ho zobrať na Cirque du Soleil ked bude starší to je za mňa zážitok
má radšej ked je blízko zvierat taktže chodíme do kontaktnej zoo - vačšinou farmy
podľa toho čo počúvam od kamošiek je ten cirkus sklamanie, smard ,tma alebo až moc ostré svetlo takže nie

anonym_e03043
Dnes o 09:32

@zuzulienocka78 tam kde su zvery nechodime
Snad sme uz ako spolocnost pokrocili natolko,ze to nejdeme podporovat,ci?

jesenzima
Dnes o 09:35

@zuzulienocka78 moje deti ešte neboli..

7miriam77
Dnes o 09:56

My do cirkusu nechodíme a ani raz dcérka skoro 11 ročná nebola. Práve kvôli zvieratkám nie!!!! Neuznávam to, a bolo milión krát dokázané,že tie zvieratá trpia a nie sú šťastné. Dcérka to chápe a ani by tam nešla!!! Zdieľame rovnaký názor ❤️😍🍀🙏

galganka
Dnes o 09:59
@minesasubu

syn má 4 roky a ešte sme neboli plánujeme ho zobrať na Cirque du Soleil ked bude starší to je za mňa zážitok
má radšej ked je blízko zvierat taktže chodíme do kontaktnej zoo - vačšinou farmy
podľa toho čo počúvam od kamošiek je ten cirkus sklamanie, smard ,tma alebo až moc ostré svetlo takže nie

@minesasubu so Slnečným cirkusom nemusíte čakať. Naposledy sme boli minulú jar a bolo tam dosť detí v tom veku. Každé jedno dostalo podsedák, aby dobre videli, bola aj pauza v polovici, myslím, že si to užili poroadne, podľa toho, ako híkali. 👍🏻

ria_sprout
Dnes o 10:08

S deťmi som nikdy v cirkuse nebola a ani nepôjdem. Samé vedia prečo a samé môj názor prebrali. Zvieratá si vážime a snažíme sa ich chrániť, nie podporovať ich týranie.

minesasubu
Dnes o 10:10
@galganka

@minesasubu so Slnečným cirkusom nemusíte čakať. Naposledy sme boli minulú jar a bolo tam dosť detí v tom veku. Každé jedno dostalo podsedák, aby dobre videli, bola aj pauza v polovici, myslím, že si to užili poroadne, podľa toho, ako híkali. 👍🏻

@galganka ano viem že chodia aj deti, chodíme každé 3-4 roky avšak viem že syn ešte nieje pripravený , dosť sa bojí uzavretých priestorov a davu ľudí takže čakáme kým bude väčší aby to zvládol

belllinka
Dnes o 10:13
@minesasubu

@minesasubu v kontaktnej zoo asi tiež nie sú tie zvieratá úplne šťastné, keď ich celé dni niekto otravuje, či?

kikulienkadd
Dnes o 10:15

Ahoj,nechodím s deťmi do cirkusu. Ako dieťa som bola v cirkuse s mamou a videla som z výšky spadnúť mladú artistku. Nebola pripútaná lanom. Odniesli ju a predstavenie pokračovalo. Bol to pre mňa natoľko strašný zážitok, že už do cirkusu nevrkočím.

zuzanka.zuzu
Dnes o 10:16

ešte niekde sú zvieratá? kiež by, išla by som 😀 nemyslím poníka a psov, ale tigre, slona, opice a poriadna šou 😎 akrobati a kúzelníci ma fakt nezaujímajú 🤷

minesasubu
Dnes o 10:18
@belllinka

@minesasubu v kontaktnej zoo asi tiež nie sú tie zvieratá úplne šťastné, keď ich celé dni niekto otravuje, či?

@belllinka tak niektoré zoo a farmy sú otvorené len napríklad sobotu alebo určité hodiny cez deň, tak isto sú dni kedy sú uplne zavreté aby si zvieratá oddýchli
všetky informáciu su zverejnené na stránkach takže si vieme pekne vybrať kam a kedy pôjdeme
ak má človek záujme tak si vie zistiť čo podporiť a prečo..... my to robíme

galganka
Dnes o 10:36
@minesasubu

@galganka ano viem že chodia aj deti, chodíme každé 3-4 roky avšak viem že syn ešte nieje pripravený , dosť sa bojí uzavretých priestorov a davu ľudí takže čakáme kým bude väčší aby to zvládol

@minesasubu tak to hej, beriem späť. Dorastie a užijete si to riadne. 💪🏻

zuzana2910
Dnes o 10:37

Ja nepodporujem tieto cirkusove výstupy, deti, keď boli menšie, boli s babkou, keď boli o niečo väčšie, pochopili a už nechceli ísť vôbec. A to tam vredy boli slony, tigre, levy, opice...ja som raz šla s nimi do cirkusu bez zvierat, len pudliky vedeli poskakovať rôzne cviky - chudaci aj to, no najvac ma znechutil uvrieskaný trápny šašo. Uši som si necítila po jeho vykrikoch a tie akože fory...(viem, pre deti, ale hrôza aj tak). Takisto kontaktné zoo neuznávam, u nas na Liptove, či iné.

cyberk
Dnes o 10:58

v dnesnej dobe, ked mozeme ist do kontaktnej zoo, mi cirkus pride zbytocny 🙂 cudujem sa, ze tam este niekto chodi.

fajnova
Dnes o 11:07

Nie, mne je to strašne ľúto. Medveď nemá čo jazdiť na bicykli, bodka.

klotildabazarik
Dnes o 11:08

@zuzulienocka78 tak chodte radsej do zoo

anonym_f5284f
Dnes o 11:12
@fajnova

@fajnova na slovensku nemôže byť medveď v cirkuse
Príloha k vyhláške č. 350/2019 Z. z.
Zvieratá, ktorých použitie na účely verejného vystúpenia alebo výcviku za účelom verejného vystúpenia je zakázané, sú zvieratá z

a) radu Šelmy (Carnivora) s výnimkou psa domáceho (Canis lupus familiaris), mačky domácej (Felis silvestris catus) a fretky domácej (Mustela putorius Furo),
b) radu Primáty (Primates),
c) čeľade slonovité (Elephantidae),
d) čeľade delfínovité (Delphinidae),
e) čeľade hrochovité (Hippopotamidae),
f) čeľade žirafovité (Giraffidae),
g) čeľade nosorožcovité (Rhinocerotidae).
https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...

zuzi0911
Dnes o 11:12
@fajnova

@fajnova alebo medveď a lev sedia vedľa seba a čakajú na povely . Boli sme raz a po tomto ..už nikdy

barbie_b
Dnes o 11:32

@zuzulienocka78 bez vycitiek. Ti desne uvedomeli, co bojkotuju cirkusy kludne detom kupuju maso z bitunkov, nosia kozene topanky a kabelky a podobne. Ostentativny odpor voci cirkusom je len prazdne divadlo, pokial toleruju ozajstne utrpenie zvierat.

anonym_cb6513
Dnes o 11:40
@7miriam77

My do cirkusu nechodíme a ani raz dcérka skoro 11 ročná nebola. Práve kvôli zvieratkám nie!!!! Neuznávam to, a bolo milión krát dokázané,že tie zvieratá trpia a nie sú šťastné. Dcérka to chápe a ani by tam nešla!!! Zdieľame rovnaký názor ❤️😍🍀🙏

@7miriam77 Ja neviem, ja len tak uvazujem, ale podla mna ani v ZOO nie su zvierata stastne.

anonym_9605a6
Dnes o 11:43

@zuzulienocka78 mali sme to v detske zrejme ako ty...ale ked som už mama a máme doma 3 detičky hned som im vysvetlila,že nie je správne aby zvieratka boli neustále stahované,prenásane v hlasnej hudbe...bičované aby medved jazdil na korculiach....my vidime to nacvičené vystúpenie ale nevidíme to utrpenie.....nie nebudem podporovať cirkus kde sú zvieratá pretože radosť detom viem urobiť aj inak 🙂