Čo si myslíte o skákaní detí do mlák?
Mile mamicky, po povzbudeni jednou mamickou a po diskusii hadzanie kamienkov na smykacku som sa rozhodla spytat vas na nazor, co si myslite o skakani deti do mlak? Dovolite to detom? Vzdy, obcas, vobec? Do akych typov mlak, ci do vsetkych?Ake su vase zazitky? Skakali ste uz s nimi?atd...popripade pridruzena otazka: chodite von s detmi do dazda?dakujem
@mawka A prečo nechodíš do MC? 😀 Cítiš sa tam podobne ako ja?
@niki101988 bola som raz. ked bol maly mimino. a doslo mi nevolno. jednak som nikdy nebola taka ta ušušlana mamicka, ktora pouziva prehnany mimickovsky plural a zdrobneninky, to skor mi obcas uleti, urcite som nebola mamina, ktoru bavi sa tri roky bavit o plienkach, hovienkach a podobne, takze som sa tam necitila dobre a nemala som o com. aj na materskej som potrebovala intelektualne stimuly a plienky rozhodne nimi nie su. a este ked tam zacali rozoberat telenovely a rozne serialy, dovidenia. nastastie, vtedy som mala kamosku z detstva s dietatom len o tri tyzdne mladsim od mojho, tak to bolo super. len potom sa nam cesty rozisli kvoli stahovaniu a nehovorim o 100 km a slovensku, takze sme rady, ked sa nam podari raz za rok stretnut. nuz co uz, mam okolo seba aktivnych ludi, ktori chodia po svete a nikoho spolahliveho, kto by byval v meste a mal cas. stale vsetci okolo mna su rozcestovani. tak ako ja.
Zrovna včera som bola v meste a začala príšerná búrka, mala som na sebe žabky, dáždnik nikde, mokrá proste všade. A tak si hovorím, čo sa budem obťažovať obchádzaním, idem krížom cez mláky. Baby, to bola tak relaxačná činnosť, že by som si nikdy nedovolila to niekomu zakázať. 😀
Chodim von za kazdeho pocasia...staci nakupit nepremokvay komplet, nepremokvau capicu a gumaky - vsetko sa da zakupit aj so zateplenou verziou a dieta sa moze slobodne santit plus to vydrzi celkom dlho. Co sa tyka skakania do mlaky v normalnom obleceni, pre mna su najdolezitejsie zazitky pre dieta a nie ciste oblecenie, je mi jedno ze chodi spinava atd. to je pre mna stastne detstvo 🙂 mam hranice pokial je napriklad vonku chladno a ona by mala mokre nozky, tak v tom pripade jej dovolim len do malickej mlacky, pripadne na ceste domov uz moze..v sandalkach moze skakat tam neni problem. Mamicky ktore su uzkocitlive na oblecenie, radim kupit za apr eur veci v sekaci v ktorych sa deti mozu spinit a uzivat si detstvo..
To je zlate,ze mlaking🙂 🙂 🙂 no,ja nezakazujem,iba ked sa chcel raz v mlake vycvavhtat v normalnych topankach som zakricala:"budes mat mokre nozicky".samozrejme sa vycvachtal a celu cestu domov reval,ze mokreeeee nohy.odvtedy pride ku mlake,ukaze prstekom,cupne si a ukazuje na nohy.a uz ani za svet tam nevkroci🙂 🙂
@ciriklora my do dazda nechodime, ale po dazdi nemaju deti lepsej zabavy, ako obut gumaky a behat po mlakach alebo este lepsie, zobrat bicykel a jazdit po nich, co az na hlave maju blato. kazde dieta je z toho asi nadsene a podla mna im to netreba zakazovat. jasne, ze ked ideme rano do skolky, tak mu to nedovolim, ale poobede v ramci hry ano. ved sa vsetko operie, umyje a nic sa nedeje.
no po ceste do škôlky, nemôžu aby sme neprišli mokrý,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ale inak nemám s tým problém, to nepršalo ale našli sme bačku kde bolo tak 10cm mala tam skončila celá............
@ciriklora Dcerka dážd miluje 🙂 a nie že do mlak skace ,ona v nich robi čo ju napadne,okrem pitia tej vody 😀 aj ja šialena mama mam svoje hranice 😉 Obcas sa nevyhnem pohladom mamiciek ktore by svoje nastailovane deti najradsej naucili levitovat aby sa špinavej a nebodaj mokrej zeme ani nedotkli,aj moja dcerka ma doma nohavice z Nextu alebo šaty Mark & Spencer a ked sa chystame na oslavu alebo inu prilezitost vie že sa namočiť nesmie a mlaky obchadza, ale mame doma aj teplaky,gumaky, pršiplašť a hlavne volny čas na blbiny 🙂 Prikladam foto mojho štastneho dieťaťa s odporučanim : " Nechajte deti byt občas detmi"
ano samozrejme, obe deti miluju mlaky, mame na to nas termin - ide sa na kaluzkovu vychadzku. Ja sa drzim bokom 😅 , doma sa vsetko supne do pracky a pohoda.
@ciriklora do dažďa nechodíme, nemáme ešte pršiplásť, raz s boli s dáždnikom, ale to sa malému nechcelo držať. 😅 Chodíme von po daždi, syn miluje chodiť po mláčkach, mlákach, aj tých dobre zakalených od blata. Po novom už aj skáče do mlák a aj brázdi po nich až som aj ja zafŕkaná. Nevidím na tom nič zlé, jemu sa to neskutočne páči, vidím, ako sa zabáva... 😉 😉 Dokonca mám takú skúsenosť, ako jedna pani poznamenala, keď sa syn aj s malou kamarátkou zabávali v mlákovaní 😀 , že "teraz ich treba nafilmovať."
kamienky som detom hadzať sice nedovolila, ale v mlakingu boli experti, nijako som im to nezakazovala, ani behať v daždi ani sa hrabať v bahne ani nič podobné a kludne som vybehla aj s nimi, ked som vedela že sa mame kde potom usušiť ...teraz su už pubertaci tak jediny človek z rodiny čo to ešte robí som ja 😀 ... blating som predvadzala naposledy pred hodinou, trochu nam to tu zalialo bahnom po včerajšej burke, sice nebol uplne dobrovoľný, ale vcelku som si ten hapticky zažitok dobre užila 😝
@bubula_007 my nasich veru natocenych mame! Bude pekne spominanie neskor. 🙂
@ciriklora no co das nabudúce? Napríklad vedecke uvahy o tom, ako spravne vyrabat kolaciky z piesku. Podtemy tejto dizertacnej prace by mohli byt:
Definicie paremetrov piesocku vhodného na tvorbu kolacikov, báboviek a hradov.
Velkost a tvar lopaticky.
Spravna forma babovicky.
Technologia dusania pesku do formicky.
Kolacik z formicky alebo babovka z kyblika. Co je sprave?
Hrad z piesku. Kolektivne dielo rodicov a deti alebo len deti?
Vyznam tvorby tvarov z piesku pre dalsi vyvoj dietata.
Psychomotoricke predpoklady pre ucast na týchto cinnostiach.
Oblecenie vhodne na pieskoviska.
Po opusteni pieskoviska staci obycajne umytie beznymi umývacími prostriedkami a vodou alebo je nutna radikalna dezifekcia dietata?
Ako sa zbavit piesku v syfonoch?
Presny postup ako prat zapieskovane oblecenie?
😀 😀 😀 😀 😀
ja mojho nechám nech si poskáče 😀 ma gumáky pršiplášť 🙂 a tá radosť je na nezaplatenie 🙂 aj ked kolkokrát nakoniec je mokrý až poza uši ale nevadííí 🙂
@ciriklora 😀 😀 😀 mlaking (fasa vyraz 😀 ) pestujeme. Nie na pravidelnej baze, ale polepsime sa. 😀 Mlaky si vyberame, samozrejme. Cim hlbsia a vacsia tym nas laka viac. Male plytke obchadzame, pohrdame nimi. 😀 Vybaveni sme gumakmi. Aj mamicka. Akurat, ze nam to vzdy skazi premokavy kus odevu - gate. Staci jeden dva vacsie skoky a ideme domov ako po rozsiahlej inkontinencii...ehm...gumenne gate nemame radi. 😀
@zita19....dobreeee.do tej O kamienkoch som sa zapojila ale na toto nemám....že mlaking 😉
uz tu niekto spominal aj bahning?
@ciriklora uz sme skusali, aj v sandalikoch (kozenych) :DDD nevadi mi to nejako, ja sama kaluze neobchadzam, iba ak su vyssie ako po clenky (nosim kotnikove GORE-TEX-ove tenisky, takze sa nejakej tej vody nezlaknem ale natiect zhora mi zase nemusi) 🙂)) Ved nech si dieta tiez vsetko vykusa, kym moze, zakazov a prikazov bude mat este v zivote dost 🙂
no zatial sme mláky ešte "nevymetali" ale rozhodne budemééééééé. Ale nie vždy...keď pôjdeme smer dr, návšteva alebo na výlete, tak určite nie, ak budeme vonku len tak, tak nech sa páči, je to dieťa a treba si troška vychutnať ten pocit.........Treba určiť nejaké tie hranice, kde sa čo môže a čo nemôže. Rozhodne nebudeme skákať tam, kde bud ľudia apd, ale to asi každý normálny človek predsa vie 🙂)); Veď načo máme gumáky, nie???? A skákanie do kaluže mi príde normálne, narozdiel od hádzania kamienkov na šmykľavku.
zienky, tak ste ma potesili - z povodnej recesie je to najmilsia diskusia aku som citala🙂).ak by ste chceli otvorit nejaku smiesnu diskusiu, dajte vediet. Fajne su vsetky prihody (z natacania), vekovy rekord tu padol 74, takze sport skoro na cely zivot, privrzenci aj u starostov. No a vypustanie mlak - to je uplna novinka a mna to nenapadlo. tiez novinky blating a bahning - neviem sa rozhodnut za mna, co je take rydzoslovenskejsie🙂). Vdaka jednej mamicke, co spominala blesky, som si spomenula, ked bola u nas strasna burka, zdalo sa, ze blesky su meter od nas a myslela som, ze parmesacna dcerka sa moze bat a ona zacala vyskat od stastia.
my sme naposledy taky mlaking robili u starkej (ale nema este 74), ked kupila nove gumene gate dcerke, bol to uplny sprint do prekazok(mlak), postupne boli mokri od ciziem, v cizmach az po vlasy, dcerku napadlo si umyvat tvar v mlake (ved kocka musi byt aj v dazdi), uz idem, ze jej dohovorim a to uz mi dohovarali aj "pohodaci"mladi skejtaci, ze aha, ci nepije z mlaky.
ps:vyraz mariska bombulkova si musim zapamatat (aj inkontinencia ma pobavila)
sarinka2012 no a ta fotooooo je ozdoba 🙂) tychto riadkov. syn sa pyta, ze dievcatko place? niee, sa tesi. tak sa smial aj on potom.
este mala jazykova pripomienka: naco pouzivat anglicizmy, ked mame slovenske pripony, takze kludne to moze byt mlakovanie ci mlakovacka? :D
ja dovolim, ak ma gumaky ak nema tak iba cez taku mlaku co nema vysie podrazok. dokonca, ked je po dazdi a ihrisko je mokre tak sa ideme vyblaznit do mlak 🙂 obidve si obujeme gumaky a aj ja si sem tam dupnem do mlaky aspon jednou nohou 😅

@moni244 do MC nechodim, ani som nechodila. chcela som si zachovat cistu hlavu 😀 sorry