icon

Čo si myslíte o skákaní detí do mlák?

ciriklora
8. júl 2014

Mile mamicky, po povzbudeni jednou mamickou a po diskusii hadzanie kamienkov na smykacku som sa rozhodla spytat vas na nazor, co si myslite o skakani deti do mlak? Dovolite to detom? Vzdy, obcas, vobec? Do akych typov mlak, ci do vsetkych?Ake su vase zazitky? Skakali ste uz s nimi?atd...popripade pridruzena otazka: chodite von s detmi do dazda?dakujem

Strana
z3
ichbinich
10. júl 2014

@zita19:
By si sa cudovala, aky vyznam ma vhlkost piesku, pevnost lopatky a velkost a tvar formicky v pieskovisku 😉
Ked ma syn v horucom lete poziadal o babovecky, co neprsalo asi mesiac, tak, hold, neboli. Leby kym by som sa dohrabala vhlkejsieho piesku, uz som bola na betonovom dne pieskoviska 😉 😀
Cinske lopatky, co rpedavaju v sadach aj s kyblikmi, su na nic. Mlandrave, makke, nic nevydrzia. Jedina vyhoda je, ze ich nikto neukradne. Dobre znackove lopatky stracam furt, respektive ich niekoto jednoducho zabali ku svojim hrackam... Male formicky a formicky s malymi dielikmi su na houby, lebo sa nevyklopia... Po 4 rokoch skusenosti z pieskoviska (and counting) mozem pokracovat 😀

Co sa tyka oblecenia do blata: mava ho aj Lidl, aj C&A, aj H&M, aj napriklad Tchibo. Nie vzdy, to si treba odstihnut. Kvalitou super je C&A, Lidl nemam. Tchibo jedny gate uz syn zodral. Jedny z H&Mka, dokonca zo sekaca, uz nosi dcera ako minimalne 4 dieta... Ja mam radsej gate a bundu ako prsiplast.

ichbinich
10. júl 2014

@cyclo_danka:
No hej, ale bez ING na konci to neznie tak coolovo 😉 😀

ichbinich
10. júl 2014

Este ma napadla prihoda s mojim bratom. Horuce leto, vsetko vyschnute, neprsalo tyzdne. Brat pride po "zatahu" so svojim kamaratom od hlavy po paty zablateny a mokry. Tak sa ho pytame, ze co robil? A on cely stastny hovori:
MAMA, NASLI SME ESTE JEDNU MLAKU!!!
😀 😀 😀

dana_l
10. júl 2014

ked som opatrovala deti tak som im urobila extra "mlakovy" den. pribalila nahradne veci a topanky a nechala ich skakat do vsetkych mlak ktore nasli. boli mokre od hlavy po paty aj z ciziem sme vylievali vodu. ale ta radost bola neskutocna.
ak som blizko domu a viem ze ich mozem prezliest tak z toho neurobim velku vedu. ale ak som kdesi v meste alebo prave vychadzam z domu a nevratim sa dlhsie tak som neni nadsena ked mi do tych mlak poskacu lebo ich musim prezliekat (na co nemam prave vtedy cas)

habibi78
10. júl 2014

Moje dieta tuto aktivitu raz za cas miluje 🔝👍❤️

culia1
10. júl 2014

Chodim von do dazda, krpec je vyzbrojeny nepremokavym obleckom, je v gumakach. Vie ze do vody moze skakat len ked ma gumaky, lebo inak bude mat mokre topanky a budeme musiet ist domov. Nevidim na tom nic zle.

majkapatko
10. júl 2014

My mame s malym od malicka dohodu, ze do mlaky moze, len ak ma gumaky. Na 98% to i dodrziava 🙂 Ak ale uz tie gumaky ma, musim privriet oci nad tym, ze su mokre nie len tie gumaky... 😉

edie63
10. júl 2014

Dcera moze do kazdej mlaky ked ma gumaky (samozrejme nie az po kolena). Jasne, ze obcas to urobi aj bez gumakov (kedze je zvyknuta ze inak moze), ale co uz s nou... topanky vysusim a saty vyperiem. Moja mama vzdy hovori, ze si pamata, ako som milovala skakat do mlaky a vzdy mi to dovolila, tak preco by to nemohla robit aj moja dcera. Inak musim poznamenat, ze niekedy sa na nas ludia pozeraju ako na mimozemstanov, ale nic si z toho nerobim. 😀

jabadaba
11. júl 2014

@adeala jaaaj, tak ked blyska, sedime doma. Von chodime az na tie kaluze. Po dazdi vacsinou a po burke samozrejme.

jabadaba
11. júl 2014

@zita19 😀 to vies, agenda matky na materskej a rodicovskej, no!

adeala
11. júl 2014

@jabadaba ja som nemala moc na výber, bola som na pol ceste domov a začalo šlahať 😀

moon1979
11. júl 2014

@ciriklora to fakt sa dá diskutovať aj na tému "hádzanie kamienkov na šmýkalku"? 😀 😀 😀 😀 😀
chcem link prosiiiiiiiiiim 😀

horana
11. júl 2014

Neviem ale v mnohych krajinach zap.EU je bezne ze v skolkach je povinne priniest oblecenie na blata, a to nohavice - navleky aj bundu nepremokavu a gumaky , maju vramci skolkoveho arealu taky kohutik s vodou a akoby vodny kutik a je vyslovene sucastou vychovy aby sa deti babrali v blate a hrali s vodou - povinne, nakolko to rozvija. Sucast osnov.
U nas take vymozenosti su len v par sukromnych skolkach co viem, takze vacsina matiek musi chitac-nechtiac tento aspekt vychovy suplovat vo vlastnej rezii, aby deti nestradali 😉

jabadaba
11. júl 2014

@adeala no tak to je ine, ale mam obrovsky respekt pred burkou a asi by som mazala kade lahsie namiesto radosti z mlaky. Voda a blesky su vrazedna kombinacia.

adeala
11. júl 2014

@jabadaba uprostred Prahy s 12 poschodovými panelákmi vzdialenými od seba presne dvojprúdovou cestou nejak nemám strach, že by si spomedzi 1000000 obyvateľov vybral ten blesk práve mňa 😀 a keď už, tak aspoň výnimočne zomriem 😅

jabadaba
11. júl 2014

@moon1979 jasne, diskutovat sa da aj o nesmrtelnosti chrusta. Ludia s fantaziou rozvinu aj tie kamienky, ich konzistenciu, zvuk na rozne materialy, mieru poskodenia povrchov (som zastancom teorie, ze sklolaminat sa pod ich posobenim narusa 😀 ) i nasledny potencial co sa medziludskych vztahov tyka. 😀

jabadaba
11. júl 2014

@horana to sa mi paci, tento blatovy koncept!

jabadaba
11. júl 2014

@adeala 😀 tak vynimocnosti sa Ti zaziadalo? 😀 😀 😀 Ty stary jesitak! 😀

moon1979
11. júl 2014

@jabadaba 😀 hááá som našla tú diskusiu, mám dosť 8 stranová horlivá debata 😀

lauricka
11. júl 2014

@ciriklora dam im gumaky a hybaj do mlak, ved to je super. Len ich vediem k tomu, ze ked nemame gumaky, do mlak sa nechodi. Ked tam chcu ist, vzdy ich zastavim s tym, ze nemame gumaky a hotovo. Dokonca aj s gumaky na odrazadlach ich pustim do vody. Cez dazd sme este nesli, ale preco nie? Von sa ma ist za kazdeho pocasia v spravnom obleceni a v spravnej obuvy.

jabadaba
11. júl 2014

@moon1979 no? Urcite by si aj Ty vedela temu rozvinut, mi nehovor, ze nie! 😀

moon1979
11. júl 2014

@jabadaba
no keď sa ja zapojím do debaty po 4,5 roku strávenom s deťmi doma, garantujem ti, že táto téma bude pálčivejšia než napr. očkovanie a kočíky STOKIE 😀

Strana
z3