Dovolíte deťom sledovať K-POP Lovkyne démonov?
Ak áno, od akého veku? Ak nie, prečo?
V tom filme nie je nieco zle, co by aj malym detom ublizilo. Dvaja zalubenci sa maximalne chytia konecne za ruky. Ani pusa nepadne (mala, ale tu scenu prerobili, ale takto mala hlbsi emocionalny naboj).
Inak je skor vtipny. Ma vyborne pesnicky.
A ma odkaz, ze odlisnost sa nema snazit zakryt, zmenit, odstranit. Ani sa za nu hanbit, skryvat a tajit ju. Ale ju prijat.
A nie je spravne ani za nu niekoho odsudit a zavrhnut.
@anonym_autor čo máš ty konkrétne proti tejto rozprávke?
ináč získala Oscary
@anonym_autor Nie. Mas pocit, ze kazdu rozvinutu odpoved musi dat dokopy AI?
Btw. presne tu vidis, ze to pisal clovek: “co by aj malym detom ublizilo”
To “aj” je tam navyse. Povodne som to mala napisane inak, ale prepisala som to. To “aj” som si nevsimla, ze mi tam ostalo.
Vobec do tej vety vyznamovo nesedi.
Mohli by sa deti bat jedine tych demonov ale to sa mozu bat aj obrov v Troloch napriklad.alebo zubatej ryby v nemovi.inak tam nie je vobec nic nevhodne.podla mna praveze velmi pekna rozpravka ina ako Disney sladaky a super hudba.
Mohli by sa deti bat jedine tych demonov ale to sa mozu bat aj obrov v Troloch napriklad.alebo zubatej ryby v nemovi.inak tam nie je vobec nic nevhodne.podla mna praveze velmi pekna rozpravka ina ako Disney sladaky a super hudba.
@saxana000 mne sa velmi pacia aj vyznamy textov. Hoci to deti este nemozu ocenit. Tu ich dvojvyznamovost. Este aj ta hrava, tanecna, zalubena Soda pop ma dost temnu druhu stranku.
Super
Naši, 4 a7, bez problémov pozerajú. Zo začiatku som bola skeptická- bála som sa,že sa budú báť, lebo mnohé rozprávky prežívajú citlivejšie a túto úplne v pohode, videli ju už niekoľkokrát a rada si ju pozriem aj s nimi- páči sa mi príbeh, vizualizácia, hudba, posolstvo...Môj jediný problém je akurát s textom pesničky o limči 😅
@anonym_autor Ľudia, nereagujte na takéto tupelá, čo zakazujú deťom rozprávky ako Harry Potter a Huntrix. Však vidíte, že to nemá v hlave všetko v poriadku.
Ja ju deťom nepustím. Po prvé mi vadí názov ktorý obsahuje slovo démon. Po druhé démon, o ktorých predsa vieme, že sú len a len zlí, je v rozprávke v podstate pozitivnou postavou.
Ale my doma veľmi zvažujeme aj celkové odstrihnutie sa od disney, keďže všetky rozprávky majú jednu spoločnú podprahovú vec: rodičia sú buď mŕtvi, alebo hlúpi/neschopní. V každej jednej rozprávke je dieťa, čo neposlúchne rodičov a vďaka tomu to celé dopadne dobre.. nepáči sa nám takéto podsúvanie ničenia rodičovskej autority.
Ja ju deťom nepustím. Po prvé mi vadí názov ktorý obsahuje slovo démon. Po druhé démon, o ktorých predsa vieme, že sú len a len zlí, je v rozprávke v podstate pozitivnou postavou.
Ale my doma veľmi zvažujeme aj celkové odstrihnutie sa od disney, keďže všetky rozprávky majú jednu spoločnú podprahovú vec: rodičia sú buď mŕtvi, alebo hlúpi/neschopní. V každej jednej rozprávke je dieťa, čo neposlúchne rodičov a vďaka tomu to celé dopadne dobre.. nepáči sa nám takéto podsúvanie ničenia rodičovskej autority.
@anonym_b56334 tak deckám čítaj Grimmovcov alebo Dobšinského😂
Este moj dedo sa hral na indianov a tiez sa nahanali s lukom a prakom.my sme sa hrali na strazcov vesmiru tiez sme lovili a nicili prisery..raz som bola prisera a za 5 minut sme sa vymenili..aj Masa robi zle a ja byt medved zozerem ju v prvom dieli.. ale deti to bavi a paci sa im to.za rok pride dalsia somarina na ktorej deti budu frcat.. mozes to selektovat ale aj tak sa k tomu neskor dostanu.pusti si len tie klasicke slovenske detske pesnicky a zapocuvaj sa.medvedica sa opila vsetky deti podusila... kohutik jarabi polames laliu potom ta zabiju. Ozaj to netreba az tak prezivat..
@anonym_autor nemáš za čo...🤣 jáj, vlastne si to už neprečítaš 🙈
Na netflixe nie sú Disneyovky 🤭. Toto je zo štúdia Sony 🙂. Budeš o čosi múdrejšia, nemáš začo. Mimo to, deti sa na vraždy hrávali vždy, aj keď tato rozprávka neexistovala.
@anonym_autor
Ani omylom. Nášmu 6 ročnému sa nepáči ani čítanie v škôlke o veľkej noci, lebo vojaci tam zabijú Ježiša ukrižovaním. Zbytočne detaily pre decká. Nám nik nečítal také kravovina o zabití v škôlkach. Takže nie, jemu by sa to nepáčilo a mal by strach. A neviem prečo by mal pozerať hocičo o demonoch i keď "rozprávku. Má 6 rokov a nevidím jeden rozumný dôvod.
@anonym_b56334 tak deckám čítaj Grimmovcov alebo Dobšinského😂
@anonym_f87e4a Dobšinského, kde deti za trest kľačia na drevených hranoloch a ronia pri tom krvavé slzy. Ale nemôžu prestať lebo by im macocha usekala rúčky aj nôžky. Ppci.. 😅
Som mala z Dobšinského traumu ešte aj na strednej škole. 😆
@anonym_b56334 a ja prave dnesne rozprávky mam velmi rada. Mam rada, ze konečne nie su písané jednostranne a ze ukazujú ludi čiernobielych. Ze aj zly človek sa moze zmeniť, ze kazdy z nas ma nejake zlo v sebe. A nie nie su vsade rodičia mŕtvi alebo neschopni, nechapem odkiaľ to mas. Mne sa paci, ze nie su rodicia v rozprávkach ukazani ako dokonalí, ale ze často aj my rodičia mame v tej rozprávke najst svoje chyby.
Vlastne ani nie. Prvý raz to pustili deti mne, keď už to videli. A odvt3dy ideme "up up up,bit's our moment"... Škoda, že sú pomazané odpovede, vy som sa dozvedela zaujímavosti ako o kakanom Potterovi a pod. Inak, poznám aj osobu, čo zakazovala Shreka, takže, milá autorka, ešte máš rezervy. 😂
@anonym_b56334 odporucam Dobsinskeho, ale tie povodne knihy.
To je “blood and gore” po slovensky. Masaker cez masaker. Neposluchnes a koncis mrtvy.
Si odlisny? Zmasakruju ta a este je to pozehnane a oslavene ako hrdinstvo.
Kazde zlo je trestane hned najvyssim trestom (bez ohladu na uroven).
Potrebujes ziskat skvelu schopnost? Jednoducho zabijes jej nositela a ukradnes si ju. Chudak kacka so zlatym vajcom.
Fakt uplne super rozpravky. Ako dieta som ich uplne hltala. Ako dospela chapem, ake su brutalne. A ze to povodne urcite nebolo pre deti. Bezohladu na tu trochu magie. 😁
@anonym_b56334 a ja prave dnesne rozprávky mam velmi rada. Mam rada, ze konečne nie su písané jednostranne a ze ukazujú ludi čiernobielych. Ze aj zly človek sa moze zmeniť, ze kazdy z nas ma nejake zlo v sebe. A nie nie su vsade rodičia mŕtvi alebo neschopni, nechapem odkiaľ to mas. Mne sa paci, ze nie su rodicia v rozprávkach ukazani ako dokonalí, ale ze často aj my rodičia mame v tej rozprávke najst svoje chyby.
@anonym_f87e4a
@moonlight1210
@777januska777
To má akú logiku prosím? Dobšinský je absolútne nevhodný pre deti. Akože keď nechcem “americkú” rozprávku, tak jediná cesta je slovenský horor pre deti? Z blata do kaluže 🤦♀️
@777januska777
Poprosím ťa jednu disney rozprávku, kde je vzťah rodič-dieťa normálny a dieťa nemá mudrlantsky navrch (ak jeho rodičia žijú). Lebo ja takú nepoznám, ale rada sa poučím.
Dobsinsky u mna spustil zaujem o horory od utleho detstva, som milovala jeho rozpravky, na nho nesiahat😀
a potom mam v pamati take nemecke rozpravky, tiez riadne krvaky. nastastie mi ziadnu literaturu doma nerecenzovali a citala som, co som chcela od ekdy som sa naucila citat.
a Modrofuz? znasilnuje zeny a drzi ich v zajati.. Cervena ciapocka?- prva perioda u dievcata, zaujem muzov.. Snehulienka ? proti jej voli ju v povodnej verzii tusim znasilni princ, ked ona spi a porodi mu deti..
@anonym_f87e4a
@moonlight1210
@777januska777
To má akú logiku prosím? Dobšinský je absolútne nevhodný pre deti. Akože keď nechcem “americkú” rozprávku, tak jediná cesta je slovenský horor pre deti? Z blata do kaluže 🤦♀️
@777januska777
Poprosím ťa jednu disney rozprávku, kde je vzťah rodič-dieťa normálny a dieťa nemá mudrlantsky navrch (ak jeho rodičia žijú). Lebo ja takú nepoznám, ale rada sa poučím.
@anonym_b56334 Encanto
Mám 4 ročnú, pozerá. Normalna rozprávka, nič strašné prečo by som jej to mala zakázať.
@anonym_f87e4a
@moonlight1210
@777januska777
@777januska777
@anonym_b56334 vidis kazdy z nas to mudrlansky navrch vnímame inak pre mna napriklad Nemo, Hore, Encanto, Coco, Príšerky, Raya a vela inych. Kazda z nich rozprava veci aj z pohladu dospelých aj z pohľadu deti. A kazdy si v nej najde to ponaučenie. My čakáme ponaučenie iba pre deti a pritom sami ponaučenie často potrebujeme tiez.
Moja má 12 pozerala. Ono v podstate v každej rozprávke je aj dobro aj zlo. Av každej výhra dobro nad zlom.

@anonym_autor moja 2 aj 4 rocna pozera.