icon

Kto je vlastne diskriminovaný?

25. jan 2026

Ahojte.. V mojom okoli je chlapec, aktualne 12r., ktory ma ocividne nejaky druh mentalneho postihnutia. Nejdem diskriminovat ani nic take ale zaujima ma to, rada by som vedela viac, a s rodicmi niesme este az tak blizky, sotva sa pozname. Ten chlapec je velmi pomaly - fyzicky aj rozumovo. Tesi sa a sprava v urcitych momentoch ako 3rocne dieta. Jeho rodicia ho dali na sport, v ktorom je aj nas syn. Ide o kolektivny sport, kde deti sutazia ako tym. Vobec tam nezapadol, nezlepsil sa a kazil vysledky. Nechapem, preco ho tam rodicia dali a preco tam stale chodi. Zial, nehodi sa tam. Ved musia to vidiet a mna by to ako matku trapilo. Nas syn aj ostatne deti su demotivovane co zasa trapi aj nas rodicov..je to ako mat zavazie. Syna tento sport velmi bavi, prvy rocnik boli velmi uspesny (2.miesto v lige) a minuly rok boli posledny! (aj kvoli tomuto chlapcovi aj ine veci boli pricinou padu z vrcholu na dno). Zacina sa 3.r. a sme odhodlany nebit ticho, tolerantny sme boli dost! Mozno to niekomu prijde hnusne, ale skuste si predstavit svoje dieta, ktoremu to ide, bavi ho to, treneri su snim spokojny, podstivo sa pripravuje a potom ma clena totalne zabrzdene trdlo (pardon, je mi to luto, ale stacilo),ktory to pokazi.. 😒

autor
27. jan 2026
@ria_sprout

@anonym_autor jaj tak každý kto nesúhlasí tak nema mať motiváciu tu byť a útočí na teba a ostatni môžu. Hovorím syndróm obete 🤣🤣

Ale aby si sa trocha zamyslela čo ti tu niektoré normálne píšu, tak to ťažko už ide

@ria_sprout dobre, dakujem 😘

autor
27. jan 2026
@kikush182329

@anonym_autor vobec nie. Ale mam pocit, ze sa veľmi chces s niekym pohadat. Tak prepac, ze som sa opýtala.

@kikush182329 ja som som hadky nezacala 😁😁😁 ja niee..citaj pozorne ked chces

mizoko
27. jan 2026
@anonym_autor

@mizoko lenze si jediná z 13tich stran ktora napisala slusne,pekne a priamo,ze som sa nevyjadrila pekne na toho chlapca..iste to si priznam to bolo uz moc,,,ostatne prispevky nelutujem,,nic skarede som nenapisala nanho len na tie utocne komentare (branila som sa)..Kritika od hentych bola iba zato, ze som si dovolila byt nestastna kvoli tomu chlapcovi, ktory nieje ocivne zdravy..tiez musis uznat ze to vidia iba z jednej strany,,ine ich nezaujimalo

@anonym_autor popravde nečítala som všetko 😌 len pár a tých pár bolo celkom ok. Necítim potrebu sa naťahovať kvôli niečomu. Ale rozumiem rodičom toho chlapca ale aj tebe. Nerozumiem trénerom. Tam sa urobila chyba. Možno sľúbili niečo,čo nedokážu splniť a teraz nevedia ako z toho von. To už sú otázky na nich. Pracovala som s autistickymi deťmi a viem,že je to ťažké a veľmi špecifické. Boli v jasliach s bežnými deťmi ale tých detí tam bolo 5 takže sa to dalo. Ale i tak mu bolo treba venovať osobitnú pozornosť ktorú pri väčšom počte by to dieťa mať nemohlo. To je len ako príklad,nevravím že ten chlapec je autista alebo má iný handikep. Ja ho nepoznám.

autor
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor len konkretne od teba ma urazilo (a si jedina od ktorej sa ma to dotklo) ze si si ma hned zaradila k ludom co tvrdia ze postihnuty ludia,chory lydia atd,nemaju pravo na zivot a ani ta nezaujimalo co pisem,,a pritom to vobec nrmalo byt o tom chlapcovi , to je moc citlive, detaily rozoberat nechcem,,mam uctu a respekt

kikush182329
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja reagujem len na tvoje odpovede mne. Hned v prvej do mna skaces, ze som adresovala na teba. Klud, chapem, ze ta ine komentare rozhodili. Ale ja som ta nikde neurazila.

oskvarka
27. jan 2026
@anonym_autor

@oskvarka dakujem za zaujimavy a poucny prispevok, len my este vysvetli co je TOB 😁 ja neviem ..mame aktualne dokopy 15deti,,ako ako je v pravidlach (som to tu dala), tak starsi nemozu k mladsim ale naopak ano..preto skupina starsich je doplnena mladsimi ale davaju tam vzdy len dvoch, aj ked su ostatny tiez sikovny..mame tusim 11v kategorii mladsi ziaci, treba 8 (pri utoku) 5 (pri chodbovici a brannom) a ctif neviem tam pocet clenov teraz. Tento chlapec do pripravky nemoze lebo ma 12r. Ta je do 6r bez vynimky a sutaze maju iba tusim jednu dve. Sezona sutazi je od jari do jesene, zima iba treningy. A stym ukecavanim to poznam😁,,dcéru sme chcela dat na gymnastiku v cvc lebo v skolke ju to bavilo ale neukecala som 🤗 dame jej cas,mozno si nieco najde

@anonym_autor turistickou orientačný beh. Dala som ti tam odkaz neviem kde to bolo niekde v jednom príspevku 😂..ideš cez les máš cestu označenú a po ceste rôzne úlohy...vedomostné zručnosti odhad vzdialenosti a tak... Za chyby máš trestné minúty. Dosť podobný princíp. Primárne bežia sám ale bývajú aj preteky dvojíc alebo trojíc a tie sa aj doplňujú špecifickými úlohami ...primárne je to založené na počkanie mapových a turistických značiek hlavných miest Európy poznávanie rastlín tiež sa viažu tie uzly

oskvarka
27. jan 2026

No a tiež bývajú ocenené kluby tam sa spočítavajú body skupiny nepamätám presne ako tiež je k tomu kniha pravidiel...tiež máme sezónu od jari do jesene a pretekov je viac býva aj tak 5- 6 pretekov na jar a na jeseň sú majstrovstvá Slovenska a medzinárodné preteky z cechmi.

anonym_8d43c5
27. jan 2026

autorka, tie tvoje krcovite smajliky hovoria za vsetko, v kazdom druhom prispevku ich musi byt aspon pat. a s tou ukrajinou si sa tiez pekne ukazala, nezavidis im nahodou, ze tam teraz mrznu? rovnako ako zavidis postihnutemu chlapcovi, ze ho nediskriminuju? ja mam dost.

akje
27. jan 2026
@oskvarka

No a tiež bývajú ocenené kluby tam sa spočítavajú body skupiny nepamätám presne ako tiež je k tomu kniha pravidiel...tiež máme sezónu od jari do jesene a pretekov je viac býva aj tak 5- 6 pretekov na jar a na jeseň sú majstrovstvá Slovenska a medzinárodné preteky z cechmi.

@oskvarka ahoj 🙂 vyzeráš, že sa v tom vyznáš. Možno budeš vedieť povedať. Je môžne aby pri súťažiach ten chlapec mal iba nejaké menšie role? Či musí súťažiť v každej disciplíne ako súčasť tímu?

blackcat8885
Včera o 08:07

Ja by som to riešila s trénerom. Aj aby chlapec mohol robiť tento šport (možno ozaj nejaké priateľské zápasy alebo niečo neviem o aký šport ide) aj aby ostatné deti mali šancu napredovať. Možno nakoniec aj tréner nejak vysvetli rodičom nech skúsia iný šport. Úprimne chápem aj ich. Môj starší syn ma tiež diagnozy a chodil 3r na karate ale nechodil na sútaže a na tréningu nikoho neobmedzoval keďže je to individuálny šport. Aj tréner ho mal rád a bol tolerantný.

anonym_82a5d2
Včera o 08:23

1. Vy ste tu čo, gramatická inkvizícia, že riešite ako kto píše a koľko má chýb?
2. Robíte tu megaempatické pózy, ale keby bolo vaše dieťa na strane autorkinho, tak by ste sa už obracali aj na ministerstvo. Inak, zaujímavá psychológia hejterstva, keby mala autorka postihnuté dieťa a písala z polohy jeho matky, že jej dieťa chce chodiť na športový krúžok medzi zdravé deti, tak by ste ju sfúkli ako sirotu tiež.

anonym_fe432d
Včera o 08:26

@anonym_autor z kazdej tvojej odpovede krici, ako sa nerozumies do toho, co znamena zaclenit dieta s hendikepom. Odporucam ti sa na to pozriet z druheho pohladu a zacat si studovat ako ho zaclenit, ked s tym stravis zopar mesiacov, mozno konecne pochopis. Vsade len ja, ja, ja a moj, moj, moj syn. Vzdy sa najviac ucime, ked sa na vec pozerame cez oci toho druheho, nie svoje. Vyskusaj.

anonym_7b6e49
Včera o 08:29

@anonym_fe432d Autorka ale píše o súťažiach. A tam skutočne začlenený byť nemusí.

cacianka
Včera o 08:42
@enmery

Jedným slovom hnus. Nie ste v reprezentácií. Sama neovládaš po rokoch školy gramatiku a aj tak by som Ťa nevyhodila z čitateľského klubu. Lebo vyčleňovanie je to najhoršie. Keby si mala postihnutého syna, pochopila by si. Máte šancu naučiť syna niečo do života. Môžete vyhrať v tom, byť lepším človekom.

@enmery keďže nejde o nejaký kvázi družina krúžok, autorku chápem.
Vyvstáva tu však opačná otázka : Prečo rodičia nechajú trápiť svojho syna s hendikepom v takom náročnom kolektíve s takou vyššou záťažou ? Prečo majú byť deti vystavené demotivujucim súťažiam, lebo tu nejde o nejaký bežný kolektív, nejakú škôlku školu.

cacianka
Včera o 08:47
@enmery

Jedným slovom hnus. Nie ste v reprezentácií. Sama neovládaš po rokoch školy gramatiku a aj tak by som Ťa nevyhodila z čitateľského klubu. Lebo vyčleňovanie je to najhoršie. Keby si mala postihnutého syna, pochopila by si. Máte šancu naučiť syna niečo do života. Môžete vyhrať v tom, byť lepším človekom.

@enmery a ty môžeš vyčlenovať ?! Žena môže mať dyslrxiu, dysgrafiu , ona chce riešiť prišla sa poradiť a už ju tu urážajú a vyčleňujú - robíš to čo ona ?!

cacianka
Včera o 08:50
@anonym_autor

Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊

@anonym_autor to bohužiaľ nie je pár slov, naozaj píšeš veľmi negramotne.
Ale pointou tvojho príspevku je niečo iné, ako gramatika 👍

cacianka
Včera o 09:10
@anonym_a0247b

@anonym_autor a ešte napíšem jednu vec. Tiež som v DHZ síce ako dospelý človek , ale tiež keď horí sme jeden Team. Máme rôznych ľudí medzi sebou a áno aj mentálne slabších na papieri. Našli sme pre nich takú mieru zodpovednosti a činnosti, na ktoré majú kapacitu. A úprimne ? Oni sú náš tmel. Milujú ten spolok viac asi ako my úplne zdraví a viete prečo ? Lebo sme ich kua neposlali preč. A viete čo ? Urobili za tie roky vyše roboty ako podaktorí členovia a je jedno či je to hra, či sa hrá o cenu , či horí a ideme kamsi ako Team. Každý má svoje miesto a každý je dôležitou súčasťou.

@anonym_a0247b tí vaši dvaja - utečú od mašiny ako tento chlapec ktorý sa zľakne hluku ? Nenatiahnu hadice dopredu ale niekde do kríkov ? Netrafia prudnicou na terč ale divákov ? Alebo prekážky obídu ale neprelezú podľa pravidiel ?
Alebo len upratujú hasičáreň a sušia hadice?

mia667
Včera o 09:19

@anonym_autor Daj syna do vyššej ligy kde je problém ? (Aha, prepáč asi na ňu nemá ambície)

anonym_80666e
Včera o 09:23
@anonym_58ebd9

@anonym_autor ty si bola v destve obeťou šikany a teraz šikanuješ postihnuté dieťa lebo tvoj syn a jeho podľa tvojej negramotnosti ,,tým" nevyhráva" súťaže? A pritom ide o dobrovoľných hasičov? To naozaj?Si daj facku pred zrkadlom. Dobrovoľní hasiči to robia preto, že chcú pomôcť a zachrániť majetok, život ľuďom pri požiari. A nie preto, aby vyhrávali súťaže. Daj decko na futbal, tenis, ked chceš úspech a medajlu. Teba šikanovali a ty teraz šikanuješ postihnuté dieťa lebo tvoje decko nevyhra súťaž. Hasič, policajt, zdravotník nieje práca, ale poslanie. Ty sa nauč gramatiku a decko daj na normálny šport. Ale nato asi nemá.

@anonym_58ebd9 už len to hendykep dieťa zachráni životy a majetok ! Ty nechápeš že deti sa učia základom a dospeláci si vychovávajú nasledovníkov , aby mal vôbec kto pomáhať a nesediet na riti keď pomôcť treba ? Či hasiť, či pomoc pri nehode, odčerpávaní vody a i. Ako sa môžu plnohodnotne pripravovať , keď im tam 1 člen deštruuje celé tréningy ? A mmch. Autorka tu komunikuje slušne, radí sa, neútočí , nediskriminuje to dieťa osobne, zato ty a tebe podobné sa tu zlietli ako harpye, a trate zaživa priamo ju, hlavne že viete kde sa píše i/y !

ihned13
Včera o 09:26
@anonym_autor

Ospravedlnujem sa vsetkym za zle napisane slovo "nebyt" ze som ho napisala s makkym "i" Dufam, ze to tento svet prezije. Poprosim vsetky gramatikarky co mi tu dokola pisu, ze neovladam gramatiku, aby mi tu pekne napisali slovka ktore som si dovolila napisat nespravne,,ja sa rada ucim,,slubujem a prisaham, ze sa ich naucim pisat spravne. Dakujem z celeho ❤️😊

@anonym_autor kašľať na gramatiku keď je téma o športe. V prvom rade to riešte s trénerom, ale zrejme rodičia platia šport tak trénerom je to jedno! Možno sa to dieťa nehodí na tímový šport, ale to musí vidieť aj tréner aj rodičia keď všetko kazí. Môj tiež nemôže do tím športu je asperger, Ale vie lyžovať, korčuľovať, bicyklovať, robíme to čo vieme robiť! V tíme zlyhávali tak sme to tiež ukončili, nemá význam za každú cenu ho tam tlačiť, len zato že máme na to financie a chceme my rodičia aby tam bol! Omyl! Viditeľné nezapadá, treba hľadať individuálne športy tréner 1:1 !

anonym_2eaa5c
Včera o 09:44
@anonym_autor

@anonym_6d41ab vedela som, ze sa najdu aj trafene husy ale o tom je tiez konik..nikde som nenapisala, ze nema pravo sportovat ale napisala som, ze tuto nepatri lebo nestiha, nevie co ma robit a ako..je tam uz rok. Preco by sme ho mali davat my do konkurencneho tymu? A dalej cestovat? Nejde ani o vysledok ale o marenie celeho usilia,,ty si to absolutne nepochopila 🤦 dievcata nad tvojim prispevkom ano.

@anonym_autor v prvom rade ty sa nemáš čo zaujímať o zdravotný stav cudzieho dieťaťa!Jeho rodicia ti nie sú nic povinní vysvetľovať!
K ostatným tvojim názorom na daného chlapca,sa radšej viac nevyjadrujem a nevyjadruj sa ani ty.

anonym_82a5d2
Včera o 10:04
@ihned13

@anonym_autor kašľať na gramatiku keď je téma o športe. V prvom rade to riešte s trénerom, ale zrejme rodičia platia šport tak trénerom je to jedno! Možno sa to dieťa nehodí na tímový šport, ale to musí vidieť aj tréner aj rodičia keď všetko kazí. Môj tiež nemôže do tím športu je asperger, Ale vie lyžovať, korčuľovať, bicyklovať, robíme to čo vieme robiť! V tíme zlyhávali tak sme to tiež ukončili, nemá význam za každú cenu ho tam tlačiť, len zato že máme na to financie a chceme my rodičia aby tam bol! Omyl! Viditeľné nezapadá, treba hľadať individuálne športy tréner 1:1 !

@ihned13 toto je jediný normálny pohľad tu. Aj moje dieťa má zdravotné obmedzenia a nikdy by som ho nedávala na niečo, kde by preňho nejakým spôsobom trpeli ostatní, iné je predsa nesúťažný krúžok a iné súťažný športový.

anonym_ab8c79
Včera o 10:07

@anonym_autor akoze za 1) ak keby mal daky hendikep, tak to je na trénerovi prijat/neprijat dieta a za 2) to si ries inde, nie konovi.
To sa uz vsetci zrazili s konom, idu sem písať diskusie, a co tu hľadajú? aj relevantnu odpoved? ci "povzbudenie"???!!! ved toto si ries s manzelom o svojom dietati a nie na MK!!!!!

anonym_a0247b
Včera o 10:09
@cacianka

@anonym_a0247b tí vaši dvaja - utečú od mašiny ako tento chlapec ktorý sa zľakne hluku ? Nenatiahnu hadice dopredu ale niekde do kríkov ? Netrafia prudnicou na terč ale divákov ? Alebo prekážky obídu ale neprelezú podľa pravidiel ?
Alebo len upratujú hasičáreň a sušia hadice?

@cacianka bavíme sa o hre ktorá nie je podstatná ani zodpovedna. Ak by to tej hre tak moc vadilo že trénujú na majstrovstvá sveta ( čo v dhz asi ťažko ) tak by ho tam tréneri nenechali. Dhz je DOBROVOĽNÉ. Nikto tam nikoho nenúti ísť. A tí naši chodia bežne do zásahu len musíme dať na nich pozor. My nie sme profesionáli že musíme profesionálne uhasiť požiar. My sme prvotná pomoc ľuďom, my sme tí ktorí sú v dedine ako prvý. Máme niekoľko minút na to aby sme vyrazili. Hádajte kto je tam vždy prvý a nachystaný? To je tá vášeň čo k tomu maju tak ako ten chlapec. A ostatní majú 2 možnosti. Dať na neho pozor a zamakať viac alebo odísť. To nie je vrcholový šport. V živote budú mať možnosť sa stretnúť a spolupracovať s takými ľuďmi a ako ich to naučíte teraz tak budú robiť v dospelosti. Želám veľa zdaru

anonym_d323c3
Včera o 10:09

@anonym_autor rodicia toho chlapca len chcú, aby ich ,,iny" syn mohol chodiť medzi deti. Vola sa to socializacia,, inkluzia Chápem,že Vás mrzí, ze tím Vasho syna prepadol do nizsej ligy,ale je to o tom držať spolu,avšak nie proti jednotlivcovi ,ale spolu. Ja snimam pomyselný klobuk pred trénerom, ktorý to cele vidí a vníma a napriek tomu,toho chlapca necháva v tíme. Viete ako to veľa znamená pre toho chlapca a aj jeho rodičov. Tak by bol len niekde doma kde to pozná. Mrzí ma, ze to cele hodnotíte,že chlapec podľa Vás nenapreduje, mýlite sa napreduje len tie kroky sú omnoho mensie,pomalšie ako ich robí Vas zdravý syn. Život je krátky, aj v týchto situáciách učíme nase deti aj samých seba byt lepšimi a tolerantnejsimi. Verím, že sa nad tým zamyslite.

anonym_a0247b
Včera o 10:10
@anonym_d323c3

@anonym_autor rodicia toho chlapca len chcú, aby ich ,,iny" syn mohol chodiť medzi deti. Vola sa to socializacia,, inkluzia Chápem,že Vás mrzí, ze tím Vasho syna prepadol do nizsej ligy,ale je to o tom držať spolu,avšak nie proti jednotlivcovi ,ale spolu. Ja snimam pomyselný klobuk pred trénerom, ktorý to cele vidí a vníma a napriek tomu,toho chlapca necháva v tíme. Viete ako to veľa znamená pre toho chlapca a aj jeho rodičov. Tak by bol len niekde doma kde to pozná. Mrzí ma, ze to cele hodnotíte,že chlapec podľa Vás nenapreduje, mýlite sa napreduje len tie kroky sú omnoho mensie,pomalšie ako ich robí Vas zdravý syn. Život je krátky, aj v týchto situáciách učíme nase deti aj samých seba byt lepšimi a tolerantnejsimi. Verím, že sa nad tým zamyslite.

@anonym_d323c3 bože ďakujem za ľudí čo majú ešte srdce.

abbey1
Včera o 10:55
@anonym_ab8c79

@anonym_autor akoze za 1) ak keby mal daky hendikep, tak to je na trénerovi prijat/neprijat dieta a za 2) to si ries inde, nie konovi.
To sa uz vsetci zrazili s konom, idu sem písať diskusie, a co tu hľadajú? aj relevantnu odpoved? ci "povzbudenie"???!!! ved toto si ries s manzelom o svojom dietati a nie na MK!!!!!

@anonym_ab8c79 Čo je relevantné riešiť na koni?

eca12
Včera o 11:46
@anonym_autor

@zara3 no nikto ho nevyraduje,,uz to tu pisem x-ty raz...a nikto nepovedal, ze nema robit co ho bavi..on sa chce hrat, to moze aj pri inych aktivitach s detmi..ale darmo tu hovorim..proste znevyhodneny ludia su top a kazdy na tomto svete im musi maximalne vyhoviet a skakat ako piskaju..mimochodom aj mnoho krat som tu napisala, ze mi je aj tych rodicov luto a robila by som tak aby bol spokojny a stastny..ved to chceme VSETCI pre svoje deti..ci su take alebo inake..a ci sa mi to vrati? Co ako ?ze sa snazim podporovat svoje dieta? Vzdy sa zastavam slabsich a ucime tak aj deti..bolo by fajn keby spravia nabor vyslovene pre taketo deticky, a spravi sa im ich vlastny tim a ostatne deti im budu pomahat..to by bolo fajn.

Pises, ze nemam pravo podporovat svoje dieta a ze sa ma vzdat toho co ho bavi lebo hold ma tu smolu, ze je zdravy ?alebo ako tomu rozumiet ? Jaj zeny , ste uplne mimo a tie urazky a ponizovanie, ktorymi ma tu castujete, ani ma nepoznate, su fakt zabavne..a ze kto je potom bez chrbtovej kosti, bez mozgu a ine urazky .este poprosim slova na P.. a K... Lebo uz tu bolo vsetko len toto nie..Vodu kazu, vino piju...ubohe ubohe a ubohe 😅

@anonym_autor mila autorka, som rada, ze to vidis takto triezvo, napriek mnozstvu komentarov, ktore sa ta snazia presvedcit o opaku. Kolko mam pise o svojej podobnej skusenosti a o tom, ako ju riesili?
To ako to mate vy v klube je vec, ktora vas ostatnych rodicov uplne opravnene dvyha zo stolicky. Dali ste tomu sancu, ale nefunguje to. Je normalne tuto temu v time otvorit a vyjasnit si to. Viem si predstavit aky vztah k tomtu chlapcovi maju decka z timu. Takto integracia nevyzera. Takto sa bude iba prehlbovat zly vztah ostatnych k tomu chlapcovi, on sam sa tam asi stastne citit nebude, pripadne budu decka uplne zmatene, lebo vsetci vravia, ze chlapca treba brat takeho aky je, aj ked v nich narasta zlost. Tenky lad, ale chodte do toho. Drzim palce, nech najdete riesenie, tak aby chalan mohol robit to co mu ide a v com ho budu ostatny uznavat. Sam sa bude citit ovela lepsie.
Z tvojho prispevku nejde ziadna nenavist, ani netolarencia. To, co riesite, treba normalne riesit. To nie je vyclenovanie, to je hladanie spravneho miesta v time, pre niekoho kto nema potencial zapadnut. To sa nasilu neda.
Ani vy maminky z konika by ste to nedokazali. Staci uviest oblast, na ktorej vam zalezi a ako by vam ju niekto nespravne integrovany uplne znechucoval az branil dalej vykonavat. To by boli komentare.
Pokial je toto forum sonda o stave, zmyslani spolocnosti a o porozumeni pisanemu textu, tak ostavam velmi sklamana.
A tiez robim vela gramatickych chyb a preklepov pri pisani na telefone. Ale nehovori to nic o mojom IQ ani EQ. Tie sa urcuju podla inych parametrov.

detickyy
Včera o 11:47

@anonym_autor Tréner musí vidieť viac ako rodičia. Nejde o integráciu v športových kluboch? Cesta môže byť aj zmena klubu, krúžku... Ak má Váš syn potenciál v športe, uvažovala by som o športovej škole (môj brat chodil na 8 roč. športové gymnázium a bol reprezentantom SR, bolo to už veľmi dávno 🙂). Teraz máme viac možností ako kedysi.

moze
Včera o 12:27

Tak toto je uplne nechutna diskusia. Moja babka by povedala, ze hniezdo vretenic. Mne tiez hrubky zvyknu vypalovat oci, ale autorka sem prisla riesit nieco ine. A tie zosmiesnovania, ze ide o hacicov a nie futbal, neskutocne, ze ste mamy a viete taketo nieco vypustit z ust. Autorka, ja ta uplne chapem, tiez by ma to kvoli mojmu dietatu velmi mrzelo. Vidim to rovnako ako niektore, rozhovor s trenermi. Chlapec nech sa zucastnuje treningov a priatelskych sutazi, ale ak ide o ligove, skuste si presadit, aby vam nekazil vysledky. Skuste sa dohodnut medzi sebou, vy, rodicia, ze by ste mozno nejaku sutaz/sutaze bojkotovali, ak vam nevyjdu v ustrety po diskusii.