Lapbook výmena od 3 - 6 rokov
Vítam maminky, ktoré by mali záujem o zhotovenie lapbookov do výmeny, maximálny počet účastníkov 10, termín ukončenia apríl/ polovica mája. Pre tie, ktoré neviete, o čo presne ide, tu je stručná charakteristika : http://www.montessoridoma.cz/?p=15517. No a keďže ide o vyššiu vekovú kategóriu, spracovanie danej témy by malo ísť do detailov.
TYMTO UZATVARAM MOZNOST PRIDANIA SA KU SKUPINE !!!
@emily_666 uz nie je moznost pridat sa do skupiny? dakujem 🙂
@e.l.i.e.n.k.a mrzí ma to, ale nie, stanovili sme si vopred počet účastníkov
moje návrhy zatiaľ: emócie alebo krtko/keďže tá rozprávka väčšinu detí baví, nech vedia o ňom aj niečo iné a viac/
@emily_666 jej som rada že ste ma prijali, som sa včera pozerala a som tu nevidela ani môj príspevok ani tvoju odpoveď tak som myslela že som to asi neodoslala, alebo čo, možno to bolo len cez mobil neviem, tiež bola pokročilá doba nočná, tak asi to 😀 . Dobre, tak idem hľadať tému.
@tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
Dievčatá, teším sa z vášho záujmu, oveľa viac sa teším na hotové dielka. Bolo by fajn, keby sme si dali nejaké pravidlá na začiatok.
Formát – A4, urobíme sa taký ako je ten názorný o včelách ? Alebo iný tvar? Na nete je ich viac, aj viacstranových, dolepovaných. Bolo by fajn, keby farba samotného (fú vypadlo mi slovo, papierového zakladača ? – trocha zodpovedala danej téme, napríklad téma ryby – farba modrá. Poprosím @myska2233, aby nám potom objastnila tie farby podľa montessori, dakujem.
Termín – 15.mája dúfam budeme mať hotovo a začneme si to preposielať. Môžeme to urobiť tak, že to pošlete všetko mne s peniažkami na spätné poštovné, pretriedim a pošlem naspäť.
Bolo by fajn, keby sme si každá svoj prvý výtvor dali nahliadnuť na ukážku (nemusí to byť napevno ponalepované, len nafotené, čo kde, ako), nech si vieme skomentovať, či môže byť, alebo padnú nejaké návrhy na doplnenie.
Bolo by fajn aj použiť rôzne materiály, papier, nalepovanie na suchý zips, laminovanie, filc, machová guma, drevo, vata (napríklad som videla pri lapbookoch o písmenách vytvorené písmeno z vaty), návrhom a fantázii sa medze nekladú.
No a keďže to robíme hlavne pre deti, treba tam zakomponovať aj niečo z témy hravou formou, napríklad obrázok-puzzle, vymaľovanka, vymaľovanie podľa čísel, spájanie čiarou, dokreslovanie, niečo, čo dieťa k téme pritiahne hravou formou.
Budem rada, ak sa všetky budete vyjadrovať aj k témam, ktoré sme si predbežne vybrali, zatiaľ je stav nasledovný:
@tina14283 - obilniny, pole, traktory,
@danatalu
@angika - sova? či aj iný návrh máš?
@blumka - hudba, noty, hudobné nástroje
@lucirella - vývoj počasia alebo 5 zmyslov alebo ľudské telo
@silvia259 emócie alebo krtko
@weronnka18 rozdelenie zivocichov - cicavce,vtaky,obyvatelia mori,obojzivelniky,hmyz
@natabun - bezstavovce, hmyz, metamorfozne stadia resp. zameranie na jeden hmyz napr.lienka
@myska2233 včela alebo lienka, niečo s vodou
@emily_666 zdravá výživa alebo ľudské telo
teším sa na vaše komentáre 😉
ja by som len chcela pripomenúť, že lapbook má byť zameraný na "jednu" vec, ktorá by mala byť rozobratá do detailov...
ja za seba asi skôr telo prípadne ak sa ti podarí tam zakomponovať aj tie zmysly bolo by fajn...
na počasie máme kalendár
tie čo ste na FB tuto je pekný lapbook
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015209...
Ja len tolko, ze
@weronnka18 to rozdelenie zivocichov je podla coho? Mas tam zmiesane stavovce s bezstavovcami a ani tie nie su kompletne....
@lucirella ja by som bola za zmysly
Ja tu sovu
@weronnka18 skús nejaký konkrétny návrh, @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233 téma weronnky18 nie je zlá, upresnime to spolu, alebo čo takto zvieratá na slovensku, lúčne, lesné, domáce...
@myska2233 čo si myslela tou témou niečo s vodou?
@danatalu napadlo ťa niečo? matematika ti nie je blízka?
@blumka mne by sa v tvojej téme páčilo aj zakomponovať ľudovú hudbu, kroj k tomu (len okrajovo samozrejme spomenúť
ja rozmýšľam nad motýľom, ale napadajú ma aj ročné obdobia, alebo dačo zemepisné.. neviem. ešte sa v tejto téme musím viac rozhľadieť, dúfam že sa mi to podarí urobiť nejaké pekné, lebo keď vidím tie predlohy, padá mi mierne sánka.. 🙂
@lucirella aj ja som za zmysly
@emily_66 fuuha, neviem ci tam je miesto na ludovu hudbu...skor som sa chcela uberat hudobnou teoriu, mysim tony na notovej osnove, huslovy kluc, rozdelenie nastrojov na slacikove, dychove atd. k tomu nejake aktivity...nechcem sa prilil roztahovat, o hudbe sa da vela a z roznych koncov. ale som otvorena navrhom
@emily_66 no napadla mi aj tá matika, síce mi vôbec nie je blízka, ale asi v takom ponímaní našich detí by som zvládla 😎 , len neviem čo presne by som tam dala okrem čísel a nejakých počítaní napr.zvieratiek, ešte samostatné čísla do dákeho vrecúška a dakde ich priraďovať, no netuším čo viac. ale ak mi odklepnete matiku, tak sa posnažím
@blumka no ved to môže byť tak ako píšeš ty, páči sa mi to tak, ja som to myslela tak, že v rámci nejakého zaradenia alebo aktivity bude ukážka človek + hudobný nástroj, napr. huslista v kroji, rock a gitara, streoveký trubadúr a flauta, že nie je hudba ako hudba, vieš čo tým chcem povedať ?
@emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
OK budu zmysly. Aj mne sa to paci a da sa to urobit pekne s roznymi materialmi. 🙂
Inak ta predloha s liskou mi pride taka uz pre vacsie deticky. Pre tie mensie to chce nieco viac, nez len obraky s textom. Si myslim. Suhlasim s emily, ako pisala vyssie, ze by to malo byt s roznymi materialmi a hravou formou.

Tak sa rada pridám teraz v rýchlosti má napadla včela alebo lienka ale este premyslim pripadne ak je niečo o co by bol záujem kľudne navrhnite .... Poznámka bola by som rada ak by sme farby obalov potom robili podľa montessori pedagogiky ak by to bolo možné....
Pripadne nieco s vodou by som mohla?!