icon

Lapbook výmena od 3 - 6 rokov

emily_666
11. jan 2014

Vítam maminky, ktoré by mali záujem o zhotovenie lapbookov do výmeny, maximálny počet účastníkov 10, termín ukončenia apríl/ polovica mája. Pre tie, ktoré neviete, o čo presne ide, tu je stručná charakteristika : http://www.montessoridoma.cz/?p=15517. No a keďže ide o vyššiu vekovú kategóriu, spracovanie danej témy by malo ísť do detailov.

lucirella
13. jan 2014

@emily_666
Ano, liska je krasne spracovana, ale ako pises, pre starsie deti.

myska2233
13. jan 2014

@natabun ideš robiť tú lienku?

danatalu
13. jan 2014

@emily_666 písala som ti hore vyššie len som vynechala jednu šestku v nicku

emily_666
autor
13. jan 2014

@danatalu myslím, že matematike budeme radi, ak sa na to dáš, skús nejaké napady, pridať foto, a budem riešiť počas jazdy 😀

emily_666
autor
13. jan 2014

@tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
ešte som zabudla pridať link na rozne kapsičky, vrecká, kolieska použiteľné v LP, však nakuknite, uvidíte, či sa hodí, či nie
http://www.homeschoolshare.com/lapbooking_resou...

myska2233
13. jan 2014

@emily_666 tiež neviem čo myslíš, pod tou matematikou...ja som napríklad rozmýšlala, že kľudne by aj v mojej aktivitke mohlo byť niečo na počítanie...

emily_666
autor
13. jan 2014

emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233 danatalu by sa dala na tú matematiku, kedže sme vo vekovej kategorii 3-6 rokov, čo by ste tam chceli mať? Skúste dať nejaké nápady, čísla do koľko, či jednoduché sčítanie, odčítanie, porovnanie - viac, menej ????

myska2233
13. jan 2014

@emily_666 jáj a tú vodu neviem ešte čo presne to ma len tak napadlo.... možno kolobeh vody, prípadne či by bol záujem o základné formy pevnina-voda (teda, že prieplav, poloostrov atd. ) kľudne aj počítanie daždových kvapiek alebo niečo také.... alebo aj počítanie alebo delenie čísla -rybky v rybníku....ale to by bol asi lapbook skôr čisto na počítanie

emily_666
autor
13. jan 2014

@myska2233 a čo by si robila, akú tému?

myska2233
13. jan 2014

my napr. ešte nemáme ani 2,5 a do 5 ráta ako dábel a sem tam už aj do 10 dá ale to musí mať svoj deň... takže kľudne počítanie viac, väčší menší, prípadne podobnosť, sčítanie... moje deti na hodinách 3-6 (cca 4-5 ročné v pohode sčítavajú do 10)

blumka
14. jan 2014

@emily_666 jj chapem len stale neviem kde to pichnut. Ak to dam ku aktivite, musim sa o tom zmienit aj teoreticky v lapbokki o roznych zanroch a styloch hudby atd...a to neviem ci bude priestor...necham si to ako napad v zalohe a v priebehu vyroby zistim ako a ci to zakomponujem 😉

tina14283
14. jan 2014

Ahojte dievčatá, ja s témami súhlasím, len pri tých zvieratách treba upresniť čo to bude. My ešte nemáme žiadny lapbook takže sa nám hodia všetky 🙂
Moja téma - práce na poli + čo dopestujeme a konečné produkty (chlieb, rožky, cornflaky...) by mohla ísť na zelený zakladač alebo hnedý?

emily_666
autor
14. jan 2014

@tina14283 prosím ťa, otázku farby smeruj na mysku2233, čo bude lepšie, neviem

tina14283
14. jan 2014
tina14283
14. jan 2014

@myska2233 ahoj,prosím ťa akú farbu zakladača mám vybrať na práce na poli - hnedú ako je zem alebo zelenú? alebo ako je to s farbami podľa monte? Dík

myska2233
14. jan 2014

@tina14283 ved ja nie som GURU 😀 😀 záleží čoho konkrétne sa to bude týkať ale podľa mňa by mal byť žltý lebo sa týka ľudí.... ale nech sa kludne vyjadria aj iné maminy....

tina14283
14. jan 2014

@myska2233 jáj, lebo vraj s farbami sa máme obracať na teba 🙂

emily_666
autor
14. jan 2014

@myska2233 ale ved si písala, aby farby boli podľa montessori, mne je jedno aké budú zakladače, pokiaľ to nebude vyslovene farba od veci k téme

myska2233
14. jan 2014

@emily_666 ved v pohode... to ja len preto nech to môžem použiť aj v rámci monte výuky... ak by s tým bol problém tak ja si to potom prerobím do vlastných....

emily_666
autor
14. jan 2014

@myska2233 no a preto som kocky odkázala na teba, aby si sa vyjadrila, čo sú farby podľa monte. 😉 Prosím ťa, tak nám potom k našim témam daj informáciu, aby sem tie zakladače mohli kúpiť. dakujem

blumka
14. jan 2014

@myska2233 ja tiez neviem ake su farby podla monte na lapbooky..a doteraz som ani netusila ze sa to tiez nejak rozdeluje 😉
pises ze sa tyka ludi tema o spracovani obilia tak zlta...a co mona hudba? Aku farbu zvolit?

myska2233
14. jan 2014

@blumka nie su to farby na lapbooky ale všeobecne sa kartičky atd delí aj farbami napr. Živočíšna ríša môže byt všeobecne červená ale napr. Konkrétne plazy su napr.hnede a tak.... Myslela som to v tomto duchu ale ak to ma byt fakt problém tak kašlime na to....

lucirella
14. jan 2014

@myska2233
Ja myslim, ze to nemusi byt problem;). Skus nam, prosim, rozdelit farby podla tem a uvidime. Ved ked uz to robim, tak nech to vyhovuje co najviac 🙂 Len ja napr.nemam o farbach v monte ani sajnu 🙂, tak mi musis povedat aka by to mala byt. Mam temu 5zmyslov.
Ja som z mensieho mesta, tak uvidim, ci a co zozeniem. Ved ak by nie, tak sa poradime nad inou vhodnou farbou.

emily_666
autor
14. jan 2014

@myska2233 ale ved to vôbec nie je problém, my ich chcem kúpiť také, aby ti to vyhovovalo a mohla si ich použiť aj dalej, lenže musíme vedieť aké 😉

blumka
14. jan 2014

@myska2233 preco by to mal byt problem? Ja osobne som netusila ze sa takto montevfarebne rozdeluje. Resp.viem akurat farebne zadelit kontinenty. Takze kludne to mozme robit aby to farebne sedelo, len myslim ze si asi jedina ktora tie farby vie zadelit tak ked budu temy uz na sto percent iste tak by si nam s tym mohla pomoct 😉.

natabun
14. jan 2014

@myska2233 neviem, mne je osobne jedno, ci to bude lienka, pavuk. alebo by sa niekomu pacilo nieco ine z bestavovcov......kludne sa mi vyjadrite dievcata....budem rada, ak si to zatriedime. mne sa to farebne paci, myslela si tak , ako su potriedene napr. triedy stavovcov napr. cicavce cervena a pod. , ze? to by bolo fajn.....nech si to deti pekne "skatulkuju", ale prisposobim sa vacsine, ako sa rozhodneme.......
emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233 dievcata skuste sa vyjadrit, co by sa vam viac pozdavalo.....dakujem.

blumka
14. jan 2014

@natabun ja som za lienku 😉

lucirella
14. jan 2014

@natabun
Len pavuk nie!! 😅 nemozem ich vidiet. Ani na obrazku.
Vsetkymi desiatimi som za lienku! ;)

natabun
14. jan 2014

@tina14283 hneda a zelena asi nie, tie patria objozivelnikom a plazom 🙂 ale zlta by podla mna tiez mohla byt...ide o ludi a ich cinnost, tak by som sa tiez priklonila k zltej...

natabun
14. jan 2014

@lucirella hej, my ich chytame 🙂)))) a potom pustame 🙂)) a ked si maly kotula fit loptu, hovori, ze to ma kokon a v nom su male pavuciky 🙂))ok, ty si za lienku