Lapbook výmena od 3 - 6 rokov
Vítam maminky, ktoré by mali záujem o zhotovenie lapbookov do výmeny, maximálny počet účastníkov 10, termín ukončenia apríl/ polovica mája. Pre tie, ktoré neviete, o čo presne ide, tu je stručná charakteristika : http://www.montessoridoma.cz/?p=15517. No a keďže ide o vyššiu vekovú kategóriu, spracovanie danej témy by malo ísť do detailov.
@tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
ešte som zabudla pridať link na rozne kapsičky, vrecká, kolieska použiteľné v LP, však nakuknite, uvidíte, či sa hodí, či nie
http://www.homeschoolshare.com/lapbooking_resou...
emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233 danatalu by sa dala na tú matematiku, kedže sme vo vekovej kategorii 3-6 rokov, čo by ste tam chceli mať? Skúste dať nejaké nápady, čísla do koľko, či jednoduché sčítanie, odčítanie, porovnanie - viac, menej ????
@emily_666 jáj a tú vodu neviem ešte čo presne to ma len tak napadlo.... možno kolobeh vody, prípadne či by bol záujem o základné formy pevnina-voda (teda, že prieplav, poloostrov atd. ) kľudne aj počítanie daždových kvapiek alebo niečo také.... alebo aj počítanie alebo delenie čísla -rybky v rybníku....ale to by bol asi lapbook skôr čisto na počítanie
my napr. ešte nemáme ani 2,5 a do 5 ráta ako dábel a sem tam už aj do 10 dá ale to musí mať svoj deň... takže kľudne počítanie viac, väčší menší, prípadne podobnosť, sčítanie... moje deti na hodinách 3-6 (cca 4-5 ročné v pohode sčítavajú do 10)
@emily_666 jj chapem len stale neviem kde to pichnut. Ak to dam ku aktivite, musim sa o tom zmienit aj teoreticky v lapbokki o roznych zanroch a styloch hudby atd...a to neviem ci bude priestor...necham si to ako napad v zalohe a v priebehu vyroby zistim ako a ci to zakomponujem 😉
Ahojte dievčatá, ja s témami súhlasím, len pri tých zvieratách treba upresniť čo to bude. My ešte nemáme žiadny lapbook takže sa nám hodia všetky 🙂
Moja téma - práce na poli + čo dopestujeme a konečné produkty (chlieb, rožky, cornflaky...) by mohla ísť na zelený zakladač alebo hnedý?
@myska2233
Ja myslim, ze to nemusi byt problem;). Skus nam, prosim, rozdelit farby podla tem a uvidime. Ved ked uz to robim, tak nech to vyhovuje co najviac 🙂 Len ja napr.nemam o farbach v monte ani sajnu 🙂, tak mi musis povedat aka by to mala byt. Mam temu 5zmyslov.
Ja som z mensieho mesta, tak uvidim, ci a co zozeniem. Ved ak by nie, tak sa poradime nad inou vhodnou farbou.
@myska2233 preco by to mal byt problem? Ja osobne som netusila ze sa takto montevfarebne rozdeluje. Resp.viem akurat farebne zadelit kontinenty. Takze kludne to mozme robit aby to farebne sedelo, len myslim ze si asi jedina ktora tie farby vie zadelit tak ked budu temy uz na sto percent iste tak by si nam s tym mohla pomoct 😉.
@myska2233 neviem, mne je osobne jedno, ci to bude lienka, pavuk. alebo by sa niekomu pacilo nieco ine z bestavovcov......kludne sa mi vyjadrite dievcata....budem rada, ak si to zatriedime. mne sa to farebne paci, myslela si tak , ako su potriedene napr. triedy stavovcov napr. cicavce cervena a pod. , ze? to by bolo fajn.....nech si to deti pekne "skatulkuju", ale prisposobim sa vacsine, ako sa rozhodneme.......
emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233 dievcata skuste sa vyjadrit, co by sa vam viac pozdavalo.....dakujem.

@emily_666
Ano, liska je krasne spracovana, ale ako pises, pre starsie deti.