Lapbook výmena od 3 - 6 rokov
Vítam maminky, ktoré by mali záujem o zhotovenie lapbookov do výmeny, maximálny počet účastníkov 10, termín ukončenia apríl/ polovica mája. Pre tie, ktoré neviete, o čo presne ide, tu je stručná charakteristika : http://www.montessoridoma.cz/?p=15517. No a keďže ide o vyššiu vekovú kategóriu, spracovanie danej témy by malo ísť do detailov.
@emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
ináč žienky, ja neviem ako to vy beriete, ale keď niekto napíše, že akú tému chce, tak nemyslite hneď nato z pohľadu vzdelaného dospelého človeka... veď "úvod" do témy a tak celkovo nejaký ten prehľad a aktivity sa dajú urobiť z hocičoho - ja ten lapbook beriem tak, že napr. by bola téma ZEM - veď to je stráááášne širokánska téma a určite je o nej napísaných tisíc kníh, aaaaale lapbook má byť o tom, že má dieťaťu priblížiť základné informácie a k tomu majú byť nejaké aj zábavné aktivity, aby sa to dieťa hravou formou naučilo čo to o tej téme... takže keď som napr. ja napísala, že by som robila o stavovcoch - jasné, je toho veľa, každý normálny človek si hneď pomyslí, že to je dosť na jeden lapbook, ale možno práve o to ide, že nerozoberať len napr. vtáky alebo čo - ale chcela by som do toho dať aktivitu - že bude na obrázku čo ja viem Panda, mláďa pandy a kosatka - že ukáž čo sem nepatrí alebo tak... neviem, skúste sa vyjadriť 🙂
@weronnka18 ja myslim ze prave o tom je lapbook..ze sa zaobera temou podrobnejsie...samozrejme prisposobeny vekovej skupine. stavovce mi pride dost siroka tema, ja osobne by som nevedela co do lapbooku dat a co vynechat, lebo keby to malo byt podrobne tak by toho bolo vela na deti.a keby to podrobne nebolo tak by som sa bala ze nieco dolezite som vynechala... a druha vec, ktora mi k tomuto napadla,je ze myslim ze pre deti od 3-6 bude zaujimavejsie mat lapbook o niecom "konkretnom" nejakom zvierati alebo skupine podobnych zvierat ako taketo obsirne..
ale ja som lapbook nikdy nerobila len sa nad tym zamyslam... 😉
@weronnka18 no ja neviem. ale ja vnimam lapbook tak, ze ma informovat o danej teme , ak tam maju byt aj nejake taketo zabavne aktivity vlozene, tak by mal informovat to dieta, aby vedelo danu aktivitku spnit a keby tam vlozis takuto aktivitku, ako podchytis to, aby dieta vedelo, ze je to stavovec???? a nie napr. bezstavovec? ako vysvelit rozdiely chrbtice a pod. kazde dietatko ma ine znalosti v oblasti zivocichov, podla toho, ako ich informujeme a ake maju zaujmy, tak si to neviem predstavit..........ale mozno ked to bude hotove, mas v hlave svoje plany a mas to prepracovane, necham sa prekvapit. len ja si to neviem predstavit......
@weronnka18 ja už som sa vyjadrila 😉
Ahojte kocky, rada by som sa k vam pridala za myska2233 a rada by som robila temu matematika
@weronnka18
Uprimne, sama poriadne neviem 😒 . Pri patrani po lapbookoch na nete som zistila, ze ich najviac pouzivaju na domace vyucovanie. A tam uz je to podrobnejsie.
Ono zalezi aj na prevedeni. Musime mat na mysli, ze ide o deti 3-6 rokov a aj tam je rozdiel, ci je to troj- alebo sestrocne dieta....
Som ti asi moc nepomohla, co? 🤐 🙂
@evkosca @emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @svetlankat
Dievcata, chcem sa opytat, ako bude tan lapbook vyzerat. Tak ako ten ukazkovy? A co titulna stranka (myslim tu zvnoku)?
Myslela som totiz, ze by som tam dala taky obrazok panacika so sipkami k ociam, usiam, rukam, puse a nosiku a bolo by tam napisane o ktory zmysel ide. Pripadne by mohol byt ciernobiely a deti si ho mozu vyfarbit.
A este taka otazka... kolko vlepenych stranok budete mat? Len orientacne, ci dve alebo viac? To len aby som vedela, ci mam este hladat a pridavat, alebo skor naopak. 😉
Inak, budem sa snazit urcite veci laminovat, aby sa dali pouzit znovu, ale nie vsetko. Bude vam to vadit? Urcite veci sa proste ani nedaju laminovat.... Myslim, ze deti od 3 rokov uz vedia zachadzat opatrnejsie s papierom. Bude to teda ale tvrdsi papier.
lucirella @evkosca @emily_666 @tina14283, @danatalu, @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @svetlankat
Dievčatá, rada by som sa s vami dohodla. Tema lienka....
1. prva strana - predna, klasicky nadpis, orazok, dole v roh by mohlo byt zatriedenie (bezstavovec, hmyz.....) nevadilo by???
2. vo vnutri- zlozenie tela lienky plus stručný popis zaklad. info- (co zerie a pod.), mne sa to paci ako ne tej vcielke od evky, urobila by som to so suchym zipsom plus popis...obrazky 4 druhov lienok - iba strucna info o nich, aby mali deti prehlad, ze nie je len jedna sedembodkova......... 🙂
3. na dalsej strane by bol zivotný cyklus lienky- stadia vyvinu- obrazky plus popis.....plus rozne zaujimavosti.....
4. na poslednu zadnu stranu - urobena "zalozka" (nenapadlo ma ziadne lepsie synonymum...) , kde by som dala vytlacene, zalaminovane karticky lienok na pocitanie od 1-10, plus mini dekoracne lienocky, tie co sa davaju na kvety......vekova hraniva 3-6 r. mensie deti mozu tenovat jemnu motoriku, starsie uz aj pocitanie...........plus papiere na nejake precvivenie jemnej motoriky.....
farba zakladaca zlta......
prosim skuste sa mi vyjadrit, potebujem si trosku nadehnut.....
dakujem
@svetlankat mozes 😉
@svetlankat prepáč, nejako mi to ušlo. môžeš, vítam ťa. Už si nad niečím premýšľala, akú tému by si mohla urobiť?
@emily_666 dakujem, ano, rada by som robila matematiku
@natabun @evkosca @emily_666 @tina14283, @danatalu, @blumka, @silvia259, @weronnka18, @svetlankat
Dievčatá, povedzete, chcete tam aj taketo detailne obrazky anatomie? Možno by to tie deti kolo šietsich rokov aj zaujímalo.... neviem. Povedzte, čo myslíte?
Ono je to asi moc podrobne, ale zase sa im na tom da vysvetlit, preco sa nesmu strkat veci do ucha 😀
Zakomponovat to tam mozem a nemusim, ako budete chciet.
@lucirella ahoj, aj mne sa to paci

emily_666 mne by sa viac páčilo tiež ľudské telo
tina14283, , @angika, @blumka, @lucirella, @silvia259, @weronnka18, @natabun, @myska2233
pre mňa som stále neni rozhodnutá, ale asi tú matiku beriem už v hlave zbieram nápady.. ale ešte rozmýšľam nad tým motýľom, alebo ročnými obdobiami,alebo tá sova, neviem. vyberte mi čo chcete najviac vy z vyššie uvedených možností.