icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

zabkakatka
31. máj 2014

sunsun @ikuza @lucirella, @lyrrya @adelajda2012 @pastelka13
ahojte dievcata pridavam foto toho co mam hotove na LB... nie je to dokoncene na 100 % a chyba mi tam ten obliekaci panak ... bud ho tam mozem dat s tym ze oblecenie zalaminujem a bude sa to iba prikladat.... alebo zapinat spinkami, alebo nejaku inu aktivitu.... teraz narychlo ma napada ze by bol iba vyzleceny v strede panacik a okolo neho by bolo rozne oblecenie, oblek, kratasy uniforma monterky atd....a decka by iba vybrali to spravne a polozili na neho...?

treba v LB este podopisovat kratke textiky napr. co je furik, vrtacka, naco sa pouziva atd..... a este nejake 2 basnicky mam nachystane, len som to ozaj nedokoncila, lebo riesim stahovanie a kolaudaciu... ☹ aj z toho dovodu je pre mna idealny termin koniec augusta....a ako som uz viac-krat spominala, pre deti je to podla mna vyhovujuce taketo aktivity skor na jesen, lebo teda aspon my sme teraz cele dni na dvore okrem casu ked idu chlapci spat...
...no a z uvedenych dovodov plne chapem ak ma stopnete....absolutne sa nebudem hnevat, a ak sa tak stane, mozno sa stretneme v dalsom kole.... snad 😉

...teraz uz moje foto

adelajda2012
4. jún 2014

@zabkakatka @sunsun @lucirella, @lyrrya @pastelka13
Tak baby, asi by sme sa mali dohodnut co s tym terminom a co s triedeni/rozposielanim.
Tak najprv termin: viacere sme dali like pod koniec juna.. len zabkakatka moze az v koncom augusta. Tak teraz neviem. Mate navrhy? Nechat jej lapbook do druheho kola (ak sa nan chystate... Ja uz nie, lebo v auguste rodim)? Pockat s terminom?

Co sa tyka triedenia a rozposielania...hlasi sa niekto dobrovolne? Ja sa teda priznavam, ze pre mna by to bolo dost narocne (bez auta, posta dost daleko...). Ale ako pise sunsun, nie nezvladnutelne.

A myslim ze s @ikuza asi tiez nemusime ratat, ked sa neozvala...

lyrrya
5. jún 2014

@adelajda2012 myslim, ze
@zabkakatka pockame na druhe kolo.
ja uz to nechcem zas natahovat. bolo casu dost a uz treba len povyrabat.
tak nas teda ostava 5? dobre ratam?
no babule,ak teda chcete, mozem sa o baliky postarat aj ja. sice auto k dispozicii mam,len ked si poviem. ale da sa to 🙂 postu nemam zas az tak moc daleko. a kludne sa toho ujmem 😉
@sunsun @lucirella @pastelka13

adelajda2012
5. jún 2014

@lyrrya ano, ja suhlasim s tym, ze zabkatka nech pomaly vyraba a bude mat hotove do druheho kola. Sice mi to az tak velmi neponahla, ale zas do augusta daleko a prirodzene, ze ked dame termin august, tak sa zacne vyrabat v auguste a kto vie, kto zas potom nebude moct... no ostala nas uz aj tak len polovica, tak aby to nebolo este horsie 🙂
Ak sa ujmes rozdelovania, budeme ti vsetky vdacne 🙂

lyrrya
5. jún 2014

@adelajda2012 tak sa dam cez vikend uz na to 🙂 veru, tiez mam obavy,aby sme nakoniec neostali len s lapbookom,co mame doma 😎

sunsun
autor
6. jún 2014

@lyrra @adelajda2012 baby sorry, dnes nas pustili z nemocnice, takze reagujem az teraz.... suhlasim s junom... a ak teda bude @zabkakatka suhlasit, tak ju nechajme do druheho kola... @lyrra, ak by si zbierala a triedila, bola by som vdacna..🙂 je mi luto, ze skoncime pri takom malom pocte, no ako sa hovori, dobreho vela nebyva a ja verim, viem, tusim, ze tie lapbooky budu paradne... 😉

sunsun
autor
6. jún 2014

@lyrrya @adelajda2012 @lucirella @pastelka13 baby, tak sme teda v pocte ks 5..., lapbooky vyrabame do konca juna..., budu sa posielat @lyrra, detaily odoslania este napisem, velmi sa uz na ne tesim...🙂

sunsun
autor
6. jún 2014

@lyrrya ked nas je tak malo, myslis, ze by stacilo, keby sme ti kazda poslali len 4 lapbooky a svoj si nechali? ci radsej vsetky kvoli jednoduchsiemu triedeniu? ..

adelajda2012
6. jún 2014

@sunsun aj ja som uz na to myslela, ze zbytocne posielat po 5ks, ked je toho tak malo....

zabkakatka
6. jún 2014

@adelajda2012
ahoj dievcata.... tak vam prajem nech sa dari s vyrobou a nech si to deti uzivaju.....

ten nas LB moj syn podctivo testuje takze ak bude druhe kolo je mozne ze bude vylepseny o praxou ziskane poznatky🙂

tak papa a ked budete chystat opakovaniw verim ze to dopadne tak ako sme povodne chceli🙂

lyrrya
7. jún 2014

@sunsun
@adelajda2012 @lucirella @pastelka13
baby posielat budete urcite len 4ks lapbookov. aby to nebolo zbytocne tazke a neplatila sa posta navyse. ja uz to potriedim 😉
adresy a to vsetko, budem kompletizovat koncom juna. dovtedy mame cas na vyrabanie 🙂
@sunsun dufam, ze uz vam je lepsie 🙂 my sme si tento tyzden odkrutili teploty a vcera to chytilo muzika... tak mame tiez veselo troska

lyrrya
27. jún 2014

@sunsun
@adelajda2012 @lucirella @pastelka13
babulky ako ste na tom? u nas vyroba v plnom prude. mam toho sice este dost,ale verim,ze postiham 🙂 dnes idem dat tlacit farebne obrazky a kupit obaly.
do IP vam pisem moju adresu,kam posielat baliky. predpokladam, ze bud tyzden sa to uz rozbehne 😀 asi najlepsie bude nejaka krabica s rozmerom dna A4, ja ju potom doma prebalim. postovne sa potom dohodneme,podla vahy balikov (ak sa bude dat,budem posielat ako doporuceny list)
posielajte potom len 4KUSY! aby to nevazilo zbytocne vela. a este poprosim napiste mi na krabicu aj svoj nick 😎
pekny piatok a este krajsi vikend zelam

pastelka13
28. jún 2014

Ahoooojte, ja už finišujem 🙂 4 ks už mám, len mám jeden problém ... zvieratká, geom.tvary som zalaminovala ... len mi neostal papier na zalaminovanie domina, bud som to zle rozratala alebo som ho priebežne pomíňala, neviem .... tu v okolí ho nekúpim ... sú dve možnosti ... objednám ho a počkáte alebo si to neskôr zalaminujete samé, aj tak, toto domino asi využijete až neskôr, mrzí ma to, čo navrhujete?

lyrrya
29. jún 2014

@pastelka13 kludne si zalaminujem aj sama 🙂 hadam mi daco ostane. ja som bola v piatok tlacit a vyzeraju tie obrazky super. len laminovanie ma este caka. dnes som stravila 5hodin v aute a som uz ko

sunsun
autor
1. júl 2014

@pastelka13 v pohode zalaminujem, netrap sa...🙂

sunsun
autor
1. júl 2014

baby, este dnes neposlem ☹ robim to do obalov, nech to vyzera krajsie, nie na lepeny karton a nesedia mi velkosti, tak som musela par veci prerobit, ... no makam, nech to ide co najskor....

pastelka13
1. júl 2014

ahojte,tento tyzden posielam, domino teda nebude zalaminovane,ako odskodne som pridala dalsiu aktivitu - ukladanie kamienkov alebo roznych veci - napr. gombikov, guliciek do urcitych tvarov - hviezda,srdiecko,oval .... na chvilu sa odmlcim,odchadzam k rodicom,snad vsetko pride v pohode, buduci tyzden sa ozvem 🙂 pa

adelajda2012
3. júl 2014

Baby, ja som chcela posielat zajtra ale nestiham :( Boli sme s dcerou v nemocnicu, zjedli sme vsetci pokazene jedlo...ju si tam nastastie nechali len tri dni, ale mna 10 a tie mi teraz velmi chybaju. Nechcem sa vyhovarat a mrzi ma to :( Striham, lepim, makam...len nestiham. Balik poslem v pondelok prvou triedou, tak snad vas tak velmi nezdrzim...

lyrrya
4. júl 2014

@adelajda2012 nemusis prvou triedou, nestresuj. do buduceho tyzdna do piatku,kkludne. vieme pochopit,ze boli nepredvidane situacie. 😉
@sunsun
@pastelka13
@lucirella ako ti to ide?
baby ja tiez finisujem-hlavne u nas nesmiem zapat tavnu pistol skor ako mi maly zaspi,lebo on by mi chcel pri vsetkom asistovat ☹ a nebavi ma stale kricat,nesmies,pali a pod...lebo len co sa otocim,uz je zas pri tom

sunsun
autor
4. júl 2014

@adelajda2012 to teraz bude vyzerat blbo, ale ja som celkom rada, ze nie som jedina, komu nevychadzaju plany, tak som verila, ze to uz bude odoslane a vikend oddychujem, no este potrebujem par dni...☹ @lyrra ja som sa zabavila na jednej blbosti a nie a nie to dokoncit, jednoducho sa k tomu neviem dostat, tolko je toho tento tyzden... no ide vikend, tak si od neho vela slubujem...

lyrrya
4. júl 2014

@sunsun ja som prave za tyzden stihla viac,lebo cez vikend mame stale navstevy, krsna mam na lieceni,tak tam sme boli - 3/4dna v keli... ja som teraz vecer este pisala,chcela som si napisat vsetko a drobec mi vstal o deviatej vyspany. popravde tiez este dorabam. potrebujem vyrobit obalky na uskladnenie aktivit a toho sarkana dnu spravit.
muz mi povedal,ze radsej okope mrkvu,ako mi pomoct :-P tak asi tak nejak. ja som mala straaasne vela kreslenia, strihania, laminovania a zase strihania-s tym som zabila vela casu.

lucirella
7. júl 2014

Dievcata, prepacte, ze sa neozyvam. Robim, co mozem, ale nestiham. Okrem ineho cakam na laminovacku od manzela z prace.
Mam aj dobru spravu.Postastilo sa a cakame miminko 🙂. Velmi sa tesime, len som necakala, ze mi bude tak zle. Najradsej by som prespala cely den, len aby som necitila ten zly pocit v zaludku. U syna som nic take nemala... Som z toho trochu mimo. Bola som zvyknuta cvicit, behat s malym, doma som furt nieco robila, tvorila a twraz jw zo mna taka zombie. Mozno je to tymi hprmonmi, co beriem. Neviem. Snazim sa vecer nezaspat s malym a robit LB, len nie vzdy sa mi to podari. No a do toho sme boli estw minuly tyzden chori...
Prosim vas, prepacte, ale do konca tyzdna to uz snad bude hotove. Uz sa mi o tom aj sniva a aom z toho nervozna. Uz to chcem mat hotove, poslane.
Domov ideme az 16., takze to poslem od nas.

lyrrya
7. júl 2014

@adelajda2012
@sunsun
@lucirella baby kludne do konca tyzdna posielajte, ak potrebujete este par dni.
@pastelka13 balicek dnes dosiel v poriadku 🙂
ja utekam dokupit este suchy zips 😀 akosi sa mi minul na tekvicu skoro vsetok. a zatra by som to uz chcela mat hotove. ze huraaa... som neverila,kolko je s tym roboty, to vyrobit 5x

adelajda2012
7. júl 2014

@lucirella gratulujem k drobcekovi...a ked spominas ten "zombie stav" tak mi az zle je...ja som mala presne to iste na zaciatku a mozem zodpovedne prehlasit, ze to bolo hrozne!!! Nastastie to prejde, tak sa drz!
@lyrrya som rada, ze nie som sama kto este nema uplne hotovo. Ale pracujem intenzivne 🙂 napisem ked odoslem balik.

lyrrya
7. júl 2014

@lucirella ja som tak ponahlala, ze aj zagratulovat som zabudla 🙂 tak vsetko naj k bublinke 🙂 ja som toto nastastie nemala, ale cele tehu na rizikovom...

@adelajda2012 super, ono je s tym dost makacky. ja neviem,co by som robila,keby nas je ozaj 10 😀

adelajda2012
10. júl 2014

@lyrrya tak ja zajtra posielam. Normalne som uz myslela, ze to nikdy nedokoncim 🙂 Neviem si predstavit, ze by nas bolo 10. Nejak som si predstavovala, ze ked uz ma clovek prototyp, tak to uz bude jednoduche vyrobit tie dalsie...ale teda strasna piplacka to bola 🙂 Nejake veci som oproti prototypu aj pomenila, lebo nie vsetko sa nam pri hrani osvedcilo. Ale dufam, ze budete spokojne. Zajtra odchadzame na par dni na moravu (taka mikro-dovolenka), tak vypustam lapbooky z hlavy. A ked sa vratime, tak uz budem vyzerat postarku, kedy donesie balicek 🙂
Inak, peniaze ti potom posleme na ucet, ked budes vediet naklady? Lebo sme sa nebavili o tom, ci nieco vlozit do balicka...

lyrrya
11. júl 2014

@adelajda2012 ano az potom, pobalim balicky, odvazim a podla toho sa dohodneme na poste. nechcem zbytocne uz teraz od vas pytat,ked nemam ani predstavu kolko to asi bude vazit.
inak fakt s tym bolo vela piplacky. ja som to tiez vcera konecne dorobila. 8hodin som pri tom sedela a lepila a davala do lapbookov uz. tiez som rada,ze uz to je hotove. a teraz ma caka kopa pradla,ktore som uspesne ignorovala,kym nebudu lapbooky hotove 😀

@sunsun
@lucirella

sunsun
autor
13. júl 2014

@lucirella jej, zo srdca gratulujem... to je super sprava....🙂 @lyrra @adelajda2012 @pastelka13 baby, bola som presvedcena, ze v piatok posielam, no je to tak nenormalna papracka, ze som to nestihla..., makala som na tom aj cez vikend (ked sa dalo) a vlastne robim aj v tuto nocnu hodinu, nech je to hotove.... (dokonca robim len pre vas 4, malemu dorobim neskor, skratka aj tie 4 daju zabrat, teraz v duchu blahorecim kazdu babu, co odstupila 😀 ), dufam, ze sa mi zajtra podari poslat, v najhorsom v utorok.... este musim rano dokupit suchy zips a laminovacie folie, kedze mi to akosi nevyslo,.. tiez som nieco trosku pomenila (verim, ze k lepsiemu) a vynechala som adventny veniec, bude len na jednom obrazku v inej aktivite...., uz sa velmi tesim na vase lapbooky a teda budem si ich velmi vazit, ked vidim, kolko mravencej prace ma stoji ten moj.... 😉

lyrrya
17. júl 2014

@adelajda2012 balicek dnes dorazil v poriadku 🙂
@lucirella
@sunsun baby ako ste na tom?
u mna uz caka balicek aj od @pastelka13 a moj lapbook