icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

lubkamar
30. okt 2013

a tu je...

farby
30. okt 2013

@bambicka Krásne ,odkial máš obrázok?
🙂

deanse
30. okt 2013

Ahojte, aj ja pridávam ďalší výtvor. Mačička mala byť svetlejšia, no zas som neodhadla farbu, nevadí. Budem ju maľovať známej, tak vtedy dám pozor, aby bola svetlejšia. Máte aj hrubšie štetce ako dvojky? Veľké plochy maľujete čím? Toto je zase staré tričko, cítim pri maľovaní nerovnosť materiálu, ale túto mačku mojim dvojičkám kresliť nebudem, tak som nechcela na nové kresliť. Na tvári presvitá trošku tričku,to ešte zajtra pretriem, ale inak tá farba je na tričku jednotnejšia ako sa zdá na fotke. A ozaj je toto droga. 🙂))

deanse
30. okt 2013

Trošku som ju ešte pretrela, ale stále sú nerovnosti.

deanse
30. okt 2013

Cassidy mala svätú pravdu, ako písala, že je lepšie kupovať aj odtiene ako iba základné farby, lebo ja mám len základné a je problém namiešať rovnakú farbu, ak sa minie alebo ak treba znovu pretrieť obrázok.

michalag
autor
30. okt 2013

@deanse ja mam viac stetcov. A aj riedis farbu vodou?
Ja si miesam farbu vzdy vedla a miesam kym sa mi nezda, obcas vyskusam vedla na papier a vidim ci este potrebujem pridat tej konkretnej farby. U mna je zase problem ze namiesam vela a potom lutujem

Cim robitie tie obrysy, mne sa to stetcom vobec nedari a nepaci sa mi to. Niektore ich mate fakt pekne, rovne

deanse
31. okt 2013

@michalag Teraz som neriedila, iba som miešala čiernu s bielou, lebo minule som ju moc zriedila a nebolo to ono. Musím nájsť asi zlatú strednú cestu a fakt dávať pozor, aby som správne odhadla farbu, lebo asi to vidieť, že tá nanovo miešaná farba nebola úplne totožná. No ale zas to takto, že vidím tričko, až tak nevidieť, na fotke podstatne viac. Plochy maľujem dvojkou, zatiaľ mám len 0 a 2. Ty riediš vždy? A vymaľovávaš pekne doradu ako vymaľovávanku?

karpinka
31. okt 2013

@deanse no čo sa týka tých odtieňov je to pravda, ja mám asi 40 farieb, rôznych odtieňov, možno aj viac, keď rátam neonové a metalické a pod., a ešte si aj miešam, a väčšie plochy maľujem s väčším, aby to bolo jednotnejšie, lebo s menším to dlho trvá a nie je to jednotné. Ja na väčšie plochy používam taký tvrdší štetec. A jednotlivé plochy tak ako väčšina báb maľujem postupne, najprv jednu farbu, potom druhú a tú druhú maľujem takú ktorá je ďalej od tej čo som maľovala predtým, aby trošku vyschla a nemiešali sa mi farby, ak sú mokré. a kontúry sa robia až keď farba dobre zaschne. A priznám sa že občas, ale iba ak sa to hodí použijem namiesto bledo sivej obyčajnú striebornú, 😀 nie glitrovú.

cicamica1980
31. okt 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@deanse plis akym stetcom/fixkou robis take krasne ostre linie? ci je to iba o cviku? alebo mas na to nejaku fintu? dakujem

deanse
31. okt 2013

@cicamica1980 Ako mi to tu poradili, obrysy robím zatiaľ štetcom "0" a veľakrát namáčam do farby, ale sa chystám kúpiť gelové pero na kontúry, uvidím aké to je. 🙂

cicamica1980
31. okt 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@deanse inak to gelove pero radili aj mne, asi tiez skusim

misa0411
31. okt 2013

Čaute kočky. Už Vás tu dlhšie sledujem a rozhodla som sa to skúsiť aj ja. Včera som si kúpila nejaké farby a čiernu fixku na textil. Ako som si tu čítala návod, tak by sa mal dať obrázok preniesť aj pomocou fixky. Avšak neúspešne. Žehlila som ako blbá a obrázok nie a nie dostať na látku. Tak som sa nasrala a kúpila som si dnes transferovu ceruzku JAVANA TEX. Ja neviem kde je problém, ale ani pomocou tejto ceruzky sa mi obrázok nechce otlačiť na látku. kde je problém? Viete mi niekto poradiť prosím. Som neskutočne naštvaná, a tak som sa nato tešila....

michalag
autor
31. okt 2013

@misa0411 Ako si to presne robila?

misa0411
31. okt 2013

@michalag vytlačila som si obrázok, odstrihla papier na pečenie, priložila na vytlačený obrázok, obkreslila som ho, zapla žehličku, počkala kým sa nažhaví, papier som priložila pokreslenou stranou na textil a žehlila. A nič... tak som žehlila až mi to skoro zhorelo potom...a aj tak nič... 😖 čo to?

michalag
autor
31. okt 2013

@misa0411 a akou fixou si to kreslila?

misa0411
31. okt 2013

@michalag centropen textile marker a ceruzku potom javana tex.

michalag
autor
31. okt 2013

@misa0411 tak neviem, mne to vzdy ide

misa0411
31. okt 2013

@michalag dá sa ešte nejakým iným "čudom" preniesť obrázok z papiera na textil? A na tmavý textil ako preniesť obrázok?

michalag
autor
31. okt 2013

@misa0411 ja prenasam tak ako som ti pisala, ale da sa pouzit na predkreslenie aj biela ceruzka

misa0411
31. okt 2013

☹ ☹ ja neviem kde je problém ☹ ☹

karpinka
31. okt 2013

@misa0411 používa sa aj kopirák, klasika vytlačíš obrázok, a cez kopirák prekreslíš na látku, pod látku si daj karton, aby sa to lepšie prenieslo, a ak sa ti niekde trošku zašmudí obrázok nevadí, kopirák ide vyprať.

misa0411
31. okt 2013

@karpinka no skúsim aj ten kopirák....ale tá transferova ceruzka ma nasrala, za 2,9€ som čakala, že to bude bez problémov. A ešte sa chcem spýtať, prosím ťa, čím to je, že sa mi farby rozpili? Malovala som synovi na biele slipky a fčil vyzerajú jak keby boli kolom dokola o...té ...

karpinka
31. okt 2013

@misa0411 no občas som tu čítala, že tie transferové ceruzky niektorým babám nešli, ja to nepoužívam, väčšinou voľnou rukou si načrtnem ceruzkou, a občas si pomôžem kopirákom, a čo sa týka rozpýjania, riedila si farbu? lebo pokiaľ nie je úplne hustá, že sa vôbec nedá rozotierať, tak ju netreba riediť, vtedy sa rozpýja....

misa0411
31. okt 2013

@karpinka no volnou rukou si netrúfnem 😀 riedila som vodou, ale len pár kvapiek vody, tak skúsim potom neriediť.

karpinka
31. okt 2013

@misa0411 no niekedy aj pár kvapiek narobí šarapatu, skús neriediť, potom nechaj zaschnúť a až potom rob kontúry, ale fixy nie sú až tak dobré...sú hrubé a blednú skôr ako farby. radšej tenučký štetec a tým tie okraje, alebo potom to gelové pero.....tak držím palce 😀 a pridaj potom foto :-P

michalag
autor
31. okt 2013

@misa0411 asi si dala prilis vela vody, staci davat tak po 1-2 kvapke rozmiesas a uvidis, farba musi byt hustejsia, ale nie velmi husta @karpinka zalezi ake ma farby, ja nerchau musim riedit lebo je to moc huste

karpinka
31. okt 2013

@michalag ja riedim iba niektoré, jedna biela je akurát a jedna sa nedá ani nabrať, neviem, či je to tým, či je staršia a majú ju dlho na sklade alebo nie, ale treba zistiť....časom. 🙂

misa0411
31. okt 2013

@karpinka no prvé som dorbkala celkom, malý síce spal, ale kocúr bol moc iniciatívny a dosť sa do toho zamiešal...doslovne 😀 takže foto toho dávať nebudem, možno druhé, síce sú tam roztatárené tie farby, ale tak, každý sa učí na svojich chybách.... 😉

deanse
31. okt 2013

Staronový výtvor, jeden z prvých, trošku vylepšený, ale mi kvapla hnedá farba pred "moja". Ostáva mi tam iba niečo nakresliť? To nevyjde ničím, že?
@misa0411 Ja neviem pomôcť, zatiaľ som kreslila tiež iba voľnou rukou, len to zaberie strašne veľa času. Aspoň u mňa. 🙂

michalag
autor
2. nov 2013

ked malujete na biely textil, malujete biele casti alebo ich nechate tak ako je tricko