icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

deanse
23. nov 2013

@cassidy Ahoj. Ja som sa čudovala, že ťa tam nevidím, lebo aj mne sa veľmi páčia tvoje maľby. 🙂 Tiež som to začala čítať tu a potom som zistila, že asi väčšina skôr tam píše. 🙂

monstos
24. nov 2013

@zuzu100 zazehlit z rubovej strany bez napadovania. A z licovej strany cez papier na pecenie alebo plienku ( bez naparovania)

kucminka
24. nov 2013

@cassidy vieš že práve včera som nad tým rozmýšlala,že aký je rozdiel medi skupinou a forom,že veď je to to isté,nie?ale teda sem nakuknem už len sem tam a do skupiny,keď mi svieti čísielko,tak rada nakuknem každý deň,je to pre mňa lepšie 😉

xlea
24. nov 2013

@cassidy kraaasne malbicky, nemaju chybu 🙂

lubkamar
25. nov 2013

moje prvé rifličky

emma_932
25. nov 2013

pridam aj ja nejake fotecky 🙂 len keby bolo viac casu, joooj

emma_932
25. nov 2013

este:

mimave
26. nov 2013

baby zostali mi doma posledne farby, bledomodra, fialova, seda, svetlo a tmavo zelena. ak by ste mali niektora zaujem za kamaratsku cenu odpredam, ostatne je uz fuc. su to nerchau na tmavy textil.

kacena4
26. nov 2013

@mimave ja by som vzala aky je rozdiel medzi tymi na bledy a tmavy textil len v hustote? dik

mimave
26. nov 2013

@kacena4 s tymito mozes kreslit aj na svetly aj na tmavy, nemam potuchy aka je hustota tych na svtely textil ja som ich nikdy nepouzivala. na bazare ich mam nahodene a vychadza tam 7.20za to co mam doma, ak by si si ich ale teda chcela vziat tak za tu cenu by som ich dala uz aj s postou, ak moze byt, skus sa pozriet na moj bazar a napis mi co na to povies, pekny vecer zatial🙂

kacena4
26. nov 2013

@mimave tak ok beriem ich dakujem velmi pekne dakujem pisem ip

kucminka
26. nov 2013

@mimave a prečo končíš?

mimave
27. nov 2013

@kucminka vies co nemam na to energiu vobec ani cas, odkedy som tehotna mi byvalo stale zle, vela som spala v noci, dovtedy som po nociach malovala a farby mi tu len stoja. tak nech niekomu inemu urobia radost .. aj ked chyba mi to strasne musim priznat🙂

kacena4
28. nov 2013

@mimave zaplatene a dakujem radost urobili 😵 😵 😵 😵 neboj ked bude lepsie zasa zacnes mna to chytilo po 4 dietati 😀 😀 😀

mimave
29. nov 2013

@kacena4 dakujem🙂 ja viem ze sa zas k tomu vratim🙂 treti krat haha 😀 ale teraz fakt nemam kedy...

nail
29. nov 2013

Baby stalo sa vam niekedy ze vam namalovane tričko pri prani zafarbilo ine veci???

miskadusko
29. nov 2013

@nail nie,lebo tú farbu zažehlíš do vnútra trička tak si myslím že to musí byť fakt nejaký extrém. malujem dosť, ale ešte sa mi to nestalo a po pravde ani som nad takým niečim nerozmýšlala. proste by sa to nemalo stať...

nail
29. nov 2013

@miskadusko mne uz tiezpreslo cez ruky vela namalovanych veci, a to zazehlujem vzdy aspon 6 minut pre istotu a jedna vzdialena znama mi napisala je z cervenej farby na tricku jej zafarbilo vsetky biele veci v pracke na ruzovo, ja uz som niektore veci prala aj na 60tke a nikdy sa mi nic nestalo, nechapem to ☹

lmwoman
29. nov 2013

ahojte...som uplna zaciatocnicka a chcela bysom zacat....vidim, ze je tu toho popisane vela prevela, kazda dobra rada na zaciatok sa zide.....budem rada ak mi poradite co radsej kupit, aku techniku skusit atd....dakujem babenky a snad neskor aj dake fotky budu...drzte mi palce 🙂)))

xlea
2. dec 2013

@miskadusko podla mojho nazoru to pradlo urcite nebolo zafarbene z malovaneho tricka... bezne periem pomalovane tricka mojej malej aj na 60-ke /biele/ a nikdy som nevytiahla nic pofarbene....

xlea
2. dec 2013

@lmwoman k zaciatkom malovania je tu toho popisaneho neurekom, staci si precitat diskusiu. K dobrym rada - kazdy ti poradi to svoje, treba si vybrat to co vyhovuje tebe... na zaciatok by som si kupila nejaku sadu farbiciek - http://www.farby-textil.eu/farby-textil/eshop/1... , par dobrych stetcov - na zaciatok moze byt aj nejaka sada + kvalitny tenky stetcek... gelove pero, mozno transferovu ceruzku ak nie si az taka zrucna v kresleni - na prenos obrazka na textil a potom uz len veeeela casu a chuti malovat 🙂

kacena4
3. dec 2013

dievcata prosim vas aky je rozdiel medzi farbami na textil nerchau "art" "aqua" a "india" je to len v odtienoch farieb ci aj v niecom inom? dakujem za odpoved

monstos
4. dec 2013

@kacena4 ano, len v odtienoch 🙂

kacena4
4. dec 2013

@monstos dakujem moc

xlea
4. dec 2013

@kacena4 okrem odtienov su napriklad aqua a india urcene na tmavy texitl, tie bez oznacenia - alebo Art su na svetly textil 😉

beatricer
6. dec 2013

dievčatá súrne potrebujem poradiť- už rok sa chystám kúpiť farby na textil, práve si objednávam farby aqua,india, transferovú ceruzku, transferpen-ktoré využijem aj pri šití, čiernu a bielu farbu, len neviem aké štetce, a objednávam odtiaľto http://www.farby-textil.eu/ poradíte ktoré štetce? prosím, prosím.....ďakujem

beatricer
6. dec 2013

a ešte jedna otázočka na čo je dobré gélové pero?

monstos
7. dec 2013

Ja mam najtensie stetce z cinaka. Su ti stetce na gelove nechty. A to gelove pero je dobre na obrrysy, ked este nie je ruka vycvicena na tenke ciary. Ale z geloveho pera nebudu tie obrysy alebo nejake detajly uplne tenucke. To je najlepsie so stetcom. Ale na zaciatok som gelove pero dost vyuzila 🙂

komarekmik
7. dec 2013

Ahojte, raz som tak nazrela do tejto skupinky, akosi ma to prekvapivo zaujalo, dakujem za rady, ktore sa tu urcite daju najst aj v starsich prispevkoch 🙂 Tu su moje prvotinky, casom to snad bude lepsie....

xlea
10. dec 2013

@beatricer štetce ak chceš kvalitné - odporúčam značku Kolibri.