icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

xlea
2. máj 2014

@kornelia oo to som rada, potom na poste som zistila ze som to zabudla do EPH nahodit tak to slo obycajne...

kitu
4. máj 2014

baby potrebujem radu ... chcem si objednať tie voskove pastelky na textil ... ako sa s nimi maluje na textil... vydrží to? mate tu niektora skusenosti s tým...? dakujem za odpoved...

demelza
5. máj 2014

ahojte, vcera som narazila na tuto temu a kedze som o malovani uz dlhsie uvazovala, inspirovana krasnymi vytvormi som sa rozhodla ze nadisiel spravny cas a taktiez to skusim 🙂 prestudovala som si tu dost stran, takze zhruba viem, ako zacat, potrebovala by som vsak pomoct s vyberom farieb - spominate tu viacere znacky a nasla som rozne sady, lenze si neviem vybrat, co by bolo na zaciatok vhodne - nerchau, pebeo alebo marabu? s ktorymi nic nepobabrem? 🙂 takisto by som potrebovala tipy, ake velkosti stetcov sa najviac oplatia a vyuziju. dakujem

lucinka144
5. máj 2014

@cassidy ..prekraaaasne ... klobuk dolu 🙂)

xlea
5. máj 2014

@demelza kukaj a listuj www.farby-textil.eu isto nic nepokazis so ziadnou z uvedenych znaciek, za seba mozem odporucit marabu a pebeo... stetce je fajn napriklad nejaka sada + daco tenke na kontury / alebo gelove pero/... ak chces dalsie infosky kludne pis 🙂

xlea
5. máj 2014

@kitu voskovky vydrzat vydrzia isto ale ak sa chces malovaniu venovat aj dlhsie a nakreslit aj nieco krajsie tak odporucam kupit si skor farbicky 🙂

demelza
5. máj 2014

@xlea dakujem, super stranka, vsetko pokope, farby som si uz vybrala, vedela by si mi poradit este ten tenky stetec na kontury? nerozumiem tym velkostiam napr. 10/0 😕 aj ked na zaciatku budem isto robit kontury perom, ked uz objednavam, nech to mam v jednom balicku 🙂

xlea
5. máj 2014

@demelza 10/0 je najtensi stetcek... potom je 5/0, 3/0, 2/0, 0 - x 🙂 takze vyber si co uznas za vhodne... povedala by som ze ak si este nemalovala tak tak 3/0 resp. 2/0 na zaciatok staci bo pri neistej ruke vidno kazdu nedokonalost 🙂 tak ako pri vsetkych tenkych stetcoch 🙂

kornelia
6. máj 2014

Tak aby sa nepovedalo, pridam fotky prvych vytvorov - zdoraznujem "PRVE" vytvory 😀 😀 😀 . Zatial sa len zoznamujeme s hustotou farieb, latkami a stetcami.
Na plienku malovala moja 7 rocna dcerka. Vcielku s kvietkom si predkreslila uplne sama z obrazka na papieri. Vsetky obrazky su prekreslovane gelovym perom a nasledne malovane, preto tie neostre kontury.

Zial neslo mi preniest motiv transfer fixkou - skusali sme u nasich maminou zehlickou a zdala sa mi nie dost horuca, tak skusim este mojou, ta je viac horuca sa mi zda. Pripadne mi napiste ako tu fixku pouzivate vy, lebo mne sa vobec neotlacila.

Modra sovicka je moj prvy vytvor na mojom starom tricku a ruzova sova je uz naostro na tricko dcerky 😝 .
No snad sa do toho dostaneme, xi.

xlea
6. máj 2014

@kornelia aaa vidiis, pojde ti to urcite aj so stetcekom 🙂

falkonka
7. máj 2014

Ked sa mamina nudi 😉

tajkazanova
27. máj 2014

ahojky chcela by som vyskusat tuto techniku kreslenia na textil pretoze moj satnik obsahuje len obyč. trička s podtlacou tak preco kupovat drahe trika ked si ich môzem urobit sama prosim vas co budem potrebovat ako zaciatocnicka ake farby su naj ? stetce? chcela by som nieco ako prekreslenie na nejaky papier teda obkreslenie a potom pretlacenie na tricko a vymalovanie je nieco take a kupim to aj v kamennych obchodoch alebo len cez net :D? D A K U J E M M O C

kucminka
29. máj 2014

@tajkazanova pridaj sa ku skupine-šitie a maľovanie na textil,tam sa dozvieš všetko,tuna sa už málo prispieva

tajkazanova
29. máj 2014

@kucminka ano uz som tam dakujem 🙂

mimik79
5. jún 2014

@tajkazanova ja akurat tiez s tym zacinam ,kupovala som vcera v meste v MT v umeleckych potrebach v predajni na pesej, farby zn, DECO aj stetce aj konturku, zatial co som skusala kresli sa mi s nimi dobre, dobre kryju, a v predajni ti aj poradia, je tam nenormalne veci od vymyslu sveta, aj tie farby maju rozne znacky

xlea
5. jún 2014

@mimik79 a ked budes chciet skusat este viac ako maju v predajni na pesej v MT - tak mi napis 🙂 byvam kusok za MT a farbam na textil sa venujem uz nejaku tu dobu aj profesne 🙂

mimik79
5. jún 2014

@xlea dik, no uvidim ako ma to chyti, ale vyzera to ze zatial ano, dakujem🙂

xlea
5. jún 2014

@mimik79 a ked budes chciet nejaku radu, postreh... kludne napis... baby ta isto radi privitaju aj na druhom fore - je tam zivsie ako tu - najdes nas na https://www.modrykonik.sk/group/1804/

mimik79
6. jún 2014

@xlea ano, to som si nasla, uz som tam, dik

dadika1114
23. jún 2014

Ahojte prosim vas potrebujem kupit takuto konturovaciu farbu Ciernu a Bielu ... viete mi povedat kde ju kupim najlacnejsie? alebo kde ste ju kupili vy ... zrovna tato je vypredana :(( alebo ak mate vy kupene navyse rada odkupim ..vdaka http://latky.handmade.sk/Kontura-na-textil-55-g...

xlea
23. jún 2014

@dadika1114 konturu si spravis z akejkolvek ciernej farby... staci ti na to farba a stetec... alebo ak si netrufas tak je prazdna flasticka od linerov + hrot alebo gelove pero cierne...

dadika1114
23. jún 2014

@xlea ano viem ze sa to da aj tak🙂 ale toto sa mi lepsie drzi v ruke :D sem tam s tym aj syn kresli na kamienky,len tuto sme kupili v obchode a uz ju nemaju;(

dadika1114
23. jún 2014

Uz dllllho som nic nepridala 🙂 brusko mi uz moc zavadzia,ale syncek chcel velmi sonika na tricko tak som musela 🙂 nech ma dusicku na mieste

petusska
24. jún 2014

caute baby, mam otazocku 🙂 ak chcem na tricka len pisat (co si budem klamat, kreslit neviem 😀 ), stacia aj fixky? ak hej tak odporucte nejake 🙂

juranka
29. jún 2014

Baby velmi sa mi pacia vase malovane obrazky a rada by som si to aj ja vyskusala. Len nikdy som to nerobila a nemam vobec sajnu ako na to. Co k tomu treba, ako zacat, proste postup ako pre blbeho 😝 😀 velmi prosim niekoho kto by ma do toho zasvatil 🙂

juranka
29. jún 2014

@deanse nadherne kreslis 😵

deanse
29. jún 2014

@juranka Ďakujem pekne!

deanse
29. jún 2014

@juranka Existuje skupina "šitie a maľovanie na textil", kde je nás veľa, tam nájdeš podrobné info na kraji pod titulom "zacinamemalovat" (ak niečo nepochopíš, určite ti niekto odpovie na otázku), tak sa pridaj k nám, prečítaj si to, môžeš začať tvoriť a budeme sa tešiť tvojim dielkam. 🙂 Keby si si prečítala fórum, aj tu nájdeš odpoveď, ale tam je podstata zhrnutá.

juranka
29. jún 2014

@deanse dakujem, pozriem to 🙂

deanse
29. jún 2014

@petusska Ja som síce fixky nikdy neskúšala, ale som nič dobré na ne nepočula. Čo by si vedela fixkami urobiť, to spravíš aj farbou, čo sa ti zdá asi ťažšie, to sú asi kontúry a tie vieš urobiť gélovým perom.