icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

siska33
6. dec 2011

dakujem 🙂 obrysy robim s konturou na textil. Kupila som ju uplne nahodou u nas v papiernictve a moc ma potesila. So stetcom by som to robila 3 hodiny a s tymto som to mala za 3 minuty 🙂 vola sa Art e Miss ma 55g a stala 2,40€

ivett1
7. dec 2011

@siska33 pekne sa ti to podarilo🙂 krásna opička...inak, ja používam na obrysy zatiaľ fixku na textil...a celkom dobre drží...nerozpíja sa, ani nestráca farbu... zatiaľ...😉

papajka7
7. dec 2011

@dia6 akeho matrosu mas tu bundu a ake farby pouzivas?,dalo by sa vyzdobit malovanim aj softshel?

siska33
7. dec 2011

Tu mate odo mna typ ako prekreslovat! Najdite si v googli obrazky, kresby ciarami a stiahnite co sa vam paci. Potom ked si to otvorite v PC da sa to s koleckom na mysi zvacsit na velkost aku chcete. prilozte na obrazovku papier a ceruzkou prekreslite, pak obtiahnite napr. fixou. Potom si to obstrihnite a vlozte do tricka alebo bodiciek ci na co to chcete. Mozete to prilepit vo vnutri paskou aby sa to nepohlo. Potom si to oblecko prilepte paskou na okno a krasne prekreslite. Nepotrebujete ani sklenenu policku a lampu na presvietenie. (takto som kedysi obkreslovala ako decko do pamatnikov :D)

siska33
7. dec 2011

@ivett1 dakujem, moc som sa s tym veru nebabrala 🙂 tu opicku mal na bodickach ked mal 3 mesiace a moc sa mi pacila tak som ju prekreslila 😉

ivett1
7. dec 2011

@siska33 dobrý návod na prekresľovanie....len ja som lenivá takto niečo obkresľovať...radšej to voľne "odkreslím" a potom vymaľujem...skrátka voľná tvroba - obrázok ma len inšpiruje...aj farby dám často iné... 😀 (niekedy sa to na ten pôvodný obrázok ani nepodobá 😀 😀 ...)

siska33
7. dec 2011

no ved jasne, ja som tam chcela napisat ze pre nemej zdatne kreslicky. kdo vie kreslit nema problem, a to ze sa to nepodoba na povodny vobec nevadi ved kto to vie ako to malo byt? 😉

ivett1
7. dec 2011

@siska33 no veru...už to nikto nepozná...😀 (niekedy ani ja sama neviem, čo to malo byť😀😀😀...)

dia6
7. dec 2011

@papajka7 v látkach sa až tak moc nevyznám. Je to taká pevná, tvrdá látka... nepremokavá. Ale neviem názov. Takmer na všetky látky ide maľovať, okrem lesklých (napr. hodváb), na to sú špeciálne farby. Ale aj to sa dá.

dia6
7. dec 2011

@papajka7 aha a ešte som zabudla aké farby používam.
Je to JAVANA - ja používam na farby na tmavú látku (ne na svetlú) a používam to aj na biele.

lussy23
7. dec 2011

@siska33 presne takto som to robila aj ja. Ale len jedno tričko, ostatné som kreslila podľa obrázka... Inak včera som maľovala asi 10tričiek =D

siska33
7. dec 2011

@lussy23 tak daj fotky! ja mam zatial 3

lussy23
7. dec 2011

@siska33 zajtra pridám fotečky, ale su to len prvotinky...

siska33
7. dec 2011

to nevadi! a aj ja dam zajtra 🙂

siska33
8. dec 2011

ešte dáke výtvory 🙂

papajka7
8. dec 2011

@dia6 dakujem,tak teoreticky by to na ten softshel islo,no ja to teda skusim najskor na zvysku 😉 ,si ma nalakala,si tak bundu ozdobit,lebo je seda,a nevyrazna 😒
@siska33 krasnucke 😵

pipera
9. dec 2011

ajpte,po dlhsom caase sa ozyvam. mame nijeka zdravotne problemy, ked nie jeden tak druhy, ked nie druhy tak treti. teraz sme s laryngitidou,mala sa dusi non stop,dufam ze neskoncime v nemocnici :(
najstarsia je zblaznena do monster high,tak jej malujem tricka s upirkami a vlkodlakmi :D Vcera bola zas v novom tricku a prisla za mnou,mami, teba mi zavidia vsetky baby v triede :D

pipera
9. dec 2011
pipera
9. dec 2011

okrem toho najmladsia je cela o Elmovana, najstarsia ma aj petshopakov,ale nemam to nafotene a klasicky sme zas bez baterok :D

lussy23
9. dec 2011

@siska33 krásne
@pipera krásne

lussy23
9. dec 2011

ahojte, takže pridávam svoje vytvory. Sú to moje prvotiny a maľovanie farbami mi nikdy nešlo, tak sa nesmejte.
Obrázky som našla na internete, prekreslila ich na papier a potom podľa toho na tričko(jedno som obkreslovala cez okno). Skúsila som aj taktiku ,čo tu niekto poradil z pečucim papierom, no nebolo to moc vidieť... Najprv som si nakreslila obrázok fixkou. príde mi to výhodne, keďže nepodarené čiary praním zmiznú. Poto m som obrázok obtiahla štetcom a potom maľovala.
Kreslila som ešte jedno z krtkom , a Mackom Pu s prasiatkom, no tie boli na fotkách rozmazané.

bianka234
9. dec 2011

jeeej baby to je krása, dajte mi rýchlo inštrukcie aké farby, ako to nakresliť, nemám čas to tu hladať, hádam do vianoc stihnem, ešte nemám darčeky, toto je krásne, originálne, prosím, čomu sa vyvarovať, nikdy som to nerobila, tak čo mám skúsiť aby som to zvládla?

lussy23
9. dec 2011

@bianka234 prave som tu napísala svoj postup =D a je aj na strane 12 od Michalag.

siska33
9. dec 2011

@pipera wow pekne upirky a neni nad taku pochvalu. a drzim palce nech sa zdravicko na vas usmeje!
@bianka234 no len tot vyssie som davala aj ja nejake typy
@lussy23 neboj nic aj snaha sa ceni a vzdy krajsie kresbicky od mamicky ako biele bodiky 😉
@papajka7 dakujem 🙂

pipera
9. dec 2011

@lussy23 dakujem
@siska33 dakujem, aj aj v to zdravie uz dufam,ale zatial sa nam len meni jedna diagnoza za druhou. 😢

bianka234
10. dec 2011

@lussy23
@siska33 díky skúsim to, dúfam že to nezbabrem

ivett1
15. dec 2011

@siska33 jeeej, aké chutné oblečko...a synček v ňom 🙂

ivett1
15. dec 2011

@lussy23 ale, veď je to celkom podarené a hlavne je to originál 🙂 ...také určite nikto mať nebude 😵 😉

ivett1
15. dec 2011

@pipera tie upírky sú perfektné... 😉 ...a zatiaľ som tričká s takým motívom nevidela...možno preto, že naša je ešte malá a skôr preferuje víly, tak sme to "nezaregistrovali"... 😀

pipera
15. dec 2011

@ivett1 😀 😀 😀 😀 no keby si mala dceru co ma 8-12 rokov tak behas po obchodoch a zhanas upirky a vlkodlacky,lebo vily by uz boli trapne :D
ked si das do google monster high alebo draculaura najdes upirok dost :D
dakujem za pochvalu. gteraz som in v triede malej, take trika malej zavidia vsetci 😀