icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

ivett1
15. dec 2011

@pipera jáááj, tak konečne som v obraze, lebo mám neter -10 rokov- a tá mi stále rozprávala niečo o "upírkach a vlkodlakoch v škole...."...a ja som sa minule tak zhrozene tvárila, keď mi zasa niečo vysvetľovala...že také nežné drobné stvorenie, ako naša Kika (neterka) a toto ju zaujíma... 😕 😀

pipera
15. dec 2011

@ivett1 no ked jej take namalujes na triko bude v triede hviezda :D

agentkak
16. dec 2011

ajojte po dlhšom čase som na vás nakukla a hovorím WAW! nadhera šikovnéééé ste 😵
u nas to dako nabralo na obratkach lebo som si povedala že pod stromček dostanu všetci povinne triko tak som za dva dni spichla 6 tričiek hádžem aj foto 😉 samozrejme u každého som sa snažila vystihnúť charakter. črty darovaného 😀

agentkak
16. dec 2011
lussy23
17. dec 2011

@agentkak nádhera

lussy23
17. dec 2011

baby kde kupujete farby a štetce a aké máte?

agentkak
17. dec 2011

@lussy23 dakujem ty vieš vždy tak milo poteešiť 😀 😀 😀
ja mam farby z hornbachu a štetce z lidlu ale tie sú teda neni nič moc...

ivett1
19. dec 2011

@agentkak aký dobrý nápad 🙂 😉 a naozaj sa ti podarili 😵

agentkak
19. dec 2011

@ivett1 dakujem, 😉 od kedy som si kupila penové písmenká tak som sa rozšoupla aj do tých textových tie ma celkom bavia 😀 mne osobne by sa takýto darček páčil 🙂

ivett1
20. dec 2011

@agentkak aj mne🙂

bodka70
20. dec 2011

ahojte dievčatá, pridám jedno tričuľko, čo som maľovala kamarátkinej dcérke na Vianoce 🙂 . Ešte maľujem niečo aj svojim dievčatám, snáď to do Vianoc stihnem 😝

agentkak
20. dec 2011

@bodka70 😕 ved to je ako obraz 🙂 wau nadherné

lussy23
20. dec 2011

@bodka70 neskutočné ako obraz waw

ivett1
20. dec 2011

@bodka70 krásny motív... 😀 a nádherná maľba 🙂 😵

bodka70
20. dec 2011

@agentkak
@ivett1
@lussy23 , no maľovala som niečo také prvý krát a bola som prekvapená, že je to celkom ľahké (mala som fotku toho dievčatka aj jeho zvieracieho miláčika 🙂). Len som na tom musela "vychytať" zopár chybičiek. Tak pre tých, čo chcú niečo podobné skúsiť: ak maľujete niečo biele na tmavšiu farbu (maľovala som tvár a do toho očné bielka a zuby bielou farbou), tak pri fixovaní trička žehličkou tá spodná telová farba prerazila a zuby a bielka boli nepekne žlté. Tak som tieto časti opatrne musela navlhčiť štetcom a farbu jemne zoškrabať nožíkom až po textil. Potom som znovu namaľovala bielou farbou a opravila kontúry. Po ďalšom zažehlení už ostala farba pekne biela. 🙂

bodka70
20. dec 2011

aj tieto som ešte kreslila, len nie je to veľmi kvalitne odfotené, umelé svetlo "ťahá" farby. Prižehlila som tam aj zopár flitrov.

lussy23
20. dec 2011

@bodka70 krásne

ivett1
21. dec 2011

@bodka70 vyzerá to super 😵 ...ešte by som to chcela vidieť naživo 😉

lucka1987
11. jan 2012

ahojte... velmi sa mi pacia vase vytvory . nad niektorými sa mi zastavuje dych ake to je krasne.. nemam moc umelecke citenie ani kreslit neviem ale sa nudim doma a tak musim cosi robit.... tak som si par farieb kupila aj fixy aj fukacie... 😕 no a aj sablony.. nie je to take kreativne ale co uz....

chcem sa spytat.. chcem prekreslit kresbu kamiona na tricko aj mm a to iste len v mensom ( mam to uz vytlacene na papiery) na tricko pre drobca . staci teda ak to obkreslim fixou na textil na papier na pecenie a potom to prezehlim? na akom stupni to mam prezehlovat.. kdesi som citala ze zehlicka by mala byt taka tepla aby sa na nej dala udrzat ruka... 😕 no pojdem nieco vyskusat zatial na starych vecickach co su uz podedene po 3 detoch minimalne a potom na ostro asi 😅

17anit07
16. jan 2012

@dia6 wow nadhera🙂

dia6
16. jan 2012

@17anit07 Ďakujem 🙂

ivett1
17. jan 2012

@lucka1987 škoda, že ti neviem v tomto poradiť, lebo mne sa to nechce predkresľovať 😅 ...tak kreslím len tak...niekedy sa to podarí, niekedy nie...ale kočky tu už o tom písali, skús sa pozrieť na prvú stranu, alebo sa skús opýtať @michalag 😉 ...zdá sa mi, že ona vie ako na to 🙂

michalag
autor
17. jan 2012

@lucka1987
moj navod a zatial mi to vzdy vyslo
- obkreslim si obrazok na papier na pečenie
- tenkou fixou na textil obtiahnem obrazok
- obrazok otocim nakreslenou stranou k tricku, ale davaj pozor pri texte, lebo ked to otocis bude zrkadlovo 😅
- prežehlujem asi 3 minutky (podla toho ako rychlo sa to prezehli na tricko)
- potom uz malujem

lucka1987
17. jan 2012

@michalag no a chela som sa opytat... ked obrazok prekreslim na papier na pecenie tou fixou na textil .. ta fixa musi byt transferova ? alebo staci aj obycajna... lebo som skusala obycajnu na textil.. a nic 😕

michalag
autor
17. jan 2012

@lucka1987 ja som obycajnu ani neskusala, pouzivam fixu na textil, ale fakt robim velmi tenke ciary

lucka1987
17. jan 2012

@michalag no ved tu myslim... ale citala som ze je transferova fixa na textil, na prenos obrazka... ved som to skusala s fixou na textil prezehlovat a nic... 😕 aku teplotu ma mat zehlicka? tak aby som na nej ruku udrzala? ci ako?

michalag
autor
17. jan 2012

@lucka1987 no to netusim kolko ma mat ja to prezehlujem na bavlne, ale uz presne neviem na kolko stupnov ju mam.
Este som ti zabudla napisat, ja si davam vzdy medzi tricko aj karton alebo nieco medzi aby sa mi to neprezehlilo aj na zadnu stranu tricka

lucka1987
17. jan 2012

@michalag dik tak ak mi to dnes marek dovoli vyskusam.. ja som myslela ze obycana na textil fixa sa neda prezehlit, ze mi treba kupit tu transferovu .. ale ak sa da tak super... no ja som dala zehlicku na minimum ( kesi sa mi zdalo ze som to citala) tak asi preto mi to nechcelo pretlacit.... 😅 tak skusim, dik za radu

zabulka1
24. jan 2012

@dia6 tak ta kvetina je velmi pekna 🙂

dia6
24. jan 2012

@zabulka1 ďakujem 🙂