Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
Ahoj, hľadám mamičku, ktorá sa venuje maľovaniu na textil. Chcela by som dať namaľovať dcére na riflíky a tričko dievčatko z NEXTu. Ďakujem za info. Prajem krásny slnečný víkend
baby, kde robim chybu. Ja neviem ci davam vela farby a malo ju riedim vodou, ale asi po 4 praniach mi namalovany obrazok zacne praskat ☹ jasne ze potom to uz tak dobre nevyzera 😒
@michalag , ja ich riedim vodou vždy, snažím sa nedávať hrubú vrstvu. V podstate len pri bielej (na tmavšom podklade je to problém. Nepraská ti táto najviac? Lebo aj mne sa to občas stane.
chcem vyskúšať ešte jednu techniku, maľovanie na textil úplne riedkymi farbami, rozpíjaním, sa mi to veľmi zapáčilo na sashe. 😉
@michalag , nie to som našla už hotové na www.sashe - mimochodom, ak sa chceš inšpirovať, choď určite tam, sú tam krásne veci - všetko hand made, aj maľované tričká všelijaké 😉
Chcem to vyskúšať na nejakom plátne - nemusia to byť konkrétne tieto tulipány, ale napr. iné kvety -ruže, gerbery, alebo motýle. Predpokladám že namiešaš riedke farby na textil a cvrkneš na plátno - voľne nejaké škrvrny - necháš preschnúť a do toho namaľuješ výraznejšie linky štetcom. A plátno si buď natiahneš na nejaký rám alebo do vnútra trička musíš dať niečo hrubšie, aby to neprešlo na opačnú stranu.
ahojte maliarky. dlho som tu nebola lebo som nic nemalovala. momentalne sa venujem skor sitiu 😝 chcem sa vas opytat ako tienujete s tymi farbami. skuste mi napisat nejaky jednoduchy postup. a bodka70 presne nad takymto nejakym stylom uvazujem. chcem si tak spravit motyla na tielko a obrysy ciernou. ja si myslim ze treba asi namocit aj textil aby farba nebola riedka ci? sice ked to uschne da sa zvyraznit 🙂 a ano na sashe su ine talenty. nadherne veci az zrak prechadza 😵
no aj ja chcem skusit ale mm mi dal farby na skrinu a ja si ich nedam dolu sama. a ked je doma zabudnem vzdy na to. tak snad tento tyzden sa to podari 🙂
este pridam asi nieco na satocky,nieco mi tam chyba,len ma uz boli ruka a treba ist dat deti spat 😉
do rana to mozem nechat susit ci to mam este dnes prezehlit?co myslite?

Tak som niečo nakreslila pre svojho synovčeka Filipka... ktorý je ešte v brušku 🙂 🙂 🙂