icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

dia6
26. jan 2012

Tak som niečo nakreslila pre svojho synovčeka Filipka... ktorý je ešte v brušku 🙂 🙂 🙂

lussy23
26. jan 2012

@dia6 nádhera

dia6
27. jan 2012

@lussy23 ďakujem

17anit07
6. feb 2012

@dia6 nááádhera a ake farby ste pouzila Dakujem 😉

dia6
7. feb 2012

@17anit07 ďakujem.
používam farby na textil JAVANA OPAK - na tmavý textil.

17anit07
7. feb 2012

@dia6 dakujem krasne ste mila 🙂

dia6
7. feb 2012

@17anit07 nie je zač... Inak tu si všetci tykáme. =)

17anit07
7. feb 2012

@dia6 beriem na vedomie 😀 😀 😀

ivett1
7. feb 2012

@dia6 íha, krááásne...aj farby... aj tieňovanie😉...

ivett1
7. feb 2012

@dia6 ...skrátka si profesionálka🙂...

dia6
7. feb 2012

@ivett1 ĎAKUJEM 🙂 😀

miseles
Odpoveď bola odstránená
janefonda
16. feb 2012

caute, dlhsie som nic nepridala, tak aspon to co som robila v poslednej dobe 😉 Narodilo sa nam babo do rodiny, tak som sa mohla realizovat 😵 😉

@miseles ja si riedim farby na palete plastovej a snazim sa riedit tolko kolko miniem. Aj ked nie vzdy sa mi to podari.
@dia6 velmi pekne 🙂

lussy23
16. feb 2012

@janefonda nádhera

dia6
17. feb 2012

@janefonda Ďakujem, aj tvoje výtvory sú pekné. Tie body Little Devil sú krásne. 🙂

blanka9
16. mar 2012

Ahoj, hľadám mamičku, ktorá sa venuje maľovaniu na textil. Chcela by som dať namaľovať dcére na riflíky a tričko dievčatko z NEXTu. Ďakujem za info. Prajem krásny slnečný víkend

michalag
autor
3. máj 2012

baby, kde robim chybu. Ja neviem ci davam vela farby a malo ju riedim vodou, ale asi po 4 praniach mi namalovany obrazok zacne praskat ☹ jasne ze potom to uz tak dobre nevyzera 😒

bodka70
4. máj 2012

@michalag , najskôr to bude veľkým množstvom farby - nepoužívaš náhodou farby na svetlý textil? tie majú horšiu kryciu schopnosť a tým pádom ich dávaš vo viac vrstvách. A plus závisí aj od podkladu. Ja som si všimla, že kvalita trička -textilu dosť ovplyvní kvalitu maľby.

michalag
autor
4. máj 2012

@bodka70 mam farby od Nerchau na tmavy textil. A aj ich riedis vodou ci davas len farbu?

bodka70
4. máj 2012

@michalag , ja ich riedim vodou vždy, snažím sa nedávať hrubú vrstvu. V podstate len pri bielej (na tmavšom podklade je to problém. Nepraská ti táto najviac? Lebo aj mne sa to občas stane.

chcem vyskúšať ešte jednu techniku, maľovanie na textil úplne riedkymi farbami, rozpíjaním, sa mi to veľmi zapáčilo na sashe. 😉

michalag
autor
4. máj 2012

@bodka70 ano hlavne na bielej ☹
jeeej to je krasne 😵 nemas link ako sa to robi?

bodka70
4. máj 2012

@michalag , nie to som našla už hotové na www.sashe - mimochodom, ak sa chceš inšpirovať, choď určite tam, sú tam krásne veci - všetko hand made, aj maľované tričká všelijaké 😉
Chcem to vyskúšať na nejakom plátne - nemusia to byť konkrétne tieto tulipány, ale napr. iné kvety -ruže, gerbery, alebo motýle. Predpokladám že namiešaš riedke farby na textil a cvrkneš na plátno - voľne nejaké škrvrny - necháš preschnúť a do toho namaľuješ výraznejšie linky štetcom. A plátno si buď natiahneš na nejaký rám alebo do vnútra trička musíš dať niečo hrubšie, aby to neprešlo na opačnú stranu.

bodka70
4. máj 2012

@michalag , inak aj ja som sa tam zaregistrovala, ako artbodka. ale ja si tam pripadám ako popoluška (ale bez orieškov so šatami 😨 ) sú tam veľmi talentované baby, ja sa mám ešte veľa čo učiť. 😝

siska33
6. máj 2012

ahojte maliarky. dlho som tu nebola lebo som nic nemalovala. momentalne sa venujem skor sitiu 😝 chcem sa vas opytat ako tienujete s tymi farbami. skuste mi napisat nejaky jednoduchy postup. a bodka70 presne nad takymto nejakym stylom uvazujem. chcem si tak spravit motyla na tielko a obrysy ciernou. ja si myslim ze treba asi namocit aj textil aby farba nebola riedka ci? sice ked to uschne da sa zvyraznit 🙂 a ano na sashe su ine talenty. nadherne veci az zrak prechadza 😵

lussy23
6. máj 2012

@bodka70 nefunguje mi to

bodka70
6. máj 2012

@siska33 , skúsim tento týždeň niečo podobné urobiť, hodim potom foto a postup - sama so zvedavá, ako mi to pôjde. 😉

siska33
6. máj 2012

no aj ja chcem skusit ale mm mi dal farby na skrinu a ja si ich nedam dolu sama. a ked je doma zabudnem vzdy na to. tak snad tento tyzden sa to podari 🙂

icerna
14. máj 2012

ahojte baby,ak mozem pridam sa 😉 tuto sobotu som natrafila na vasu temu a hned ma očarila,tak dnes som nakupila farby a prve tricko je na svete 😅 na skusku som len na natelnik,lebo som nevedela ako to dopadne 😨

icerna
14. máj 2012

este pridam asi nieco na satocky,nieco mi tam chyba,len ma uz boli ruka a treba ist dat deti spat 😉
do rana to mozem nechat susit ci to mam este dnes prezehlit?co myslite?

icerna
14. máj 2012

dala som jej na saty bodky 😝 😀