Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@bulik30 ja tiez neviem kreslit... Ja to robim tak, ze si na nete najdem cez google vyhladavac v obrazkoch co potrebujem a potom to rovno z pc obrazovky prekreslujem na papier na pecenie. Z toho papiera si to prekreslim z druhej strany, aby som to nemala na tricku zrkadlovo a potom papier prislozim na tricko, z druhej strany ceruzkou znova kreslim po obrazku a to sa mi otlaci na tricko, na tmavom podklade je to ale velmi zle vidno (vid dino, na tom som sa natrapila dost), no da sa to s troskou trpezlivosti... a potom uz len malujem 🙂 Snad som pomohla aspon trosku
@pipera ahoj, ako si malovala kittynku? rucne ci cez sablonu? dakujem
caute dievcence..tiez ma inspirovala tato vasa tema, dakujem! 😎 na materskej clovek potrebuje trosku sebarealizacie a psychickeho relaxu, tak som si kupila farby, bodynka a skusila som. vzdy som rada kreslila, a toto ma aj prakticke vyuzitie - pre moju dcerku, pre kamosky ako darcek, pripadne ponuknem na predaj... ja nanasam obrazky podobne ako @bajciatko akurat neotlacam - na papier si obrazok prekreslim z monitoru pc vyraznou ciernou fixkou, potom vlozim predlohu do tricka a prilepim na okno, aby obrazok presvital a obtiahnem kontury tenkou ciernou fixkou. tak mam obrazok na tricku a mozem malovat - len si musim dat pozor, aby ta fixka potom nebola vidiet - s farbami na tmavy textil to nieje problem. tu su moje vytvory:
@potvorkaniki ahoj, ja som sa na nu pozerala a premalovala ju na tricko. ale fakt je,ze som tieto obrazky zacinala malovat na flakate trika a zamalovavala som nimi flaky :D
Ahojte maminky,super povedané sebarealizácia na materskej.Ja už tiež neviem čo by som robila aby ma to aj bavilo,nielen to čo musím každodenne robiť a ešte aby z toho aj nejaký osoh bol.Chcem sa opýtať,kde kupujete farby?Lebo tie body sú úžasné.A ako darček je to super nápad.Ja ked som chcela maľovať tak som kúpila nejaké farby ale to sa muselo dať do rúry vypáliť aj tieto sa musia??Ďakujem🙂)
@kataka27 ja som si objednala farby cez internet, pekne mi prišlo až domov.... a nie nič sa nevypaluje, len sa to nechá voľne schnúť a potom to prežehlíš. ja som síce len začiatočník,ale tu ti určite lepšie poradia. ja som tiež potrebovala niečo,pričom sa odreagujem,zabavím a niečo z toho bude, a toto má svoje krásne využitie.
pripájam foto svojho 2. a 3. pokusu,zatiaľ som spravila iba 3 body pre svoju malú
prosím vás,aké štetce používate,ja mám veľmi zlé, príšerne sa mi stým kreslí. hlavne na tie obrysy, aké mám použiť, prosím?
@nikuska265 dakujem musím to kuk.Krásnučké bodinky🙂))Ked sa k tomu dostanem,aj ja sa pochválim,teda ak sa budem mať čím🙂)pekný den
@nikuska265 krásne dielka
@cassidy úplne nádherné. krajšie ako z obchodu
@bajciatko krásny dino
@nikuska265 ja som zistila, ze sa vyborne kresli so stetcami na "nail art"...cize s takymi, akymi sa robia gelove, ci akrylove nechty...ja mam tieto: http://www.ebay.co.uk/itm/New-Design-3pcs-Tiny-...
a dnes som si este priobjednala taketo : http://www.ebay.co.uk/itm/15-Nail-Art-Design-Br...
existuje aj original stetce na farby na textil, tie neviem ake su....ja som zatial s tymito za par € spokojna 😝
@kadri vdaka. ano, nerchau - kupila som si 2 sady (studene a teple odtiene) + ciernu a bielu.
@nikuska265 ja pouzivam stare stetce z vytvarnej, mam aj vselijake zastrihnute, tak si vzdy zoberiem, aky sa mi hodi. konturka - to je uplne ina kapitola, ta musi byt perfektna, aby cely obrazok vyzeral pekne cisto. na 9tej strane v tomo fore o tom baby pisu, ze napriklad stetce na make up su super. ja som obetovala jednu svoju tekutu ocnu linku a pouzivam stetcek z nej. chcela som vyskusat aj gulaty stetec nulku, no zatial som ho v ziadnom kamennom obchode nezohnala. ale @jakani ma super napad s tymi stetcami na nechty, tie budu idealne.
Ahojte maminy...prosím o radu...ako alebo čím si predkresľujete obrázok na tmavý textil ako je čierne tričko alebo tmavo modré... mám fantomovu fixu čo mizne do 24-48h ale tú mi nie je na tom tmavom vidieť 😒 viete mi poradiť??
@jajka.20 😀 dobra otazka, ja si tam kreslim obycajnou ceruzkou , ta sa tak leskne 😅 napadlo ma ze bielou alebo ruzovou kriedou krajcirskou, ale tak myslim ze na to by farba zas nechytila... inak dievcata boze moj, klobuk dole ake ste sikovne kraaaaaasne veci mate porobene, musim ist aj ja rychlo kreslit 😀 😀 😀
@bajciatko a použivaš farby na tmavy či svetly textil? ja mam na bledy a tam nemusim davat vela vrstiev ale na farebnych je to bieda...myslim že lepšie su tie na tmavy textil,či???
@miska22200 ved prave, ze ja mam na tmavy textil...
baby mam biele body s malinkym obrazkom,myslite že sa da prekrit farbou???? 😕
kočky, maľovať na textil je skvelé hobby, dajú sa tým prekryť fliačky, či vytvoriť niečo originálne, venovala som sa tomu často a prinášalo mi to radosť, "hrdý" pocit pri pohľade na moje výtvory🙂 sem tam sem prídem a obdivujem vaše výtvory🙂 no sama už nestíham, tak predávam za symbolickú cenu nepoužité farby pentart, sú kvalitné, dobre sa s nimi robí. ak by niekto chcel u mňa v bazári🙂 skôr sada vhodná pre dievčatko🙂
@nikuska265 použi ihlu 🙂 tú časť, kde sa navlieka niť toto som obťahovala s ihlou: kuk obrázok
@nikuska265 alebo fixka na textil ak to chceš mať na hrubo 🙂
@cassidy tak ty si akááááá šikovnááá 🙂
@lilyen2011 krásne
@zuzanka155 za koľko?

Tricko na meniny mojmu synovcovi... Najprv som myslela, ze je to taky detsky-dievcenskejsi dino, ale tak nakoniec mal uspech, pacilo sa 🙂 Inak strasne tazko mi to islo prekryt povodnu farbu tricka, mate nejake rady ako na to, ci dat nejaky podklad najprv alebo len tak, ze tych vrstiev bude potom viac? Snad sa mu to pranim nejako neznehodnoti....