icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

abriela
9. jan 2013

@miska22200 ja ked malujem, mam vzdy pri sebe aj kustik vody a macam do nej stetec a len premiesam farbu, kt. si z tuby vytlacam do nadobky. Cize riedim mozno len par kvapkami vody.
Gelove pero - o tom som este nepocula. Musim sa na to pozriet v umeleckom raji ci v papiernictve.

bambicka
9. jan 2013

moj vcerajsi vytvor 🙂

anett9
9. jan 2013

@miska22200 skús Nerchau...ja som s ňou spokojná ,aj 3 vrstvy držia dobre

bambicka
9. jan 2013

@miska22200 ahoj, ja pouzivam farby marabu, len bielu mam inej znacky (dylon)...a tiez sa trosku trapim s tym, ze mi po vyprati farby mierne praskaju....takze zacala som trosicku riedit, hlavne marabu na tmavy textil sa mi zdaju velmi huste, a snazim sa stetcom poriadne naniest farbu do tricka a tricko si natiahnem na hruby karton, ktory je samozrejme vacsi ako tricko a tak tie farby lepsie prenikaju do tricka...neviem ci robim dobre, stale sa ucim 🙂

kucminka
9. jan 2013

@bambicka peknučké 😉

bambicka
9. jan 2013

@kucminka dakujem

dejzy
9. jan 2013

@bambicka ahoj,použivaš aj farby marabu glitter?

bambicka
9. jan 2013

@dejzy nie, taku este nemam...mam len jednu metalicku...ty pouzivas farby marabu?

dejzy
9. jan 2013

@bambicka ja použivam farby pebeo a nerchau a som snimi spokojna,ale chcela by som vyskušat aj marabu glitter,su to take krasne glitrove farby,len neviem či sa nesperu alebo nebude potom trblietave cele tričko 🙂

bambicka
9. jan 2013

@dejzy ako tak sledujem tuto temu tak vacsina z vas pouziva farby nerchau...budem musiet vyskusat...

kucminka
9. jan 2013

kočky,čo myslíte na tieto farby?
http://www.gastanko.sk/farby/glitter-liner/

abriela
9. jan 2013

@kucminka takto presne vyzera moja konturka a je na nej napisane Glitter Liner (antracit), 28ml a cena 2,48e. Zial opadavaju tie glitre
@bambicka jej tie su krááásne

cassidy
9. jan 2013

vianocne darceky, 2.cast:)

bambicka
9. jan 2013

@abriela dakujem

balambi
11. jan 2013

ahojte babuľky.
idem k Vám po radu. Aké štetce používate? teda s akým vlasom? alebo je to jedno? Ďakujem.

wawrita
11. jan 2013

Ahojte, ja som este vobec nemalovala na textil, ale chcela by som to skúsiť. Chcem sa preto spýtať, to robíte cez nejake šablóny, ci iba volnou rukou?

lussy23
11. jan 2013

@wawrita ja si do trička dám obrázok a na okne prekreslujem
@bambicka nádherní delfinikovia

abriela
11. jan 2013

@cassidy krasne. Ako pozorujem, ja davam asi malo farby a mala by som to pretriet 2x.
@wawrita prekreslujem cez kopirak, alebo len prilozim tricko na monitor, resp. naposledy to tiez bolo okno 😉

bambicka
11. jan 2013

@wawrita obkreslujem obrazok z netu 🙂 ...nemam talent, tak si pomaham

bambicka
11. jan 2013

@lussy23 dakujem

bambicka
11. jan 2013

@abriela @cassidy ja vacsinou davam iba jednu vrstu farby...aj delfiny maju iba jednu vrstu svetlo modrej

bambicka
11. jan 2013

@balambi ja som si kupila uplne obycajne stetce, ake pouzivaju deti na vytvarnej...a nestalo to za vela ☹ ...tak som zasla do vytvarnych potrieb nakupila 4 kvalitne stetce a s nimi sa mi pracuje omnoho lepsie, farba lepsie prenika do latky

kucminka
11. jan 2013

pre drobca 😉

anett9
12. jan 2013

trošku som pomaľovala malému jarnú bundu 😀

dadika1114
13. jan 2013

Ahojte baby ... chcem zacat malovat na tricka len potrebujem este poradit ...je tu strasne vela prispevkov a nemam cas vsetky precitat a dostala som sa po 10 stranu :D ale bolia ma uz oci :D zistila som toto : kupit si asi tieto zakladne farby :http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/eshop/5-... a http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e... to su farby na tmavy textil,plus biela a cierna ... ale mozem ich pouzit aj na biele bodinka ze??? a este pisete vsetky o nejakej konturovacej farbe ...to je aka? je to nejaka specialnejsia alebo to je ta klasicka cierna? a pisete este ze obrazok si nakreslite na ten papier na pecenie ...a to fixkou na textil co sa da tiez v tom obchode zakupit? alebo aj obycajnou na kreslenie na papier? a ked budem kreslit hocijaky obrazok ...napr Mickey ... tak najskor si to ciernou (konturou) nakreslim vsetkooo necham zaschnut a potom vykreskujem? a ked mam cely obrazok hotovy a uschnuty tak na to dam zase papier na pecenie a len cca par minut prezehlim?? dakujem za nazor kazdemu 🙂 a mozete mi hodit aj nejaky link ked je ta kontura nieco ine ako obycajna cierna farba 😉 Dakujem Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

abriela
13. jan 2013

@dadika1114 ja som zaciatocnicka, ale precitala som celu temu, takze pridavam rady.
1. k farbam - ako pises, kupis z netu. Ja mam v sade aj bielu aj ciernu http://www.arteco.sk/?category_id=230
Farby na tmavy textil maju asi len lepsie prekrytie, mozes pouzit aj na biely textil.
2. Konturovacia farba - farba s kt. olemujem obrazok - ja pouzivam fixu z papiernictva za 40 centov.
3. S papierom na pecenie som to skusala, neslo mi to. Pouzivam kopirak a ceruzku (aj ked to velmi nevidiet), alebo okno, monitor ntb. Obkreslim ceruzkou, potom fixou, namalujem a nakoniec este dokreslim detaily ciernou farbou bud stetcom, alebo fixou. Ked naberies cvik, najlepsie sa obrysy robia vraj stetcom.
4. Kocky nenechavaju zaschynat kontury (obrysy). Ja zvacajne par minut 15-30 pockam.
5. Aj ked pouzivam fixu, mam aj glitrovu konturku (su v nej take strieborne leskle ciastocky) - lebo inu v predajni nemali aj ked som chcela ciernu.

@kucminka ako si robila tie ciarocky, ten kozustek? Vyzera to uzasne.
@anett9 z fadnej obycajnej bundy si spravila nieco uzasne. Sikovna mamina 😉

kucminka
13. jan 2013

@abriela robila som ich tenkým štetcom

abriela
13. jan 2013

@kucminka tak si moj vzor. Snad sa raz k takym dielkam ako robis ty ajja dopracujem

kucminka
13. jan 2013

@abriela ďakujem,ale ja som tiež ešte len na začiatku,tiež sa stále učím a sú tu aj oveľa šikovnejšie maminky ako ja 😉

bambicka
13. jan 2013

@dadika1114 ak chces pouzivat papier na pecenie potrebujes k nemu aj transferovu ceruzku...vytlacis si obrazok, prilozis papier na pecenie a obtiahnes tou ceruzkou, potom ten papier na pecenie prilozis na oblecenie (obrazkom k obleceniu) a kratko prezehlis...a obrazok je na oblecku...tie ceruzky su bud trvacne alebo vypratelne...daju sa zohnat vo vytvarnych potrebach