icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

tatolu
21. jan 2013

@dadika1114 išla som hľadať na nete a veru som našla iba modrý a čierny 😝 🙄 - viem, že maminka mávala v práci aj červený a žltý, ale veľmi veľmi dávno, no teraz sa už asi nevyrábajú 😝 🙄

dadika1114
21. jan 2013

@abriela aj ja mam modry kopirak ...aj psik je krasny 🙂 ale jerry je moja oblubena postavicka :D ked sa podari aj nepodari to moje dielo tak hodim fotku :D

dadika1114
21. jan 2013

@tatolu ani uz nie :(

bambicka
21. jan 2013

@anett9 ako original...klobuk dolu 😉

kucminka
21. jan 2013

a ďalšie výtvory pre známych 😉

dadika1114
22. jan 2013

kraaaaaaaaasne .))) baby ako to obkreslujete aby to bolo na tricku take krasne? a hlavne rovne :D mne sa strasne trasu ruky ..... na biele tricko ten kopirak bol este vidiet...ale mala som bleducko modre a tam sa neotlacilo nic ...len seeem tam mala tenka ciarka..tak som to musela nejako nakreslit normalne ..... Co pouzivate okrem kopiraku???? tu fixku co na nu nakreslite na papier na pecenie a prezehlite? alebo co takeeee????? a poradte mi ...neviete na akej stranke zozeniem aj tu fixu a aj gelove pero na textil? lebo nasla som to len oddelene zvlast na inej stranke...ale chcelaby som to z jedneho obchodu kupit nech neminam na postovnom.Dakujem 🙂 Inak Barta mam hotoveeeeho 🙂)) len idem dat este jednu vrstvu a hodim foto ...celkom dobre na zaciatok 😀 uvidim na tu druhu vrstvu :D ci ju neposerkam

wawrita
22. jan 2013

ahojte, mam otazku... ta transferova ceruzka sa vyperie? cize ju vobec nebude vidno? takze na kontury treba pouzit fixku ?

lussy23
22. jan 2013

a to kde kúpim tú transferovú fixku?

lussy23
22. jan 2013

@anett9 nádherné waw
@abriela krásnučké
@abriela ďakujem. ja som si najprv ten obrázok najmene načrtla ceruzkou a potom obtiahla fixkou. musela som priamo na textil, keďže obrázok v časopise bol priveľmi malý. Ale ďakujem. to obťahovanie mi nejde. Skúsam sa posnažiť na tých obrysoch. Ten fľak mi trochu zmizol, tak tma niečo dokreslím, asi nejaký kvietok.
@bambicka ďakujem za odpoveĎ🙂

lussy23
22. jan 2013

@kucminka ten sloník je nádherný

kucminka
22. jan 2013

@lussy23 Ďakujem 😉

abriela
22. jan 2013

@wawrita ja nemam tu ceruzku, prekreslujem ce zkopirak, resp. cez sklo obycajnou ceruzkou. Tmavsei evci cez kopir a tlacim. Na obrysy pouzivam fixu, ale rozpija sa. Musis tahat len kolko a netlacit, aby ciara bola co najtensia. Teraz som skusila obkreslit gelovym perom, slo to velmi dobre, tahas tenke kontury. Najlepia kontura je tenuckym stetcom. Mam len jeden lepsi stetec, inak obycajne z tesca no oplati sa investovat.
@dadika1114 a tlacila si poriadne? Ja som kreslila na to zelene tricko take mini babo - ceruzku, kopirak nebolo az tak vidiet, ale boli aspon ryhy - tie som hned obtiahla fixou. Teraz som prvykrat pouzila normalne gelove pero - vraj sa neda vyprat - tvdili v obchode - neskusala som, ale prezehlim tricko a vyskusam, lebo aj tak tam mam ceruzkove carba
nice. (pred obkreslovanim si robim znacky, kde by mal byt asi obrazok a biele veci prekreslujem na monitore ntb)
@kucminka aky stetec pouzivas na obrysy - myslim hrubku? Mas uzasne dielka

kucminka
22. jan 2013

@abriela ďakujem,mám štetec Nerchau 0.

kucminka
22. jan 2013

a ďalší vláčik 😉

abriela
22. jan 2013

@kucminka raz za tyzden, dva pride ku mne mama a jaj ukazujem foto v tejto teme a teba komentujem - ta je profesionalka 😉. Krasa

kucminka
22. jan 2013

@abriela 🙂 🙂 🙂 ja mám ďaleko od profesionálky,ale maľovanie ma chytilo,maľujem každú voľnú chvíľu a tým zanedbávam manžela 😉 ale hádam mu to vynahradím. 🙂

abriela
22. jan 2013

@kucminka ja ta vidim takto. Ja malujem pre drobca kt. este nieje, ale chytlo ma to tiez,len nemam pocit zlepsovania.
Pred rokom, som obdivovala a snazila sa robit marcipanove torty, teraz toto.

anett9
22. jan 2013

@abriela toto ukáž mamine...to je profesionálka,žiadne šablóny,kopír a pod. Absolutne úžasné výtvory...kto umí,ten umí 😀 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lubomirak/al...

abriela
22. jan 2013

@anett9 veru krasne, to nieje prekreslovanie .
Ja som sa kedysi rozhodovala medzi umeleckou a sportovou skolou. Bola som dobra v sporte a malovani, no vybrala som si sport. 🤐

bambicka
22. jan 2013

moje oblubene rozpravkove postavicky a moja mala modelka 😉

bambicka
22. jan 2013

tiez ma malovanie na textil chytilo...co som si nikdy ani nepomyslela, kedze nemam talent 😠 , ja som skor technicky typ...bolo by fajn keby mal den aspon 25 hodin, zeby som sa tomu mohla venovat trosku viac 🙂

abriela
22. jan 2013

@bambicka toto je take ine. Uz len to, ze je to vzadu na chrbte. Pozrele som foto a nahlas povedala waau 😀 . Mala je paradnica.
A technicky typ a tvorba nejde spolu? 😀 Ja sa pokusam aj sit a smejem sa, ze drahy mi bude robit vypocty a nacrty, kedze je sef technickeho useku a samozrejme tak isto ako ja strojar.

bambicka
22. jan 2013

@wawrita ja mam ceruzku, ktora sa vyperie, takze kontury treba obtiahnut...ale su aj nevypratelne...ja som chcela vypratelnu, ked sa nieco neprenesie na oblecko tak ako ja chcem, alebo chcem nieco opravit tak nie je problem

bambicka
22. jan 2013

@abriela na tej mikine je vpredu to male ruzove prasiatko tak som na chrbat namalovala obrazok, ktory suvisi s tym na brusku 🙂

dadika1114
23. jan 2013

@abriela Tlacim najviac ako sa da az ma ruka boli :DDDDD kurnik sopa ..musim na to prist 😒 a farby ked mi uschnu tak mi pridu flakate sem tam...potom to farbim zase je to o kuuusok lepsie ale stale su tam take fliacky ...

dadika1114
23. jan 2013

Tak pridavam moje diela :D prve pre synovca ...druhe pre krsniatko a posledne ma Leuso :D

abriela
23. jan 2013

@dadika1114 ved to mas krasne. Dokonale obrysy, nic neroztecene - no sikovna si. Ja sa na teba nechytam

dadika1114
23. jan 2013

@abriela Dakujem 🙂 ale tie obrysy niesu dokonale ani z daleka :D z blizsa je vidno ako sa mi trasla ruka :D to asi len ked je to dalej nieje to tak vidno ale ja to vidim 🙂

abriela
23. jan 2013

@dadika1114 a cim si ich robila - obrysy? Inak zvycajne chyby vidim len autor.
Ked som este strihala saty a sili sme, tak som stale riesila, tu taha rukav, tu zle nohavice stoja, je tu zahyb ale pri kupovanych veciach sa na to zvycajne ani nepozriem.

dadika1114
23. jan 2013

@abriela presne to aj moja sestra :D je krajcirka a len pozera ked sije kde je chyba a tuto to odstava ..tu je to trocha zo sikma :D ja by som si to vobec nevsimla :D a obrysy som robila na prvych dvoch obrazkoch stetcom na gelove nechty :D a na tom poslednom tou konturou co si mi poradila 🙂 som si ku kupila z tej stranky a dnes mi prisla tak som ju hned odskusala 🙂