icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

kucminka
18. jan 2013

kompletík Stephany 😉

abriela
18. jan 2013

@lussy23 Tykaj mi. Je to normalna fixa na textil centropen za 50 centov. Podla mna maju v kazdom papiernictve, aj ked v tescu som nevidela. Kupila som ju v papiernictve Sabol, ale mali aj v umeleckom raji na jesennej aj vo vytvarnych potrebach na Postovej. Podla mna si to skusala tiez s takou, len treba najst spravny uhol a netlacit.

lussy23
18. jan 2013

@abriela ďakujem
@kucminka nádhera.

lussy23
18. jan 2013

Tak pridávam svoj výtvor aj ja. až s ahanbím to sem pridať, popri tých vášich nádherách, ktoré vyzerajú ako z obchodu.
Prosím povezte mi, čo môžem ešte zlepšiť?
Na porovnanie pridávam aj svoj úplne prvý výtvor.

lussy23
18. jan 2013

ababy omylom sa mi na tričku vytvorili fľaky. keď ich neprežehlím, vymažu sa mi praním, alebo tam mám dačo nakresliť?
Ten havko je môj úplne prvý výtvor. To len tka na porovnanie s mojim najnovším tričkom,

bambicka
18. jan 2013

@kucminka podla mna najkrajsie co som zatial od teba videla 😉

abriela
19. jan 2013

@lussy23 malujes asi priamo na textil bez predlohy. Ja napr. obkreslujem. Flaky ti asi nezmiznu. Ked som sa pokusala o duhovanie, spravili sa mi flaky aj tak kde som nechcela, tak som to hned prala len v rukach a nezislo to. Po 1 dni som to supla do pracky a aj tak zostali na tricku skvrny.
Pozeram na obrazok a hladam co by som ti navrhla zlepsit. Nemas napr. rovnomerne nanesenu konturku, tak isto mas aj roztecene farby - asi velmi riedis vodou a rozpilo sa to. Ja by som toho psiky, obtiahla este raz, aby viac vynikol.
Tvoje vytvori su aj tak take originalne 😉

cassidy
19. jan 2013

@ bambicka ja som skusala kreslit kovovym hrotom, ale bolo treba velmi casto namacat do farby. stetec nasiakne lepsie. @dadika1114 konturka nezabrani pretekaniu farieb. ak pouzijes prilis vodovu farbu, presiakne ti latkou aj cez konturku. ja napriklad kreslim konturku az nakoniec. najprv malujem prochy a az na zaver linky.

bambicka
19. jan 2013

@cassidy myslim, ze nehovorime o rovnakom hrote...tento sa nenamaca do farby...farba je v tube s takym sosacikom a na to sa nasadi ten hrot...farba tecie von cez ten hrot ked sa stlaca tuba s farbou...kedze hrot moze mat priemer aj 0.3 mm tak ciara moze byt velmi tenucka

bambicka
19. jan 2013

@abriela @cassidy dnes vecer som tak manzelovi rozpravala o tom hrote...a on na to....taketo nieco? a doniesol mi malu flasticku s kovovym hrotom 😀 ...tak som tam dala trochu farby a vyskusala...myslim, ze je to krajsie a menej pracne ako ked robim konturu tenuckym stetcom...ale aj tak zostanem pri tom gelovom pere...lahko a rychlo sa s nim pracuje i ked nie je uplne dokonale

abriela
20. jan 2013

@bambicka a kde to doma nasiel. Naco to pouziva? Ja som vcera tiez kreslila gelovym perom, len mam modre a je take trblietkave. Slo to dobre, ale farebne velmi nevyhovuje

bambicka
20. jan 2013

@abriela on je rybar a sam si vyraba nastrahy...a mal taku plastovu flasticku s kovovym hrotom...on tam maval lak a ten pomocou toho nanasal na tie nastrahy...ale uz to nepouzival...tak som to skusila

abriela
20. jan 2013

@bambicka inak teraz mi napadlo, ze ked som este nemala na strednej technicke pera, tak som prvy vykres kreslila s lievikovym perom. Je to taky kovovy lievik, kde nalejes tus - vojde tam mozno stvrtka kavovej lyzicky - upevnis na taku palicku, alebo ako ceruzku a kreslis tym.

bambicka
20. jan 2013

@lussy23 urcite sa zlepsujes...tiez, si myslim, ze prilis riedis farby a oni sa ti roztekaju...skvrny sa nedaju vyprat (niekto tu pisal, ze zabudol farby zazahlit pred tym ako tricko opral a farby to aj tak vydrzali)...ja osobne nekreslim len tak volnou rukou (chyba mi talent 😠 ) takze obkreslujem a potom uz len vymalovavam

dadika1114
20. jan 2013

ako si obkreslujete obrazky na take vrubkovane veci? ja som skusala kopirakom ale na rovnu latku a to bolo ttake bledulinkeeeee ...ako sa to da na to vrbubkove? alebo ked mate cierne tricko ako na to ocapite obrazok? :D

tatolu
20. jan 2013

@lussy23 mne také nezažehlené fľaky zmizli 😉 skús príp. preprať ručne trošku a potom do práčky - maľujem nejakými maďarskými Pentart textilfesték a bežne sa mi nevyperú po zažehlení a ani nevypierajú 😉 😵

abriela
20. jan 2013

@dadika1114 kopirak som pouzila na zelene tricko. Teraz som robila prvykrat na vrubkovane, pouzila som gelove pero - to modre mlieko. Gelove pero som pouzila aj ma Jerryho, ale nakoniec som ho obkreslila hnedou fixou na textil.
Kreslim casto obycajnou ceruzkou, alebo cez kopirak - a potom ciary dotahujem len tak rukou podla predlohy.
@tatolu tu farbu co spominas som pouzivala asi pred 10 rokmi na malovanie kvetou na rifle. Netusila som nic take ze ju treba zazelovat. Vydrzala aj bez toho vzdy 3 prania, potom sa zacala vypierat. No mala som len bielu, vzala stetec a kvety dokreslila 🙂

tatolu
20. jan 2013

@abriela je to periem každý 2 deň a neodpadávajú.... 😉 iné som v meste nezohnala 🤐 a bola som lenivá objednávať 😀 😀 😀 😀

abriela
20. jan 2013

@tatolu ja navravim, ze farba je zla, len, aj bez zazehlovanie, bez toho aby som o malovani nieco vedela aj tak farba vydrzala na rifliach min. 3 prania. A pred 10 rokmi mohla byt aj kvalita tej farby trosku ina.

anett9
21. jan 2013

a konečne niečo pre mňa...ručne maľovaný originál 😀 ED HARDY by Anetka 😀 😀 😀

tatolu
21. jan 2013

@anett9 úžasné 😉 😵 😵 😵 😵 kde si našla taký pekný námet? na nete?

anett9
21. jan 2013

@tatolu sú aj na nete spústa,ale toto som si odmaľovala z mojej mikiny....dostala som minulý rok od drahého na narodky jednu originál,tak som si k nej domaľovala rifle 😀

dadika1114
21. jan 2013

@anett9 jeeeeeeeeee to je krasne :D presne aj ja hladam taky vzor na minisuknicku:DDD supeeer 🙂 to si pouzila farby na tmavy textil?

dadika1114
21. jan 2013

pozerala som na nete tie fukacie fixi na textil ...niesu moc drahe ..6 kusov za nejake 3 euricka ... len som sa chcela opytat aku mate skusenost.... bol pekny vysledok? :D a uz mi prisli farbyyyyyyyy juchuuuuu idem na Barta Simpsona pre synovca ..len musim pockat ked Lejko zaspi 😀

dadika1114
21. jan 2013

@abriela ten Jerry je supeer 😉 a su aj nejake ine druhy kopirakov? :D lebo ja som vcera prekreslovala barta simpsona na biele tricko a bolo to velmi sllabulinko vidiet ...ako to potom vidno na tmave veci? :D

tatolu
21. jan 2013

@dadika1114 myslím, že kopiráky sú čierne, modré a žlté - teda kedy dávno, pradávno boli 🤐 😀 😀 😀 😀

anett9
21. jan 2013

@dadika1114 mám 2 tie štartovacie sady,jednu na tmavý,jednu na svetlý a ešte niektoré odtiene kúpené osobitne v tých väčších fľaštičkách...neviem či sú na tmavý,či svetlý textil. Ja to miešam všetko spolu a ked mám tmavší podklad ako tuto na rifliach ,tak pod červenú a žltú dám najprv podklad bielou jednu vrstvu a je to ok.

dadika1114
21. jan 2013

@tatolu no mne dali len take tmavo modre ...ale ked to obkreslim tak sa mi to zda bleducke ...ako na bielom je to ok ..len ak budem chciet na tmavsie tak to ani neuvidim predpokladam🙂
@anett9 na bledy a tmavy sa mozu aj miesat? dobre vediet 😀

abriela
21. jan 2013

@anett9 super rifle
@dadika1114 fukacie farby u nas maju aj v papiernictve, ale ake su to netusim. A vdaka za pochvalu, mam sice pocit, ze najkrajsi bol aj tak moj prvy vytvor - psík. Kopirak mam asi modry a velmi som tlacila ceruzkou aby to bolo ako tak vidiet na tricku.
Tak som zvedava na tvoj prvy vytvor. Drzim palce nach sa vydari.