Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@luskacik32 možeš pomocou kopiraku,nepresvita to,ja si najskor obrazok vymalujem a potom konturujem,zažehlujem tak,že si na obrazok položim tenku latku a prikladam na to žehličku.najlepšie su farby na tmavy textil su rozne značky nerchau,pebeo,marabu.vačšinou periem v ruke,ale už som prala aj v pračke na 40° 🙂
@dadika1114 ja mam tie glitrove marabu a v pohode drzia aj po neviem kolkych praniach 🙂
@lussy23 http://www.lazuli.sk/sk/e-shop.html?page=shop.p... ja mam tuto...je tmavo-ruzova
@kucminka dobre drzia 🙂 farby aj ja pouzivam nerchau....na tmavy textil som este nekreslila..ale dobre je vraj si nacrtnut bielou kriedou 😉
@luskacik32 http://www.brydova.cz/techniky/7-techniky/91-pr... tu je napr. jedna moznost ako to urobit 🙂
a akými štetcami tienujete? ja som to skušala len raz a velmi mi to nešlo a aký je postup?
@janelillith dakujem
@dejzy bud tienujes ked je farba este mokra... ze vmiesavas iny odtien... napr. chces svetlu zelenu a tmavu zelenu...ako som malovala napr. mikea wazowskeho...cely svetlo zeleny a tiene tmavou zelenou ked este bola mokra pekne do stratena rozotries...alebo ked je farba sucha...tak ten iny odtien mas na stetci len tak jemne... a jemnymi tahmi len obliznes obrazok 😉 a stetce ake pouzivas na dany obrazok... myslim ake cislo...tak tym aj tienujes 🙂 neviem ci toto si myslela 🙂
@janelillith musim to niekedy vyskušat,snad sa mi to podarí 🙂
@janelillith takže touto ceruzkou čo si tu dala link,sa dá aj na tmavý textil kresliť?A koľko prežehlujete obrázky po namaľovaní?Lebo už sa mi stalo,že mi to troška zažltlo,neviem prečo,nežehlila som to dlho,ani na silno.
@kucminka no neviem ci aj na tmavy to chyti 🙂 mozem zajtra vyskusat 😀 ja som si ju kupila hlavne koli tym monsterkam co som malovala, aby mi to ulahcila v obrysoch 😉 na biele a ruzove som s nou zatial iba prekreslovala a tam to chyta uzasne 🙂 normalne papierom na pecenie prekreslim obrazok a zehlickou raz prejdem po tricku a je to otlacene 😀 a ja ked namalujem nieco....necham schnut min. 3 dni !!! nikdy nie kratsie...stale dam zehlicku na max... a take cca 3 minuty pomaly prikladam... este som nemala problem zeby zazltlo....
@janelillith a kúpim tú ceruzku aj niekde v obchode?Lebo zasa objednávať z netu,kôli ceruzke platiť poštovné skoro 3krát vyššie ako je tovar.Ja som tiež žehlila tak 2-3minúty,ale som žehlila po obrázku,takže len po chvíľkach prikladať,nie žehliť po celom obrázku?Ja dám na radiator to mi super schne,keď sa teraz kúri,je to rýchlo suché.
Inak kočky,keď ste tu spomínali maľovanie ako drogu,aj u mňa to platí,už som sa dnes manžela pýtala,či mu nevadí,že každú voľnú chvíľu maľujem,a že ak mu to začne vadiť,aby mi povedal 😉 večer sa teším na ráno,kedy pôjde malý spať,aby som mohla zasa maľovať.Všade kade chodím po obchodoch,tak kukám čisté tričká,alebo niečo,čo by sa dalo pomaľovať,asi choré,že 🙂 🙂 🙂
@kucminka neviem ci u vas... ale tu v KE ju nikde nemali, ani v umeleckych kde kupujem stetce, takze som si objednala z tej stranky co som dala link... najprv som ale zavolala do toho eshopu... ze ich chcem velmi pekne poprosit...ze potrebujem iba jednu ceruzku za 2 eura...takze ci mi to mozu poslat obycajne v obalke ako list, kedze postovne by bolo tak ako pises...tak mi povedala ta pani ze mozu doporucene ako list 😀 😀 😀 niekedy sa oplati opytat a dobre to dopadne, takze skus aj ty 😎 povedz ze aj kamoska tak kupovala 😉 cize ma to vyslo celkom lacno...a ja zehlim tak, ze si na obrazok dam papier na pecenie, nie latku... a pekne od vrchu po spodok prikladam na par sekund postupne zehlicku po kuskoch a idem hore....dole... stopnem si tie 3 minuty a hotovo....radiator ma nenapadol... ale nechavam to schnut v kuchyni, tam je stale teplo 🙂
@kucminka asi tak ako pises... ja kupujem tricka v KIK za 1,99 a tiez stale chodim ake maju a musim kupit 🙂 vsak za taku cenu sa musi pomalovat 😀 😀 😀
@janelillith ja práveže prežehľujem cez látku,tak skúsim ten papier.Chystám sa objednávať zasa s e-vytvarne potreby,ale tam tú ceruzku nemajú.Veď práve,kôli jednej ceruzke nehorázne poštovné,tak vyskúšam aj ja.Díky moc.
@janelillith práve pozerám tie glitrové farby že si objednám Marabu,ale som našla že aj Nerchau má glitrové farby,nevieš aké sú,či sú aj tie dobré?
@janelillith @kucminka ja mam presne tuto ceruzku, na ktoru si dala link, ale nie som s nou vobec spokojna...pri kresleni sa mi zasuva a po nazehleni je cele oblecko ruzove, linky su hrube...mam este modru od inej firmy a ta je omnoho lepsia...aspon podla mna
@kucminka tu ceruzku som nasla jedine v tom obchode za dobru cenu co som pisala, takze vyskusaj 🙂 snad budu ochotny aj nadalej 😉 a skus ten papier, ten znesie obrovsku teplotu, takze urcite by to nemalo zozltnut, ked to vydrzi aj v rure pri 200 st 😀 nooo... tie glitter nerchau vtedy este nemali ked som ja objednavala...a su aj lacnejsie ako pozeram na rozdiel od marabu, nemam ich takze neporadim, ale verim ze budu kvalitne tak ako ich farby 😎 marabu ma sice viac odtienov...ale pozeram ze nerchau maju aj s fosforom...hmm... to som nemala vidiet 😝 zase miniem co som nasetrila 😉
@bambicka hmm...zvlastne...mne sa s nou dobre kresli... prvy krat som tiez velmi tlacila a zasuvala sa mi, ale zistila som ze netreba tolko tlacit a potom ten papier pekne ofuknut....ten zvysny prach z tej ceruzky sfuknes a nebudes mat ruzove oblecko...ani zehlicku velmi netlacim....len jemne prilozim a hned je to otlacene 😎 a aku modru mas ?
@janelillith kedze nezijem na sk tak ti dam link na ebay kde som ju kupila http://www.ebay.co.uk/itm/400196952459?ssPageNa... ...mozno mas pravdu, ze som prilis tlacila, mozno dlho zehlila...uz som bola zvyknuta na tu modru... chcela som bielu na tmavy textil...a tak som v rychlosti objednala tamtu a ked mi prisla tak som zistila, ze len obal je biely a ceruzka ruzova 😀 ...ale kreslila som s nou na riflovinu a bola vidno...takze ju vyuzijem
@bambicka aha 🙂 tak poguglim a najdem mozno aj na sk 😀 zatial mi ju netreba, tiez som tu ruzovu objednavala s tym, ze je biela 😀 😀 😀 preto som tu aj hned pisala ze je ruzova, aby zase niekto nedoplatil na obal 😎 dakujem ... a nevies existuje potom aj biela ? hodila by sa mi na cierne tricka 😝
@janelillith existuje...http://www.ebay.co.uk/itm/Embroidery-Transfer-P... ale vzhladom na postovne z USA ju nemam...ale budem hladat dalej
dievcata nasla som aj bielu ceruzku 😀 ale iba v CZ ☹ skusim tam napisat ake je postovne ci sa vobec oplati 😉
http://www.fler.cz/zbozi/zazehlovaci-transfer-t...
@janelillith mne práve písali z tej stránky,čo si mi dala link,že by mi tú ceruzku poslali za 1.8e.A ide to teda aj na tmavý textil?Neviem či mám počkať,alebo si objednať tú ružovú.A ešte k tým gliter farbám,stále rozmýšľam ktoré odtiene,ale asi ružovú určite,neviem či vyskúšať tú fosforovú.Ty máš aké?

@kucminka ked som malovala na čierne tričko tak som dala najprv biely podklad,teraz čo malujem tak som podklad nedala a musela som naniest 3 vrstvy aby mi to nepresvitalo