icon

Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy

vadimka
16. jan 2013

Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.

eeffka
14. apr 2013

@vadimka gartulujem dcerke k sutazi ale az ma zamrazilo ked som si precitala posledne prispevky ( strava ). V kazdom pripade drzim palce do buducna

spagetka007
2. máj 2013

@vadimka Ahoj, moja dcérka chodí na MG už od troch rokov, bude mať sedem.
Tak, ak chceš môžeme debatovať o čomkoľvek.
Tiež ju to baví, robí to rada, stále viac sa namotáva,
Trénuje 4xtýždenne po 2 hodiny, v sobotu sú súťaže.
Ak máš nejaké otázky, kľudne sa ozvi, budem rada,
keď tu budem mať spriaznenú dušu, ktorá má tiež malú gymnastku.
Zuzana

vadimka
autor
6. máj 2013

@spagetka007
ahoj,
jasne 😉, som rada, ze si sa ozvala...
ja moju malu volam spagetka 😅 niekedy...
je fajn, ze to tvoju malu bavi..a kde chodite na sutaze? nasa trenerka vymyslela na jun sutaz v chorvatsku, vraj na 77per. by tam zobrala aj Sasku a potom sa chystame na sutaz bratislavsky kraj...nedavno sme boli pozriet v Nitre na Pribinovom pohary..nasa nesutazila ale kludne mohla, ved tam boli aj slabsie pripravene dievcata...

spagetka007
6. máj 2013

Ahoj,
moja malá chodí do Klubu modernej gymnastiky CHARM Prešov.
Je ročník narodenia 2006, na súťaže chodí už druhý rok,
ale zatiaľ len tak po okolí - Bardejov, Košice a domáce súťaže v Prešove.
Minulý rok sme mali v Prešove Majstrovstvá SR, ktoré exibične zahajovala svojou
zostavou bez náčinia. Tak to je asi tak najsilnejší zážitok.
Na majstrovstvách Prešovského kraja bola vo svojej kategórii druhá.
Neviem, či sa dá poslať Ti nejak zostavičku ako súbor.
Prípadne aj Ty ak máš nejakú,
rada si pozriem. Nechcem to veľmi dávať verejne.
Aj Tvoja dcérka cvičí súťažne len beznačko?
Naša už má nacvičenú aj zostavu s obručou,
ale vraj jej ročník s náčiním ešte nesúťaží, tak neviem prečo.
Aj nejaké foty by som zavesila, ale nie verejne,
musím to tu presondovať, či Ti to viem aj nejak súkromne zavesiť,
aby to nie všetci videli.
Tak zatiaľ.
Zuzana

spagetka007
6. máj 2013

@vadimka Ahoj,
moja malá chodí do Klubu modernej gymnastiky CHARM Prešov.
Je ročník narodenia 2006, na súťaže chodí už druhý rok,
ale zatiaľ len tak po okolí - Bardejov, Košice a domáce súťaže v Prešove.
Minulý rok sme mali v Prešove Majstrovstvá SR, ktoré exibične zahajovala svojou
zostavou bez náčinia. Tak to je asi tak najsilnejší zážitok.
Na majstrovstvách Prešovského kraja bola vo svojej kategórii druhá.
Neviem, či sa dá poslať Ti nejak zostavičku ako súbor.
Prípadne aj Ty ak máš nejakú,
rada si pozriem. Nechcem to veľmi dávať verejne.
Aj Tvoja dcérka cvičí súťažne len beznačko?
Naša už má nacvičenú aj zostavu s obručou,
ale vraj jej ročník s náčiním ešte nesúťaží, tak neviem prečo.
Aj nejaké foty by som zavesila, ale nie verejne,
musím to tu presondovať, či Ti to viem aj nejak súkromne zavesiť,
aby to nie všetci videli.
Tak zatiaľ.
Zuzana

skaska
9. máj 2013

@vadimka Ahoj. Aj moja mala 6.rocna chodi uz 2 rok na MG, velmi sa jej paci. Treningy su narocne. Tiez nema cas na nic ine. Trenuje 4 krat do tyzdna 🙂

vadimka
autor
10. jún 2013

@skaska
@spagetka007

ahojte dievcence,
straaaaaaaaaaaasne dlho som tu na koniku nebola, boli fofry...a mam taku zlu spravu, dcerka skoncila "nateraz" s mod.gymnastikou ☹ ....mali sme dlhodobejsie problemy s trenerkou, proste vyhrotilo sa to do uplne pre mna neakceptovatelneho problemu...uz po nich na treningoch vyslovene ziapala, vulgarne nadavala a tak nasa mala sa jej uz natolko bala, ze odmietla ist na sutaz do Chorvatska....co som sa snazila vysvetlit po dobrom trenerke, ze jej praktiky uz hranicia s tyranim....p.trenerka nebola vobec ochotna som mnou komunikovat, vyjadrila sa, ze je najlepsia trenerka na slovensku a nikto jej nebude vraviet ako ma trenovat....tak sme teraz bez cvicenia...dcerke som vybavila do konca skolskeho roku na ZUS tanecny odbor, kde je aj hodina baletu..takze tak...
ozvite sa aj dalsie ako sa mat.

vadimka
autor
10. jún 2013

@livsa
@andy21
@kingstonka
@mimi21mimi
@simi1920

dievcata ten hore prispevok je aj pre vas 😉

spagetka007
10. jún 2013

@vadimka Ahoj, tak to mi je veľmi ľúto. My tiež máme problémy v klube, ale iného charakteru. Včera sa Sofii podarilo vyhrať medzinárodnú súťaž Charm Cup vo svojej kategórii - mini baby, tak celá šťastná, že aj ukrajinky a poľky skončili za ňou. Ani zaspať nemohla večer.
V sobotu sme mali majstrovstvá SR - nádeje a juniorky, tak sme boli pozerať.
Dúfam, že sa vaša trénerka uvedomí čoskoro,
veď to by bola veľká škoda, keby po takom čase prestala trénovať.
A nemôžeš ju nosiť do Bratislavy alebo čo máš bližšie? To by bolo náročné?
Viacero detí tak skončilo?
Držím palce, budem čakať na ďalšie kroky, ako to dopadne.
Zuzana

zimka
10. jún 2013

@kessa Je to tak pořád - křik, facky, psychický nátlak. Nakoukli jsme k tomu, když gymnastiku dělala neteř - nechala toho, a to byla v klubu, který to takto nedělal. Byli jsme na soutěži, pětileté holčičky odcvičili a chytly hysterický záchvat pláče (co asi čekaly...).
No nevím, holky, jestli vám to stojí za to. Snad jestli ty holčičky fakt hrozně touží po tom to dělat, ale nevím, jestli takhle malé to dokážou samy zhodnotit nebo jestli prostě dělají to, co se od nich čeká - mamky sen nebo ambice.
Dcery kamarádka dělá zase krasobruslení - jde na to všechen čas, škola jde naprosto stranou, je "docela dobrá" - ale k čemu to je, v 16 skončí, protože taková hvězda to zase není, bohužel kvůli známkám půjde tak akorát na učňák, ikdyž by bývala měla na víc, kdyby se nemusela učit denně až po osmé večer, dětství v čudu, poznala jen led a tréninky.
Já vám fakt nevím...

zimka
10. jún 2013

@vadimka No, mě spíš přijde, že jsou celý život zvyklí na drezúru a pak, když skončí, tak najednou co s životem. Že nejsou až tak silní, jen zvyklí bezchybně splnit rozkaz, přes bolest a pocit, že to vlastně vůbec dělat nechtějí. Pro mě třeba tohle už je věc, do které nepůjdu, mám hodnoty v životě jinak.
Ale každý to má podle svého, tak ať se vašim holčičkám v životě i ve sportu daří.

vadimka
autor
10. jún 2013

@spagetka007

dcerke gratulujem, viem si predstavit aka musi byt stastna a vy hrdi rodicia...ono je to krasny sport, pokial je to fakt, ze to chce aj to dieta...

@zimka
@spagetka007

no tato pani trenerka si nikdy neuvedomi, ze robi chybu, zial....nasu malu gymnastika bavi aj sa jej paci, ved stale cvici doma, svihadlo z ruk ani neda, ale JA nie som ochotna davat ju do ruk psychicky labilnej zene...zial, klub Pezinok je malicky, patri pod zakladnu skolu, volakedy tam bolo plno dievcat, hadam aj 30...ale ako prisla tato trenerka zacali dievcata odchadzat....a zostali tam uz iba 3....cize aj toto svedci ze nieco nie je v poriadku s tou zenou..dievcata sa bali ist na wc ci napit sa vody...stale im opakovala ze su tucne a mali by schudnut....a ked sa ma dcera opytala, co je to invalid a ze jednemu dievcatku tam uz nadava do debilov a idiotov tak som povedala je KONIEC....
BRATISLAVA sice nie je daleko 20km ale som bez auta a prakticky si neviem predstavit nosit ju na treningy....

eeffka
10. jún 2013

@vadimka uff je to mi uprimne luto, ale vyzera to na beznu prax.

kingstonka
10. jún 2013

@vadimka no to mi je luto, ze to takto skoncilo, ale urcite dobre, ze si prisla na to , ako sa trenerka sprava.... Moja 5 rocna prave konci prvy rok v ZUSke - a musim povedat, ze mi to vyhovuje- aj sa zabayi, aj nieco nauci, drzanie tela sa jej vyrazne zlepsilo, aj parkrat vystupovali- myslim, ze to uplne staci... venuju sa hlavne baletu, ael naucia sa z kazdeho rozka troska.. no je velka skoda, ze len kvoli trenerke nemoze tvoja mala robit, to co ju bavi- ale pri takom pristupe trenerky radsej skoncit skor ako neskoro

vadimka
autor
10. jún 2013

@eeffka
dakujem, ale
no neviem, ja nemozem hadzat vsetkych trenerov do jedneho vreca, pisem konkrente o jednej a nemam problem ani ju pomenovat, vola sa Marina Vedernikova...
..ja kvitujem prisnost u ucitelov a pedagogov, ono je to potrebne, ale treba mat hranice ludskej dostojnosti...a uvedomit si, ze je to praca s detmi, kde si nikto nemoze dovolit ist na stranu brutalnosti a surovosti...

..a teda mozem povedat, ze sme uz par sutazi ako divaci navstivili a videli velmi krasny vztah trenerky s dievcatami....proste bolo to vidiet a citit a preto si nemyslim, ze vulgane praktiky su v kazdom klube...zial, my sme mali smolu...

eeffka
10. jún 2013

@vadimka nevravim ze kazdy je taky ale mam pocit ze kazda trenerka co ma "rusky" znejuce meno ma obdobnu prax, mozno , nie mozno , iste tak boli trenovane aj ony, mozno byvale pretekarky a beru to tak ze ked vydrzali aj ony mozu aj ostatne.

Ja tiez nie som laskava povaha 😀 , labilnejsie mamicky by na mna mozno aj socialku volali ked sa ucim s dcerou ( paci sa mi slovo "prisnost" ) ale odtial potial. Minule som bola spehovat nasho trenera na karate, ej bistu ale sa mi chlpy jezili ako po deckach krical, a to bol len zvuk, nie obsah, ten bol v poriadku ( ako to stojis, vystri sa, ja nie som vasa mamka.... ) ale pekne od neho ze ked ma zbadal nejak sa nezacal menit, proste je ako pises prisny. Niekto by povedal ze terorista.
Ja ako decko odchovane na jude, to beriem, po mne vrieskali tiez a som tu, ale zasa nam nikto neriesil vahu ( priberies, pojdes o kategoriu vyssie)

vadimka
autor
10. jún 2013

@kingstonka

tiez si vravim, ze mozno nam tanecna s baletom na ZUS postaci...tam je moc mila p.ucitelka....dokonca som sa s nou dohodla na dvojitych hodinach...lebo nasa slecna ako nema gymnastiku nevie co so sebou...

zimka
10. jún 2013

Ono taky asi záleží, jaké je to dítě, pokud je to citlivka, může mít trauma na celý život, pokud je to větší drsňák, může to být to jediné, co na něj funguje...

kingstonka
10. jún 2013

@vadimka a super, ze sa vam podarilo vybavit tu Zusku a mala neostala uplne bez nicoho- a ak jej vedela prisposobit pocet hodin, tak este lepsie.

vadimka
autor
10. jún 2013

@kingstonka

so zuškou sme mali stastie, lebo mlada kocka co tam vyucuje balet,klasicke a moderne tance, tak Sasku pozna, lebo prave ona im davala hodinu baletu uz na gymnastike....tak sa malej aj velmi potesila a ja som rada, ze niekde chodi a vybije si energiu...od septembra ju zaradi medzi strasie dievcata o tri roky, lebo je vraj sikovna a vidiet, ze na sebe makala..proste vo svojom rocniku sa nudi...potrebuje ovela viac zabrat, proste bola zvyknuta na kazdodenne treningy po 3-4hodiny...

vadimka
autor
13. jún 2013

ahojte mamicky,

hladam pre dcerku nejaky letny tabor, resp. LETNE SUSTREDENIE modernych gymnastiek alebo baletiek ci tancuchtivych dievcat....
neviete mi poradit nejaky gymnasticky klub {najlepsie v bratislavskom kraji}, ktory nieco take organizuje? a prijma dievcata aj z inych klubov?

livsa
13. jún 2013

@vadimka ahoj, v prvom rade je mi velmi luto, ze to takto dopadlo - najma, ak to malu bavi... Ale myslim, ze si urobila to najlepsie, co si mohla... A uvidis v buducnosti, ci najdete sposob, ako na gymnastiku dalej chodit...
Myslim, ze kazdy gymnasticky klub ma sustredenie - u nas v Sokole je na zaciatku jula denne sustredenie - doobeda sa cvici, potom je obed a poobede chodia plavat - cely program trva asi do stvrtej. Neviem, ci by zobrali aj mimosokolacky, ale skus zavolat na cislo, ktore je uvedene na www.gymnastika.sk, za opytanie nic nedas🙂 Potom na konci jula idu na tyzden na Moravu, ale tam sa uz ide makat na spolocnych skladbach, takze tam asi pojde len clenky. Tak drzim palce🙂

vadimka
autor
13. jún 2013

@livsa

ahoj, dakujem, klub sokol som uz davnejsie pozerala.
vcera som sa dozvedela, ze dalsia gymnastka aj s mamkou prisli do konfliktu a odisli od tej trenerky co aj my....resp. ich ona vyhodila...

INAK som sa rozpravala s pani riaditelkou na ZS Kupeckeho v PK a je ochotna poskytnut telocvicnu na treningy, ak by sme zohnali trenerku....tak MAMICKY, ak viete o niekom, kto by bol ochotny trenovat pezinske dievcence modernu gymnastiku, dajte mi vediet, kludne aj do IP...., ALEBO mi napiste, ako sa taka trenerka hlada...budem vam povdacna za napady....

simi1920
14. jún 2013

ahoj vsetkym 🙂

necitaju sa mi dobre predosle prispevky, ale asi to moc nezmenim. V kazdom klube su problemy, akurat rozdiel je, ci si to v klube vedia alebo nevedia vyriesit 😉 U nas su deti a trenerky kamosky, samozrejme, s istou mierou respektu. Bez toho by to neslo... Co sa sustredeni tyka, tak mam skor problem miernit deti, nakolko po mne chcu, aby sme isli aspon na dva tyzdne... rodicia by asi moc nadseni neboli 😀 Takze @vadimka , ak mate zaujem, kludne sa na sustredko mozte pridat ku nam 🙂

riverparkdanceschool
22. aug 2013

Už od septembra 23.9.2013 otvárame nový kurz Baletu pre deti od 7 - 9 rokov! Balet alebo „klasický tanec“ je pre každého tanečníka absolútnym základom. Vaše dieťatko získa rozhľad aj techniku do všetkých tanečných štýlov. Naučí sa dokonale držať telíčko v správnej pozícii.

aktak
23. aug 2013

Ahojte maminy, keby ste bola niektora taka zlata mi napisat kde v BA (v blizkosti Ruzinova) najdem dobru GYMNASTIKU pre 5 rocne dievcatko? Precitam si este celu vasu diskusiu, skusim aj google, ale odporucenie je vzdy lepsie, vdaka 🙂

majka0424
23. aug 2013

vsetky kluby najdete na stranke www.szmg.sk a vyberiete si, ktory je pre vas najblizsie. 🙂

dominika123
26. aug 2013

@aktak CVC - Centrum Rafael, Ruzinov 🙂

livsa
31. aug 2013

@vadimka halo, halo... Tak ako ste vyriesili vasu situaciu? Bude slecna pokracovat v gymnastike? Daj vediet, ked budes mat cas🙂

mimi21mimi
31. aug 2013

@vadimka Ahojky, tema este funguje? 🙂 Moje babo ide na gymnasticku pripravku od septembra. Uz nejaky ten zaklad ma, cvici stale, tak uvidime, ako ju to chyti, ked bude musiet posluchat. 😀
Mala bude trenovat niekde?