icon

Na aké mimoškolské aktivity chodia vaše deti?

12. nov 2023

Ahojte, zaujimalo by ma, na AKE KRUZKY/ mimoskolske aktivity chodia vase deticky (pripadne mozete uviest i vek alebo aspon, ci ide o ms/ 1 stupen zs/2 stupen zs/ sš/...

a cca KOLKO € mesacne vas to stoji (letne prazdniny nerátam).

Ak mate k tomu nejaku dalsiu motivaciu/dovetok, budem rada za dovysvetlenie situacie (napr, ci ste obaja zarabajuci, rd alebo nezijete spolu, pripadne ci takto riesite nejake "nedostatky" - doucovanie, logopediu...)..

Mame s manzelom (mierne) odlisne nazory na tuto temu a pomohlo by mi si urobit obraz, ako to maju inde... dakujem krasne

Strana
z2
lululilien
12. nov 2023

Syn 12 rokov - karate, atletika, gitara. Niekedy plávanie. Na krúžky chodí sám.
Ďalšie dve deti 5 a 3 rokov sa hrajú so mnou😅 a keď budú starší, tiež budú chodiť na karate(od 6 rokov) a na plávanie.

slavomira236
12. nov 2023

Dcera 6ma este pinpong chodi do spotrovej triedy..a chcela by hrat hokej

jesenzima
12. nov 2023

Dcéra chodí na dva krúžky, športové, 3x týždenne tréning, cca 50€ mesačne + výstroj.. syn zatiaľ nechodí na krúžky, v septembri ho prihlásime na 2 športové tiež. ...

dominikamacakova
12. nov 2023

Dcéra 4 roky tanečná 70€ rok, angličtina 3€ hodina+zošit 7€
Som s deťmi sama, ale finančne ma to neruinuje
Krúžky má v rámci škôlky, takže buď by tam sedela a kreslila, alebo sa niečo možno naučí.

dzina007
12. nov 2023

Starsi syn:
V CVC (12e mesacne)
Relreacne plavanie
Kreativna tvorba
Legovacka

+atletika 4x tyzdenne (15e mesacne)

Mladsi syn:
CVC (12 mesacne)
Rekreacne plavanie
Legotim
Sach

+2x tyzdenne parkur (45e mesacne)
+2x tyzdenne thajsky box (40e mesacne)

kepassa
12. nov 2023

Dcera 11r je 5tacka, chodi od 1.stupna 4ty rok, spolocenske tance v TK, clenske 30€/mesiac + invdividualne hodiny po dohode, niekedy castejsie, inokedy pozvolnejsie 20€/45 min zvykne mat min.2 az 6 x mesacne + zapisne na sutazi a listky pre nas rodicov ak je sutaz vychadza min na 50€. Suma sumarov mesacne nas to vychadza priemerne 100-200€. Saty neratam. Nechavam jej sit. Tanecne topanky neratam takisto.

dankabetka
12. nov 2023

Ahoj, u nas.... syn 7,5rokov .... kruzok nema ziadny ... na vysvetlenie : skusal od cca 5 rokov gymnastiku, atletiku, loptove hry, teraz zabalil teakwondo ( bol tam 2 mesiace ) , vzdy ma vsetko na 2-3 mesiace...teda on sa tam realne nepyta....my ponukneme ci nechce skusit, on bud privoli alebo rovno zamietne. Skusali sme ho dat na kruzok aj s kamaratmi a spoluziakmi...nepomohlo...ale v skole ma jednu hodinu do tyzdna plavanie... v ramci telesnej... na tom jedinom naozaj trvam...ze tam chodit bude...platime 80 € za 10 hodin ( ak nepride...nahradne terminy niesu... v pripade chodoby tak tiez peniaze nevracaju..takze 80 € platim vzdy ), v ramci druziny ma v utorky "vedecke pokusy" tam sa chcel prihlasit sam..jeho iniciativa, tak tam teda chodi ale zatial len mesiac...takze neviem posudit jeho " nadsenie a dlzku trvania ". On je strasne rad s kamarátmi po skole na ihrisku poobede..zatial mu to staci asi... inak sa nam zatial javi ako individualista v sporte.. chytilo ho lyzovanie a bicykel ( lyze a bicykel robia u nas vsetci clenovia rodiny vratane babky a deda), ma rad logicke hry a ide mu matika, dokonca sach, a rad rozobera a sklada veci... takze mame doma kopec nefunkcnej elektroniky, ktoru neustale niekam vymiena. On nie je ten typ,ktory potrebuje vybit baterky, nikdy netrpel prehnanou aktivivou 😀. Do 3 rokov som s nim chodila na baby plavanie, montesori, babyfit, ludove tance... vsetko bral ako zabavu..
Druhy syn ma 4,5 roka a este nebol vôbec nikde... v case ked uz bol vnimavy...bola korona. Potom som uz nastupila do prace a syn je v skolke...tam maju program cely den a kruzky budu mat v skolke az ako predskolaci...co mi vlastne vobec nevadi, tiez nie je ten typ co srsi energiou a potrebuje sa niekde vybit... obaja su dost kludne povahy o 20:00 v posteliach....
Ale co pocuvam dookola kamaratky a mami spoluziakov, tak ich deti maju tiez dost kruzkov a vraj vsade chcu chodit...tak som nazoru, ze velmi zalezi od dietata.

slavomira236
12. nov 2023

@mogaa mojaa 6st.ma pinpong plavanie a vytvarnu lebo to chcela..ako predskolacka mala aj folklorny tanez no tohto roku uz nie lebo sa tam nudila cely rok to iste robili tak sme to zrusili

jana121212
12. nov 2023

môj ma 8 rokov, pracujeme obidvaja; pre nás je dosť dôležité aby boli krúžky v škole, aby nebolo treba dieťa na ne voziť

p: online nemčina 60 min za 15e, takže 60-75e mesačne
u: nič
s: parkour 9e trening 60 min, takže 36-45e mesačne (sem ho vozíme)
š: programovanie v škole, 10e za lekciu, takže 40-50e mesačne
p: angličtina v škole (ale na úrovni) 40 min, platí sa ročne 145e na rok, takže 14,5 mesačne

na programovanie chodiť už nebude, lebo všetko vedel a nudil sa tam. Chcela som aby mal viac športu, ale chodil dosť unavený domov minulý rok, takže tento rok chcel mať menej krúžkov. V škôlke chodil na plávanie, potom neskôr na angličtinu. Neskôr mal šach, zase plávanie, dramaticky a možno aj niečo iné. Všetko to boli krúžky, ktoré sú skôr pre zábavu, nie je tam tlak na výkon a na to, aby deti boli najlepšie.

nikha2809
12. nov 2023

Dcéra 7 rokov, tanečná, výtvarná v Zuške (35€ dokopy) v CVČ angličtina a svet fantázie(4€ mesačne dokopy + som tam dala vzdelávací, preto len toľko)

gurags
12. nov 2023

Dcérka predškolská trieda, gymnastika (32€ ročne), výtvarná 50€ ročne), tanečná, klavír (50€ ročne), angličtina (60€ ročne)

Strana
z2