Na aké mimoškolské aktivity chodia vaše deti?
Ahojte, zaujimalo by ma, na AKE KRUZKY/ mimoskolske aktivity chodia vase deticky (pripadne mozete uviest i vek alebo aspon, ci ide o ms/ 1 stupen zs/2 stupen zs/ sš/...
a cca KOLKO € mesacne vas to stoji (letne prazdniny nerátam).
Ak mate k tomu nejaku dalsiu motivaciu/dovetok, budem rada za dovysvetlenie situacie (napr, ci ste obaja zarabajuci, rd alebo nezijete spolu, pripadne ci takto riesite nejake "nedostatky" - doucovanie, logopediu...)..
Mame s manzelom (mierne) odlisne nazory na tuto temu a pomohlo by mi si urobit obraz, ako to maju inde... dakujem krasne
Dcéra chodí na dva krúžky, športové, 3x týždenne tréning, cca 50€ mesačne + výstroj.. syn zatiaľ nechodí na krúžky, v septembri ho prihlásime na 2 športové tiež. ...
Dcéra 4 roky tanečná 70€ rok, angličtina 3€ hodina+zošit 7€
Som s deťmi sama, ale finančne ma to neruinuje
Krúžky má v rámci škôlky, takže buď by tam sedela a kreslila, alebo sa niečo možno naučí.
Starsi syn:
V CVC (12e mesacne)
Relreacne plavanie
Kreativna tvorba
Legovacka
+atletika 4x tyzdenne (15e mesacne)
Mladsi syn:
CVC (12 mesacne)
Rekreacne plavanie
Legotim
Sach
+2x tyzdenne parkur (45e mesacne)
+2x tyzdenne thajsky box (40e mesacne)
Dcera 11r je 5tacka, chodi od 1.stupna 4ty rok, spolocenske tance v TK, clenske 30€/mesiac + invdividualne hodiny po dohode, niekedy castejsie, inokedy pozvolnejsie 20€/45 min zvykne mat min.2 az 6 x mesacne + zapisne na sutazi a listky pre nas rodicov ak je sutaz vychadza min na 50€. Suma sumarov mesacne nas to vychadza priemerne 100-200€. Saty neratam. Nechavam jej sit. Tanecne topanky neratam takisto.
Ahoj, u nas.... syn 7,5rokov .... kruzok nema ziadny ... na vysvetlenie : skusal od cca 5 rokov gymnastiku, atletiku, loptove hry, teraz zabalil teakwondo ( bol tam 2 mesiace ) , vzdy ma vsetko na 2-3 mesiace...teda on sa tam realne nepyta....my ponukneme ci nechce skusit, on bud privoli alebo rovno zamietne. Skusali sme ho dat na kruzok aj s kamaratmi a spoluziakmi...nepomohlo...ale v skole ma jednu hodinu do tyzdna plavanie... v ramci telesnej... na tom jedinom naozaj trvam...ze tam chodit bude...platime 80 € za 10 hodin ( ak nepride...nahradne terminy niesu... v pripade chodoby tak tiez peniaze nevracaju..takze 80 € platim vzdy ), v ramci druziny ma v utorky "vedecke pokusy" tam sa chcel prihlasit sam..jeho iniciativa, tak tam teda chodi ale zatial len mesiac...takze neviem posudit jeho " nadsenie a dlzku trvania ". On je strasne rad s kamarátmi po skole na ihrisku poobede..zatial mu to staci asi... inak sa nam zatial javi ako individualista v sporte.. chytilo ho lyzovanie a bicykel ( lyze a bicykel robia u nas vsetci clenovia rodiny vratane babky a deda), ma rad logicke hry a ide mu matika, dokonca sach, a rad rozobera a sklada veci... takze mame doma kopec nefunkcnej elektroniky, ktoru neustale niekam vymiena. On nie je ten typ,ktory potrebuje vybit baterky, nikdy netrpel prehnanou aktivivou 😀. Do 3 rokov som s nim chodila na baby plavanie, montesori, babyfit, ludove tance... vsetko bral ako zabavu..
Druhy syn ma 4,5 roka a este nebol vôbec nikde... v case ked uz bol vnimavy...bola korona. Potom som uz nastupila do prace a syn je v skolke...tam maju program cely den a kruzky budu mat v skolke az ako predskolaci...co mi vlastne vobec nevadi, tiez nie je ten typ co srsi energiou a potrebuje sa niekde vybit... obaja su dost kludne povahy o 20:00 v posteliach....
Ale co pocuvam dookola kamaratky a mami spoluziakov, tak ich deti maju tiez dost kruzkov a vraj vsade chcu chodit...tak som nazoru, ze velmi zalezi od dietata.
@mogaa mojaa 6st.ma pinpong plavanie a vytvarnu lebo to chcela..ako predskolacka mala aj folklorny tanez no tohto roku uz nie lebo sa tam nudila cely rok to iste robili tak sme to zrusili
môj ma 8 rokov, pracujeme obidvaja; pre nás je dosť dôležité aby boli krúžky v škole, aby nebolo treba dieťa na ne voziť
p: online nemčina 60 min za 15e, takže 60-75e mesačne
u: nič
s: parkour 9e trening 60 min, takže 36-45e mesačne (sem ho vozíme)
š: programovanie v škole, 10e za lekciu, takže 40-50e mesačne
p: angličtina v škole (ale na úrovni) 40 min, platí sa ročne 145e na rok, takže 14,5 mesačne
na programovanie chodiť už nebude, lebo všetko vedel a nudil sa tam. Chcela som aby mal viac športu, ale chodil dosť unavený domov minulý rok, takže tento rok chcel mať menej krúžkov. V škôlke chodil na plávanie, potom neskôr na angličtinu. Neskôr mal šach, zase plávanie, dramaticky a možno aj niečo iné. Všetko to boli krúžky, ktoré sú skôr pre zábavu, nie je tam tlak na výkon a na to, aby deti boli najlepšie.
Dcéra 7 rokov, tanečná, výtvarná v Zuške (35€ dokopy) v CVČ angličtina a svet fantázie(4€ mesačne dokopy + som tam dala vzdelávací, preto len toľko)
Dcérka predškolská trieda, gymnastika (32€ ročne), výtvarná 50€ ročne), tanečná, klavír (50€ ročne), angličtina (60€ ročne)

Syn 12 rokov - karate, atletika, gitara. Niekedy plávanie. Na krúžky chodí sám.
Ďalšie dve deti 5 a 3 rokov sa hrajú so mnou😅 a keď budú starší, tiež budú chodiť na karate(od 6 rokov) a na plávanie.