Neoprén na plávanie

rolandik
9. okt 2014

Ahoj, moja Emka je ekzematička, ale strašne rada by chcela ísť na plavecký so spolužiakmi. Napadlo ma, že by som jej kúpila neoprén na plávanie. Zaujímalo by ma, či sa pod takýto oblek na telo dostane voda, či náhodou neodiera kožu a či je to vôbec vhodné do bazéna. Budem rada, ak sem napíšete vaše prípadné skúsenosti.

ichbinich
9. okt 2014

@rolandik:
Neopren sa nasaje vodou a potom to funguje ako izolacna vrstva, preto ho pouzivaju potapaci 😉
Prvych par minut je neprijemnych, lebo sa musi cely oblek namocit, je to studene, ale po chvili sa to zohreje uz je lepsie. (Chodila som sa potapat, tak to mam odskusane 😉)
Nemamocila by sa jedine v tzv. suchom potapacskom obleku, ale to je vlastne lyziarska kombineza a na to sa oblecie gumeny oblek. Takze mierne mimo na plavanie v bazene 😉 😀

Bohuzial, vo vode sa zamoci. Mojej dcere sa zase horsi stav pokozky, ma tiez nabeh na atopicky exzem. §3 meisace bol pokoj, koza cista, a uz jej zase drsnie a susi... ☹Syn chce ist zase na kupalisko, dcera ma vodu strasne rada a ja sa uz teraz obavam toho, ako ju budem davat dokopy, ked tam pojdeme ☹ V lete nebol problem, dokonca ani v chlorovanom hotelovom bazene. Ale pravda je, ze vzdy bola nakremovana kremom na opalovanie. Mozno prave ten jej pokozku chranil pred chlorom. Ja planujem ju natriet niecim pred tym, ako by sme sli do nejakeho bazena, aby to aspon zmiernilo ucinky.
A skus sa spytat v diskusii o atopickom exzeme, tam ti pomozu a poradia.

viteki
19. okt 2014

Súhlasím 🙂, pracujem s plaveckými, potápačskými potrebami a zo skúseností viem, že neoprén problémy s ekzém nevyrieši. Síce prienik vody na pokožku nie až je tak veľký, ako keď by plávala bez neho, ale pokiaľ má ekzém neoprén ju neochráni. Navyše ak by si zakúpila aj hrubší neoprén, ťažko by sa v ňom hýbala. Plavecké neoprény sú určené na zahriate tela, ak je plavcovi (a hlavne deťom) v bazéne zima a sú šité tak, aby nezabraňovali v plávaní.
Odporučila by som ti navštíviť dermatológa, ktorý ti najlepšie poradí čo ochráni pokožku aby mohla tvoja dcérka plávať 🙂

janebi
20. okt 2014

Moja dcéra chodí na plávanie kde majú niekedy veľmi studenú vodu, tak aby jej nebola taká zima, dávam jej takýto neoprén. Dá sa v ňom celkom dobre plávať, neodiera ju, voda sa jej tam dostane, ale pod tým neoprénom sa zahreje. Neviem ako by to bolo s kožným ochorením.

alietam
26. okt 2014

aj my mame neopren na plavanie je spokojny ze mu nie az taka zima ked maju 2 hodinovy trening 🙂