Poraďte finančne nenáročné športy pre 4-ročného chlapca
Ahojte mám takú otázku alebo skôr poradiť kam by ste prihlásili alebo dali 4 ročného chlapca ,nakoľko ma strasne veľa energie a od dobroty už nevie čo robiť .rozmyslali sme už s maminu aj nad boxom ale to by mohol až od 5 rokov vieme že by sa tam aj unavil a mal to ako aktivitu alebo poraďte niečo finančne nenáročné . Bavia ho strasne aj motokáry rozmýšľali sme tak tiež nad crosskami nuž je to dosť drahé
karate,
Rozmýšľali sme nad kickbox nakoľko sa rad bije 😂ale obávame sa aj toho ako sa tomu postaví či ho to bude bavit , nakoľko ma 4 roky a ma 26 kilov tak nevieme ako to bude zvládať
tahanie navnady na psich dostihoch, dojde domov taky ubehany
Bojové športy sú super, deti sa naučia kontrolovať, je to lacný šport. Ak je taká možnosť išla by som na niečo také, brat chodí od malička na jiu jitsu a má už 15, stále ho to veľmi baví aj mu to prospieva. 😊
Bojové športy sú super, deti sa naučia kontrolovať, je to lacný šport. Ak je taká možnosť išla by som na niečo také, brat chodí od malička na jiu jitsu a má už 15, stále ho to veľmi baví aj mu to prospieva. 😊
@bokabuka ďakujem radili by ste skôr box malému alebo kickbox
@sarinkaaaaans futbal, hokej , , karate
@andrejka1974 rozmýšľali sme nad futbalom ale hokej to je pre nás dosť drahá záležitosť
tahanie navnady na psich dostihoch, dojde domov taky ubehany
@anonym_441287 to myslite ako vážne ? Šport pre 4 ročného 🤦🏽♀️
@sarinkaaaaans joj toto neviem, ja sa v tom až tak neorientujem ale osobne by som išla na skúšobnú hodinu a uvidela ako sa mi páčia priestory, inštruktor, čo zaujme to dané dieťa. 😊
V podstate je jedno, pre aky bojovy sport sa rozhodnete, je to velmi prospesne pre deti uz od utleho veku, takze podla moznosti:
Rozvoj koordinácie a motoriky – deti si zlepšujú rovnováhu, obratnosť, silu aj flexibilitu.
Sebadisciplína – učia sa dodržiavať pravidlá, počúvať trénera a postupne pracovať na svojich schopnostiach.
Sebavedomie – zvládanie nových techník a prekonávanie vlastných obáv pomáha budovať zdravé sebavedomie.
Rešpekt k ostatným – deti sa učia vážiť si súpera, trénera aj spolužiakov. Úcta je základnou súčasťou väčšiny bojových umení.
Sebakontrola – namiesto impulzívnych reakcií sa učia ovládať svoje emócie a riešiť konflikty pokojnejšie.
Fyzická kondícia – tréning je komplexný a rozvíja celé telo.
Schopnosť brániť sa – dieťa získa základné zručnosti sebaobrany, čo môže zvýšiť jeho pocit bezpečia, pričom sa zároveň učí, že techniky sa používajú len v nevyhnutných situáciách.
@sarinkaaaaans tak musíš vyberať podľa možnosti v tvojom okolí. U nás je pre tak malé deti len folklórny súbor a atletika a zobrali ho aj na turistický ale len za to že mal súrodencov starších tam nič iné nie je a chodil na všetko lebo je tiež raketa. Tá atletika bola super na vyplatenie energie
V podstate je jedno, pre aky bojovy sport sa rozhodnete, je to velmi prospesne pre deti uz od utleho veku, takze podla moznosti:
Rozvoj koordinácie a motoriky – deti si zlepšujú rovnováhu, obratnosť, silu aj flexibilitu.
Sebadisciplína – učia sa dodržiavať pravidlá, počúvať trénera a postupne pracovať na svojich schopnostiach.
Sebavedomie – zvládanie nových techník a prekonávanie vlastných obáv pomáha budovať zdravé sebavedomie.
Rešpekt k ostatným – deti sa učia vážiť si súpera, trénera aj spolužiakov. Úcta je základnou súčasťou väčšiny bojových umení.
Sebakontrola – namiesto impulzívnych reakcií sa učia ovládať svoje emócie a riešiť konflikty pokojnejšie.
Fyzická kondícia – tréning je komplexný a rozvíja celé telo.
Schopnosť brániť sa – dieťa získa základné zručnosti sebaobrany, čo môže zvýšiť jeho pocit bezpečia, pričom sa zároveň učí, že techniky sa používajú len v nevyhnutných situáciách.
@oceanahory bojíme sa aj keby ho prihlásim na box aby to nevyužíval potom v škôlke na koľko ma 4 roky a nevysvetlíme mu to ešte až tak
@sarinkaaaaans ja by som dieta na box nedala ,tie udery do hlavy ...este dzudo je dobre
@sarinkaaaaans ja by som dieta na box nedala ,tie udery do hlavy ...este dzudo je dobre
@sidicek tak nášmu malému je to také mňa mamina zak isto dala na box keď som bola menšia a som dievča
@oceanahory bojíme sa aj keby ho prihlásim na box aby to nevyužíval potom v škôlke na koľko ma 4 roky a nevysvetlíme mu to ešte až tak
@sarinkaaaaans Moj ma tiez 4 roky, mali sme velmi dlho problem s agresiou, stale doma cvicime aj TSMT terapiu, kedze mu to velmi pomaha na dozretie nervovej sustavy. Bojove sporty nam odporucili aj odbornici, ono sa to nezda, ale efekt je naozaj presne ten opacny, agresia ustupi a je to velmi prospesne 👍.
@sidicek naozaj si nepredstavuj box pre 4 rocne deti, ako nejaky klasicky 😅...
@sidicek naozaj si nepredstavuj box pre 4 rocne deti, ako nejaky klasicky 😅...
@oceanahory to sme sa aj bavili presne 4 ročného určite nedajú hneď na zápas skôr ako najprv aktivitu a venujú sa im tam hraním 🙈
@anonym_441287 to myslite ako vážne ? Šport pre 4 ročného 🤦🏽♀️
@sarinkaaaaans zacne so steniatkami 🙂
@oceanahory to sme sa aj bavili presne 4 ročného určite nedajú hneď na zápas skôr ako najprv aktivitu a venujú sa im tam hraním 🙈
@sarinkaaaaans Tak my sme boli pozriet hodinu boxu, karate aj zapasenie...a pre taketo male deticky je to naozaj hlavne o tej discipline, aktivite a nejake "jemne" hmaty a pod. Je to naozaj velmi "nevinne", co sa bojovych umeni tyka 🤗.
@sarinkaaaaans futbal, hokej , , karate
@andrejka1974hokej je financne narocny
neviem co znamena financne nenarocny a neviem to porovnat s inymi ale napriklad v zime hokejova pripravka na zaciatku sa tam bude ucit korculovat ak ho to bude bavit az potom zaklady hokeja, plavanie, gymnastika alebo u nas v meste je pre take male deti tzv sportova pripravka tam dostanu zaklady roznych sportov a potom si dieta lepsie vyberie co ho najviac bavilo, ci atletika, loptove hry...
neviem co znamena financne nenarocny a neviem to porovnat s inymi ale napriklad v zime hokejova pripravka na zaciatku sa tam bude ucit korculovat ak ho to bude bavit az potom zaklady hokeja, plavanie, gymnastika alebo u nas v meste je pre take male deti tzv sportova pripravka tam dostanu zaklady roznych sportov a potom si dieta lepsie vyberie co ho najviac bavilo, ci atletika, loptove hry...
@anonym_e0d0b6 bavili sme sa o tom už zo známou že ju vyšla dosť hokejová výzbroj aj celkovo to cele
@anonym_e0d0b6 bavili sme sa o tom už zo známou že ju vyšla dosť hokejová výzbroj aj celkovo to cele
@sarinkaaaaans u nas poziciavaju v klube zadarmo teda je nejaka zaloha ale tu celu vratia ak nic neznici, az keby zacal hrat"profesionalnejsie" tak vtedy treba kupit ale minimalne prvy rok netreba nic, dokonca u nas ani korcule aj tie daju ked nema svoje
@sarinkaaaaans u nas poziciavaju v klube zadarmo teda je nejaka zaloha ale tu celu vratia ak nic neznici, az keby zacal hrat"profesionalnejsie" tak vtedy treba kupit ale minimalne prvy rok netreba nic, dokonca u nas ani korcule aj tie daju ked nema svoje
@anonym_e0d0b6 aha ďakujem tak to sme nevedeli skúsime sa popýtať ako to funguje u nás v meste

@sarinkaaaaans Moj stvorrocny zacina od septembra zapasenie, sam si to vybral 😁🫣. Od utleho veku ho velmi bavia sporty, doteraz chodil na detsku gymnastiku pravidelne raz do tyzdna a v zime sme ho nosili na klzisko, bavilo ho velmi korculovanie a obcas chodil plavat, to ho po case omrzelo a nechcel, takze sme to nechali tak. Teraz v sezone sa velmi rad bicykluje a chodi s nami na turistiku, zvlada toho naozaj vela, naposledy bol jeho rekord 20km na biku, co isiel s nami cely cas bez pomoci. Obcas ho nosime aj na pump tracky, to si naramne uziva.
U nas v meste su tieto moznosti pre deti v tomto veku: plavanie, gymnastika, tanec, karate, box a zapasenie. Vsetko ostatne je od 5+. Velmi chcel na futbal, ale ten moze az o rok, ak este bude mat zaujem.
Takze ja navrhujem spytat sa na moznosti v lokalite, kde byvate a nech si sam vyberie. 👍