icon

Quietbooks - výmena

ihrisko2009
23. feb 2014

Dievčatá, plánujem robiť výmenu jednotlivých stránok do quietbook. Cca 6 aktivít podľa náročnosti vyhotovenia. Nemám s tým zatial žiadne skúsenosti, len veľké nadšenie. Aktivity by mali byt primerane veku 4-5 rokov. Pridá sa niekto?

ihrisko2009
autor
4. mar 2014

@radana2011 ahoj, myslim, ze sa mozes pridat, s Tebou nas je 7 ako sme aj povodne predpokladali, takze by to nemalo nikomu vadit. Datum terminu este nepadol, neviem ako ostatne dievcata, ja osobne momentalne hladam material, tak bude asi zalezat aj od dodacich terminov.

majaza
4. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
kočky, ja som napísala do skupiny šikovných maminiek, či sa ku nam nechce niekto pridat...
samila mi písala, že sa nepridá, tak aby nas bolo 7 ako sme chceli 🙂

no @radana2011 sa najskôr ponukla, že by urobila prvu stranu s menami detičiek...
neviem, či chcete radsej to?
ja osobne tam nemusim mat mená, kedže aj tak by som potrebovala dve, kedže mam dve dietky 🙂
ale ak ma niekto iny názor, sem s ním 🙂

ak nebudete chcieť urobit mená detičiek, tak by to vyzeralo takto:

1. psíček, mačička - maryennn1 - 2 strany
2. včelička - úlik - ihrisko2009 - ?
3. písmenká - sharonik - 2 strany
4. labyrint - futbal- komzikosaurus - ?
5. mufiny - počítanie - radana2011 - 2 strany
6. husenica - majaza - 2 strany
7. manušky - kittykittyke - 2 strany

pridala som počet strán na ktorých by to malo byť, niekde neviem 🙂, prosím o pripomienky čo najskôr 🙂

aj by sme sa teda mohli dohodnut, odkial kupime filc, rozmer sme teda odhlasovali A4, zošívanie asi tak, že sa tam urobia dierky s kovovými kružkami a niečo sa prevlečie? to si každa bude robit sama alebo ako?
a budu sa vzdy dve strany zošívat dokopy?

dám do albudu pod každú fotku meno tej, ktorá to robí a môžeme debatovať o konkrétnych aktivitách priamo tam, jo? 🙂

ak s niečim nesuhlasite, s čímkolvek, tak napíšte,..

ozaj a este k tomu termínu, ked sa dohodneme na tych materiáloch, asi sa bude robit spolocna objednavka a ked pride, asi budeme vediet lepsie určit termin, či?

maryennn1
4. mar 2014

@majaza súhlasím,
- ja nechcem prednú stranu, radšej by som tie muffiny
- myslím, že aj na včielku budú ideálne 2 strany,
- viazanie- to by si mala každá robiť sama, lebo sa nemusíme trafiť a potom by sa nedala kniha zviazať, mali by sme sa ale dohodnúť na rovnakom okraji aký budeme nechávať voľný, aby sme si to potom vedeli spojiť
- ako si predstavuješ to zošívanie dvoch strán? veď to si už zošije každá sama doma, keď si bude kompletizovať knihu, nie?
- odkiaľ budeme objednávať?

majaza
4. mar 2014

@maryennn1 hej, hej, aj ja som myslela, ze kazda doma... jedine ze by sa na to dala nejaka dobrovolníčka 😝
ja mam obavu ako dopadne moje kamarátstvo s maminym starym šijacim strojom 😀
a ten okraj, ano to treba ujednotit tiež...

no a objednavat, neviem, je to na dohode, prijímaju sa návrhy 🙂

maryennn1
4. mar 2014

@majaza ja mám zase iný problém, učila som sa kedysi na starom šlapacom a teraz mám nový čo má len taký gombík a tak to ide, no hotovo 🙂

komzikosaurus
4. mar 2014

@majaza @ihrisko2009
@sharonik
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
ja suhlasim s maryenn1, co sa tyka k tej objednavke ja uz mam doma daky filc, co keby sme sa dohodli, ze to bude ten tvrdeny 1,5 az 2 mm a na rozmeroch?

komzikosaurus
4. mar 2014

@majaza @ihrisko2009
@sharonik
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011
mimochodom ten labyrint bude na 1 stranku, myslim si ze je zbytocne robit to na 2 , ale uvidim ako mi to pojde, a ako budem s casom, ale chcela by som spravit aj 2 stranku 🙂

radana2011
4. mar 2014

Ja tiez suhlasim so vsetkym ... Strany by som nezosivala, Vazbu nech si kazda sama spravi, aj prednu stranu ak bude chciet 😉 ja filc nemam, pridam sa k objednavke...

sharonik
5. mar 2014

@majaza, @ihrisko2009, @radana2011, @komzikosaurus, @kittykittyke, @maryennn1
Ja by som tiež uprednostnila muffiny pred menami.
Strany si zošijem sama aj zviažem celú knihu.
Pridám sa k hromadnej objednávke. Diskusia môže byť v albume.

ihrisko2009
autor
5. mar 2014

@majaza aj včielka bude na 2 strany

ihrisko2009
autor
5. mar 2014

Aj ja radsej mufiny ako meno. A zosivat budú babky 🙂

ihrisko2009
autor
5. mar 2014

Dievcata pozerali ste uz filc? V davone maju krasne farby
http://www.davona.cz/filc-2mm-format-a4/d-84387/

ihrisko2009
autor
6. mar 2014

Na webe som nasla takuto nitovacku. Nevyznam sa v tom vobec, ale je tam napisane, ze dierkuje aj plst. Ak teda budem chciet mat tu knizku spojenu kruzkami takouto nitovackou sa robia tie dierky?

sharonik
6. mar 2014

@ihrisko2009 akú nitovačku? Ja som si teraz kúpila z tchiba tak som zvedavá ako to s ňou pôjde.

ihrisko2009
autor
6. mar 2014

@sharonik ano, presne tu som myslela. Len som zabudla doplnit.
https://www.tchibo.sk/suprava-ozdobnych-nitov-p...

ihrisko2009
autor
6. mar 2014

@sharonik asi vezmem aj ja tie co Ty. Vyzeraju, ze znesu viac 🙂

ihrisko2009
autor
6. mar 2014

Dievcata cim lepite filc? Je na to nejake dobre lepidlo? Alebo taviaca pistol? Dakujem

sharonik
6. mar 2014

@ihrisko2009 ja som zatiaľ lepila len raz - herkulesom, ale na niektorých miestach sa to odlepilo, tek neviem. Tiež budem potrebovať lepiť machovku na filc

martina646
6. mar 2014

@majaza ked budes robit objednavku z davony, daj mi prosim vediet. Rada by som sa pridala. Su tam krasne veci.

majaza
6. mar 2014

@sharonik
@ihrisko2009
baby, ja som lepila - vsak na tych vtacikoch, no herkulesom sa mi to cele odliepalo, tak som pouzivala bud klasicky stary kanagon alebo taviacu pistol...

majaza
6. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
@radana2011

kočky, tak by bolo dobré, keby sme sa dohodli ohladom flisu 🙂
ja som našla v čechách tieto zdroje:
http://www.davona.cz/filc-2mm-format-a4/d-84387/
alebo velmi výhodna cena:
http://www.decuart.cz/vyhledavani/?string=filc

s tým z davony, mam skusenost, podla mna je dost pevny, objednávala som odtial aj 1mm, keby niekto rozmýslal na veci, ktoré bude vystrihovat, tak ten ja osobne neodporúčam, len keby sa to tam malo nalepiť a nehýbať s tým, ale na rôzne zapínanie a tak, radsej nie...

este ako písala @ihrisko2009 sa da objednat z repromarketívu, ale nemaju A4, to by sme museli odstrihnut:
http://www.repromakreativ.sk/oddelenie/index/13...

alebo tuna: http://www.sashe.sk/obchodik-kocurkovo/detail/f...

alebo este v opitecu maju, ale len 1,5mm, to tiez neviem, ci by som riskovala ... a tým 5 eur poštovným ma rozčuluju...
http://www.opitec.sk/filc-textil-vyroba-tasiek/...

mozme sa dohodnut na ten filc a potom z tej stranky si este kazda popozera, ci by nieco chcela...
z cr si môžete ratat s kurzom cca 27czk/eur +/-

Davona – pošta 79kc (2,93e) – filc 2mm 18,46kc (0,68e)
Decuart – pošta 99kc (3,67e) - filc 2mm 11kč (0,41e)
Opitec - pošta 5 eur - filc 1,5mm 3,26/10ks
Sashe - pošta 1,7e - filc 0,60e no tu rozmyšlam, ako by sme taky hrubý filc zošívali dve strany dokopy + nejaka latka...

ihrisko2009
autor
7. mar 2014

@majaza ja osobne preferujem davonu, lebo odtial by som si vybrala viac veci, ale ak pojdeme po cene tak ten decuart je suprovy.

ihrisko2009
autor
7. mar 2014

Dievcata, nadvazujem na majaza a navrhujem, aby sme do nedele skompletizovali objednavku. Dakujem.

radana2011
7. mar 2014

@ihrisko2009
@komzikosaurus
@sharonik
@majaza
@kittykittyke
@maryennn1
Ahojte, chcem sa spytat,
--ze z coho vlastne budu tie podkladove strany, ci z filcu alebo nejaka latka...
---ja budem tie muffinky robit cele z filcu, tak aby som si vedela vypocitat kolko asi potrebujem
---ci vam staci do 10
--ci vam nevadi tie farby ruzova, fialova, cervena a pod. ja mam chlapca a jemu sa take farby pacia... 🙂

maryennn1
7. mar 2014

@sharonik
@ihrisko2009 ja som lepila filc lepidlom na textil a držalo to dokonale 🙂

maryennn1
7. mar 2014

@ihrisko2009 ja cez víkend nebudem doma, ale tiež by som sa chcela pridať k objednávke, nemôžme ju skompletizovať napr. do pondelka večera, alebo utorka? bol by to problém?

maryennn1
7. mar 2014

@radana2011 fialová, červená mi vôbec nevadia, len tá ružová kúštik (ja ju neznášam a máme chlapčeka) ale tak zase ak by to pre teba mal byť problém, tak sa zmierime aj s ružovou 🙂

radana2011
7. mar 2014

@maryennn1 ziadny problem, len mapujem. Napiste mi aj ostatne ci mate chlapcekov alebo baby. Diky
@ihrisko2009
@majaza
@komzikosaurus

komzikosaurus
7. mar 2014

@radana2011 2chlapcov