icon

Športujú vaše deti?

klotildabazarik
Včera o 16:51

Ak ano co, nasi hravali fotbal ako "mali" ale bolo ti len tak,(na dedine) sa mi zda ze dnesne deti vobec nesportuju ani von nechcu chodit, cim to je? Financie? Za nasich cias sme boli stále vonku,

Strana
z2
cyneric
Včera o 16:55

Záleží od partie, tu chodí "kolobežkový gang" a vozia sa tu po uličkách takmer každý deň keď nesneží/neprší alebo sa hrajú vonku. Je všeobecne menej detí, menej možností stretávať sa (predsa len, krúžky a iné aktivity, detské ihriská tiež nie sú všade) a tým pádom menší kolektív detí v rovnakom veku tak hold, zabávajú sa deti po škole doma. Financie hrajú tiež rolu, jedna vec je hrať futbal, druhá vec je chcieť hrať hokej, plávanie, jazdu na koni, hocičo iné čo vyžaduje logistiku a výbavu..

anonym_2435d7
Včera o 16:57

Moje dcery dve robia gymnastiku a jedna plava. A chodime cez leto na bicykle a v zime lyze, korcule.
Je to o nastaveni rodiny ☺️

klotildabazarik
autor
Včera o 16:57
@cyneric

Záleží od partie, tu chodí "kolobežkový gang" a vozia sa tu po uličkách takmer každý deň keď nesneží/neprší alebo sa hrajú vonku. Je všeobecne menej detí, menej možností stretávať sa (predsa len, krúžky a iné aktivity, detské ihriská tiež nie sú všade) a tým pádom menší kolektív detí v rovnakom veku tak hold, zabávajú sa deti po škole doma. Financie hrajú tiež rolu, jedna vec je hrať futbal, druhá vec je chcieť hrať hokej, plávanie, jazdu na koni, hocičo iné čo vyžaduje logistiku a výbavu..

@cyneric ja, si myslim ze to je aj "rodicmi" kupia im mobil a uz to "ide" pritom tie mobili sú neni najlacnejšie 🙄

anonym_ea949b
Včera o 16:59

A čo sme mali robiť..v televízore ledva dačo bolo, nebolo prečo sedieť dnu...Na dedinách sme boli celé detstvo v podstate von. Hrali sm všetky možné hry,behali po horách, lúkach a celý deň .Alebo sme pomáhali rodičom v záhrade a pri všetkých domácich prácach.
Nič nie ako predtym..ale to už tak v živote chodí..každá doba má svoje výhody aj nevýhody.
Starší hráva futbal od detstva až dospelosti. Mladší nikdy nebol na šport. Ale všetko je ako ma byt. Vonku zato chodia vždy. A veľa aj ako rodina na výlety, turistiku.

cyneric
Včera o 17:02
@klotildabazarik

@cyneric ja, si myslim ze to je aj "rodicmi" kupia im mobil a uz to "ide" pritom tie mobili sú neni najlacnejšie 🙄

@klotildabazarik Mobil je nástroj, hromada rodičov zakazuje elektroniku, zakazuje počítače, zakazuje prístup na internet, televízor, obmedzuje čas strávený za obrazovkami. Máš pocit že to vedie k tomu že je na ulici viac detí? Nie, proste keď niekto nechce ísť von a chce zostať doma tak zostane, už je toľko hračiek/kníh/iných aktivít ktoré môžu robiť.

biba_18
Včera o 17:04

áno, moje dieťa športovalo. a športuje stále. aj my s mužom športujeme.

lindusss2016

@klotildabazarik isteze sportuju, dcera je vo svojej kategorii vicemajsterka slovenska v bojovom umeni (nechcem specifikovat), bicyklujeme, korculujeme, snowboardujeme, turistikujeme, plavame. Sportujeme cela rodina, ja a partner sme aj treneri. Samozrejme, ze je to o rodicoch. Ked detom ides prikladom, neexistuje, ze miesto sportu budu drzat mobil. Nemusi mat kazdy vrcholovy konicek, staci s nimi chodit von a sportovat zadarmo.

klotildabazarik
autor
@anonym_ea949b

A čo sme mali robiť..v televízore ledva dačo bolo, nebolo prečo sedieť dnu...Na dedinách sme boli celé detstvo v podstate von. Hrali sm všetky možné hry,behali po horách, lúkach a celý deň .Alebo sme pomáhali rodičom v záhrade a pri všetkých domácich prácach.
Nič nie ako predtym..ale to už tak v živote chodí..každá doba má svoje výhody aj nevýhody.
Starší hráva futbal od detstva až dospelosti. Mladší nikdy nebol na šport. Ale všetko je ako ma byt. Vonku zato chodia vždy. A veľa aj ako rodina na výlety, turistiku.

@anonym_ea949b ja si myslim ze v tv aj dnes nic neni😂ale byt nonstop na yutube tt, sledovat hovadiny, 🙄

klotildabazarik
autor
Včera o 17:07
@cyneric

@klotildabazarik Mobil je nástroj, hromada rodičov zakazuje elektroniku, zakazuje počítače, zakazuje prístup na internet, televízor, obmedzuje čas strávený za obrazovkami. Máš pocit že to vedie k tomu že je na ulici viac detí? Nie, proste keď niekto nechce ísť von a chce zostať doma tak zostane, už je toľko hračiek/kníh/iných aktivít ktoré môžu robiť.

@cyneric no ved ano, ale radšej by mali ist von, potom sa tu objavuju same "depresie" a poruchy a ja neviem co este a pritom staci ist von, za nasich cias toto "nebyvalo" tam decko ma "poruchy a co ja viem všetko"

galganka
Včera o 17:10

Cudzie deti sa najlepšie vychovávajú, však? 🫣

cyneric
Včera o 17:12
@klotildabazarik

@cyneric no ved ano, ale radšej by mali ist von, potom sa tu objavuju same "depresie" a poruchy a ja neviem co este a pritom staci ist von, za nasich cias toto "nebyvalo" tam decko ma "poruchy a co ja viem všetko"

@klotildabazarik Depresia je ochorenie, to je tvrdenie ako keby deti chodili stále von tak by nebola chrípka/nádcha/laringitída veď chytajú vitamín D "zo slnka". 🙄

Dnes vďaka vede a pokrokom v medicíne vieme zachrániť hromadu detí ktoré by inak podľahli svojim diagnózam, a taktiež im vieme zásadne zlepšiť ich kvalitu života. Za starého režimu by ich hodili niekde do ústavu a neriešilo by sa; keby "vystrájali" tak by dostali oblbováky, v škole by ich zbili s palicou a nakoniec by ich upratali niekde na družstvo hnoj kydať.

klotildabazarik
autor
Včera o 17:12
@galganka

Cudzie deti sa najlepšie vychovávajú, však? 🫣

@galganka co? Sak diskusia je založená sak kludne napis ze radsej das svojim mobil, alebo co javiem co

kavasmliekom
Včera o 17:15

@klotildabazarik financie? Zoberte im mobily,vypnite telku a uvidíte, ako budú radi vonku. Od nudy aj pomáhať 😁

anonym_53f69b
Včera o 17:15

@klotildabazarik áno, aj keď najmä dcéra k tomu nemá veľmi vzťah (ale to ma po mne). Syn vyskúšal rôzne športy, futbal, plavanie, parkour, box, aikido, tenis. Teraz chodí do posilky a behá. Dcéra plávala dlhé roky, teraz behá pravidelne.

galganka
Včera o 17:16
@klotildabazarik

@galganka co? Sak diskusia je založená sak kludne napis ze radsej das svojim mobil, alebo co javiem co

@klotildabazarik jasné, že dám. Majú svoje všetci traja. Je 21. storočie, pracujeme s počítačmi, elektronikou, vieme rozlíšiť AI od naozajstnej fotky, či videa... A rovnako si vedia aj postaviť bunker v hájiku za domom, loziť po stromoch, alebo celá partia hrajú tajnú misiu vonku do tmy.
Ja tu nie som tá, ktorá hodnotí výchovu iných detí. 💪🏻 Ja som iba tá, ktorá býva na a chodí okolo ihrísk plných detí, trávi víkendy na pumptracku, alebo v parku.
A ty jako? Po večeroch a víkendoch?

arek00
Včera o 17:17

Moje deti so mnou chodia do fitka. Bezecky pas, steper, lano na splhanie, svihadlo, brusaky, lahke cinky, trampoška im nie je cudzia. Bavi ich to...lietaju tam ako ostrielane fitnesky a to maju 13 a 7... zacvicime si vsetci. A ked sa im nechce idu do tanecnej miestnosti so zrkadlami a tocia si tam videa 💪. 4 x do tyzdna.

klotildabazarik
autor
Včera o 17:17
@kavasmliekom

@klotildabazarik financie? Zoberte im mobily,vypnite telku a uvidíte, ako budú radi vonku. Od nudy aj pomáhať 😁

@kavasmliekom sak ja neviem, za nasich cias neboli kruzky, ake teraz sak je toho od vymyslu sveta, tak preco nie

klotildabazarik
autor
Včera o 17:20
@galganka

@klotildabazarik jasné, že dám. Majú svoje všetci traja. Je 21. storočie, pracujeme s počítačmi, elektronikou, vieme rozlíšiť AI od naozajstnej fotky, či videa... A rovnako si vedia aj postaviť bunker v hájiku za domom, loziť po stromoch, alebo celá partia hrajú tajnú misiu vonku do tmy.
Ja tu nie som tá, ktorá hodnotí výchovu iných detí. 💪🏻 Ja som iba tá, ktorá býva na a chodí okolo ihrísk plných detí, trávi víkendy na pumptracku, alebo v parku.
A ty jako? Po večeroch a víkendoch?

@galganka ano ale niektore decka sa v tom strácajú nevedia rozlisit ai od reality, ja netrvdim ze som proti mobilom uplne ale treba to s mierou, nie 24hodin denne sedet na yutube a sledovať somariny, ja mam dospelé "deti" cize tak.

anonym_338a76
Včera o 17:21

my zijeme v malom meste, nedaleko skoly, a od jari do jesene pravidelne taham von syna na skolsky dvor hrat loptove hry. A veru strasne malo rovesnikov vidame / 12 r.
Boli sme aj na bicykli po meste na inych ihriskach, ci nenajdeme niekoho, s kym by sa mohol pravidelne hravat, ale nic... uz roky. Takze sportuje, vdaka mne a so mnou.
A neviem kde travia ti rovesnici volni cas vobec

koniarova
Včera o 17:23
@klotildabazarik

@klotildabazarik ty sa akému športu venuješ?

jablkovastrudla
Včera o 17:23

Ja praveze vidim ako vsetky decka v okoli sportuju, dievcata je snad kazda na tancoch a gymnastike, chalani vsetci na futbale a plavani.
Syn ma tiez v pondelok plavanie, v sobotu Irsku futbal a hurling.
Decka su nonstop vonku na kolobezkach ale na bicykloch.
Cele okolie iba riesime kruzky 😅

anonym_338a76
Včera o 17:25

... a ano, aj ja som sidliskove dieta, ktore cele detstvo travilo vonku pred panelakom, visace dole hlavou z prachara na koberce, skakajuc gumu, neskor vselijake loptove od vybijanej, cez hadzanu, volejbal a basketbal. A mne to vadi, ze take deti uz nevidam, nas bolo plno dole furt

klotildabazarik
autor
Včera o 17:26
@koniarova

@klotildabazarik ty sa akému športu venuješ?

@koniarova myslis moje deti? 😂 Ja uz vo svjom veku max prechádzky so psom,mam operovany klb
aj koleno

anonym_fb8c9a
Včera o 17:36

@klotildabazarik futbal. Nech sa toho neboja ani mamičky dievčat! U nás chodia deti od 5rokov a veru dievčat veľa 😀

klotildabazarik
autor
Včera o 17:37
@anonym_fb8c9a

@klotildabazarik futbal. Nech sa toho neboja ani mamičky dievčat! U nás chodia deti od 5rokov a veru dievčat veľa 😀

@anonym_fb8c9a ano, preco nie aj mojej znamej dcera "hrava" 🙂

a0
Včera o 17:42

Moje deti majú po 2 športy. Každé dieťa v našom okolí chodí aspoň na jeden šport. Raz do týždňa si večer zahrajú online hru s ďalšími kamošmi. Žiadne vysedávanie na telefóne, reálne ho má syn celé dni v izbe a berie si ho len von, aby sme si mohli zavolať, inak ho nepoužíva vôbec. Von chodí každý deň a za každého počasia, lebo majú dom na strome, kde sa stretáva celá parta. A pubertiaci vychádzajú von len za tmy, preto ich nevidíš 🙂🙂.

jaroe
Včera o 17:42

@klotildabazarik financiami yo určite nie je. Veď aktivity, ktoré spomínaš sú stále zadarmo.

anonym_7443ab
Včera o 17:45
@anonym_ea949b

@anonym_ea949b nuž moje deti mi aj teraz pomáhajú v záhrade, staršie hra basketbal, mladšie nešportuje je táto, oslobodené od tv

anonym_ee6b4f
Včera o 17:51

@klotildabazarik áno, bol presne dieťa, ktoré v detstve hrávalo na dedine futbal, je už dospelý, hráva florbal, plážový volejbal, stolný tenis. On bol ešte dieťa, ktoré bolo celé dni vonku, nemyslím si, že je to financiami, stavali sme dom, peňazí nazvyš nebolo, ale bicykel sa dá kúpiť aj použitý, alebo sme si v rodine posúvali, lyže sa dajú požičať a tiež sme si v rodine posúvali, ako deti rástli. A lopta veľa nestojí, turistika plávanie tiež

laskonkaa1
Včera o 17:55

V mojom okolí ma kazde dieta šport, niektorí dva/tri.
My s muzom športujeme, sme športovci, cize naše deti su v tom odmalička. Obe športujú, práveže nevedia co skor. Chcú skúsiť všetko.

Strana
z2