Sú tu rodičia, ktorí nepodporujú futbal?
S týmto športom nesúhladím, mám k nemu výhrady. Navyše syn je neobratný. Mali ste ti niektorá tiež tak, že ste nepovolili tento šport?
Syn hrá hokej, oveľa nebezpečnejší šport ako futbal, ale nikdy sme mu nezakazovali. Hrá súťažne, ale u nás v Kanade nie je problém hrať hocijaký šport na rekreačnej úrovni, takže ani rodina, ani dieťa nemusí podriadiť celý voľný čas športu a taktiež za 10 rokov,
Čo hrá som sa nestretla s trénerom, ktorý by po deťoch ziapal
ideme okolo futbslového ihriska, vidím maximálne vyhecovaných šialených, premotivovaných trénerov, otcov, mužov ktorí hulákajú ako v krčme a vrieskajú po deťoch čo robíš, poď tam, prihraj, a žiaľ aj nadávky som počula. Ďakujem, neprosím.
@doriiis my sme v pohybe každý jeden deň ako rodina. Každý jeden.
@tilly Finančne a časovo nenáročný,
???? To fakt? 🤣🤣
Ved mu dovol. Vyskusa a sam sa rozhodne. Moj maly velmi chcel a po roku mi sam povedal, ze to nie je pre neho. Ze jemu sa nepaci ako tam vsetci kričia. Tak teraz chodi na hip hop, sam si vybral zo zoznamu co bolo v meste.
@pribinak florbal, basketbal, volejbal, tenis, hokej, Ping pong, plávanie, vodné polo, cyklistika, šachy, kolky………..
Florbal 😁😁😁 to hra synov spolužiak…schytat to malou loptičkou do tvare je taka bolesť že dovi
Tenis je jednostranný šport, totálne preťažená jedna strana tela, kolena zodraté viac ako pri futbale
Chod sa pozrieť napr na detskú tour a potom si premysli cyklistiku a to myslím v dobrom
Na futbale ti vadia premotivovaní tendri, pridi sa pozrieť na detské tréningy napr k nám do Dúbravky a na súťaž a futbal je lipovy čaj
O zraneniach nejdem ani písať
Ty si športy asi nikdy ani nerobila, že? Lebo uviesť hokej ako ľahší šport 😁😁😁🤪🤪🤪🤪
Šach je šport v pravom zmysle slova? Vážne?
Podporila by som dieťa v akomkoľvek športe, aj keby to bolo nebezpečnejšie, ako futbal 😳
Vsak ked chce sportovat tak nech sportuje. Jemu sa futbal paci, nehovorim je tam moznost zranenia...ale vsak ja pri prechadzke alebo bicyklovani moze spadnut. Nevadi, ze nie je sikovny, vsak sa vyvíja. Prave preto by mal sportovat, aby sa zlepsil, bol sikovnejsi.
Vsak to je ako ked som zacinala s varenim, soferovanim, bicyklovanim.
Vsak cim viac som to robila, tym to islo lepsie!
@pribinak ja som kde moja písala o ľahkom a ťažkom športe? Nikde!
O športe viem viac ako ty dosť pravdepodobne.
To sotva
Futbal je podľa mňa v pohode. Nedovolila by som športy kde sa udiera do hlavy napríklad box
Autorka, maximálne s tebou suhlasim. Tiež mi okrem iného na tom vadia hlavne premotivovaní tréneri a otcovia, ktorí len hulakaju po deťoch. Dakujem, neprosím. A o zraneniach ani nehovoriac.
A keby ste skúsili nejaký individuálny šport? Je asi menšia šanca, že stretneš premotivovaného vulgárneho rodiča na tenise ako na futbale.
Aj moj bol neobratny ,jemu zase futbal velmi pomohol aj na imunitu, tie treningy a zapasy vonku za kazdeho pocasia, odkedy chodil na futbal (od 2.triedy zš) ,nebyval chory a co dovtedy ťažké kašle ,odvtedy nemal kašeľ, uz ma 16r. Hraval do zaciatku covidu. Vypracoval sa, z neobratneho obrancu na super útočníka a vtedy ho to prestalo baviť, ale pomohol k tomu covid a utlm.
Nechcel robit iny šport ked bol menší, nebranila som mu. Neskor zacal s fitness ,potom motocross ,to uz zvladam horšie, bola by som radsej keby hral ten futbal.
Nebranim mu, nech robi to co ho bavi ale s rozumom. Moje obavy pozná ale výber jeho zalub nechavam na neho.
kamoškini obaja hrajú florbal , stále kdesi chodia na zápasy, každý má svoju skupinu takže často jeden rodič je s jedným synom kdesi, druhý zase v inom meste na zápase, doprava individuálna takže treba s nimi ísť, veľmi sa jej to nepáči, lebo nič iné potom ani nestíhajú a aj ako rodina sú málo spolu a to sú chalani ešte dosť malí😒naše dcéry chodia napríklad 2 x do týždňa plávať, jedna ešte tancuje hip hop.
Fakt je mi smutno z tejto témy.Je mi smutno z rodičov,ktorí nedovolia svojim deťom robiť to,čo ich baví,kvôli svojim komplexom a strachom.Som rada,že som takých rodičov nemala a sama ním nie som.A ani môj muž.
Syn z futbalu presiel na radioorientacny beh.
Premotivovanych rodičov stretneš aj pri šachu. Ja som netušila, koľké emócie a šialené premotivovanie so sebou nesie tanec, kým nezačala dcéra tancovať súťažne. Mne sa to zdalo také pekné, jemné, umelecké. No houbeles 🤣
@renab zaujímavé.
@thoughtfulweirdo :D
Mnohé tu pletiete kolektívne športy s individuálnymi. Nie som proti kolektívnym športom. Vidím v nich veľmi veľa pozitív, takže dúfam, že nejaký kolektívny bude syn chcieť robiť. Keď si bude chcieť zahrať s chlapcami na ihrisku, prosím, ale žiaden klub nie. Ti chlapci chodia z tréningov samý adrenalín, testosterón a keď nebodaj skončí “kariéra”, mnohokrát nevedia čo so sebou, lebo sú zvyknutý na vysoké dávky hormónov. Obyčajný život (bez futbalu) je pre nich už potom nudaaa.
Preboha🤦🏻♀️...tak toto je už moc aj na mňa.
A práve nato majú tie deti rodičov, aby ich učili život,veď je veľa slávnych športovcov, ktorí sú rodinne orientovaní,podporujú malé kluby, nádejných športovcov

Syn hra futbal, nemam to srdce mu to zakazat alebo odopierat. Hoci teda ja tento druh sportu nemusim. Treningy maju 2x tyzdenne 1,5 hod. Zapasy tak 1-2x do mesiaca, ale zatial niesu povinne - kto ma cas sa prihlasi, takze to nam zatial vyhovuje.
Chcem, aby si deti plnili svoje sny a nie tie moje. Kym ho to bavi, budeme ho podporovat