Vrecúšková aktivita od 10 mesiacov do 20 mesiacov
ahojte žienky, nechystá sa niektorá z vas vytvoriť takuto skupinku?Rada by som sa zapojila do vrecúškovej výmene aj pre tie najmenšie detičky.....nič nenáročné, niečo, čo by zvládli fakt aj mrňátka....🙂
tu pavucinku urobim 15cm priemer a neviem dlzku toho spagatika....chcem si urobit pavucikov, ale do nich musim zapiect motuzok rovno odstrihnuty, tak provizorne som namotala... na fotke je to 580cm - cize dam tych 5METROV na kazdu alebo 6 metrov - to sa mi zda vela, ci? pavucinku chcem z lepenky hrubky 1,75 ako zuzu robila karticky.
takze suhlas 15cm priemer a 5metrovy motuzok? toto som len narychlo vystrihla, aby som vedela dlzku motuzika... 🙂 takto to nebude vyzerat, nebojte 😀 😉
len chcem aby ste sa vyjadrili, ci takto namotane staci, ci viac-menej...na obr. je 580cm aj odmotana je odfotena, motuzok takyto klzky vyzera ok, moc sa to nezmotalo dokopy...
a este prosim radu, ked drotik postriham - tie nozicky tak tie zakoncena su take pichlave, to sa da nejak smirglom alebo ako? dakujem vam.
@zvalka normalne zauzlis ten chlpaty drotik na konci , alebo ho len ohnes bud nejakymi kliestikmi aelbo ruzne, alebo pinzetou, ako sa ti podari, potom to uz nepicha 😉
a co sa tyka dlzky, tak to podla mna podla financii. vsak keby to nejake dietatko az prilis bavilo a nechcelo odmotavat naspat, tak mamicka vymeni snurku za dlhsiu.
dolezite podla mna je, aby to stacilo na omotanie do kazdeho zarezu - aby neskoncilo niekde v polovici s nedokoncenou pavucinkou. to ci je na ilustracnej foto je podla mna dostacujuce 😉
Ahojte zienky...ja len ze som zohnala nakoniec tie obliecky na vankuse, tak budu tie 🙂 skusim nejaky urobit a v blizkej dobe postnem ako ukazku, ci moze byt
@janulka111 juchuuuuu 😀
@janulka111 Prosim vyber si ktoru aktivitu si odo mna prosis. Kuk str. 63. Ak by si mohla cim skor🙂 dakujem🙂
ahojte mamicky, chcela by som sa opytat, ci sa k vam neda este pridat- vidim,ze o par prispevkov vyssie cosi take spominate..a ak ano,co by to obnasalo..ozaj - mam laminator,ak by sa hodil 🙂
tak som sa zacitala par stranok dozadu a pozeram,ze by som teda mala 2 tyzdne, ak spravne pocitam (ak je teda miesto este volne) ale neviem najst tu aktivitu,ktora ostala volna, mohli by ste mi s tym pomoct, aby som vedela odhadnut,ci nieco take za taku dobu zvladnem?dakujem 🙂
@iivkaa1 : aktivitku som pozrela a mam par otazociek, aby som vedela odhadnut, ci to zvladnem,lebo inak by som sa pridala velmi rada 🙂 : ked som dobre pochopila, fufina sa to chystala robit z fima, ze ?(s tym som sice este nerobila,ale snad to nebude az take zlozite, v detsve som si "piekla" modurit,tak snad toto bude podobne, resp. lepsie..) a malo by to byt 5 gombikov roznych farieb, zaroven roznych velkosti a zaroven s roznym poctom dierok, ze? po kolko z kazdeho druhu gombikov by mala dostat jedna mamicka?(pripadne po kolko snurok?)planovali ste k tomu aj predlohy?kolko by ich malo byt?
@iivkaa1 : ok 🙂
@tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @fada, @moninka1 @eliskamoja @janulka111
ahojte mamicky, rada by som zaplnila miesto po fufine a preto by som sa Vas chcela opytat na detaily aktivity, ktora po nej ostala : navliekanie gombikov. Budem rada, ak mi napisete svoju predstavu, aby som sa co najlepsie trafila do povodneho planu, kedze som vo vymene prvy krat, pomoze mi to (zaroven tak budem moct odhadnut svoje moznosti, ci to naozaj zvladnem a potvrdit svoju ucast)..
Ked som dobre pochopila, fufina sa to chystala robit z fima (nemam s nim skusenosti, ale snad to nebude problem, ak ste s nim uz niektora pracovali, privitam pripadne tipy na co si dat pozor..).
Malo by to teda byt 5 gombikov roznych farieb, zaroven roznych velkosti a zaroven s roznym poctom dierok, ako na prilozenom obrazku.
Takze by som potrebovala vediet :
1. po kolko z kazdeho druhu gombikov by mala dostat jedna mamicka?
2. (pripadne po kolko snurok?)
3. planovali ste k tomu aj predlohy?kolko by ich malo byt?
4. nejake pripomienky- napr. minimalna velkost najmensieho gombika a pod...
Dakujem 🙂
@tinka_21, @lululaila, @nicicka, @mravvcek, @katka159, @lucka23, @darlicka, @maryennn1, @majusqwa, @zuzu122, @zvalka, @branki, @slniecko379, @iivkaa1, @kittykittyke, @fada, @moninka1 @eliskamoja @janulka111
ak by nevadilo, skusim este ev. porozmyslat aj nad inou aktivitou a do 2-3 dni sem hodit nejake navrhy, ci by sa vam nepozdavali ..k tym gombikom som totiz v originale nasla,ze su urcene pre vekovu skupinu 3+..
@delideli Ahoj, vítam ťa v našej skupinke🙂 túto aktivitku som pôvodne dávala ako návrh ja, nakoniec sa u mňa vybrala iná, takže som ju posunula ďalej ak by mal niekto záujem. Za seba poviem, že čím rôznorodejšie to bude, tým viac možností pre drobcov a tým lepšie. Hra bude mať viacero funkcií - jednak navliekanie na šnúrku, následne triedenie (a príp. navliekanie) podľa farieb, podľa počtu dierok. Fufina k tomu chcela robiť ešte aj nejaké predlohy ak si dobre pamätám, ale viac neviem 🙂 Takže skôr navrhujem, aby si sama zvážila svoje možnosti, napr. keby to bolo tak ako na obrázku, 5 farieb x 5 gombíkov s rôznym počtom dierok, už to je 25 gombíkov pre každú + 5 šnúrok príslušných farieb, takže otázka je či by si to zvládla pre 20 mamičiek, koľko ťa pustí rozpočet. Netuším totiž koľko taká hmota stojí a koľko z toho vyjde. A ešte k šnúrkam, ja som napr. chcela kúpiť také do topánok, ale jednak som mala problém nájsť farebné a keď už som našla, boli príliš drahé, tak potom alternatíva bola kúpiť také šnúrky v galantérii na metráž, a jedna mamina mi poradila zúžiť tie konce omotaním izolačnej pásky, akoby ich stiahnuť. Avšak, vravím, neskúšala som to, to bolo ešte len v štádiu navrhnutej aktivity. Takže toľko moje postrehy. 🙂
Skús si teda možno kúpiť tú hmotu a urobiť pár gombíkov na skúšku, poobzerať sa po šnúrkach, a uvidíš 🙂
Výsledný "produkt" bude tvojim dielom, a preto máš hlavné slovo aj tak ty 🙂 A ja mám úctu ku každému "autorovi", takže sa necítim že by som mala právo, alebo ktorákoľvek z nás, diktovať ako by to malo vyzerať 🙂
Bude to tvoja práca a námaha, a ja budem vďačná za to, že takúto aktivitku výmenou získam 🙂
Aha, a ešte...Rozpočet je 1-2 eurá na každú mamičku, samozrejme v závislosti od možností dotyčnej maminky a ochoty koľko do toho môže a chce investovať 🙂

@iivkaa1 nech sa prida