icon

Vrecúšková aktivita pre deti od 1 - 3 rokov

misiaksl
30. dec 2013

Ahojte, skupina je zalozena pre sikovne a kreativne mamicky, ktore maju zaujem o vymenne aktivity pre deticky od 1 do 3 rokov. Bola by som rada, ak by ste mali nejake navrhy a tym mi usetrili cas 🙂

zuzu122
2. mar 2014

Dievcata, uz davno som neposielala balicek a nerada by som prebalovala. Mam tu krabicu ospagatovat, ci netreba? A moze obsah v nej hrkat, ci ju treba vypchat nejakym papierom? Dakujem, urcite mate skusenosti🙂

ajabaja
2. mar 2014

@martina646 tvary budu pri, spajanie profi okruhlymi suchymi zipsami - teda ziadne vytrihnute, co sa da na nich porezat.. tvary na spachtliach su v zakl. farbach z mach. gumy. tvary ako predlohy rovnako. co sa tyka porovnania s aktivitou, co mam ja u teba, mysli, ze je adekvatna - ja som si vybrala zalaminovanu plochu a magnetom. alebo mas nejaky navrh?

emily_666
2. mar 2014

@martina646 ok, priznávam, nemám všetko hotové, síce už len nejaké drobnosti, ale čas navyše sa mi náramne hodí. Čítala som tú diskusiu ohľadom tej knižky, no škoda, že to tak dopadlo, som s ňou ešte v jednej výmene, tak som zvedavá, či ju donútime to popraviť. 😉 😉

emily_666
2. mar 2014

@moninka1 ahoj, takto vyzerá finálna verzia, posielam ti to s tou hnedou filcovou podložkou na ukladanie. Nakoniec som ten tenší filc vyriešila zošitím dvoch vrstiev, hádam to vadiť nebude. Hrubší som mala už len takých zvlášnych farieb. A pošlem ti aj tu predlohu, ale je to len ceruzkou nakreslené, mala som to len raz nakreslené a vystrihnuté na šablony, tak som teraz tie šablony len obtiahla na papier. Ak máš nejaké pripomienky, napíš, ešte môžme poriešiť.

martina646
2. mar 2014

@zuzu122 V tejto vymene je to trochu komplikovanejsie, kedze vyrabame viac verzii. Bezne sa to robi tak, ze kazda vyraba len jednu vyhernu a potom sa odosiela vsetkych 15 alebo 20 aktivit (podla poctu ucastnicok) a na konci triedenia by malo byt v kazdom baliku 20 roznych aktivit. Ak by niektora poslala 15 (vratane tej pre seba) a niektora len 14, lebo tu svoju si nechala doma, bolo by to trochu komplikovane, ak by nam nahodou nieco niekde zvysilo alebo chybalo (a ver-never, veru sa stalo pri vsetkej snahe nic nepopliest☹ ) Ale kedze tu budu od jednej mamicky aj 3 rozne aktivity, budeme musiet davat este vacsi pozor. Tak posli to, co mas, len hlavne oznac kazdy sacik komu patri. A ty si si pre svoje deticky svoje aktivity nevyrobila?

martina646
2. mar 2014

@ajabaja este aspon obdlznik by sa mi pacil. Zlozitejsie tvary male deti nepotrebuju. Okruhly suchy zips je super, aj s farbami som spokojna, ze su zakladne. Ale tie tvary, co sa vkladaju do stredu, by sa mi ozaj pacili vacsie, aby sa dali pekne oblozit tymi palickami. Napr. ako tu na tomto obrazku: http://4.bp.blogspot.com/-1mTBYghDL9M/UdIPe40DZ...

Z tvojej reakcie a hlavne porovnavania "adekvatnosti" ale trosku citim, ze moju aktivitu pokladas za nenarocnu na vyrobu, mozno aj na financie. Tak ju skusim podrobnejsie popisat. Nie je to predloha stiahnuta z internetu. Aktivita je inspirovana drevenou hrackou, ale bude to naozaj handmade original. Sklada sa z 36ks karticiek (6 skupin po 6). Skupiny som vam dala na vyber a na odsuhlasenie. Zvieratka pripravujem zvlast ako bonus, taky polotovar, ale o tom napisem viac neskor. Kazdy obrazok jednotlivo som vyhladavala na internete (lebo az tak uzasne by som to z vlastnej fantazie nenakreslila), potom som to podla predlohy prekreslovala, vyfarbovala. Kupila som si k tomu dvoje rozne farbicky a sadu s 30 odtienmi fixiek. Vsetko bude farebne laserovo vytlacene na najhrubsom papieri, aky mi tlaciaren vezme (200g) a kazda karticka bude laminovana samostatne aj s okrajom so zagulatenymi rozkami. Na zadnej strane bude nalepena magneticka paska. Tie, co si vybrali suchy zips budu mat k tomu sololitovu podlozku s protikusom sucheho zipsu. Prepac, ale to, ze si aktivitu nazvala "zalaminovanou plochou s magnetom" sa ma trochu dotklo.

martina646
2. mar 2014

@ajabaja Nejako som pochopila, ze mas u mna vybrane skupiny, az po tom,co som napisala spravu, som si pozrela, ze ty si chcela labyrint. No co uz, aspon aj tie, co maju skupiny maju vycerpavajuci popis.

Ak si teda myslela labyrint, tak potom ma doslova zmiatlo to pomenovanie "zalaminovana plocha s magnetom" Z toho usudzujem, ze ti usiel podrobny popis aktivty na str. 16, ktory som davala na pripomienkovanie a aj to, ze som vam davala na vyber postavicky a auticka na str. 19. Obrazok labyrintu s krtkom, co je vo albume u emily je uplne ilustracny.

zuzu122
2. mar 2014

@martina646 aha, takze to len koli zjednoduseniu tredenia. Je to moja prva vymena tak neviem aka je prax. Tym ze ale vyrabame viac roznych aktivit, sa mi zdalo posielanie pre seba komplikovanejsie. Ja som myslela ze kazdy si kazdu jednu aktivitu riadne zabali a oznaci komu patri a vy to podla menovky "uz len" date do prislusnej krabice. Kazda mamina by mala byt podla mna zodpovedna za to co ako komu posielat. Ale viem si predstavit ze prax je ina🙂 Mala zatial len testuje ale vyrabam dalej tak urcite aj pre nas si nechame.

evkosca
3. mar 2014

@martina646 @vmb @emily_666 @dominika911 @moninka1 @lucka16 @ajabaja @lindana @zuzu122
zienky takto vyzera cca moja aktivita...pre porovnanie zubna pasta, mala som poruke 😀 zvieratka sa daju vyfarbit/obtiahnut fixkami na whiteboard...alebo vyfarbit voskovkami...ale takymi lacnejsimi...pekne to ide dole, skusali sme s malymi 😀 niektore mate aj na kategorizaciu domace/dive zvierata...

evkosca
3. mar 2014

@emily_666 @mima1311 @alicka7 dievcata, tu je nahlad na vasu aktivitu...dala som z druhej strany obrazkov farebne papiere aby ste s nimi mohli napriklad ratat...alebo ucit sa farby...alebo kreslit/pisat pismena,cisla podobne ako v predchadzajucej aktivite...voskovkami alebo whiteboard fixkami... a podla dohody si teda musite zohnat flasu...snazila som sa vybrat vsetko tak, aby mi to voslo do flase od nestea/alebo od tych zajacovy/opicovych/levovych cappy dzusikov...aj ked tie su male objemom...takze skor nejaku vacsiu flasu...ale s podobne velkym hrdlom...ak sa vam nieco nepaci...pokojne si to tam nedajte... staci odobrat karticku, dufam, ze sa bude pacit...moje deti to maju rady

zuzu122
3. mar 2014

@evkosca krasne🙂

emily_666
3. mar 2014

@vmb @martina646 @netuska78 @zuzu122 @dominika911 ahojte kočky, takto vyzerá to skladanie autíčiek, chcete k tomu aj predlohy ? Prípadne máte ešte nejaké pripomienky k tomu? dakujem za odpovede

martina646
3. mar 2014

@evkosca je to super 🙂

@emily_666 velmi pekne, Farebna predloha by bola fajn, stacil by len obrazok vsetkych auticok, kludnej aj vsetky na A4 alebo A5, aby som aspon ja vedela, ako to mame skladat 😀 Alebo ak mas moznost zadarmo alebo lacno tlacit, mozu byt aj karticky na kazde auto zvlast. Laminovat netreba. Tesim sa na to, aj ked mam dievcatko.

moninka1
3. mar 2014

@martina646 retaz z filcu je z materialu 1.5mm taky pevnejsi z opitec, je tam 10 kruzkov - kazdy inej farby (cierna,seda,biela,fialova,cervena,modra,zelena,zlta,oranzova,hneda). zapinanie je na suchy zips, tak ako to bolo na foto v navrhoch. cielene si myslim, ze pre tuto vekovu kategoriu, nie je vhodne spajat viacero zapinani, je pre nich narocne sravit vobec retaz. pocet kruzkov bol na foto 9, ale mala som doma 10 farieb 😉 , pozerala som aj ine vymeny a nad 10 kruzkov som nikde nenasla, skor menej - vacsinou len 6. tak dufam,ze budes spokojna.

zuzu122
3. mar 2014

@emily_666 krasne tiez mam doma kocku ale tesime sa obe🙂 navod resp obrazok poskladanych auticiek by sme tiez privitali, ako uz napisala emily_666 staci na jednej karte

emily_666
3. mar 2014

@drobeceklucinka @ajabaja @mnique @lucka16 @lindana @mima1311 @alicka7 ahojte kočky, nezohnala som bohužiaľ sáčiky na veľkosť A4, aby som vám tam mohla dať predlohu aj machové kúsky, bude to pre vás veľký problém? Samozrejme by som to dala do jedného sáčiky, len by to bol taký obyčajný igelitový. Tie uzatvárateľné majú u nás len po 100 kusov a ani nechcite vedieť za akú sumu. ☹

martina646
3. mar 2014

@moninka1 dakujem za popis, pozdava sa mi to 🙂 tesime sa

ajabaja
3. mar 2014

@martina646 ahoj, vobec som sa nechcela dotknut teba, ani tvojich vytvorov. prepac, ak to tak vyznelo. tvoje tvorenie som, samozrejme zaregistrovala, i ked nemozem denne reagovat na vsetky komnety.. prepac. neda sa.. ja som si naozaj myslela, ze to bude plocha, a dva magnety s figurkou. ale tym som nemyslela nic zle. ak myslis, ze mnou ponukana aktivita je neadekvana, pokojne ju pre teba rozsirim. mozeme sa dohodnut na dalsom tvare, alebo na vacsich predlohach, oboje by bolo naozaj nad ramec. pouzila som kvalitne veci ( ako som pisala o suchaci, ale aj palicky- ziadne stiepacie, 10mm siroke, ale poriadne "lopaty", aby sa s nimi dalo hrat 🙂 Co sa tyka tvaru, tak ak nejaky naviac, tak potom asi 6uholnik, je z principu tejto aktivity logickejsi - tvary sa skladaju z rovnako dlhych stran zvysovanim poctu paliciek a teda obdlznik to naburava, lebo sa z neho stane 6 uholnik. neviem, ci som zrozumitelna. a k tej adekvatnosti, myslis, ze tato moja aktivita je uplne mimo tu ponukanych? nerada by som vymienala nefer. fakt som si az poposial myslela, ze je to ok.. 😖

drobeceklucinka
3. mar 2014

@emily_666 mne to nevadi u nas v papiernictve sa daju kupit po kuse tak si mozem dokupit keby som nemala

emily_666
3. mar 2014

@drobeceklucinka fakt ma to mrzí, v Senici sa dá zohnať vždy všetko 😉 Alebo, nemohla by si mi ich kúpiť a ked to budete baliť, dať to tam kočkám ?

martina646
3. mar 2014

@ajabaja ale nieee, to vobec nie ze by bola uplne mimo. Skladanie paliciek sa mi paci, len som mala nejake pripomienky, tie, co som pisala. Ale urob podla najlepsieho vedomia, tak by sme to mali robit kazda a pre mna je to samozrejmostou. Ale netrvdim, ze tie moje su uplne najpracnejsie a budu najdokonalejsie, mozno sa niekomu nebudu pacit. Ak si predvedcena, ze si pouzila kvalitny material a aj to kvalitne spracovala, tak budem urcite aj ja spokojna. Nemusis pridavat nic navyse.
Ja som ti komentar pisala po tom, co som bola velmi sklamama z jednej aktivity, co mi prisla, ale to naozaj objektivne. Dost sme to tam aj vo fore rozoberali. Preto som si povedala, ze si radsej budem pytat upresnenia a aj ja rada odpoviem, ak sa bude niekto pytat. Tieto vymeny su vela o komunikacii.

A tie postavicky na magnetky si nechces nejake vybrat, ci je jedno, ake budu? Zatial som lepila len tie, co si baby zajednali.

drobeceklucinka
3. mar 2014

@emily_666 ok takze kolko kusov mam kupit? to je format 20x30cm ze?

vmb
3. mar 2014

@drobeceklucinka tieto rozmery majú v papierníctve pri MSÚ a predávajú ich po 0,05 aj na kusy. Treba si brať rozmer 25x35 aby sa prípadne zmestila zalaminovaná A4.
@emily_666 autíčka sú krásne, teším sa na ne

drobeceklucinka
3. mar 2014

@vmb ok preto som sa pytala ci staci taky rozmer lebo ja som si v slape kupovala taky ale tiez maju tusim aj vacsi.

vmb
3. mar 2014

@drobeceklucinka v slape väčší naposledy nemali. Ale keď som vám balila zalaminovanú A4, tak treba ten väčší rozmer.

emily_666
3. mar 2014

@drobeceklucinka si zlatúšik, prosím ťa, 20 kusov, lebo robím tú machovku aj do inej výmeny, tie zvyšné mi potom hodte do krabice 😉

dominika911
3. mar 2014

@emily_666 waw krasa, predloha by sa sikla,aby som to i ja zvladla🙂

dominika911
3. mar 2014

konecne🙂🙂🙂🙂 tak spominane foto

lucka16
3. mar 2014

@emily_666 ja som mala taký istý problém, ja som pobalila do menších, dalo sa kedže išlo o motýle na látke

ajabaja
3. mar 2014

@martina646 ak nie je neskoro, poprosim modre auticko v lavom hornom rohu/ pirata/ nejakeho tucniaka/ nejaku leviu dievcinku/tava/vevericka/kengura Pisem podla preferencii, ale ak nie su, tak akekolvek 😉 vdaka.