icon

Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov

baasss
30. jún 2014

Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.

Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)

Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .

kittykittyke
24. júl 2014

@mikisa27 uz neviem, aka bola cena v lidli.. ale ak by u vas este mali.. a za lepsiu cenu ako v tchibo, das mi vediet? aj cenu.. a bola by si ochotna mi ju poslat? 🙂
resp. kde je to ,,u vas"??? 😀 😀 😀

kittykittyke
24. júl 2014

@madisonb @rosna @baasss @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27 @lenka_hr

Tak baby, aj ja uz tvorim.. a prvy prototyp aktivitky je na svete.. 🙂
dufam, ze sa Ti @maryennn1 bude pacit.. 🙂

spravila som aj abecedu.. k tym cislam.. 🙂

mikisa27
24. júl 2014

@kittykittyke v lidli stala 23eur ale je to na A3, v tchibe maju za cca 17+ postovne je teraz 1euro 🙂 a "u nas" je v Martine 😉

maryennn1
24. júl 2014

@kittykittyke parááááda, krásne je to už sa teším, aj ja tvorím, malý spinká tak sa snažím činiť 🙂

kittykittyke
24. júl 2014

@maryennn1 My sme uz hore.. ideme do Optimy.. 🙂

anikag
24. júl 2014

@mikisa27 aj pre nas moze byt ako si napisala 🙂

rosna
24. júl 2014

dnes nakupeny vsetok material. z kazdej aktivity mam cosi nacate a nic urobene na hotovo. na duhu mam namalovane hracie plany, na geoboard narezane drevo, na magneticke rybky akurat odskusany prototyp ci su magnety dost silne. Na vikend ma cakaju tri navstevy tak s tym asi pohnem az cez tyzden zas . :-😉

madisonb
24. júl 2014

@mikisa27 aj ja súhlasím bez námietok 🙂

lenka_hr
24. júl 2014

@mikisa27 ahoj, ja som ok s tym, ako si napisala, tesim sa

baasss
autor
24. júl 2014

Ahojte 🙂 len si vas citam a som ticho, lebo za vcera som stihla akurat vystrihnut jednu pribehovu kocku 😝 😝 z 9x8 😀 takze ma caka straaaaaaasne vela roboty uz len s tymto.. urobila som jednu zirafu 😝 a jednu stranu z ja na mape.. uchvat.
Dnes cely den mimo, cize ani tuk, takze idem teraz aspon pocitacovo ficat 🙂 .
@mikisa27 ja mam laminku z lidla, aj folie odtial a zatial si pochvalujem. Folie o seba drzia iba foliami, cize neprilepia sa o papier, iba o seba, takze treba papier najprv nastrihat, zalaminovat a opat nastrihat. Len daj pozor, aby sa ti to nastrihane v tej folii nepoposuvalo nejak odveci, ked to budes zdvihat do laminky. Radsej si tu foliu poloz na nejaky tvrdy papier, alebo nejaku taku pevnu podlozku, az potom napln tymi nastrihanymi kartickami a tak zdvihni do laminovacky.
Ak potrebujes nieco zalaminovat obojstranne, tak staci vytlacit jeden papier obojstranne, netreba dva papiere 🙂

lenka_hr
24. júl 2014

@baasss baby, k tym laminovackam - ja idem zajtra asi kupit z tchiba, neviete mi povedat, ci tam potom bezne pasuju aj ine folie? ak ju niekto prip. mate, ste spokojne? dik, Lenka

mikisa27
24. júl 2014

@baasss a je sucastou tej lidlackej laminovacky aj orezavacka? Sa mi zda ze som to raz citala v letaku a nie som si ista. Inak kruzky na sudoku su nastrihane,zajtra ich polepim a budu cakat na laminovacku 🙂

baasss
autor
24. júl 2014

@lenka_hr Leni neviem aka je ta z tchiba, ale tipujem, ze je to vsetko na jedno kopyto a teda tam idu standardne rozmery A5 A4 . Folie sa potom rozlisuju od seba uz iba hrubkou v micronoch, od 60 po 125 tusim. Ja som mala z lidla k laminke pribalene 80 mic a su pre moje potreby uplne postacujuce a co je dolezite, moja laminka ma take koliesko naboku, kde sa da regulovat intenzita zohrievania podla hrubky folie. Cize jednoducho si nastavim cislo micronov, ake ma folia, ktoru tam idem dat a ono mi to nahreje tak, aby bolo vsetko ok. 🙂 Ale myslim si, ze to je bezna sucast vsetkych laminovaciek.

@mikisa27 hmm a orezavacka.. myslim si, ze nie je, ale teda ja mam laminku uz rok, tak mozno mam starsi model. A mozno tam je a ja o tom neviem 😀 co by ma neprekvapilo 😝

lenka_hr
25. júl 2014

@baasss ahoj, tak uz mam zalaminovany prvy kusok a velmi sa tesim. chcela som sa este spytat, ci mas niekde overene miesto na nakup folii. napadol mi sevt, inak neviem. dakujem velmi pekne

kajka18
25. júl 2014

Ahoj baby.... mozem sa pripojit? Mate este volne miesto? 😉 kajka

baasss
autor
26. júl 2014

@lenka_hr Leni prakticky som este nekupovala folie, lebo v lidli s laminovackou mi muz kupil aj to. Ale uz som poskulovala po nejakych, lebo uz sa mi minaju a teraz na tieto aktivity ich dost spotrebujem a nasla som na internete kopec, urcite lacnejsich ako v obchode. Myslim ze cena okolo 9e za 100ks 80 mic je taka priemerna a da sa aj lepsia najst. Tusim 6,90 som nasla, ale musim pohladat link.

@kajka18 Kajka juuuj.. my uz asi neberieme.. neviem, ja by som v pohode este zvladla jednu pridat 🙂 ale neviem co baby.. uz mame pokupeny material a aj vsetko dohodnute. To by si musela asi byt velmi samostatna 😅 a precitat si toto forum, aby si pochopila, ako si kto ake aktivity robi. Teraz nas je osem, takze poctovo by si bola urcite ok, ale teda to by musela byt bleskovka a vsetko (vyber aktivit) by muselo prebehnut v extra kratkom case (den dva)

kajka18
26. júl 2014

Ahoj dievcata 😉 ak by ste ma este pribrali do skupiny, mozem ponuknut napr. aktivity z filcu... momentalne z neho dost tvorime... stolovanie, vytvaranie kociek, tvorenie motylov... alebo triedenie odpadu...

anikag
27. júl 2014

@kajka18 myslim ze aj ja by som zvladla este jednu aktivitu navyse 🙂 to triedenie odpadu je super @baasss tolko za mna ale nech sa vyjadria aj ostatne baby

kajka18
27. júl 2014

Dakujem 😉 tak mi baby prosim napiste konecny verdikt, aby som vedele, ze co a ci mozem zacat vyrabat...

baasss
autor
27. júl 2014

@anikag @kajka18 tak uz sme dve za 🙂 nechcem tiez rozhodovat za baby, ci su schopne este nieco poriesit naviac.. @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @rosna @mikisa27 @madisonb @delideli

kajka18
27. júl 2014

Napadlo mi este, ze mame doma urobene zvukove pexeso, tak ak vy bol zaujem mozem vyrobit napr. aj to 😉 alebo semafor...

baasss
autor
27. júl 2014

@kajka18 jeeeej to zvukove je super, to som vzdy chcela 🙂 no som zvedava ako sa baby vyjadria

delideli
27. júl 2014

@lenka_hr : konecne posielam foto nasho xylofonu 🙂

delideli
27. júl 2014

@baasss , @kajka18 : aj ja este zvladnem prirobit, ale ak by to bolo mozne (kedze som si uz aktivity rozrobila), mohla by si si vybrat z tych, ktore maju aj ostatne mamicky- t.j. bud priradovanie tvarov/farieb/velkosti, kalendar, grafomotoricka knizka a puzzle protiklady. vdaka

kajka18
27. júl 2014

@delideli trosku sa v tych aktivitach zamotavam.... kazda robite 2 aktivity? Ci? Mne sa urcite od teba paci kalendar a puzzle protiklady 😉

delideli
27. júl 2014

@kajka18 : ano: 1 hlavnu a druhu ako bonus, aj ked nakoniec to u vacsiny bab dopadlo tak,ze aj bonusova aktivita sa dala vybrat z tych hlavnych 🙂 vsetko je napisane v tabulke : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WK04Pig...

kajka18
27. júl 2014

@delideli takze ako pozeram kalendar a protiklady su u teba top 😉 ak to teda vijde a prijmete ma do skupinky, tak ich beriem aj ja... a protiklady robis v slovencine ci v anglictine?

baasss
autor
27. júl 2014

@kajka18 🙂 ja pozeram, ze poctivo luskas tuto temu 🙂 tu je tabulka https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WK04Pig... kde mame kazda napisane, co od koho chceme .. tak pripadne sa tam zatial prirob 😝 aspon bezfarebne a pockame napr do zajtra vecera a snad sa baby vyjadria

@anikag draha, rosne vypis do tabulky co si prosis 🙂

kajka18
27. júl 2014

@anikag tvoja abeceda a tie planety su super 😉

madisonb
27. júl 2014

@kajka18 @baasss za seba viem povedať len toľko, že ak by to mali byť písmenká, musím znova doobjednať a teda neviem, či sa mi neposunie termín :( Moje zvyšné aktivity sú také jednoduchšie, takže to by hádam malo byť o.k. Idem si ešte pohľadať a pozrieť tabuľku, pre istotu :D