icon

Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov

baasss
30. jún 2014

Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.

Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)

Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .

delideli
12. aug 2014

@rosna : no ja ta ta tiez asi nenakopnem,lebo sa k nicomu neviem poriadne dostat..kazd aktivitku som si uz sice rozrobila,ale do uspesneho konca mi este chyba vela..

kittykittyke
12. aug 2014

lenka_hr @madisonb @delideli @kajka18 @kittykittyke @rosna @baasss @anikag @maryennn1 @mikisa27

Tak baby, idem vas trosku potesit a zaroven nakopnut..
priradovanie tvarov hotove
cisielkove safari hotove
pracujem na hodinach 🙂
zvieratka - motyliky na prevliekanie este dierky.. 🙂

Inak, tie farby su teda o doooost krajsie.. len blbe foto.. :-/

maryennn1
12. aug 2014

@kittykittyke och joj, ja ešte nemám skoro niiiič ☹ nestíham, toto leto je šialené ...

mikisa27
12. aug 2014

@madisonb @delideli @kajka18 @kittykittyke @rosna @baasss @anikag @maryennn1 @kittykittyke tak my sme sa v nedelu vratili z dovolenky,ledva som stihla poprat veci a zajtra uz zarezavam v praci,takze som toho moc za posledne dni nespravila,ale sudoku je hotove,nakoniec budu vsetky vrchnaciky aj zlte 🙂 ,este zalaminovat treba, fazy mesiaca su vytlacene,cakaju na zalaminovanie, tvary na twigeo nastrihane,este treba prefotit navod,podklady na 100vkovu tabulku vytlacene,treba dokoncit a este mi chybaju hexikarty,takze roboty este dost,ale budem makat po veceroch,dufam,ze stihnem do terminu 🙂

anikag
13. aug 2014

@ask @ikuza @mikisa27 @maryennn1 @kittykittyke @delideli @kajka18 @madisonb @rosna @baasss baby hlásim 3zlozkove karty hotovo, abeceda hotovo kazdej som pribalila fixku zmazatelnu a este rozklad čísel mi chýba tabuľka na vpisovanie

delideli
13. aug 2014

@lenka_hr : aktivitky ti rada vyrobim ake si si u mna objednala a svojimi sa teraz vobec nezatazuj..hlavne aby ste boli cim skor v poriadku a doma..drzim palce..

lenka_hr
13. aug 2014

@delideli dakujem, si zlata, ale naozaj nie, jedine, ak by suhlasili aj ostatne a pod podmienkou, ze si zaplatim, ved material je drahy a cas vzacny. len mi je luto, ze uz som tomu tolko obetovala :( a este som bola zapojena do 1 vymeny, rada by som stihla aspon daco, ale zatial mame liecbu planovanu na 7 mesiacov a netusim, ako to bude lujza tolerovat. teraz sme par dni doma a nikdy neviem, co bude. takze ak by suhlasili aj ostatne, budem velmi rada, ak nie, nic sa nedeje. dakujem!

rosna
13. aug 2014

dorobene magneticke rybicky. uz sme ich aj odskusali 😉

rosna
14. aug 2014
mikisa27
15. aug 2014

@madisonb @delideli @kajka18 @kittykittyke @rosna @baasss @anikag @maryennn1 @kittykittyke tak ja uz mam viac menej vsetko nastrihane a nachystane na laminovanie 🙂 este hexikarty ma cakaju...laminovacka je objednana,len vas chcem poprosit,ci ste nahodou nekupovali niekde folie,ci nemate tip na nejake lacne? ja som nejake kupila v lidli davnejsie,ale asi mi to bude malo.Dakujem

rosna
17. aug 2014

@mikisa27 neviem ci ti to pomoze, ale v inej vymene kde som bola si baby radili ze najlepsie sa im nakupuje cez net. najlacnejsie ake su na trhu. viem ze na alza.sk kupovavali znacku peach. mam malu spotrebu folii tak si len kupujem na kusy v miestnom kopirservise. netusim aku znacku.

mikisa27
17. aug 2014

@rosna vdaka za tip,vcerabsom bola v lidli a objavila som tie folie v tych kosikoch ze posledne kusy a boli o 30%lacnejsie,hned som kupila vsetky 3 balenia co mali 🙂

baasss
autor
18. aug 2014

Ahojte krasky
tak ja som totalne pozadu, ale absolutne.. mam z kazdeho nieco sice, ale nic dokoncene, navyse zase to mam vsetko popresuvane, lebo som bola dva tyzdne mimo domu s deckami a muz tu mal party a zurky.. 🙂 😝 skratka vsetko hore nohami.. musim zas vsetko upratat a vsetko si vytriedit, aby som mohla vobec nieco dokoncit. Ale tento tyzden musim ficat, lebo potom neviem kedy 🙂

mikisa27
18. aug 2014

@anikag @baasss tak sudoku je uz hotove teda caka na laminovacku 🙂 urobila som vam 11predloh- 2 kde chyba 7stuplikov- to je tak na pochopenie principu,5 kde chyba 8 a 4 kde chyba 9stuplikov + prikladam jednu prazdnu mriezku,tam si mozete predlohu vymysliet sami lubovolne 🙂 budete mat 16stuplikov,z kazdej farby 4,uz mam jednu sadu uplne kompletnu k druhej mi chybaju zlte ale aj tie som uz ohnala,len musim pre ne ist 🙂

mikisa27
18. aug 2014

@delideli @kittykittyke @rosna @baasss @kittykittyke k tej stovkovej tabulke pripajam prototyp....dostanete jjednu tabulku s cislami od 1-100, jednu prazdnu modru tabulku, cisla od 1-100 nalepene na machovej gume su velke cca 1,5x1,5cm a 7 predloh,bude to vyzerat nejako tak ako na obrazku,samozrejme tie predlohy budu farebne,ale budu sluzit skor na kontrolu spravnosti,takze nebudu take velke aby sa na ne dali ukladat tie cisla a bude 7 cislenych predpisov + vam pribalim asi 3tabulky kde budu vynechane rozne cisla a bude treba ich tam doplnit....este sa chcem spytat,ci vam tie ciselne predpisy stacia takto na jednom papieri,alebo to chcete rozstrihat a kazdy zvlast.....

baasss
autor
18. aug 2014

@mikisa27 parada, uz sa tesim 😵

delideli
19. aug 2014

@baasss : som na tom podobne, akurat,ze ja som bola 2 tyzdne s malym sama u nasich a veru ako som si planovala,ze budem mat volny cas na tvorenie aktivit, tak mi to nejak vobec nevyslo.. ☹ no nic ,budem musiet neajk podohanat po veceroch az sa vratime domov..

mikisa27 @madisonb @kajka18 @rosna @baasss @anikag @maryennn1 @kittykittyke
ozaj chcela som sa este opytat, ci sa niekto prida k vyrobe aktivt pre lenka_hr- vid jej prispevky zo 6. a 13.augusta..

anikag
19. aug 2014

Ja som este v jednej vymene a tam sme sa dohodli ze jej aktivity vyrobime a posleme. Aktivity pre nu z tejto vymeny som jej tam pribalila 🙂

rosna
19. aug 2014

@delideli ja jej rada aktivity urobim. pripajam sa

kajka18
19. aug 2014

Dievcata, kedy je prosim termin odovzdania aktivit... teda kolko mam este casu? Akosi sa mi to nakopilo.... a kde to poslem? 😉

baasss
autor
19. aug 2014

@delideli teda nie ze by sa mi pacilo, ze si nemala cas 🙂 ale ze v tom nie som sama. Neboj, zmakneme to 🙂
@kajka18 oficialne sme sa zatial bavili na predbeznom termine koniec augusta. Ale je mozne, ze sa to posunie niektorym smerom, podla dovoleniek.
Nebavili sme sa o tom, kam sa bude posielat, ale mozem to kludne ja poriesit, ale ja odchadzam 12.9. na dovcu, takze potom mame fakt cas iba do konca augusta 😝 aby sme to stihli poposielat, potriedit a ja odoslat spat

kajka18
19. aug 2014

@baasss ja len tolko, ze koncom augusta ideme na dovolenku... ja mozem aktivitky poslat 2.-3.9. Bude to stacit?

madisonb
19. aug 2014

baby, tak ja mám zatiaľ len toto :( Skladanie tvarov (omylom som vyrobila jedno navyše) a 6 balíčkov maňušiek (zvyšné sú buď na ceste, alebo ma čakajú doma). Písmenká z ebaya mám už doma, ale na kompletnú abecedu som musela niekoľko písmeniek doobjednať od jednej baby tu na SK (tie by mi mali prísť koncom augusta) a aj napriek tomu v niektorých balíčkoch budú 2-3 písmenká vyrobené nie z dreva ako väčšina, ale z filcu - jedná sa o pár písmenok, ktoré sa v slovách vyskytujú duplicitne. Na kto čo papá mám nastrihaných 36 kartičiek (teda rátam aj pre lenka_hr) a filc mám už tiež doma. Do piatku som na chalupe, ale až prídem domov budem riešiť tlač tých kartičiek, na ktoré sa ukladajú písmenká. Takže tak 🙂 Dovolenka ma už nečaká, akurát nástup do škôlky, takže pre mňa ideálny termín na zasielanie hotových aktivít - čím neskôr tým lepšie ;)

baasss
autor
20. aug 2014

@kajka18 ano ten tyzden by to bol ideal. Ak to mam ja vsetko poposielat, pretriedit.. tak potrebujem, aby posledny balicek dorazil 7.9. co je pondelok.
@madisonb tesime sa 🙂 akurat mi sem pozrela mala na obrazovku a vykrikla, toto chcemeeee 😉

kajka18
20. aug 2014

@baasss tak to by som mala stihnut 😉

rosna
20. aug 2014

@baasss aj mne termin vyhovuje

baasss
autor
20. aug 2014

supis.
ja som nastrihala konecne tie pribehove kocky, mam strpnuty cely palec 😝
uz ich mam aj potriedene a nasackovane 😵

dalej mam domcek pre @kittykittyke , je zlty 🙂 a iny ako na obrazku. Semienko som prilepila zmesou vodu+muka+cukor+zelatina tak snad to bude drzat 😝 je to taky maly experiment. Urobila som aj pre nas, ten som uz mala hotovy za 3 minuty 🙂 kedze nam je jedno ako bude vyzerat (a vyzera nahodou tiez dobre). Draha, potom ten domcek poloz na nejaku tacku a zakry priesvitnym nejakym vrchnakom.. prilozim navod. Ja som pouzila taku vacsiu dozu na to.

manusky este nemam stale vsetky, lebo som si ich iniciativne zobrala na dovcu, ze budem sit a nesila som 😅 🙄 takze idem ficat.

herbar vobec netusim v akom je stave susina, snad bude ok 😝 . A nemozem na tom robit, lebo.. musim sa prestahovat z pocitaca na iny a zbytocne mam z toho nervy 😒

ja na mape je brutalita pre mna 🙂 musim spravit aspon jednu nejaku verziu, aby som to mohla domysliet a vychytat pred finalnou tlacou, ale .. ide to pomalicky

mikisa27
20. aug 2014

tak baby dnes dosla konecne laminovacka,idem laminovat vo velkom 🙂 snad nezhori 😀 😀 😀
@baasss ja som mala podobnne strpnuty palec kym som nastrihala vsetky tvary na twigeo a teraz ma este cakaju hexikarty 🙂 inak ak to nebudeme stihat dat vsetko dokopy pred tvojou dovolenkou,tak to mozme kludne posunut,prip.to mozem aj ja roztriedit,kedze chalani idu do skolky od septembra a ja do prace az v oktobri,tak budem mat kopec casu 🙂

maryennn1
20. aug 2014

Čao-kakao kočky, tak ja som na tom tiež pobiednejšie, takže musím si máknuť, aby som to stihla do toho 7.9. 🙂
Aktuálny stav:

Kreslenie čiar- všetko vytlačené (baby ja som sa riadne zapotila kým som našla vhodné grafomotorické cvičenia, ale myslím, že hľadanie bolo úspešné, snáď sa bude páčiť), niečo mám už aj nastrihané, treba ešte dostrihať zbytok kartičiek, zalaminovať, predierkovať a vymyslieť viazanie, aby to vyzeralo ako knižôčka, pribalím aj zmazateľnú fixku.

Autíčková abeceda- podložka s autíčkom je už hotová a zalaminovaná, už mi treba len dovystrihovať 160 koliesok a napísať písmená, tu chcem podotknúť, že nakoniec budú kolieska z tvrdého papiera a nebudem ich laminovať, lebo by som vyšla na mizinu, a teda ak budete chcieť zalaminujete si to doma, zato však prirobím aj čísielka 🙂

Priraďovanie obrázkov- v úplne začiatočnom štádiu ☹

baasss
autor
20. aug 2014

@mikisa27 supis, doladime na zaciatku septembra asi podla toho, ako si budeme stat. Ja 11teho musim mat vsetko rozposlane, tak keby sme nestihali, tak bud po mojej dovci, ale to bude az 28.9. 😎 alebo teda cez teba. Cize ja sa budem snazit vsetko stihnut tak, aby som to mala do toho max 11.9. hotove 🙂

Uz som nachystala na sitie dalsie manusky 🙂 a idem si este nastrihat dalsie zvieratka, lebo moje decka chcu z kazdeho, tak zarezavam vo velkom 🙂