Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov
Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.
Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)
Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .
@madisonb nooo.. nie.
Ty by si mala dat nejaky navrh co by si chcela vyrabat (objednat alebo kupit, ale pointou vymeny je prevazne to, ze mamicky vyrabaju, ale v zasade mne osobne je to fuk, ak ti nevadi, ze ja budem vyrabat 🙂 ). To u mna v albume su fotky, ktore sme ja a baby tu do fora popridavali (nasli sme na nete, v knizke inspiracie, zapacili sa nam a chceli by sme ich vyrobit vlastnym detom), ja som ich stiahla a ulozila do albumu a tam sme od kazdej jednej oznacili 1 aktivitu (hru) co sa nam najviac pozdavala (ktoru este nemame doma, nechce sa nam vyrabat ale inak je super.. a pod.) a tu nam potom ta mamicka vyrobi. Takze ja som lajkla jednu hru od delideli, jednu od kittyke jednu od lenka_hr... atd. Takze toto je 1. krok co urob. Otvor si moj profil, album co tam mam a oznac od kazdej baby jednu aktivitu, co by si chcela od nas dostat.
Dalsi krok bude, ze sem do fora popridavas tvoje napady (ine ako su v albume) co by si asi chcela svojmu dietatu vyrobit (kupit..) a si ochotna to urobit aj pre nas, ako vymenu za tie aktivity, ktore si si lajkla v albume. Ku kazdej aktivite, co ponuknes, napis aj nejaky strucny popis o co sa jedna.
No a tretia vec je, ze kedze nas bolo malo, tak sme sa tu dohodli na tom, ze si urobime kazda dve aktivity, ale s tym, ze ta druha bude nieco lahsie, napr nieco kartickove, co sa da stiahnut z netu a vytlacit, zalaminovat.. alebo lahko a rychlo usit.. proste nieco jednoduchsie. To by si mala tiez navrhnut ty, ze ako bonusovu nam ponukas... neviem co..
No a zbytok ti dovysvetlujem po tychto krokoch 🙂 moze byt?
Kludne sa pytaj
@baasss ďakujem, hneď mi je to jasnejšie 🙂 priznám sa, že malej som zatiaľ vyrobila len úplne jednoduchú krabičku rozdelenú na farebné "chlieviky", do ktorých ukladáme gombíky podľa farieb, ale tu na mk a na nete som zatiaľ našla niekoľko jednoduchých aktivity, ktoré sa mi páčili, tak ich skúsim pridať. Pokojne môžem objednať aj tie maňušky, ak by bol o ne záujem. Na začiatok by mi to pomohlo, lebo ozaj sa len rozkukávam v týchto vrecúškových aktivitách 🙂
@madisonb super, takze krok 2 mame uspesne za sebou 🙂 mam par otazok k nim predtym ako si vyberiem 🙂 si ochotna kazdej urobit co si lajkne? alebo urobis len jednu tu, co bude mat najviac lajkov?
Co kto papa budu zvieratka a potrava z akeho materialu?
K poslednej aktivite pridas aj pismenka?
No a nezabudni si zbehnut do mojho albumu olajkovat od kazdej jednu hlavnu aktivitu.
Navrhni prosim, co by si robila ako bonusovu. Moze to byt niektora z tych co si dala, alebo aj uplne ina. Ja napr ponukam ako bonusovu pribehove kocky 🙂
@madisonb 🙂 Ahoj nie som sice v tejto vymene, ale take male info k tym kartickam ze kto co papa: tam laminovanie vobec nie je potrebne, asi by sa to na ne aj tazsie lepilo, podstata tychto karticiek je v tom ze na tvrdsi papier, najlepie karton sa priliepaju rozne materialy(filc, vlna, machova guma) aby dieta malo z aktivitky hmatovy zazitok. Aby malo moznost si same skontrolovat ci karticky priradilo spravne, tak je dobre zadne strany karticiek co k sebe patria dat farebne rovnake.
@baasss 🙂 z pridaných aktivít by som skúsila urobiť, kto si čo lajkne. K tej poslednej aktivite mám stiahnuté obrázky a objednané písmenká - 100ks, ale neviem ako vyzerajú naživo, hlavne či ich bude dostatok ku všetkým kartičkám a koľko ich bude treba doobjednať - kým to z Číny príde trvá to trochu dlhšie :( (4-6týždňov), tak k tejto aktivite by som potrebovala vedieť záujem, čo najskôr, aby som vedela doobjednať.
Kto, čo papá by som na radu @anikag skúsila vyrobiť z rôznych materiálov (cez leto sme na chalupe, tak musím pohľadať obchod, kde majú machovú gumu, príp. filc) ak máte ktokoľvek nejaké nápady alebo rady, budem rada 🙂
@anikag ďakujem, aj mňa to v jej albume zaujalo a priviedlo k vrecúškovej výmene 🙂
@maryennn1 nechapem, comu nerozumies? nic sa nezmenilo, mame tabulku v ktorej mame vsetko napisane a pridala sa k nam @madisonb ktorej som vysvetlovala co a ako. Pridala aktivity do fora, tak si treba jednu hlavnu vybrat a oznacit jej prispevok lajkom ( @lenka_hr ) a nasledne vpisat do tabulky. Stale neviem, co madisonb ponuka ako bonusovu aktivitu, ale ak hociktoru z ponukanych, tak si treba vybrat aj bonusovu, napisat do tabulky a je to.
Vsetci clenovia tejto skupiny su:
baasss @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27 tj spolu 8 ludi. Tazko sa mi to tu organizuje a menezuje, ked sa tu k nicomu nikto nevyjadruje 😉 pisem si tu prevazne sama so sebou a kedze ja zatial prehlad mam, tak nemam potrebu to tu po kazdom prispevku znovu opakovat. Ale samozrejme treba sa pytat, rada vsetko zrekapitulujem.
Takze este raz:
- tu je tabulka https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WK04Pig... ktora plati a je zavazna.
- kazda z nas robi jednu hlavnu a jednu bonusovu aktivitu pre 7 dalsich dievcat. cize spolu 2 aktivity pre kazdu
- Vsetky robime aktivity, ktore si kto lajkne a su zapisane v tabulke a to, ze suhlasime po vyplneni vsetkych udajov, potvrdime slovickom ok v prislusnom okienku.
@lenka_hr presne tak ako pises 🙂 kazda potvrdi, ze vidi co komu robi a suhlasi s tym
@madisonb prosim ta, teraz napisem, co urychlene urob.
Chod do mojho albumu https://www.modrykonik.sk/blog/baasss/album/vre... a olajkuj aktivity, ktore by si chcela, od kazdej z nas jednu aktivitu. To je teraz prvorade. My si vyberieme teda z tvojich aktivit tu vo fore lajknutim tvojho prispevku a vpiseme to do tabulky, ktoru prosim vypln aj ty (ked si vyberies tie aktivity).
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1WK04Pig...
Povenuj sa tomu a ked toto uzavrieme, budeme moct konecne zacat na vsetkom pracovat. 🙂
Co sa tyka bonusovej
baasss ja robim pribehove kocky, ale urobim aj inu z mojich ponukanych aktivit
@anikag urobi ako bonusovu hociktoru z jej ponukanych (co su v albume)
@delideli ako bonus robi puzzlekarticky protiklady
@maryennn1 robi pracovne listy
@kittykittyke idealne prevliekacie zvieratko (vid stranu 4) alebo aj hociktoru z ponukanych aktivit (tiez na strane 4)
@lenka_hr bonus robi tiez na zelanie z ponukanych aktivit v albume
@mikisa27 bonus robi tiez na zelanie z ponukanych aktivit v albume
A TEDA UZATVARAM SKUPINU, ABY SA NAM TO NEPOPLIETLO
@lenka_hr Leni ja ti foto poslem zajtra a chcem sa spytat, ze ked madison ponuka tie manusky na prsty, taku tu rodinku, ze ci a ak ano ake budes chciet prstove manusky odo mna. Ja budem deckam sit asi zvieratka z cirkusu, ale aj tie, co som pridala do albumu sa mi pacia. Napis mi, co by si chcela, co mate radi a ja sa pokusim take nieco vytvorit 🙂 snad sa mi podaria
@baasss @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27 tak aby som doplnila bonusovú aktivitu to by u mňa mohlo byť skladanie tvarov a farieb alebo môžem objednať maňušky, ktoré som tu už vo fóre spomínala, ak s tým @bass súhlasí, lebo ak som to správne pochopila je to tebou navrhovaná aktivita. ( http://www.banggood.com/Wholesale-6pcs-Family-F... )
ospravedlňujem sa, že tu robím zmätky, je to tým, že nemám skúsenosti (iba snahu :D)
@madisonb ano mnou navrhovane manusky boli ale znacne amaterskejsie 🙂 a keby aj naahodou Lenka chcela tie moje, tak to budu asi zvieratka alebo take nieco.. takze si myslim, ze je si z coho vyberat 🙂
ja beriem tie tvoje manusky 🙂 mozes mi objednat a ako hlavnu aktivitu to skladanie slov.. ale sak uz som to pisala 🙂
baby ja sa ospravedlnujem,ze nepisem,ale som na chate v polsku u znamych a internet tu mame len na jednom mieste aj to strasne biedny,takze len na rychlo....zajtra dojdem domov pokukam co sa pomenilo a uz vam aj pridam prototyp na to sudoku 🙂

@baasss môžem poprosiť ešte trochu jednoduchšie 😅 môžem si vybrať, že vyrobím aktivitu, ktorá sú ešte voľná? alebo ktorýkoľvek obrázok? A ešte nie je to síce handmade, teda môj prínos bude len, že to objednám, ale k aktivite maňušky som pred časom objednala malej takéto maňušky http://www.banggood.com/Wholesale-6pcs-Family-F... mohlo by to byť brané ako jedna z mojich aktivít ? Ospravedlňujem sa, že sa pýtam ako teliatko, ale je to pre mňa úplne nové. 🙂