Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov
Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.
Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)
Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .
ahojte, my sme tiez mali dovcu, pokuskim sa napisat a podoplnat tabulku do zajra vecera, aby som to tu nebrzdila.
@baasss : ahoj, teraz som si precitala posledne tovje info o bonusovkach a mrkla na tabulku, tak sa len chcem opytat, nebude problem ak si do tabulky vpisem ine bonusovky ako spom povodne myslela,ze budu, pripadne prehodim aktivity na ine?nechcem robit zmatky,ale snad sa este bude dat..
dobrý večer, prepáčte, že som sa k vám votrela, ale chcem sa spýtať, či niektorá z vás nemá náhodou na predaj vrecúškové aktivity vhodné pre vek okolo 2 rokov......ja som úplný tvorivý antitalent, preto sa aktívne do takejto skupiny nepridávam, ale chcela by som dcérke niečim podobným vyplniť voľný čas.....ďakujem 😉
@delideli ak je teraz tabulka tak, ako si si to chcela zmenit, tak za mna ok 🙂 asi musis zmeny aktivit konzultovat priamo s konkretnou mamickou 🙂 u mna si zatial mozete vsetky pomenit, ked ste si prehodnotili aktivity 🙂
No a kedze sme dali stop novych ludi do skupiny, tak si myslim, ze stop ativitam dame, ked budu vsetky okienka vyplnene.
Mozeme sa dohodnut tak, ze aktivity sa nebudu moct uz menit, ked dole pod tabulkou bude v kolonke suhlas vyplnene OK. Napr zajtra by som sla kupovat material, tak si rano vyplnim OK, zapisem si, komu co robim a dalsie zmeny neakceptujem. Moze byt? @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27
@lenka_hr super, tak teda urobim 🙂
@ivushqa ja zial nemam ziadne aktivity este, kedze som teraz prvykrat vo vymene 🙂 je nieco, co ta konkretne oslovilo?
@baasss Odsuhlasene a podla dohody s madisonb zmenena bonusova aktivita. Hura dnes tlacit a pomaly zacinam 🙂 Fazulky na pocitanie kupene este sacky a ide sa na to. Prosim dala by si aj termin dokedy ti to mame poslat aby som si to vedela rozplanovat kedze ma cakaju este dve mini dovolenky?
@anikag 🙂 super, palec hore.
Termin sme na zaciatku stanovili prave kvoli dovolenkam tak cca koniec augusta, zaciatok septembra. Tak ja si myslim, ze cim skor zacneme a ked sa budeme tu priebezne informovat ako sme na tom, tak hadam aj skor by sme to mohli vsetko mat 🙂 ja odchadzam na dovcu az v auguste a potom v polke septembra, takze ja to bud stihnem do zaciatku augusta alebo potom az na konci 🙂 ale ja budem hlasit, co kedy zacnem a co ako vyzera, ci suhlasite a tak..
@ivushqa : ja son len zacala zbierat aktivitky pre drobca do buducna (ma jeden rocik),takze na predaj nemam..ale vela sa ich da stiahnut a vytlacit z netu zadarmo,tam nepotrebujes ziadnu extra zrucnost,maximalne zalaminovat a obstrihat..kuk napr. sem http://www.busylittlebugs.com.au/freebies/
@baasss schválne som oslovila túto vašu skupinu, lebo som si myslela, že ste tieto aktivitky robili aj keď boli vaše detičky menšie, a teda možno budete mať nejaké pomôcky k tomuto veku (moja bude mať koncom augusta 2 roky, ale keďže sa narodila o 3 mesiace skôr , tak ešte svojich rovesníkov vo všetkom nedobehla)....a či ma niečo oslovilo? snáď priraďovanie farieb, alebo skladanie nejakých jednoduchých obrázkov...neviem 😖 čo bavilo Tvoje dieťatko okolo toho 2.roku?
no my sme trosku rozlietani,zajtra zase ochadzame na stanovacku,takze pridavam aspon prototyp sudoku,nech mozem zacat vyrabat: @anikag @baasss
takze toto je nase sudoku,je to na velkost A5,my nemame este zalaminovane,ale budem laminovat,takze ked to trochu zboku obstrihnem bude to trochu mensie ako A5,tie stvorceky su take velke aby sa tam zmestili vrchnaciky z PET flias 🙂 a tie kruzky na predlohach su vystrihnute z farebneho papiera,kedze nemam moznost farebnej tlace,tak dufam,ze to nebude prekazat 🙂 urobim vam cca 10 predloh,este som nekukala ake velke mate deticky,moj starsi ma 4roky a zvlada spraavit take kde je 8 prazdnych policok tak by som spravila take predlohy+zopar aj trochu tazsich....este jeden technicky problem,mam dostatok vrchnacikov v modrej,cervenej a zelenej farbe,mam problem akurat so zltou,neviem ci sa mi podari zohnat take aby boli v rovnakom odtieni,tak vas chcem poprosit ak mate moznost si niekde zohnat 4 zlte vrchnaciky tak mi to pomoze 🙂
@madisonb ty si si vybrala tie hexicards,tak sa chcem s tebou dohodnut,ci to mozem spravit tak ako mame my- vytlacene karticky a nalepene na kartone? totiz ked to zalaminujem a neham okraj aby sa to nerozchadzalo,tak tie karticky sa nebudu dat uplne k sebe prikladat 🙂 nase nalepene na kartone zatial v pohode drzia 🙂
baby a este vas chcem poprosit nemate nahodou niektora link na kostru? velmi by som ju chela detom vyrobit 🙂 dakujem velmi pekne
@mikisa27 : tu su linky na velku kostru: je to na niekolko stran (akurat by som jej asi zmenila ten strasidelny vraz na nieco milsie 🙂) : http://www.gamescraftscoloring.com/crafts/hallo...
ak by si chcela na mensiu, tu su dalsie linky : http://timeless-miracle.com/category/human-skel...
alebo tuto : http://www.annekaz.com/wp-content/uploads/2013/...
Baby tak abeceda a planety vytlacene ide sa strihat a laminovat. @mikisa27 @lenka_hr @baasss @madisonb @kittykittyke baby moze byt abeceda zalaminovana obojstranne? Necham vam to ako karticky ci to dam na snurku podobne ako to bolo na navrhu v albume kde sa hlasovalo. Samozrejme dam vam aj zmazatelnu fixu na tabule skusala som na folii a aj po dvoch hodinach sa dala pekne zmazat
Este ma napadlo ze ako karticky nezviazane to bude pre deti praktickejsie a lepsie sa im na to bude pisat ale vyjadrite saa vy
@anikag Pre mna moze byt abeceda obojstranne.. A este by sa mi pacila tak, aby sa dala mat uskladnena ,,pohromade" a ak si budu deticky chciet pisat, tak aby sa dala konkretna karticka odpojit.. napr. nejaky kruzok, ktory by to spajal.. hm? ci?
🙂
Mamicky, ktore ste si vybrali u mna aktivitku KALENDAR, chcela by som sa opytat-
aku farbu podkladu by ste chceli- mozem kazdemu urobit podla zelania (mam doma 4 sady farebnych papierov, chyba i tam len cervena, takze okrem nej)
A takisto som chcela upresnit "kolonky" na kalendari-
Prva by bolo rocne obdobie, druha mesiac, posledna pocasie (tam bude na vyber 7-8 karticiek)- ako na obrazku. Budete chciet doplnit aj den v tyzdni?
@madisonb @maryennn1 @kittykittyke @lenka_hr @mikisa27 @baasss
@ivushqa ja som bola dlhsie aj mimo MK takze v podstate som takymito vecami nezila 🙂 a teraz, ked uz trosku sa nam polepsilo celkovo aj v rodine aj skratka vsetky problemy, tak som sa s vervou vrhla na kadejake vyrabacky a tvorenia 🙂 usila som deckam quiet book, ale teda po svojom, lebo nie som extremne zdatna v siti a vsetko sa len sama ucim 🙂 Moje deti su kazde ine, jedno ma rado stavebnice a logicke hracky, druhe zas auticka, vlaciky.. radi ale pocuvaju rozpravky a ked som im hrala divadielko s manuskami, tak ani nedychali 🙂 preto som sa rozhodla manusky robit (este som nerobila) a pribehove kocky tiez preto 🙂 (ked chces, mozem ti poslat mejlom a das si to vytlacit a nalepis na drevene kocky alebo vytlacis na tvrdsi papier a zlepis normalne na kocku), ja na mape budem robit zas pre starsiu, ta sa teraz zaujima o vsetko okolo.. pouzivala nespravne vyrazy, ked sme hovorili, ze babka v Bratislave, tak nehovorila, ze v inom meste, ale v inej krajine a tak.. takze kvoli tomu, aby v tom mala poriadok, idem robit tuto aktivitu. Herbar je zas moja srdcovka 🙂 a chcem aby poznali stromy. Ked chodime tu u nas do lesa, tak ich ucim take zaklady, dub, buk.. to uz poznaju.. proste sa snazim z nasho zivota im veci poriadne vysvetlovat a ked maju v niecom chaos, tak im urobim pomocku vo forme hry. Ale teda co som doma robila je zatial ta knizka, rybacka (z papiera vystrihnute ryby, kancelarska spinka na papuli a na drievku na spagate magnetka 🙂 , top zabavka pre mladsie dieta), nejake prevliekania..
@mikisa27 je to super, zlte vrchnaky si pozhanam 🙂 myslim ze olej ma zlte, to slohnem od mamy a prosime si tiez aj tazsie 😵 dakujemeee
@anikag pre mna kludne obojstranne a mozes zviazat snurkou, nech je to poporadi, my si to dame do karisbloku asi 🙂 hodim do auta a tam na dlhe je to perfis vecicka 🙂 mam takto aj ine kusky zalaminovane
@delideli mne by sa pacil aj den v tyzdni, ak to nie je problem a farebne to necham na teba. 🙂 Ak myslis si vybrat farbu toho "sumarneho papiera", co je na obrazku taky smotanovy, tak nejaky taky, aby na nom boli pekne vidno ostatne karticky. 🙂

@baasss našla som aj zvieratká 🙂 http://www.ebay.com/itm/10pcs-Zoo-Farm-Animal-F...