icon

Vrecúškové aktivity 3 - 5 rokov

baasss
30. jún 2014

Ahojte mamicky 🙂
Rozhodla som sa zalozit novu diskusiu pre vymenu vrecuskovych aktivit, kedze aktualne je bud vsade ticho alebo vsade obsadene. Ja sama som sa este na vymene nezucastnila, hoci po nej uz dlhsie tuzim 🙂, tak preto som si dovolila hladat na vlastnu past.

Navrhujem, aby nas nebolo privela (tak cca 10 by stacilo, max 15), aby aktivitky boli radsej trosku prepracovanejsie. (pripadne ak budeme stihat, mozeme urobit jednu narocnejsiu a jednu jednoduchsiu.)

Kedze ide leto a dovolenky, netrufam si stanovit nejaky striktny termin odovzdavania, ale v pohode sa dohodneme. Orientacne by som sa priklanala k zaciatku septembra.
Mate zaujem? Hor sa sem, mamicky 🙂 .

rosna
19. júl 2014

A tie bonusove napady idem kuknut, ake mate vy, aby som vedela asi ako narocne maju byt. idem citat vsetko, nech som v obraze

rosna
19. júl 2014

na bonusovku ma napadlo toto: skladacka organov v ludskom tele

rosna
19. júl 2014
rosna
19. júl 2014

dalsia bonusovka - ročné obdobia, typicke znaky. priradovanie znakov pocasia, oblecenia, typických plodín a pod. k jednotlivým ročným obdobiam

rosna
19. júl 2014

sumarizujem a vpisujem do tabulky: hlavne aktivity: lapbook rastliny alebo hra Dúha
bunusy: organy v ludskom tele alebo ročné obdobia

rosna
19. júl 2014
lenka_hr
19. júl 2014

@anikag ok, rezervovane 🙂 este posielam foto, je tam aj tyrkysova, ale pisem teda modru, ak by si chcela zmenit, daj este vediet. a chcem sa spytat, ci je pre teba ok tato ihla, je to tupa na vysivanie, myslim, ze pre vacsie deti uz uplne ok. dakujem

anikag
19. júl 2014

@lenka_hr ihla je ok a modra ostava 🙂

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr @baasss @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27
Baby, tak som zmenila nazor. Nebudem robit lapbook ako hlavnu aktivitu. Je to casovo velmi narocne (a aj financne na vyrobu). A nechcem to odflaknut. Urcite by som popri tom nestihala robit este bonusovku. Tak peto to menim. Mam tieto napady. Uz som ich chcela robit v inej vymene, ale vzdy si baby vybrali nieco ine z ponuky a ja to stale nemam. Mozno aj vy to uz budete mat 🙂
Takze napady na hlavnu aktivitu:
Prva moznost - Duha (foto vyssie)
Druha moznost - geoboard (velmi po nom tuzim a nemame ho.)
Tretia moznost - bludisko
Stvrta moznost - mahneticka rybacka

rosna
20. júl 2014

bludisko

rosna
20. júl 2014

magneticka rybacka

lenka_hr
20. júl 2014

@rosna ahoj, chcela by som sa spytat, ci hlavna aktivita je z tych 4 a bonusova organy/rocne obdobia? alebo sa da vybrat proste 2 z tych 6, ktore ponukas? dakujem. a este keby si si mohla vpisat do tabulky, co by si ty chcela, aby sme si mohli skompletizovat material, dik

anikag
20. júl 2014

@rosna ahoj ja by som za seba brala hru duha planovala som vyrabat 🙂 bludisko a geoboard mame takze hlavna aktivita duha a bonusovku mas organy a rocne obdobia?

baasss
autor
20. júl 2014

@rosna 😵 za mna hra duha a rocne obdobia 🙂 (my mame rybacku, organy a geoboard)

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr ano, pochopila si spravne. bonusovky ostavaju - bud ludske organy alebo rocne obdobia.

lenka_hr
20. júl 2014

@rosna dakujem, zapisala som si. chcela by som poprosit, my geoboard mame, ale ak by si niekde nasla link na karticky s predlohami, budem rada, tie nemam. dakujem, L

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr vidim to tak, ze sa mi ten geoboard asi v ziadnej vymene nepodari zohnat, tak si ho asi sama vyrobim. kamoska ho ma a najlepsie sa na nom hra s nie kupovanymi gumickami ale s takymi, co vyrobila postrihanim siloniek (nakupila pekne farebne silonky a postrihala na pasiky.) perfektne sa natahuju a maju krasne farby. a link na predlohy kuknem. ak najdem, zavesim 🙂

rosna
20. júl 2014

@madisonb Bola som v tej vymene, kde Atomica robila tie karticky so skladanim slov, tiez na to kupovala pismenka cez e-bay. Su nadherne, pestre, ale je to pre starsie deti. tie pismenka su len 2 cm vysoke. Chce to sikovne prsty. moja baba sa stym este nevie hrat (3,5 roka) ale neskor isto dobre padne. Ale tiez mesiac cakala na dorucenie balika z ciny :(

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr @baasss @madisonb @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27
kuknite, prosim, ci som vam dobre vyplnila aktivity. ak som niekomu napisala nieco co nechce vyabat, dajte vediet. a prosim, vyplnte aj mne, nech sa pustim do toho. dakujem

baasss
autor
20. júl 2014

@rosna rosnicka u mna ok 😵 prave tie manusky sijem, tak sa chcem opytat, ake by si chcela. Babam a nam robim cirkusove zvieratka. Akurat mam hotove slona a leva a jedno prasiatko trosku off topic 😀 ale tak nam je jedno, co ostane. Kludne si povedz, akych 5 by si chcela (snad zvladnem)

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr linky na predlohy:
https://docs.google.com/file/d/0B5lPOKC3f6iWcE8...
http://www.teacherspayteachers.com/Product/FREE...
http://spetulka.blogspot.sk/2013/02/geoboard.html

ak by som vyrabala tuto hru pre niekoho, budem predlohy tlacit, mozem aj pre teba potom

rosna
20. júl 2014

@baasss moja baba fici na domacich zvieratach (kon, sliepka, macka, pes a tak) ale potesia ju hocake. ale macka by bola dobra

lenka_hr
20. júl 2014

@rosna dikes

lenka_hr
20. júl 2014

@rosna u mna ok, len mi, pls, napis, aky ramik chces, pozri spravu vyssie s foto. dakujem

rosna
20. júl 2014

@lenka_hr cerveny prosim. Dakujem

rosna
21. júl 2014

@anikag ano, bonusovky mam rocne obdobia a ludske organy. ak ani jedno nesedi, napis, ponuknem nieco ine

madisonb
21. júl 2014

@rosna každé dieťatko je iné, jeden balík písmenok by mi mal prísť v týchto dňoch (objednala som ho pre moju malú, tak uvidím, ako jej to pôjde)

@baasss @anikag @delideli @maryennn1 @kittykittyke @mikisa27 Inak baby pýtala som sa atomica na nejaké rady a kartičky tlačila na tvrdý papier (výkres) a nedávala ich laminovať, aby sa po nich písmenká nešmýkali. Každej členke výmeny poslala aj elektronicky kartičky, aby si ich vedeli dotlačiť, ak by sa tie pôvodné ošúchali. Okrem kartičiek posielala písmenká - kompletnú abecedu. Vyhovuje Vám takýto spôsob?

@lenka_hr kto čo papá by som urobila na kartičkách z tvrdého papiera, ako sú na obrázku, rovnako aj zvieratká - zajačik(nakreslený) - mrkva (filc), myška (sivý papier) - syr (žltý filc), ovečka ( vata, alebo háčkovaná slučkovým vzorom) - trávička (filc), sliepočka (kreslená/filc) - zrnká (to musím ešte porozmýšľať). napadla mi ešte opica-banán, ale to je už exotické zvieratko, tak neviem.

madisonb
21. júl 2014

@mikisa27 v tabuľke máš u mňa napísané maňušky zvieratká, ja mám však ako bonusovku len rodinu alebo skladanie tvarov, môžem Ti to opraviť na jednu z týchto možností? zvieratká vyrába @baass, tak aby sme nerobili to isté. 🙂

delideli
21. júl 2014

@madisonb : za mna moze byt