icon

Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov

myska2233
1. okt 2013

Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?

bibes
10. okt 2013

@emily_666 nedalo mi to a poguglila som... oboje su rastliny... viac sa mi paci ako pise @katika74 quasimodo a ....yetti? k tomu by bol pekny obrazok 🙂 obe su v slovniku cudzich slov

lalus
10. okt 2013

baby, skúšala som dať slová, ktoré sú pre deti pochopiteľné a uchopiteľné, t.j. zväčša predmet. a teda aj nie veľmi náročné, ktoré budú vedieť časom relatívne ľahko prečítať - najprv všetky písmenká a potom ich aj spojiť do slova.

s yachtingom osobne nesúhlasím, pretože má slovenský ekvivalent v podobe jachting.
yetti? no neviem, tam som na vážkach... je to rozprávková postava, 😕

bibes
10. okt 2013

@lalus a co takto yorkshir ? lebo teda quinoa mi pride dost tazke slovo aj na citanie, aj vysvetlit - nikdy som sa s nou nestretla, a yzop tiez neviem ci sa da u nas zohnat...

lalus
10. okt 2013

@bibes počkáme čo povedia ostatné... yorkshir je podľa mňa OK.

a na to q veru neviem 😅

mulaska
10. okt 2013

@lalus mne sa paci povodna verzia...yzop je bylinka.. a chystam sa prave casom s detmi riesit aj bylinky 🙂, aj sadime a pozivame v kuchyni a quinoa papame a chuti...takze ja som jednoznacne za 🙂 🙂 🙂 a dakujemeeeee!!! 😉 😉 😉

mulaska
10. okt 2013

@lalus a este - podla mna si vybrala vyborne,,, take dobre slovicka na take tazke pismenka 😉 😉 😉 !

katika74
10. okt 2013

@lalus tak potom nechaj ten yzop

katika74
10. okt 2013

@lalus a quasimodo sa vam nepaci?

lucik194
10. okt 2013

@lalus mne sa quasimodo paci viac ako quinoa a taktiez yeti viac ako yzop
a co W? ako napriklad WC 😀

lalus
10. okt 2013

@lucik194 však w tam je... ako wafle 😉

a s tým "y" aby ste teda poznali moje myšlienkové pochody 😀 hľadala som slovo, kde sa y číta po slovensky... teda ako i, pretože aj v ostatných slovenských slovách sa číta ako i a nie ako j. tak nech v tom deti nemajú mišung pre začiatok. keď s nimi začnete cudzie jazyky, tam už to môže byť, ale tu mi to prišlo, že by bolo vhodnejšie slovenské pri učení slovenskej abecedy.

to q je na vážkach, v slovenčine sa vôbec nepoužíva, len v prevzatých slovách.... ja si pamätám, že ke´d som sa ako malá učila abecedu, tak q tam vôbec nebolo... to sa nejak udomácnilo až neskôr.

ask
10. okt 2013

@lalus Ocenujem ako nad tym premyslas, palec hore. Paci sa mi: pochopitelne a uchopitelne 🙂

myska2233
autor
11. okt 2013

@lalus mne sa na q páči asi najviac ten quasimodo... myslím, že to poznajú všetci a je to ľahko vysvetliteľné... a na to y bude asi najlepší ten yzop ako ty navrhuješ... tiež sa mi viac páči yetti ale presne ako píšeš je tam spodobovanie a to by deti zbytočne miatlo... toť môj názor...

myska2233
autor
11. okt 2013

@lalus inak to spodobovanie som presne akurát teraz riešila 2 dni dozadu keď som si od svokry doniesla nejaký "kinder bordel" do abecednej skrinky... mala som tam párik toma a jerryho... no chudák jerry zostal nevyužitý... lebo sa číta dž a píše sa j.... takže využijeme možno neskôr ked sa budeme venovať týmto javom v slovenčine 😀 😀

lalus
11. okt 2013

no ženičky, takže to uzatváram ako kompromis... quasimodo a yzop 😉 😀 😀 😀

katika74
11. okt 2013

@mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @breky @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja vybrala som tieto slová: ovca, zebra, pes ,ryba, dom , okno, auto, vlak, kotva, čaj, delo, drak, dvere, hrad. napíšte, ktoré sa vám pačia najviac 🙂

filomena
11. okt 2013

@katika74 mne sa pacia vsetky 🙂

katika74
11. okt 2013

@filomena ale vsetky robit nebudem🙂 🙂

katika74
11. okt 2013

@filomena ale diki🙂

filomena
11. okt 2013

@katika74 ved ja viem, len som tym chcela povedat, ze mozes urobit ktorejkolvek, budem spokojna 🙂

filomena
11. okt 2013

@lalus ja som za yzop a quinou 🙂

ask
11. okt 2013

@katika74 @filomena Ani ja nemam vyhrady voci ziadnemu slovu 😉

katika74
11. okt 2013

@filomena ok diki, beriem na vedomie🙂

zuzzka1
11. okt 2013

@katika74 nechám výber na teba, určite budú skvelé

lucikusik
11. okt 2013

@mulaska farebne chodím tlačiť do faxcopy http://www.faxcopy.sk/katalog/maloformatova-far...
Neviem posúdiť ceny. Chodím tam preto, lebo to mám blízko v rámci prechádzky. Ak poznáš niečo lacnejšie, daj mi prosím tip.

silvia259
11. okt 2013

@katika74 všetky sú dobré!

lucikusik
11. okt 2013

@katika74 všetky slová sú ok, môžeš vybrať ty. Koľko ich budeš robiť?

katika74
11. okt 2013

@lucikusik uvidim ako budem stihat, ale chcela by som 4-5 slov

katika74
11. okt 2013

@mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @breky @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja
este jedna otazka, karticka s pismenkom bude siroka 1,8 cm a dlha 7,8 cm - je to ok?

njonja
11. okt 2013

@katika74 mne sa paci vsetko, vyber cokolvek, vsetko bude super..snad to delo sa mi iba nelubi..

katika74
12. okt 2013

@mulaska ok milka, asi delo a čaj vyradim, nechcela som tam davat napis napr. auto, ale len obrazok auta, tak ako je to na obrazku