Vrecúškové aktivity busy bags pre deti 3 až 6 rokov
Ahojte maminy.... veľmi sa teším, že tu fungujú výmeny vrecúškových aktivít... Rada by som vytvorila skupinku už pre staršie detičky teda vo veku 3-6... ktoré budú zamerané okrem rozvoja motoriky, myslenia, zmyslov atď aj na nejakú aktivitku spojenú s učením. Tým nemyslím, že všetky tie čo ste doteraz vytvorili nie sú ale mám skôr na mysli niečo ohľadom napríklad čísiel, písmen atď...
kto by mal záujem kľudne sa môžte pridať...
výmenu by sme mohli zrealizovať do Vianoc a budeme mať rovno darčeky pod stromček, čo vy na to?
baby, skúšala som dať slová, ktoré sú pre deti pochopiteľné a uchopiteľné, t.j. zväčša predmet. a teda aj nie veľmi náročné, ktoré budú vedieť časom relatívne ľahko prečítať - najprv všetky písmenká a potom ich aj spojiť do slova.
s yachtingom osobne nesúhlasím, pretože má slovenský ekvivalent v podobe jachting.
yetti? no neviem, tam som na vážkach... je to rozprávková postava, 😕
@lucik194 však w tam je... ako wafle 😉
a s tým "y" aby ste teda poznali moje myšlienkové pochody 😀 hľadala som slovo, kde sa y číta po slovensky... teda ako i, pretože aj v ostatných slovenských slovách sa číta ako i a nie ako j. tak nech v tom deti nemajú mišung pre začiatok. keď s nimi začnete cudzie jazyky, tam už to môže byť, ale tu mi to prišlo, že by bolo vhodnejšie slovenské pri učení slovenskej abecedy.
to q je na vážkach, v slovenčine sa vôbec nepoužíva, len v prevzatých slovách.... ja si pamätám, že ke´d som sa ako malá učila abecedu, tak q tam vôbec nebolo... to sa nejak udomácnilo až neskôr.
@lalus mne sa na q páči asi najviac ten quasimodo... myslím, že to poznajú všetci a je to ľahko vysvetliteľné... a na to y bude asi najlepší ten yzop ako ty navrhuješ... tiež sa mi viac páči yetti ale presne ako píšeš je tam spodobovanie a to by deti zbytočne miatlo... toť môj názor...
@lalus inak to spodobovanie som presne akurát teraz riešila 2 dni dozadu keď som si od svokry doniesla nejaký "kinder bordel" do abecednej skrinky... mala som tam párik toma a jerryho... no chudák jerry zostal nevyužitý... lebo sa číta dž a píše sa j.... takže využijeme možno neskôr ked sa budeme venovať týmto javom v slovenčine 😀 😀
no ženičky, takže to uzatváram ako kompromis... quasimodo a yzop 😉 😀 😀 😀
@mulaska @llucyi @myska2233 @ask @lucikusik @breky @biankacertik @ywett @filomena @soso @mcoya @silvia259 @lalus @zuzzka1 @emily_666 @lenusskaa @lucik194 @bibes @nelinka79 @nenocka @njonja vybrala som tieto slová: ovca, zebra, pes ,ryba, dom , okno, auto, vlak, kotva, čaj, delo, drak, dvere, hrad. napíšte, ktoré sa vám pačia najviac 🙂
@mulaska farebne chodím tlačiť do faxcopy http://www.faxcopy.sk/katalog/maloformatova-far...
Neviem posúdiť ceny. Chodím tam preto, lebo to mám blízko v rámci prechádzky. Ak poznáš niečo lacnejšie, daj mi prosím tip.

@emily_666 nedalo mi to a poguglila som... oboje su rastliny... viac sa mi paci ako pise @katika74 quasimodo a ....yetti? k tomu by bol pekny obrazok 🙂 obe su v slovniku cudzich slov